Samo da kažem
Re: Samo da kažem
.forrest gump....

.............................................................................................
Kako mi je dan brzo prošao … 
Otišla sam na posao u 9, došla kući oko 3, jela, otišla nazad na posao i evo sad ušla u stan 
Per aspera ad astra 
Gluho i coravo bilo …u tvojim godinama na grob ne treba razmišljati ni u šali ..
po meni treba stalno toga biti svjestan, jer na kraju sve nas to ceka, nista strasno
Ako si stalno toga stalno svjestan bolje/kvalitetnije ces iskoristiti vrijeme koje imas, bar je meni tako 
Meni se vise dopada da budem svjesna ljepote života, i njegovog kvaliteta nego njegovog kraja ..
Volim pogoditi ali ne volim postavljati slike 
Pa jedno vuce drugo, Ako hoces da zivis zivot punim plucima samo se prisjeti da svi sutra mozemo biti mrtvi
Ali meni je ljepše kad ne mislim o tome, to će se svakako desiti jedan dan..nego vise volim da me život pogura da više volim, osjećam i živim…..Nekako ljepota života tad još više zablista…..
Super ako si takva
Nažalost tužno. A istinito . Navike su čudo ..ljudi postaju robovi navika ..Navika na rutinu..i snovi tada često utihnu..A vrijeme ide…Dmr wrote: ↑Tue May 06, 2025 11:44 amSuper ako si takva. Vecina ljudi zivi zivot nekako blijedo, sa poslovima na koje im se ne ide i na kojim im se ne radi, zivotare samo da prodje dan, bez ikakve zelje da nesto promijene ili urade drugacije, ponasaju se kao da ce zivjeti 1000 godina
. I prije nego se okrenu kazu pa u sta mi prodje zivot
![]()
Nekada se treba zapitati, “da li živimo život , koji bi opet poželjeli opet još jednom da živimo”?
Odgovor sve sam kaže… vrijeme za promjene ako je odgovor “ne”…
Da, nazalost nas um je super masina sa nekim nus pojavamaSkitnica wrote: ↑Tue May 06, 2025 11:51 amNažalost tužno. A istinito . Navike su čudo ..ljudi postaju robovi navika ..Navika na rutinu..i snovi tada često utihnu..A vrijeme ide…
Nekada se treba zapitati, “da li živimo život , koji bi opet poželjeli opet još jednom da živimo”?
Odgovor sve sam kaže… vrijeme za promjene ako je odgovor “ne”…![]()
Nepoznato može izvati preveliku slobodu a nekad i blokadu …Dmr wrote: ↑Tue May 06, 2025 12:01 pmDa, nazalost nas um je super masina sa nekim nus pojavamaSkitnica wrote: ↑Tue May 06, 2025 11:51 amNažalost tužno. A istinito . Navike su čudo ..ljudi postaju robovi navika ..Navika na rutinu..i snovi tada često utihnu..A vrijeme ide…
Odgovor sve sam kaže… vrijeme za promjene ako je odgovor “ne”…![]()
Jedna je to da stalno tezi poznatom (sigurnom), da nas kao sacuva. Samo treba sto cesce izlaziti iz zone komfora, raditi ono od cega ti je frka, u tome je najljepsi dio iskustva zivota
![]()
Samo da na kraju ne bude “a sto mi je ovo trebalo”?
Šektanska posla… 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6988 Views
-
Last post by Vanilla