Samo da kažem
Re: Samo da kažem
Zanimljivo da si unaprijed znao da će knjiga biti nelogična ..deksametazon wrote: ↑Mon Jun 02, 2025 4:21 pmPostoji želja za istraživanjem. Ima i takvih znatiželjnih među nama. Kada je izašla od Dawkinsa početkom ovog stoljeća knjiga 'Delusion of God' znao sam da će tamo biti gomila nelogičnih argumenata, ali sam htio da znam zašto je prodana u milionskom tiražu. Ne može valjda biti slučajno. Bolje mu je da se drži samo evolucije, a manje filozofira.
a ipak je pročitao i potvrdio sto misliš..ne bih to nazvala radoznalošću..
A kako neću kad joj je dao nelogičan naslov, a čitao njegove ublehe i prije knjige, a u predgovoru te knjige napisao ko je priočita na zadnjoj stranici će postati ateista.
Radoznal si, nema šta.. ali samo dok ti sve potvrđuje već gotov zaključak….deksametazon wrote: ↑Mon Jun 02, 2025 4:58 pmA kako neću kad joj je dao nelogičan naslov, a čitao njegove ublehe i prije knjige, a u predgovoru te knjige napisao ko je priočita na zadnjoj stranici će postati ateista.Znači, ispunio sve predispozicije takvom mom pristupu njegovoj knjizi. I nije samo on. Danas ko ima para može snimiti i pjesmu i ako da kovertu direktoru izdavačke kuće naći će mu recenzenta da se objavi. Zato naše selefije masovno štampaju svoja izdanja u Beču jer sigurno preko Kalema i Mustafe Prljače ne bi nikada uspjeli.
Ma ok je to … svi imamo pravo pročitati nešto sto nam se ne dopada, i da ništa iz toga ne naučimo ..
Da ih u skoli uce samo da ne prave problem takvima i da ih ne diraju vec da prihvate da su jednostavno takvi to bi bilo ok. Ali ih ne uce to u skoli nego im govore da je normalno da imaju dva oca,dve majke, da je normalno da se danas osecaju kao musko a sutradan kao zensko. U vrticima ih uce o masturbiranju. U skolama otvoroli treci wc za osobe koje ne znaju sta su. I ostale budalastine. To je nametanje i to je na silu. Drugo, parada je takodje nametanje. I ako porodicni ljudi ne zele da se to propagira onda se to ne radi. A oni rade na silu. Izruguju se ikonama, krstu, veri ljudi itd. I ti ocekujes da to neko prihvati.Skitnica wrote: ↑Mon Jun 02, 2025 11:18 amHajmo opet sve ispočetka …Coolio wrote: ↑Mon Jun 02, 2025 9:46 amNego kako drugacije nego na silu?
Da li je neko pitao roditelje da li im odgovara da im deca po skolama pa cak i po vrticima uce kako je to normalno?
Da li je neko pitao ljude da li im smetaju te gej nakaradne parade?
Naravno da nije. Znaci sprovode na silu.
Dodju ljudi na tu paradu kako bi se usprotivili tome, policija ih prebije ili rastera. Sta tu ima a da nije na silu?
Pogledaj kakve emisije pustaju po televizijama. Jednu od njih sam juce postavio.![]()
LGBT populacija su decenijama živjeli u strahu, skrivali se, gubili posao, pa čak i živote — samo zato što su “drugačiji”
…
Niko ne tjera roditelje da svoju djecu uče da budu gej. Ono što se uči u školama je da niko ne treba da bude diskriminisan. To je ogromna razlika…
U medijima ima svega i svačega, niko nikoga ne sili da gleda ono sto ne želi, danas bar imamo širok izbor kanala i svako gleda sto želi i tu nema “sile”daljinski postoji sa razlogom…Niko nije od nas postao Strumf samo zato sto smo gledali te crtane filmove, ili Nindze, Pepeljuge i sl…![]()
Ako neko dođe na paradu sa namjerom da bude / i bude nasilan normalno je da će policija reagirati .. to im je posao…šta trebaju : pustiti da se biju???
Nema sile i nametanja, to sto neko ne voli / ne razumije to ne znaci da je nasilno…ne radi se o sili, nego o društvu koje se mijenja ..![]()
Da ti ponovim, niko nema nista protiv ako je neko nastran i ako ima problem sa hormonima ili sta vec. Neka zive kako misle da trebaju i moraju. Naravno da tu ne bi smeo niko da im pravi probleme. Ali ako ti paradiras to, nameces to i govoris da je to normalno e onda je to problem. Jer to se ranije lecilo a sada se predstavlja kao normalno.
Ovo je tebi normalno? I ovo treba neko da prihvati? Pogledaj ta dva degenerika sta rade
Nauči se i iz onoga što nam se ne dopada. Puno sam pročitao stranica marksističke sociologije i te knjige danas se nigdje ne koriste, ali kao i svaka knjiga ima nešto što nam ostane korisno. A što se tiče Richarda Dawkinsa i njegove knjige koju sam ovdje uzeo samo kao primjer, moja intuicija u vezi sa njim će se potvrditi nekoliko godina poslije kada je pokazao svoj mizeran karakter dok je komentarisao Antony Flewa u intervjuu za Playboy. Čovjeka koji je decenijama bio najcitiraniji od strane ateista i zbog njegove spoznaje Boga pred kraj života nazvao ga cinično, neukusno i sarkastično luđakom. Jedan Dawkins koji je u filozofiji 5-6 levela ispod Flewa.
Sumnjaš u moju intuiciju i dalje?PLAYBOY: Are you concerned that your opponents might fake a deathbed conversion, as creationists have tried to do with Darwin?
DAWKINS: What’s slightly more worrying is the Antony Flew effect. Flew was an atheistic British philosopher who had an old-age conversion. It seems he went gaga. You can’t guard against that.
https://scrapsfromtheloft.com/movies/ri ... chip-rowe/
Coolio wrote: ↑Mon Jun 02, 2025 6:11 pmDa ih u skoli uce samo da ne prave problem takvima i da ih ne diraju vec da prihvate da su jednostavno takvi to bi bilo ok. Ali ih ne uce to u skoli nego im govore da je normalno da imaju dva oca,dve majke, da je normalno da se danas osecaju kao musko a sutradan kao zensko. U vrticima ih uce o masturbiranju. U skolama otvoroli treci wc za osobe koje ne znaju sta su. I ostale budalastine. To je nametanje i to je na silu. Drugo, parada je takodje nametanje. I ako porodicni ljudi ne zele da se to propagira onda se to ne radi. A oni rade na silu. Izruguju se ikonama, krstu, veri ljudi itd. I ti ocekujes da to neko prihvati.Skitnica wrote: ↑Mon Jun 02, 2025 11:18 amHajmo opet sve ispočetka …Coolio wrote: ↑Mon Jun 02, 2025 9:46 am
Nego kako drugacije nego na silu?
Da li je neko pitao roditelje da li im odgovara da im deca po skolama pa cak i po vrticima uce kako je to normalno?
Dodju ljudi na tu paradu kako bi se usprotivili tome, policija ih prebije ili rastera. Sta tu ima a da nije na silu?
Pogledaj kakve emisije pustaju po televizijama. Jednu od njih sam juce postavio.![]()
LGBT populacija su decenijama živjeli u strahu, skrivali se, gubili posao, pa čak i živote — samo zato što su “drugačiji”
…
Niko ne tjera roditelje da svoju djecu uče da budu gej. Ono što se uči u školama je da niko ne treba da bude diskriminisan. To je ogromna razlika…
U medijima ima svega i svačega, niko nikoga ne sili da gleda ono sto ne želi, danas bar imamo širok izbor kanala i svako gleda sto želi i tu nema “sile”daljinski postoji sa razlogom…Niko nije od nas postao Strumf samo zato sto smo gledali te crtane filmove, ili Nindze, Pepeljuge i sl…![]()
Ako neko dođe na paradu sa namjerom da bude / i bude nasilan normalno je da će policija reagirati .. to im je posao…šta trebaju : pustiti da se biju???
Nema sile i nametanja, to sto neko ne voli / ne razumije to ne znaci da je nasilno…ne radi se o sili, nego o društvu koje se mijenja ..![]()
Da ti ponovim, niko nema nista protiv ako je neko nastran i ako ima problem sa hormonima ili sta vec. Neka zive kako misle da trebaju i moraju. Naravno da tu ne bi smeo niko da im pravi probleme. Ali ako ti paradiras to, nameces to i govoris da je to normalno e onda je to problem. Jer to se ranije lecilo a sada se predstavlja kao normalno.
Poštovati, ne znači NAMETATI!Coolio wrote: ↑Mon Jun 02, 2025 6:11 pmDa ih u skoli uce samo da ne prave problem takvima i da ih ne diraju vec da prihvate da su jednostavno takvi to bi bilo ok. Ali ih ne uce to u skoli nego im govore da je normalno da imaju dva oca,dve majke, da je normalno da se danas osecaju kao musko a sutradan kao zensko. U vrticima ih uce o masturbiranju. U skolama otvoroli treci wc za osobe koje ne znaju sta su. I ostale budalastine. To je nametanje i to je na silu. Drugo, parada je takodje nametanje. I ako porodicni ljudi ne zele da se to propagira onda se to ne radi. A oni rade na silu. Izruguju se ikonama, krstu, veri ljudi itd. I ti ocekujes da to neko prihvati.Skitnica wrote: ↑Mon Jun 02, 2025 11:18 amHajmo opet sve ispočetka …Coolio wrote: ↑Mon Jun 02, 2025 9:46 am
Nego kako drugacije nego na silu?
…
Niko u školama ne uči djecu da MORAJU biti drugačiji …uče ih da ne MRZE, drugačije od sebe..svidjelo se to nekima ( tebi) li ne, to ne znači NAMETANJE!
To što neko vjeruju da djecu uče u vrtićima masturbaciji a ne osnovnoj higijeni, onda je to problem u njima sto ne znaju razliku između edukacije i opsesije…
A jedna manjina ( dva ..tri ..četiri /stotine, ljudi ) od njih milion svodi se na jedan dupe-selfi.
Ja nisam mogla od ovog sto pročitah doći do zaključka “mizernog karaktera “…deksametazon wrote: ↑Mon Jun 02, 2025 6:55 pmNauči se i iz onoga što nam se ne dopada. Puno sam pročitao stranica marksističke sociologije i te knjige danas se nigdje ne koriste, ali kao i svaka knjiga ima nešto što nam ostane korisno. A što se tiče Richarda Dawkinsa i njegove knjige koju sam ovdje uzeo samo kao primjer, moja intuicija u vezi sa njim će se potvrditi nekoliko godina poslije kada je pokazao svoj mizeran karakter dok je komentarisao Antony Flewa u intervjuu za Playboy. Čovjeka koji je decenijama bio najcitiraniji od strane ateista i zbog njegove spoznaje Boga pred kraj života nazvao ga cinično, neukusno i sarkastično luđakom. Jedan Dawkins koji je u filozofiji 5-6 levela ispod Flewa.
Sumnjaš u moju intuiciju i dalje?PLAYBOY: Are you concerned that your opponents might fake a deathbed conversion, as creationists have tried to do with Darwin?
DAWKINS: What’s slightly more worrying is the Antony Flew effect. Flew was an atheistic British philosopher who had an old-age conversion. It seems he went gaga. You can’t guard against that.
https://scrapsfromtheloft.com/movies/ri ... chip-rowe/![]()
Ova boja bi mi ružna bila i na ženi. Nema razlikedeksametazon wrote: ↑Mon Jun 02, 2025 12:35 pmDa te onda pribilježim u grupu...iz mire sto vire.Nemam ja ništa protiv otvorenog i svog ličnog mišljena koje nije kanalisano. Samo sam se malo uhvatio aktuelne boje nicka koji me svaki puta trzne...ko je sada pa ovaj? Men in Pink?
![]()
![]()
Per aspera ad astra 
Vrijeme
je
za
jednu
čokoladicu ..

je
za
jednu
čokoladicu ..
.a. koliko koshta .voznja.. i jeli ista cijena za domache turiste ./ strance
.............................................................................................
..gdjesh u Dalamaciji dobit neshto dzaba
.............................................................................................
pijem kafu. nijeneka
Sinoc ja i muz ostadosmo sjediti vani do ponoci. Za veceru porucili pizzu. Sve bilo vani, kafa, pizza, maca…Izezetno lijepa noc bila
Kupili jucer auto koje planiramo, ako se pokaze dobro, uvesti u domovinu.
U shopu gdje smo ga kupili, upoznadoh jednog Jordanca.
I ispitasmo se, ko je odakle….Kaze nam - pa moj otac je zivio i radio u Jugoslaviji, u nekom mjestu sto u imenu ima grad.
Beograd, upitah?
Da, rece. Bio je pravnik.
Muz se nasali - pa ti si onda dosao iz bogate porodice.
Ne, rece. Tamo gdje je otac radio i zivio mnogo se trosi na pice, zivot i zene.
Ali odveo je u Jordan jednu Brogradjanku i sada je tamo, nikad se nije vracala kuci.
Sjetih se tebe Coolio u tom momentu.
Lijep dan svima zelim
Kupili jucer auto koje planiramo, ako se pokaze dobro, uvesti u domovinu.
U shopu gdje smo ga kupili, upoznadoh jednog Jordanca.
I ispitasmo se, ko je odakle….Kaze nam - pa moj otac je zivio i radio u Jugoslaviji, u nekom mjestu sto u imenu ima grad.
Beograd, upitah?
Da, rece. Bio je pravnik.
Muz se nasali - pa ti si onda dosao iz bogate porodice.
Ne, rece. Tamo gdje je otac radio i zivio mnogo se trosi na pice, zivot i zene.
Ali odveo je u Jordan jednu Brogradjanku i sada je tamo, nikad se nije vracala kuci.
Sjetih se tebe Coolio u tom momentu.
Lijep dan svima zelim
ne vide se slike / na temama?
Nesto se desava sa portalom postimg. Zato ne vidimo slike koje su preko tog ubacene.
Proradit ce valjda.
Proradit ce valjda.
Kako ne vide?
sad se vide.. nediraj
bilo je samo ' image' slovima
Draga Selma, meni je sve to lakše, brže, a i jeftinije preko Photoshopa.
ne znam zashto ovo rade..
Jesi li stvarno gledao do kraja?deksametazon wrote: ↑Wed Jun 04, 2025 8:35 amDraga Selma, meni je sve to lakše, brže, a i jeftinije preko Photoshopa.
Lijep dan svima zelim 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6869 Views
-
Last post by Vanilla