Samo da kažem
Re: Samo da kažem
Ne bi me cudilo da se i ovo tako protumaci 
Prelijep dan
Slobodan dan
Shoping, kafa, frendica, sladoled, sorc, sandale
Uzovajte
Slobodan dan
Shoping, kafa, frendica, sladoled, sorc, sandale
Uzovajte
Sjedim vani pijem kafu.. radni dan gotov..jest lijepo ljenčariti .. 
a..
pravi drushtvo .............................................................................................
Već par dana mi se jede...idem sad spremiti tiramisu s jagodama 
Bilo je baš baš lijepo.
I da ljudi su već puhali jer im je rezultiralo previše.
Danas pušu jer jer 12 step.
A zadese se tako nagle promjene..
I nadam se da će se regulirati.. i radi voća, povrća, ptica itd
Spopalo me zijevanje …kao da je vrijeme pred spavanje … 
Kod mene bio topliji april od maja.
Ali to nije neobicno, desavalo se i prije.
Stizu danas obe djevojke.
Kcerkica slijece u 9 am. Muz je otisao po nju.
Cura od sina u 4 pm. On ce po nju.
Pripremamo se za maturu.
Pozvali smo prijatelje u nedjelju kuci, da s nama proslave.
Bice nas oko 30ak.
Isti dan je i majcin dan u USA.
Lijep dan svima zelim
Kcerkica slijece u 9 am. Muz je otisao po nju.
Cura od sina u 4 pm. On ce po nju.
Pripremamo se za maturu.
Pozvali smo prijatelje u nedjelju kuci, da s nama proslave.
Bice nas oko 30ak.
Isti dan je i majcin dan u USA.
Lijep dan svima zelim
Lijepu zabavu @Peace ti želim
Uživaj s njima svima.
Uživaj s njima svima.
Planiram neku lijepu gestu za sve prisutne mame 
bila sam spremna, ako ona bude, da je odbijem. mada je to bilo. riskantno
.............................................................................................
Bas si morala naglasiti da je debeljuca i da je crnkinja .. 
naravno. to su predrsude. da su debeljuce / mislimo/ grube a eto u dva primjera da nisu... a jeste veliki problem shto je crnkinja.. jer joj 'ne smijesh ' naglasiti da je mozda gruba..
.
. u stvarnom zivotu. treba izbjegavati sve takve sluchajeve.. izbjegavati manjine..
shtash
.............................................................................................
Mislim da bilo koga možeš zamoliti da bude nježniji kad je to u pitanju bez da se pravi drama. Koje god boje kože bioBella wrote: ↑Thu May 08, 2025 5:52 pm![]()
naravno. to su predrsude. da su debeljuce / mislimo/ grube a eto u dva primjera da nisu... a jeste veliki problem shto je crnkinja.. jer joj 'ne smijesh ' naglasiti da je mozda gruba..pa kako che se popraviti ako ne zna reakciju pacijenata.. a pacijent se zali a ona nazove lokalnu tv kuchu, i prijavi harassment na radnom mjestu i trazi milionsku odshtetu
.![]()
. u stvarnom zivotu. treba izbjegavati sve takve sluchajeve.. izbjegavati manjine..
shtashhem platish hem te unakazi,,
Per aspera ad astra 
Kritikovati nečije ponašanje …npr. ako je neko zaista bio grub ili neprofesionalan.. je ok…ali to se može reći bez etiketiranja fizičkih karakteristika ili etničke pripadnosti…. Takav način izražavanja je diskriminacija…
Kritika ponašanja ljudi je jedna stvar i prihvatljiva je.. Etiketiranje na osnovu izgleda ili rase, mi nikada nije bilo razumljivo a ni prihvatljivo…..
Neka buca sa foruma te može također prijaviti ili crnkinja, također tražiti oštetu.
.
Izbjegavati treba neprofesionalne osobe, a ne po boji kože i fizičkom izgledu …
Kritika ponašanja ljudi je jedna stvar i prihvatljiva je.. Etiketiranje na osnovu izgleda ili rase, mi nikada nije bilo razumljivo a ni prihvatljivo…..
Neka buca sa foruma te može također prijaviti ili crnkinja, također tražiti oštetu.
Izbjegavati treba neprofesionalne osobe, a ne po boji kože i fizičkom izgledu …
biljka wrote: ↑Thu May 08, 2025 6:07 pmMislim da bilo koga možeš zamoliti da bude nježniji kad je to u pitanju bez da se pravi drama. Koje god boje kože bioBella wrote: ↑Thu May 08, 2025 5:52 pm![]()
naravno. to su predrsude. da su debeljuce / mislimo/ grube a eto u dva primjera da nisu... a jeste veliki problem shto je crnkinja.. jer joj 'ne smijesh ' naglasiti da je mozda gruba..pa kako che se popraviti ako ne zna reakciju pacijenata.. a pacijent se zali a ona nazove lokalnu tv kuchu, i prijavi harassment na radnom mjestu i trazi milionsku odshtetu
.![]()
![]()
.. ali, da nam izgled nije bitan. ne bi pridavali toliko vremena i truda.. i izbjegavali crvenu odjechu .
evo npr. kritikovali su Ora Ritu na MEG a iventu za debljinu...
Ja tvrdim da možeš ako ne ističeš da se radi o "debeljuci" ili "crkinji"Bella wrote: ↑Thu May 08, 2025 6:14 pmbiljka wrote: ↑Thu May 08, 2025 6:07 pmMislim da bilo koga možeš zamoliti da bude nježniji kad je to u pitanju bez da se pravi drama. Koje god boje kože bioBella wrote: ↑Thu May 08, 2025 5:52 pm![]()
.![]()
![]()
ja ti tvrdim da ne mozesh... pogotovo 'manjini'
Per aspera ad astra 
'isticanje' ste vi primjetili. ...a to su situacije iz svakodnevnog zivota.. nekad su svi bijeli nekad mix. itd.. opisana situacija je 'slikovita' zivotna..

Evo me.
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6872 Views