Samo da kažem

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Samo da kažem

Unread post by Bella »

:-?
chudno... da osoba u najboljim godinama stvaranja. zeli odmor...
.. :hm inache, kako se oporavljash..?
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Coolio wrote:
Thu Nov 06, 2025 3:14 pm
Vala da znas da lete i to brzo...Evo,ova nedelja se vec zavrsiJos petak ostao...

A veruj mi,potreban mi je odmor barem dva meseca...
Hronicni umor? Ili neki bil?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Nov 06, 2025 3:52 pm
Pomalo pokusavam da treniram i odmaram...To je sve...

Bio i na tajlandskoj masazi :)

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Thu Nov 06, 2025 5:52 pm
Coolio wrote:
Vala da znas da lete i to brzo...Evo,ova nedelja se vec zavrsiJos petak ostao...

Vise bih to nazvao kao hronicni umor. Konstantno davanje maksimuma na poslu, bas bas retko izbegavanje posla. A na poslu radio i svoj i tudji posao. Firma konstantno menja pomocne radnike pa malo malo i dodje neki nov kojeg moras uciti, raditi dosta toga umesto njega. Taman se nauci poslu firma ga zameni jer uglavnom dolaze neki cudni likovi koji dva dana rade tri na bolovanju i u krug. Zatim pored toga obaveze oko deteta, ustajanje rano,treninzi, retko kada uspevam da se naspavam kako treba. Tako da sam resio da okrenem drugi list. Jer sto je jos gore, firma je pocela da ne ceni trud i rad vec te gleda kao nekoga ko mora da radi ono sto mu se kaze a da za to ne bude adekvatno placen.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Nov 06, 2025 6:39 pm
Bella wrote:

. ne znam koja je vrsta treninga.. ali, vjerujem da ti je dr rekao da mirujesh. odmorish nogu/ petu...
jel to masaza . kad te gaze nogicama :hahah :fpalm one zenice
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Nov 06, 2025 8:00 pm
Coolio wrote:
Thu Nov 06, 2025 6:39 pm
Bella wrote:

. ne znam koja je vrsta treninga.. ali, vjerujem da ti je dr rekao da mirujesh. odmorish nogu/ petu...
jel to masaza . kad te gaze nogicama :hahah :fpalm one zenice
Trbusnjaci uglavnom.

Pa zasluzio i ja da me zene miluju :DD

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Nov 06, 2025 11:08 pm
Trbusnjaci uglavnom.

Pa zasluzio i ja da me zene miluju
Image
. daj slikovito pokazi. koja vjezba daje najbolje rezultate.. :-?
.kod mene u mall-u. ima shop. gdje masiraju noge , kao i masaza na stolici.. :hahah maserke gledaju prolaznike. i koliko sam primjetila.samo se tijelom naslone, na mushteriju. i to je masaza

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Nov 06, 2025 6:44 pm
A na poslu radio i svoj i tudji posao.
:_)
..josh nisam na DM, prochitala, da je neko napisao.. lijen sam. nisam dobar radnik/ otkaz je bio fer.. :hahah
. uglavnom je to text kako ga Zvaka srochi.. :/* . ja sam :nevina

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Nov 07, 2025 1:04 am
Coolio wrote:
A na poslu radio i svoj i tudji posao.
..josh nisam na DM, prochitala, da je neko napisao.. lijen sam. nisam dobar radnik/ otkaz je bio fer.. :hahah
. uglavnom je to text kako ga Zvaka srochi.. :/* . ja sam :nevina
Moj posao je inace da budem sef smene i da kontrolisem kvalitet proizvodnje a osim toga radim i na proizvodnji jer mnogi cesto idu na bolovanje. Pa osim toga kada radim na proizvodnji obicno imam pomocnika koji je tek poceo da radi i ne zna nista ni gde sta stoji ni kako se pakuje pa onda radim i svoj i njegov posao. Nije taj radnik kriv,nov je ali je firma ta koja cesto menja radnike, ne pusta da ima uigran tim. Taman se neko nauci da radi oni ga ili otpuste ili on ode jer je nezadovoljan placanjem,. Nisam ja jedini koji radi i tudji posao, tu su i drugi koji rade u proizvodnji pa ih snadje isti problem. Nije ni to problem raditi u pocetku dok se pomocni radnik nauci ali kao sto rekoh problem je sto firma ostane bez tog pomocnog radnika a samo sto je usao u posao,naucio gde sta i kako.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Nov 07, 2025 1:17 am
Moj posao je inace da budem sef smene i da kontrolisem kvalitet proizvodnje a osim toga radim i na proizvodnji jer mnogi cesto idu na bolovanje. Pa osim toga kada radim na proizvodnji obicno imam pomocnika koji je tek poceo da radi i ne zna nista ni gde sta stoji ni kako se pakuje pa onda radim i svoj i njegov posao. Nije taj radnik kriv,nov je ali je firma ta koja cesto menja radnike, ne pusta da ima uigran tim. Taman se neko nauci da radi oni ga ili otpuste ili on ode jer je nezadovoljan placanjem,. Nisam ja jedini koji radi i tudji posao, tu su i drugi koji rade u proizvodnji pa ih snadje isti problem. Nije ni to problem raditi u pocetku dok se pomocni radnik nauci ali kao sto rekoh problem je sto firma ostane bez tog pomocnog radnika a samo sto je usao u posao,naucio gde sta i kako.
:-? i ti si nekada bio 'pochetnik' i ostao si i sada si shef smjene.... ali koliko je takvih kao ti... da, kao shto i opisujesh.. dodju, pokushaju ,odu. nije ni plachanje nekada problem. .problem su oni.. ne vide interes u tom poslu.. a takvima ni vecha plata nije uzitak... 'firme' to znaju.... i zbog toga takvima i ne nude veche plache. dok se ne dokazu u pokazu volju za ostanak. kao shto si tp ti uchinio.
no.eto i tebi puca film, jer mislish da te 'firma' iskorishtava.. i uzimash bolovanje..

e sad .kad si ti na bolovanju. ko radi tvoj posao?.. i ako bolovanja budu uchestala. firma che morati traziti nekog novog.. :jbg

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Coolio wrote:
Peace wrote:
Coolio wrote:

Vise bih to nazvao kao hronicni umor. Konstantno davanje maksimuma na poslu, bas bas retko izbegavanje posla. A na poslu radio i svoj i tudji posao. Firma konstantno menja pomocne radnike pa malo malo i dodje neki nov kojeg moras uciti, raditi dosta toga umesto njega. Taman se nauci poslu firma ga zameni jer uglavnom dolaze neki cudni likovi koji dva dana rade tri na bolovanju i u krug. Zatim pored toga obaveze oko deteta, ustajanje rano,treninzi, retko kada uspevam da se naspavam kako treba. Tako da sam resio da okrenem drugi list. Jer sto je jos gore, firma je pocela da ne ceni trud i rad vec te gleda kao nekoga ko mora da radi ono sto mu se kaze a da za to ne bude adekvatno placen.
Sve to i ja prolazila.
Uvijek novi ljudi. Ne znam im ni broja ni imena.
Radis svoj posao, treniras njih, uskaces umjesto njih, ako zabrljaju na tebi je da ispravis
Ostanu nekoliko mjeseci i odose, premala im plata za stres koji imaju.
Direktor nema razumijevanje.

Hronicni umor nemoj zanemarivati.
On moze biti uvod u neku bolest.
Predugo mi sad da ispricam kroz sta je prosao djever, jer se forsiro i ignoriso znakove tijela koji su signalizirali da treba odmor.
Zavrsio u kantonalnoj bolnici nakon sto se nije sam mogao dici iz kreveta cijeli mjesec, i nakon sto je izgubio 13 kg za 30 dana, i nakon sto ga nista nije moglo vratiti u zivost.
Svi smo psihicki bili pripremljeni za najcrniju vijest. Ali ispostavilo se, hvala Bogu, da je samo imuni sistem toliko pao da se tijelo vise nije moglo ni sa cim nositi.
Bolest i oporavak trajali su 2,5 mjeseca.
Svako ko ga je vidio, otpiso ga bio.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Fri Nov 07, 2025 1:58 am
Coolio wrote:
Peace wrote:

Sve to i ja prolazila.
Uvijek novi ljudi. Ne znam im ni broja ni imena.
Radis svoj posao, treniras njih, uskaces umjesto njih, ako zabrljaju na tebi je da ispravis
Ostanu nekoliko mjeseci i odose, premala im plata za stres koji imaju.
Direktor nema razumijevanje.

Hronicni umor nemoj zanemarivati.
On moze biti uvod u neku bolest.
Predugo mi sad da ispricam kroz sta je prosao djever, jer se forsiro i ignoriso znakove tijela koji su signalizirali da treba odmor.
Zavrsio u kantonalnoj bolnici nakon sto se nije sam mogao dici iz kreveta cijeli mjesec, i nakon sto je izgubio 13 kg za 30 dana, i nakon sto ga nista nije moglo vratiti u zivost.
Svi smo psihicki bili pripremljeni za najcrniju vijest. Ali ispostavilo se, hvala Bogu, da je samo imuni sistem toliko pao da se tijelo vise nije moglo ni sa cim nositi.
Bolest i oporavak trajali su 2,5 mjeseca.
Svako ko ga je vidio, otpiso ga bio.

Bogu hvala da cujem da ti se dever oporavio od toga. Nemam ja tih problema. Ja sam samo umoran od posla. Nemam problema sa ustajanjem, kretanjem, ne mrsavim itd. Jednostavno sam se naradio, da tako kazem. To je sve. Oduvek sam bio takav, kada radim dajem maksimum, cak i vise od toga. Ali vidis da poslodavac to ne ceni tako da ni ja necu vise tako.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Nov 07, 2025 1:57 am
Coolio wrote:
Fri Nov 07, 2025 1:17 am
:-? i ti si nekada bio 'pochetnik' i ostao si i sada si shef smjene.... ali koliko je takvih kao ti... da, kao shto i opisujesh.. dodju, pokushaju ,odu. nije ni plachanje nekada problem. .problem su oni.. ne vide interes u tom poslu.. a takvima ni vecha plata nije uzitak... 'firme' to znaju.... i zbog toga takvima i ne nude veche plache. dok se ne dokazu u pokazu volju za ostanak. kao shto si tp ti uchinio.
no.eto i tebi puca film, jer mislish da te 'firma' iskorishtava.. i uzimash bolovanje..

e sad .kad si ti na bolovanju. ko radi tvoj posao?.. i ako bolovanja budu uchestala. firma che morati traziti nekog novog.. :jbg
Neko ce me vec zameniti dok nisam tamo. U firmu sam razocaran sto ne placa radnike po zasluzi nego kako im kome padne na pamet. Jedan pomocnik je tu vise od dve godine, sve naucio da radi. Ima odredjenu satnicu. Hvale ga kako je vredan itd. Dosao novi pomocni radnik koji nema pojma jos ni gde se sta nalazi, sporo radi iz tog razloga a satnica mu veca nego ovome sto zna sve. Tako je mene jedan sto je cesto na bolovanju a radi samo u produkciji stigao po satnici. A ja radim i na produkciji,stalno sam tu a sef smene sam. Kada se nekom pokvari masina ja je popravljam,namestam,kako god. I nije to da je ovde obicaj pitati kome je kolika plata, sami pricaju medjusobom. Gomila nezadovoljnih radnika.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Tako stvari i ovdje stoje, sav zapad je isti.

Dobro jutro dobri ljudi :__

Magla kod mene jutros. Kasno iza podnd trebala bi kisa.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Nov 07, 2025 8:23 am
Neko ce me vec zameniti dok nisam tamo. U firmu sam razocaran sto ne placa radnike po zasluzi nego kako im kome padne na pamet. Jedan pomocnik je tu vise od dve godine, sve naucio da radi. Ima odredjenu satnicu. Hvale ga kako je vredan itd. Dosao novi pomocni radnik koji nema pojma jos ni gde se sta nalazi, sporo radi iz tog razloga a satnica mu veca nego ovome sto zna sve. Tako je mene jedan sto je cesto na bolovanju a radi samo u produkciji stigao po satnici. A ja radim i na produkciji,stalno sam tu a sef smene sam. Kada se nekom pokvari masina ja je popravljam,namestam,kako god. I nije to da je ovde obicaj pitati kome je kolika plata, sami pricaju medjusobom. Gomila nezadovoljnih radnika.
:-? .ako si shef smjene, imash odgovornost za proizvodnju, ne mozesh tek tako.. javiti se ujutru ili ne javiti uopshte. da si bolestan.. i tyo boli te peta.... to nije stanje, kao kad imash visoku temp.... dakle .izgleda da si neodgovoran.. :jbg

. kolika je kome satnica/ vjeruj samo ako vidish platnu listu.
. inache ko koliko ima. ne znam, kako se ponashati... svako za sebe pregovara :hm . boriti se za druge. hm.. nekad se to loshe vrati..
. ti si na bolovanju.. a idesh na trening. ako te neko od kolega vidi..dochi che info do poslodavca. :-? nije obechavajuche. :D/

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Nov 07, 2025 1:23 pm
Coolio wrote:
Fri Nov 07, 2025 8:23 am
:-? .ako si shef smjene, imash odgovornost za proizvodnju, ne mozesh tek tako.. javiti se ujutru ili ne javiti uopshte. da si bolestan.. i tyo boli te peta.... to nije stanje, kao kad imash visoku temp.... dakle .izgleda da si neodgovoran.. :jbg

. kolika je kome satnica/ vjeruj samo ako vidish platnu listu.
. inache ko koliko ima. ne znam, kako se ponashati... svako za sebe pregovara :hm . boriti se za druge. hm.. nekad se to loshe vrati..
. ti si na bolovanju.. a idesh na trening. ako te neko od kolega vidi..dochi che info do poslodavca. :-? nije obechavajuche. :D/
Nisam ja jedini sef smene. Ima i drugih,cak i oni se javljaju na dan kada ne mogu na posao. Nisam ja svoju povredu izmislio vec je zaista tako. Ne pada mi na pamet vise da silim sebe da radim cak i kada mi je tesko. Nekada sam to radio ali vise ne jer ti niko nece reci hvala.

Sto se tudje satnice tice,ne zabadam nos niti me interesuje. Kao sto rekoh. sami pricaju sta i kako A i jednom nedeljno se obavljaju razgovori i govori se o nezadovoljsvtvima bas kao i svemu ostalom.

To sto neko dodje nov i ima vise od nekoga ko je vec tu vise od par godina i radi odlicno je greska vlasnika firma. On sam treba reci cekaj ako ovom koji ne zna nista dam toliko onda ovom sto je tu vec duzi period i zna sve moram dati za ovoliko vise. Ali ne, kod nas u firmi je normalno da ima manje...Isto je i sto se tice odmora. Ljudi 10-ak godina u firmi imaju 27 radnih dana odmora, dodje neko nov dobije 30. Na sta to lici?

Treninge radim kod kuce...

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Rekoh isto je, sav zapad, ali povlacim rijec. Ovdje je gore.
Ovdje rijetke firme daju toliko dana odmora, i te rijetke imaju pravilo da npr radis kod njih 10+godina.
A bolovanje? Cim jednom prijavis neku bol, ti si “crna ovca” u firmi. Tebe ce se firma gledat rijesiti. Trazot ce iglu u plastu sijena, ili ce vrsiti takav prtisak na tebe, zbog kojeg ces sam morat otici.
Zato kad ljudi zadobiju neku povredu moraju ici do kraja, sto znaci pravnik koji ce goniti firmu za odstetu. Ovdje nema tog srednjeg puta - bolovanja. Ili mozes ili otkaz.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Nov 07, 2025 3:04 pm
isam ja jedini sef smene. Ima i drugih,cak i oni se javljaju na dan kada ne mogu na posao. Nisam ja svoju povredu izmislio vec je zaista tako. Ne pada mi na pamet vise da silim sebe da radim cak i kada mi je tesko. Nekada sam to radio ali vise ne jer ti niko nece reci hvala.

Sto se tudje satnice tice,ne zabadam nos niti me interesuje. Kao sto rekoh. sami pricaju sta i kako A i jednom nedeljno se obavljaju razgovori i govori se o nezadovoljsvtvima bas kao i svemu ostalom.

To sto neko dodje nov i ima vise od nekoga ko je vec tu vise od par godina i radi odlicno je greska vlasnika firma. On sam treba reci cekaj ako ovom koji ne zna nista dam toliko onda ovom sto je tu vec duzi period i zna sve moram dati za ovoliko vise. Ali ne, kod nas u firmi je normalno da ima manje...Isto je i sto se tice odmora. Ljudi 10-ak godina u firmi imaju 27 radnih dana odmora, dodje neko nov dobije 30. Na sta to lici?

Treninge radim kod kuce...
Imam osjechaj,po tom pisanju, da je to 'mala firma'..a u takvim firmama su medjuljudski odnosi drugachiji.
I tebe je peta bolila nekoliko dana, tako vjerujem, da si mogao shefu najaviti bolovanje. uz razgovor.. da shto prije ozdravis, a i on da se organizuje,
.Pa eto, na tim sastancima. . jel se ti 'manje placheni' izjasne ??
mislim da vlasnik firme ne moze znati ,ako nije stalno prisutan. kako ko radi. vjerujem da ti kao shef, imash duznost i da obavjeshatavash shefa. o kvaliteru rada pojedinih ??? jel tako..
Lichi na to. da je sve teze nachi radnika.. pa im se u startu daje vishe... kako che dalje napredovati. ne zna se ???

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Fri Nov 07, 2025 4:28 pm
Rekoh isto je, sav zapad, ali povlacim rijec. Ovdje je gore.
Ovdje rijetke firme daju toliko dana odmora, i te rijetke imaju pravilo da npr radis kod njih 10+godina.
A bolovanje? Cim jednom prijavis neku bol, ti si “crna ovca” u firmi. Tebe ce se firma gledat rijesiti. Trazot ce iglu u plastu sijena, ili ce vrsiti takav prtisak na tebe, zbog kojeg ces sam morat otici.
Zato kad ljudi zadobiju neku povredu moraju ici do kraja, sto znaci pravnik koji ce goniti firmu za odstetu. Ovdje nema tog srednjeg puta - bolovanja. Ili mozes ili otkaz.
Po tvojoj prici u Americi je gore. Ovde nije tako. Ovde je odmor od 27 dana pa navise. U medicini se ide i do 35 dana kao sto ih moja sestra ima. Samo sto nema prava odjednom da ih koristi nego uzme recimo 10 dana a 16 dana bude slobodna. Ne smeju dugo da ostaju bez medicinskih radnika,narocito leti. A sto se bolovanja tice, ovde to nije problem uzeti. Naravno i gazde ne tolerisu ako ga svaki cas uzimas ali ovako,imas prava i radnik je zasticen.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Pozdrav svima, cvece damama :) <3 :cv

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Coolio, nisam pd pocetka upratila, imas bol u peti?

Dobro jutro :__

Kafa na stolu, vrata otvorena…Ustajem oko 6am svako jutro :nevina

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:haaaj

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Sat Nov 08, 2025 1:41 pm
Coolio, nisam pd pocetka upratila, imas bol u peti?

Dobro jutro :__

Kafa na stolu, vrata otvorena…Ustajem oko 6am svako jutro :nevina
Nije u peti, stopalo me boli...Izgleda da je od neudobne obuce,ovih radnih cipela koje na poslu nosimo...Narucio sam sebi neke kvalitetnije sada...

Kako si mi danas @Peace?

Tebi i tvojima zelim lepo vece :cv :nak.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sat Nov 08, 2025 2:29 pm
Dobro vece miljenice :)

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sat Nov 08, 2025 6:03 pm
Bella wrote:
Sat Nov 08, 2025 2:29 pm
Dobro vece miljenice :)
veche veche .. :hahah
kakav si .. ?

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Samo jedan odlazak u wc besplatan uposlenicima
    by Mina » » in Svijet
    53 Replies
    6991 Views
    Last post by Vanilla
  • Samo par sati …????
    by Skitnica » » in Brbljaonica
    8 Replies