Here I am
Re: Here I am
Bura na Pagu je poznata, a nekima je i to doživljaj, očigledno. Nije da se može birati vrijeme, pa ko voli nek izvoli. Slike mora su, pa, slike mora. Ništa spektakularno.
Svaki novi dah je doživljaj.
Trag soli na koži..
pijeska i u ušima, a možda i u pupku.. miris kokosove kreme, gutljaji svježeg pića.. griz omiljene voćke.. kupanje u zjenicama nedaleke ti barkice.. itd itd
I o kakvom @ćato spektaklu.. tačno je riječ
Ja trenutno posmatram zvijezde..
(iako sutra ranim i čeka me štošta toga..
I trenutno mrsko mi slikati..
A i tako bi svako vidio većinom ono što želi.. lili ono što mu algoritmi dozvole..

Trag soli na koži..
pijeska i u ušima, a možda i u pupku.. miris kokosove kreme, gutljaji svježeg pića.. griz omiljene voćke.. kupanje u zjenicama nedaleke ti barkice.. itd itd
I o kakvom @ćato spektaklu.. tačno je riječ
Ja trenutno posmatram zvijezde..
I trenutno mrsko mi slikati..
A i tako bi svako vidio većinom ono što želi.. lili ono što mu algoritmi dozvole..
Dakle, 'svaki novi dah je doživljaj', uz obavezni trag soli i pijeska. Klasična romantična predstava, izgleda. Zanimljivo kako se od obične slike mora dođe do filozofije života i algoritama, sve dok se u pozadini posmatraju zvijezde. Neko bi rekao da je to izbjegavanje teme, ali eto, nekome je i to doživljaj.
Referirala sam se i na tok života..
Danas, sad.. nas ima.. Poslije ili sutra.. ko zna..
Pijesak nije obavezan svaki dan (čak ni onim koji su rođeni na moru ili odrasli) mada bih lično voljela imati i kutak prozora s direktnim pogledom na talase..
I kakvo izbjegavanje teme.. govorimo slikama (koje se mogu svidjeti ili ne) gdje smo.. A može i riječima..
Nisu naglašena pravila.
Sad sam napolju.
I uz zvuk noćnih prirodnih svirača.. osjećam konačno i ugodnu prisutnu svježinu.. umjesto sparine..
Danas, sad.. nas ima.. Poslije ili sutra.. ko zna..
Pijesak nije obavezan svaki dan (čak ni onim koji su rođeni na moru ili odrasli) mada bih lično voljela imati i kutak prozora s direktnim pogledom na talase..
I kakvo izbjegavanje teme.. govorimo slikama (koje se mogu svidjeti ili ne) gdje smo.. A može i riječima..
Nisu naglašena pravila.
Sad sam napolju.
I uz zvuk noćnih prirodnih svirača.. osjećam konačno i ugodnu prisutnu svježinu.. umjesto sparine..
.............................................................................................
Čevljanovići, kažete. Izgleda da se tradicija ne mijenja, samo publika. Slike dočaravaju uobičajeni vašar, ništa više.