Samo da kažem

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Samo da kažem

Unread post by Coolio »

deksametazon wrote:
Thu Mar 19, 2026 10:23 am
Coolio wrote:
Thu Mar 19, 2026 9:17 am

Navijači Novog Pazara redovno iznose turske zastave na utakmicama, što je izazvalo brojne sukobe i kontroverze. Ovo ponašanje je posebno uočljivo tokom mečeva protiv srpskih klubova, gde navijači izazivaju reakcije izazivajući skandiranja poput „Ovo je Turska“, „Srbe na vrbe“ i pesama koje spominju Kosovo i Metohiju, što se smatra provokacijom prema srpskoj nacionalnoj identitetu.
Kažeš navijači. Znaš šta je bilo u Doboju u mjesecu ramazanu? A to je svakodnevica ovamo na utakmicama.
U ovim trenucima na stadionu Luke u Doboju igra se utakmica 24. kola WWin lige BiH između Sloge Meridian i Željezničara, a gosti nisu imali podršku svojih navijača od početka susreta i to iz prilično bizarnog razloga.

Navijači Željezničara su stigli na vrijeme u Doboj, no nije im bio dozvoljen ulazak na tribinu za goste prije početka utakmice.

Naime, Manijaci su morali ostati u autobusima jer su organizatori iz Doboja nešto radili na tribini.

Kako je javio reporter portala Klix.ba s utakmice, organizatori su uz pomoć policije čistili tribinu za gostujuće navijače i posipali pijesak po njoj, a razlog je bio taj što je kompletna tribina, uključujući stolice i ograde, bila namazana svinjskom masti.

Tribinu su, očito, namazali navijači Sloge Vojvode, koji su nakon što su Manijaci ušli na tribinu počeli pjevati: "U sred ramazana, tribina namazana, la la la".

Tako su Manijaci zbog zaista bizarnog razloga počeli ulaziti na tribinu tek oko 20. minute, a s navijanjem su počeli tek u 40. minuti kada su svi navijači ušli na tribinu.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/manij ... /260307069
Druze, nemoj brate mili opet o nekim stradanjima,ratovima i slicno,taman jedva zavrsismo tu temu...NIje se moja poruka na to odnosila.

Vjetar mi je napisao kako ima takvih desavanja u fudbalu, rekoh da ima i kod nas.

Nemoj mene brate uvlaciti sa ovom prevarantskom vlascu i ostalo,niti sa ovim protestima koji nista ne donose niti ce doneti osim setanja, Sta me briga i za Vucica i ko ce kome aplaudirati i slicno.

I sta ja imam sa tim ljudima iz Doboja ? Ili drzava Srbija?

Mada osudjujem takvo ponasanje navijaca svuda, zato vise i ne idem na utakmice.

Rec je bila kako se zvizdi drzavi ciji se fudbal igra. Ako im se ne svidja drzava, fudbal u njoj onda ga lepo ne igras. To je tako prosto.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

Coolio wrote:
Thu Mar 19, 2026 11:24 am

Ti kažeš da nemaš, ali Srbija ima itekako.

“Velika Srbija” – historijski projekat kao klasični projekat promjene granica silom – završena priča. Ali...

Pojam “srpski svet” se pojavio u novijem političkom planu, posebno uz izjave političara poput Vulina, a indirektno se povezuje i s politikom Vučića. “Srpski svet” se ne prepoznaje kroz jedan zakon ili dokument, nego kroz mrežu simbola, praznika, institucija i koordinisanih poruka.
Najvidljiviji znakovi su: zajednički praznici, posebno Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, uloga crkve, politička i medijska sinhronizacija, zajedničko tumačenje historije pa zato zajednički udžbenici historije etc...etc...

Pa onda na binu takvih 'benignih' skupova izađe Vulin i ispali:“Zadatak ove generacije političara je da stvori srpski svet, da objedini Srbe gdje god oni žive.” A za njim onda Dodik ga dopuni sa:“Srbi imaju pravo da žive u jednoj državi. Republika Srpska će jednog dana odlučivati o svom statusu.” Pa onda izađe Vučić i kaže: “Srbija je garant mira u Bosni”. Šta meni predsjednik druge države će da garantuje u Bosni? Kada je Milošević u Parizu potpisivao DMS to je značilo da odustaje od Bosne, a sada Vučić taj potpis prevodi da je Srbija garant mira u Bosni. Pa nije, nije više ni Visoki predstavnik i OHR...i oni se povlače da mi sami unutar Bosne koji živimo to rješavamo konačno. Ali ne možemo kada se Plenković i Vučić stalno miješaju preko Čovića i Dodika. Objasnio Miletić gore u videu kao poslanik Doma naroda koje sve zakone su blokirali HDZ i SNSD.

Mi bi malo da živimo bez tih srbovanja i ustaških koncerata po Bosni i izdvajanja srpskog naroda iz bosanskog okruženja i "srpskim svetom" prebacivanja u srbijanski milje. Nećemo nikada tako normalizovati ne samo stanje u Bosni nego neće ga imati ni Srbija sa prepakivanjem velikodržavnih projekata. Prošlo je već 40 godina kako se Bosna mrcvari na taj način i onda treba da kažemo...ma neka, nema veze, samo vi svoj pos'o. :DE

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

deksametazon wrote:
Thu Mar 19, 2026 12:21 pm
Coolio wrote:
Thu Mar 19, 2026 11:24 am

“Velika Srbija” – historijski projekat kao klasični projekat promjene granica silom – završena priča. Ali...

Pojam “srpski svet” se pojavio u novijem političkom planu, posebno uz izjave političara poput Vulina, a indirektno se povezuje i s politikom Vučića. “Srpski svet” se ne prepoznaje kroz jedan zakon ili dokument, nego kroz mrežu simbola, praznika, institucija i koordinisanih poruka.
Najvidljiviji znakovi su: zajednički praznici, posebno Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, uloga crkve, politička i medijska sinhronizacija, zajedničko tumačenje historije pa zato zajednički udžbenici historije etc...etc...

Pa onda na binu takvih 'benignih' skupova izađe Vulin i ispali:“Zadatak ove generacije političara je da stvori srpski svet, da objedini Srbe gdje god oni žive.” A za njim onda Dodik ga dopuni sa:“Srbi imaju pravo da žive u jednoj državi. Republika Srpska će jednog dana odlučivati o svom statusu.” Pa onda izađe Vučić i kaže: “Srbija je garant mira u Bosni”. Šta meni predsjednik druge države će da garantuje u Bosni? Kada je Milošević u Parizu potpisivao DMS to je značilo da odustaje od Bosne, a sada Vučić taj potpis prevodi da je Srbija garant mira u Bosni. Pa nije, nije više ni Visoki predstavnik i OHR...i oni se povlače da mi sami unutar Bosne koji živimo to rješavamo konačno. Ali ne možemo kada se Plenković i Vučić stalno miješaju preko Čovića i Dodika. Objasnio Miletić gore u videu kao poslanik Doma naroda koje sve zakone su blokirali HDZ i SNSD.

Mi bi malo da živimo bez tih srbovanja i ustaških koncerata po Bosni i izdvajanja srpskog naroda iz bosanskog okruženja i "srpskim svetom" prebacivanja u srbijanski milje. Nećemo nikada tako normalizovati ne samo stanje u Bosni nego neće ga imati ni Srbija sa prepakivanjem velikodržavnih projekata. Prošlo je već 40 godina kako se Bosna mrcvari na taj način i onda treba da kažemo...ma neka, nema veze, samo vi svoj pos'o. :DE
Druze, primetio sam ja citajuci tvoje postove da pratis politiku,verujes u to sta cujes od politicara,verujes u izbore,glasanja i sve to.

Ti kada bi znao da tog Vucica u Srbiji ne podrzava ni 3% ljudi i da o Dodiku svasta pisu u losem kontekstu, znao bi da ljudi u Srbiji ne razmisljaju tako kao sto politicari kazu. Zato problema i ima na balkanu jer narod veruje i generalizuje. Dakle ako izadje Vucic i kaze ne damo Kosovo naivan narod veruje. On im je predao sve sto je moglo da se preda. Dakle vice jedno,radi drugo a na kraju krajeva ne pita se nista vec odradjuje sve po nalogu ljudi sa zapada. Isti slucaj je i po Bosni,Hrvatskoj i svim tim zemljama.

To sto neki politicar izjavi nesto, ne znaci da ti ili bilo ko treba mene da gledate kroz te reci. Nikada ne trebe generalizoivati nego iskljucivo gledati svakoga ponaosob. Onaj ko dodje i kaze nesto protiv tvoje zemlje,vere ili bilo cega njega oznaci kao loseg coveka a ne celu naciju jer nismo svi isti.

I ja sam se naslusao svacega po Bosni ali ne gledam sve vas tako niti bi mi bilo normalno da gledam svakoga tako.
Ni Kosovo ne bi bilo oteto da nisu dosli amerikanci i ko vec sve. Dakle glas jaceg. Sta oni kazu tako ce biti. Oni sutra da kazu Vojvodina da se odvoji, Vojvodina ce morati da se odvoji iako bi se srbi protivili. Nasi politicari su obicni piuni koji kada god im se zadrma fotelja idu na temu rata,nacionalizma jer znaju da tako dele naivne ljude i nastavljaju da vladaju. Jer ja na zapadu nigde ne videh te podele kao dole na balkanu. Ovde se svi slazu. Redak je slucaj da se neko bavi pricama o ratu,ko je pravoslavac ko je musliman. Vec se svi drze zajedno i pomazu.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Coolio wrote:
Thu Mar 19, 2026 12:55 pm

To sto neki politicar izjavi nesto, ne znaci da ti ili bilo ko treba mene da gledate kroz te reci.
Ne gledam, napisao sam ti na početku. Rekao si i što da ti ne vjerujem.
deksametazon wrote:
Coolio wrote:
Jer ja na zapadu nigde ne videh te podele kao dole na balkanu. Ovde se svi slazu. Redak je slucaj da se neko bavi pricama o ratu,ko je pravoslavac ko je musliman. Vec se svi drze zajedno i pomazu.
Bio ja tamo pa šetao po zavičajnim klubovima pa se svega svuda naslušao. :DE Ni ovdje se ljudi ne mrze, ali ima 'zatrovanih duša' eno ih i sa Balkana i iz dijaspore natječu se u pisanju gadosti po društvenim mrežama.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

deksametazon wrote:
Thu Mar 19, 2026 1:11 pm
Coolio wrote:

To sto neki politicar izjavi nesto, ne znaci da ti ili bilo ko treba mene da gledate kroz te reci.
Ne gledam, napisao sam ti na početku. Rekao si i što da ti ne vjerujem.
deksametazon wrote:
Coolio wrote:
Jer ja na zapadu nigde ne videh te podele kao dole na balkanu. Ovde se svi slazu. Redak je slucaj da se neko bavi pricama o ratu,ko je pravoslavac ko je musliman. Vec se svi drze zajedno i pomazu.
Bio ja tamo pa šetao po zavičajnim klubovima pa se svega svuda naslušao. :DE Ni ovdje se ljudi ne mrze, ali ima 'zatrovanih duša' eno ih i sa Balkana i iz dijaspore natječu se u pisanju gadosti po društvenim mrežama.
To po drustvenim mrezama su isprani mozgovi...IQ im je ravan broju cipela koje nose...Ali su zato svi heroji,ratnici,smekeri,ribe...Budalizam 21-og veka...Bacis im kosku,oni je glodju, pecaju se kao somovi i pisu svakakve bolesne recenice...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
navrati i dekst.. onako. u kratkim sadrzajnim :8x //ponjavama// :hahah :killm
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

wrote:
Thu Mar 19, 2026 1:34 pm
Bacis im kosku,oni je glodju, pecaju se kao somovi

:DD a joj... ne moze da odoli, da uzvrati
.............................................................................................Image

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Jel se ja uhvatim za kašiku, a ono muha u grah. I ti onda to jedi. :DE

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Mar 19, 2026 1:57 pm
wrote:
Thu Mar 19, 2026 1:34 pm
Bacis im kosku,oni je glodju, pecaju se kao somovi

:DD a joj... ne moze da odoli, da uzvrati
Sta bre i kome da odolim :hahah

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ja sam citala cijele Dexine postove, to je bilo argumentovano. I samo njegove kad se radilo o dugim.
Od drugih sam ponesto uhvatila, nisam bila sigurna je li se ispravno umijesati, bilo je vec previse zara, ostavit cu za mirnije dana ponesto sto sam uglavnom Cooliu zelila reci.

Jeste li spremni preci na veselije razgovore?
Prije toga samo da kazem @Dezire, @Bakterijasmarsa, @Bonshee, ja vas postujem i volim bez obzire kojem narodu pripadate.i Hvala vam sto ostavljate svoje vrijeme s nama.

Nevezano za ovu raspravu, ljudi nasih prostora ostali su vidno unazadjeni tim ratom i politikom poslije rata.
To npr premazivanje stolica svinjetinom, ma kako bilo odvratno, to je i smijesno i glupo. Ja sam se smijala.
Svinja sigurno ima svoju misiju, vjerujem da Bog nista uzalud nije stvorio.
Svako ko je citao Bibliju, Stari Zavjet, zna koliko se i tu naglasava da se ne jede. Kriscanski svijet koji se drzi izvorne vjere, isto kao i muslimani i jevreji, drze se podalje od toga kao hrane.
Ali da zanemarimo vjeru tj nacin na koji je prakticiramo, ili ne prakticiramo, nebitno, ako covjek sam zeli znati vise o onome sto jede, a zanimljivo je ako ne zeli, i googla, naci ce da je slanina broj jedan najnezdravija namirnica koja se konzumira u svijetu.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Meni slobodno mozes reci sve sto mislis. Tvoje misljenje cenim i postujem kakvo god da je. Ti i ako me kritikujes ti to kazes na lep i prihvatljiv nacin. Smatram da za ove dve godine koliko sam na ovom forumu nisam nikoga uvredio/povredio bilo cim. Niti mi je to bio cilj,niti ce mi ikada biti cilj. Mene ne zanima ko je odakle, ko je vere, u sta veruje vec da je normalan covek. Rekoh vec, moja zena je bosanka,muslimanske veroispovesti iz Sarajeva, sa njom dete imam...Dakle time takodje pokazujem da ne pravim razliku medju ljudima.
Moj otac je musliman,majka pravoslavka...Nikada necu razumeti ljude koji u tome vide nekakve razlike i generalizuju nesto.

Sto se tice tog premazivanja sedista svinjskom mascu, to mi je i bolesno i zalosno. Bolesno je da je to nekom palo na pamet da uradi a zalosni su ljudi koji su to uradili.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Pa evo mozda mogu skratiti u ovo.

Mi Bosanci i Hercegovci, nismo ucili o ratu u nasoj zemlji s interneta.
Kod nas se radi o vlastitim iskustvima, i o informacijama iz prve ruke. Tj. od nasih najblizih.
Na 100,000 izgubljenin zivota, doslo je najmanje 3-4 puta ozaloscenih.
Onda ranjeni, izbjegli, silovani, prezivjeli logor…Svako je od nas dosao u neki izravni kontakt s nekim koga je rat na neki nacin dotakao.
Dok si ti o tom ratu ucio s neta. Tako si mogao da napises da je sve malo preuvelicano.
Na netu se danas moze naci pokrice za bilo sta u sta zelis vjerovati. Razumijem i tebe.
Evo kod ovog rata u Iranu, citam cnn glasnje, 57% Amerikanaca je glasalo protiv, 43% za.
Da bi trebali poslati kopnenu vojsku izjasnilo se 27% upitanih.
Nema dokaza da je njima Iran prijetnja, ali ima ne netu prica, u koje je taj dio povjerovo.

Mora se traziti svoja vlastita istina. I duzni smo, pred Bogom. A i cijenjna je pred ljudima.
Volila bi za tebe da malo iskoracis, i sam trazis istinu. Da ne uzimas za konacnu onu koji ti na netu neko drugi kao takvu predstavlja.
Ne samo o ratu, vec opcenito.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. kako, da si nisi izabrao islam..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Thu Mar 19, 2026 5:31 pm
Pa evo mozda mogu skratiti u ovo.

Mi Bosanci i Hercegovci, nismo ucili o ratu u nasoj zemlji s interneta.
Kod nas se radi o vlastitim iskustvima, i o informacijama iz prve ruke. Tj. od nasih najblizih.
Na 100,000 izgubljenin zivota, doslo je najmanje 3-4 puta ozaloscenih.
Onda ranjeni, izbjegli, silovani, prezivjeli logor…Svako je od nas dosao u neki izravni kontakt s nekim koga je rat na neki nacin dotakao.
Dok si ti o tom ratu ucio s neta. Tako si mogao da napises da je sve malo preuvelicano.
Na netu se danas moze naci pokrice za bilo sta u sta zelis vjerovati. Razumijem i tebe.
Evo kod ovog rata u Iranu, citam cnn glasnje, 57% Amerikanaca je glasalo protiv, 43% za.
Da bi trebali poslati kopnenu vojsku izjasnilo se 27% upitanih.
Nema dokaza da je njima Iran prijetnja, ali ima ne netu prica, u koje je taj dio povjerovo.

Mora se traziti svoja vlastita istina. I duzni smo, pred Bogom. A i cijenjna je pred ljudima.
Volila bi za tebe da malo iskoracis, i sam trazis istinu. Da ne uzimas za konacnu onu koji ti na netu neko drugi kao takvu predstavlja.
Ne samo o ratu, vec opcenito.
Draga Peace, nisam ja rekao da je na internetu istina. Bas naprotiv. Ja sam rekao da je bezbroj snimaka sa svih strana ucesnika rata i da ja ne verujem ni u srpsku stranu price. Iz tog razloga sam rekao da nisam kompetentan. Nigde nisam poricao zlocine vec da mi je zao sto je do njih doslo.

Za genocid bih ti napisao misljenje srba,ne moje nego velike vecine ljudi tamo i zasto je to tako ali receno mi je da je zabranjeno,tako da neka ostane na tome.

Ja sam samo pogresno protumacen ali nema veze.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Peace wrote:
Thu Mar 19, 2026 5:31 pm

Mnogo toga ljudi ne znaju...

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Mar 19, 2026 5:49 pm
Rodjen u Srbiji,odrastao u Srbiji, nisam odrastao uz oca. Imam muslimansko ime.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Hajmo ljudi, ovu temu treba vratiti u ležeran ton.

Otvorio sam temu za ovakve politički orijentisane diskusije i nadam se da ćete se kontrolisati svi tamo :D

A i puno je drugih takvih, pa malo obratite pažnju gdje o čemu pišete, jer ovako se rasipaju diskusije na sve strane.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Mar 19, 2026 8:42 pm
Bella wrote:
. :jbg nije islam zabranjen u srbiji... :hm dakle nametnuto.. moj Tarike :hahah

Ina
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Procvjetale su mi Lale :jee.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Mar 19, 2026 10:10 pm
Coolio wrote:
Bella wrote:
Ko je rekao da je zabranjen? Islam je isto jako lepa vera.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Šta je sa board indexom
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Mar 19, 2026 10:46 pm
Bella wrote:
Coolio wrote:

:hm . eto i ja se pitam. kad ti to pomenu..
. kako znash :hahah

Ina
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Coolio wrote:
Thu Mar 19, 2026 10:46 pm
Bella wrote:
Coolio wrote:

Ma, men' se čini da te vidljivo provocira..
pa sam morala i reći.. pošto sam pročitala ovaj dio..

Svako zna da se tokom sazrijevanja većinom pokupe običaji, pravila, razmišljanja, a i vjerovanja od ljudi s kojim se provede više dio života i vremena.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

biljka wrote:
Thu Mar 19, 2026 11:19 pm
Šta je sa board indexom
Jel bolje? Sad je dorađeno.
Otvara se samo prilikom prvog pristupa, poslije ide klasično.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Fri Mar 20, 2026 12:07 am
biljka wrote:
Thu Mar 19, 2026 11:19 pm
Šta je sa board indexom
Jel bolje? Sad je dorađeno.
Otvara se samo prilikom prvog pristupa, poslije ide klasično.
Pa ne znam. Dok se naviknem :hahah
Per aspera ad astra :fiju

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Samo jedan odlazak u wc besplatan uposlenicima
    by Mina » » in Svijet
    53 Replies
    6791 Views
    Last post by Vanilla
  • Samo par sati …????