Samo da kažem

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Re: Samo da kažem

Unread post by Skitnica »

deksametazon wrote:
Mon Jun 02, 2025 4:21 pm
Skitnica wrote:
Mon Jun 02, 2025 4:13 pm

Neko bira tišinu da bi mislio jasnije, ne znači da je manje sposoban za kritičko razmišljanje…. :DE

I ne znači da ako ne pratimo medije da smo kritički nesposobni… :hahah
Postoji želja za istraživanjem. Ima i takvih znatiželjnih među nama. Kada je izašla od Dawkinsa početkom ovog stoljeća knjiga 'Delusion of God' znao sam da će tamo biti gomila nelogičnih argumenata, ali sam htio da znam zašto je prodana u milionskom tiražu. Ne može valjda biti slučajno. Bolje mu je da se drži samo evolucije, a manje filozofira.
Zanimljivo da si unaprijed znao da će knjiga biti nelogična .. :D/

a ipak je pročitao i potvrdio sto misliš..ne bih to nazvala radoznalošću.. :skippp

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

Skitnica wrote:
Mon Jun 02, 2025 4:32 pm

A kako neću kad joj je dao nelogičan naslov, a čitao njegove ublehe i prije knjige, a u predgovoru te knjige napisao ko je priočita na zadnjoj stranici će postati ateista. :DE Znači, ispunio sve predispozicije takvom mom pristupu njegovoj knjizi. I nije samo on. Danas ko ima para može snimiti i pjesmu i ako da kovertu direktoru izdavačke kuće naći će mu recenzenta da se objavi. Zato naše selefije masovno štampaju svoja izdanja u Beču jer sigurno preko Kalema i Mustafe Prljače ne bi nikada uspjeli.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

deksametazon wrote:
Mon Jun 02, 2025 4:58 pm
Skitnica wrote:
Mon Jun 02, 2025 4:32 pm

A kako neću kad joj je dao nelogičan naslov, a čitao njegove ublehe i prije knjige, a u predgovoru te knjige napisao ko je priočita na zadnjoj stranici će postati ateista. :DE Znači, ispunio sve predispozicije takvom mom pristupu njegovoj knjizi. I nije samo on. Danas ko ima para može snimiti i pjesmu i ako da kovertu direktoru izdavačke kuće naći će mu recenzenta da se objavi. Zato naše selefije masovno štampaju svoja izdanja u Beču jer sigurno preko Kalema i Mustafe Prljače ne bi nikada uspjeli.
Radoznal si, nema šta.. ali samo dok ti sve potvrđuje već gotov zaključak…. :hahah

Ma ok je to … svi imamo pravo pročitati nešto sto nam se ne dopada, i da ništa iz toga ne naučimo .. :up

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Skitnica wrote:
Mon Jun 02, 2025 11:18 am
Coolio wrote:
Mon Jun 02, 2025 9:46 am
Skitnica wrote:
Mon Jun 02, 2025 6:58 am

Kako mislis na silu? :??
Nego kako drugacije nego na silu?

Da li je neko pitao roditelje da li im odgovara da im deca po skolama pa cak i po vrticima uce kako je to normalno?

Da li je neko pitao ljude da li im smetaju te gej nakaradne parade?

Naravno da nije. Znaci sprovode na silu.

Dodju ljudi na tu paradu kako bi se usprotivili tome, policija ih prebije ili rastera. Sta tu ima a da nije na silu?

Pogledaj kakve emisije pustaju po televizijama. Jednu od njih sam juce postavio.
Hajmo opet sve ispočetka … :fpalm

LGBT populacija su decenijama živjeli u strahu, skrivali se, gubili posao, pa čak i živote — samo zato što su “drugačiji”

Niko ne tjera roditelje da svoju djecu uče da budu gej. Ono što se uči u školama je da niko ne treba da bude diskriminisan. To je ogromna razlika…

U medijima ima svega i svačega, niko nikoga ne sili da gleda ono sto ne želi, danas bar imamo širok izbor kanala i svako gleda sto želi i tu nema “sile”daljinski postoji sa razlogom…Niko nije od nas postao Strumf samo zato sto smo gledali te crtane filmove, ili Nindze, Pepeljuge i sl… :D/

Ako neko dođe na paradu sa namjerom da bude / i bude nasilan normalno je da će policija reagirati .. to im je posao…šta trebaju : pustiti da se biju???

Nema sile i nametanja, to sto neko ne voli / ne razumije to ne znaci da je nasilno…ne radi se o sili, nego o društvu koje se mijenja .. :jbg
Da ih u skoli uce samo da ne prave problem takvima i da ih ne diraju vec da prihvate da su jednostavno takvi to bi bilo ok. Ali ih ne uce to u skoli nego im govore da je normalno da imaju dva oca,dve majke, da je normalno da se danas osecaju kao musko a sutradan kao zensko. U vrticima ih uce o masturbiranju. U skolama otvoroli treci wc za osobe koje ne znaju sta su. I ostale budalastine. To je nametanje i to je na silu. Drugo, parada je takodje nametanje. I ako porodicni ljudi ne zele da se to propagira onda se to ne radi. A oni rade na silu. Izruguju se ikonama, krstu, veri ljudi itd. I ti ocekujes da to neko prihvati.

Da ti ponovim, niko nema nista protiv ako je neko nastran i ako ima problem sa hormonima ili sta vec. Neka zive kako misle da trebaju i moraju. Naravno da tu ne bi smeo niko da im pravi probleme. Ali ako ti paradiras to, nameces to i govoris da je to normalno e onda je to problem. Jer to se ranije lecilo a sada se predstavlja kao normalno.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ovo je tebi normalno? I ovo treba neko da prihvati? Pogledaj ta dva degenerika sta rade

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Skitnica wrote:
Mon Jun 02, 2025 5:52 pm

Radoznal si, nema šta.. ali samo dok ti sve potvrđuje već gotov zaključak…. :hahah

Ma ok je to … svi imamo pravo pročitati nešto sto nam se ne dopada, i da ništa iz toga ne naučimo .. :up
Nauči se i iz onoga što nam se ne dopada. Puno sam pročitao stranica marksističke sociologije i te knjige danas se nigdje ne koriste, ali kao i svaka knjiga ima nešto što nam ostane korisno. A što se tiče Richarda Dawkinsa i njegove knjige koju sam ovdje uzeo samo kao primjer, moja intuicija u vezi sa njim će se potvrditi nekoliko godina poslije kada je pokazao svoj mizeran karakter dok je komentarisao Antony Flewa u intervjuu za Playboy. Čovjeka koji je decenijama bio najcitiraniji od strane ateista i zbog njegove spoznaje Boga pred kraj života nazvao ga cinično, neukusno i sarkastično luđakom. Jedan Dawkins koji je u filozofiji 5-6 levela ispod Flewa.
PLAYBOY: Are you concerned that your opponents might fake a deathbed conversion, as creationists have tried to do with Darwin?

DAWKINS: What’s slightly more worrying is the Antony Flew effect. Flew was an atheistic British philosopher who had an old-age conversion. It seems he went gaga. You can’t guard against that.

https://scrapsfromtheloft.com/movies/ri ... chip-rowe/
Sumnjaš u moju intuiciju i dalje? :čeekaa

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Coolio wrote:
Mon Jun 02, 2025 6:11 pm
Skitnica wrote:
Coolio wrote:

Da li je neko pitao roditelje da li im odgovara da im deca po skolama pa cak i po vrticima uce kako je to normalno?

Dodju ljudi na tu paradu kako bi se usprotivili tome, policija ih prebije ili rastera. Sta tu ima a da nije na silu?

Pogledaj kakve emisije pustaju po televizijama. Jednu od njih sam juce postavio.

LGBT populacija su decenijama živjeli u strahu, skrivali se, gubili posao, pa čak i živote — samo zato što su “drugačiji”

Niko ne tjera roditelje da svoju djecu uče da budu gej. Ono što se uči u školama je da niko ne treba da bude diskriminisan. To je ogromna razlika…

U medijima ima svega i svačega, niko nikoga ne sili da gleda ono sto ne želi, danas bar imamo širok izbor kanala i svako gleda sto želi i tu nema “sile”daljinski postoji sa razlogom…Niko nije od nas postao Strumf samo zato sto smo gledali te crtane filmove, ili Nindze, Pepeljuge i sl… :D/

Ako neko dođe na paradu sa namjerom da bude / i bude nasilan normalno je da će policija reagirati .. to im je posao…šta trebaju : pustiti da se biju???

Nema sile i nametanja, to sto neko ne voli / ne razumije to ne znaci da je nasilno…ne radi se o sili, nego o društvu koje se mijenja .. :jbg
Da ih u skoli uce samo da ne prave problem takvima i da ih ne diraju vec da prihvate da su jednostavno takvi to bi bilo ok. Ali ih ne uce to u skoli nego im govore da je normalno da imaju dva oca,dve majke, da je normalno da se danas osecaju kao musko a sutradan kao zensko. U vrticima ih uce o masturbiranju. U skolama otvoroli treci wc za osobe koje ne znaju sta su. I ostale budalastine. To je nametanje i to je na silu. Drugo, parada je takodje nametanje. I ako porodicni ljudi ne zele da se to propagira onda se to ne radi. A oni rade na silu. Izruguju se ikonama, krstu, veri ljudi itd. I ti ocekujes da to neko prihvati.

Da ti ponovim, niko nema nista protiv ako je neko nastran i ako ima problem sa hormonima ili sta vec. Neka zive kako misle da trebaju i moraju. Naravno da tu ne bi smeo niko da im pravi probleme. Ali ako ti paradiras to, nameces to i govoris da je to normalno e onda je to problem. Jer to se ranije lecilo a sada se predstavlja kao normalno.
Coolio wrote:
Mon Jun 02, 2025 6:11 pm
Skitnica wrote:
Coolio wrote:

Poštovati, ne znači NAMETATI!
Niko u školama ne uči djecu da MORAJU biti drugačiji …uče ih da ne MRZE, drugačije od sebe..svidjelo se to nekima ( tebi) li ne, to ne znači NAMETANJE!

To što neko vjeruju da djecu uče u vrtićima masturbaciji a ne osnovnoj higijeni, onda je to problem u njima sto ne znaju razliku između edukacije i opsesije… :killm

A jedna manjina ( dva ..tri ..četiri /stotine, ljudi ) od njih milion svodi se na jedan dupe-selfi. :hahah Po toj logici, ako vidiš pijanu svadbu, trebalo bi zabraniti vjenčanja/brakove/svadbe… :D/

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

deksametazon wrote:
Mon Jun 02, 2025 6:55 pm
Skitnica wrote:
Mon Jun 02, 2025 5:52 pm

Nauči se i iz onoga što nam se ne dopada. Puno sam pročitao stranica marksističke sociologije i te knjige danas se nigdje ne koriste, ali kao i svaka knjiga ima nešto što nam ostane korisno. A što se tiče Richarda Dawkinsa i njegove knjige koju sam ovdje uzeo samo kao primjer, moja intuicija u vezi sa njim će se potvrditi nekoliko godina poslije kada je pokazao svoj mizeran karakter dok je komentarisao Antony Flewa u intervjuu za Playboy. Čovjeka koji je decenijama bio najcitiraniji od strane ateista i zbog njegove spoznaje Boga pred kraj života nazvao ga cinično, neukusno i sarkastično luđakom. Jedan Dawkins koji je u filozofiji 5-6 levela ispod Flewa.
PLAYBOY: Are you concerned that your opponents might fake a deathbed conversion, as creationists have tried to do with Darwin?

DAWKINS: What’s slightly more worrying is the Antony Flew effect. Flew was an atheistic British philosopher who had an old-age conversion. It seems he went gaga. You can’t guard against that.

https://scrapsfromtheloft.com/movies/ri ... chip-rowe/
Sumnjaš u moju intuiciju i dalje? :čeekaa
Ja nisam mogla od ovog sto pročitah doći do zaključka “mizernog karaktera “… :??

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

deksametazon wrote:
Mon Jun 02, 2025 12:35 pm
biljka wrote:
Mon Jun 02, 2025 9:58 am

A koji je problem sa bojom? Oblik jeste upitan, ali ne vidim kakve veze ima koja je boja kad je ovo u pitanju. Lijepo mi je vidjeti na muškarcu npr. baby rozu kao i na ženi, majica, košulja, što da ne
Da te onda pribilježim u grupu...iz mire sto vire. :DE Nemam ja ništa protiv otvorenog i svog ličnog mišljena koje nije kanalisano. Samo sam se malo uhvatio aktuelne boje nicka koji me svaki puta trzne...ko je sada pa ovaj? Men in Pink? :DE

Image
Ova boja bi mi ružna bila i na ženi. Nema razlike :jbg
Per aspera ad astra :fiju

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Vrijeme
je
za
jednu
čokoladicu ..

:jjeejj

fjaka
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by fjaka »

Bella wrote:
Mon Jun 02, 2025 2:08 pm

..ako dodjem.. moze.. :hahah
vozit ću te najdužu rutu da vidiš dost toga i još dobiš slaju :qq

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

fjaka wrote:
Mon Jun 02, 2025 8:10 pm
Bella wrote:
Mon Jun 02, 2025 2:08 pm

..ako dodjem.. moze.. :hahah
vozit ću te najdužu rutu da vidiš dost toga i još dobiš slaju :qq
.a. koliko koshta .voznja.. i jeli ista cijena za domache turiste ./ strance :D/
.............................................................................................Image

fjaka
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by fjaka »

Bella wrote:
Mon Jun 02, 2025 10:56 pm

.a. koliko koshta .voznja.. i jeli ista cijena za domache turiste ./ strance :D/
tiš dobit džabe :qq

ko specijalni gost :qq

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?

..gdjesh u Dalamaciji dobit neshto dzaba :hahah
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:haaaj
pijem kafu. nijeneka :-?

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Sinoc ja i muz ostadosmo sjediti vani do ponoci. Za veceru porucili pizzu. Sve bilo vani, kafa, pizza, maca…Izezetno lijepa noc bila :inl.

Kupili jucer auto koje planiramo, ako se pokaze dobro, uvesti u domovinu.
U shopu gdje smo ga kupili, upoznadoh jednog Jordanca.
I ispitasmo se, ko je odakle….Kaze nam - pa moj otac je zivio i radio u Jugoslaviji, u nekom mjestu sto u imenu ima grad.
Beograd, upitah?
Da, rece. Bio je pravnik.
Muz se nasali - pa ti si onda dosao iz bogate porodice.
Ne, rece. Tamo gdje je otac radio i zivio mnogo se trosi na pice, zivot i zene.
Ali odveo je u Jordan jednu Brogradjanku i sada je tamo, nikad se nije vracala kuci.
Sjetih se tebe Coolio u tom momentu.

Lijep dan svima zelim :__

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
ne vide se slike / na temama?

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Nesto se desava sa portalom postimg. Zato ne vidimo slike koje su preko tog ubacene.
Proradit ce valjda.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Kako ne vide?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
sad se vide.. nediraj
bilo je samo ' image' slovima

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Draga Selma, meni je sve to lakše, brže, a i jeftinije preko Photoshopa.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)
ne znam zashto ovo rade.. :hahah kakve kreme... hirurg dobro odradio

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:jjkkuaas

:haaaj

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

deksametazon wrote:
Wed Jun 04, 2025 8:35 am
Draga Selma, meni je sve to lakše, brže, a i jeftinije preko Photoshopa.

Jesi li stvarno gledao do kraja?

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Lijep dan svima zelim :__

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post