Nedjelja..
Re: Nedjelja..
Djeca bila.
Glasali. Mislila sam to preskociti ovaj put, jer izbora dobrog nema. Djeca ipak misle da je jedan izbor za bogdu bolji.
Otisli u Starbucks, sjeli na terasu tamo i popili kafu.
Otisli na radno mjesto kod muza, nije ih vidio 15 dana. Posjedili sa njim.
Posjedili u dvoristu uz razgovor.
Rucali i djeca odose.
Experimentisala s ribom za rucak, pravila nam neke salmon burgere. Dobri su bili, samo malo premehko ipak. Jedan mi se raspo na grilu.
Pravila nam kolace od pekmeze. Svi ih volimo, ne znam sta vise od toga volimo. Ne znam sta moze zamirisati kucu bolje od toga dok se pece…
Glasali. Mislila sam to preskociti ovaj put, jer izbora dobrog nema. Djeca ipak misle da je jedan izbor za bogdu bolji.
Otisli u Starbucks, sjeli na terasu tamo i popili kafu.
Otisli na radno mjesto kod muza, nije ih vidio 15 dana. Posjedili sa njim.
Posjedili u dvoristu uz razgovor.
Rucali i djeca odose.
Experimentisala s ribom za rucak, pravila nam neke salmon burgere. Dobri su bili, samo malo premehko ipak. Jedan mi se raspo na grilu.
Pravila nam kolace od pekmeze. Svi ih volimo, ne znam sta vise od toga volimo. Ne znam sta moze zamirisati kucu bolje od toga dok se pece…
Zakonom je definisano da nedjeljom i u dane praznika mogu raditi cvjećare, pekare, suvenirnice, objekti tradicionalnih i starih obrta.
Također je navedeno da se zabrana rada nedjeljom ne odnosi na prodajne objekte koji se nalaze unutar ili su sastavni dio cjeline željezničkih i autobuskih stanica, aerodroma, bolnica, hotela, prostora kulturnih i vjerskih objekata, muzeja i parkova prirode, groblja i specijalizirane prodavnice vezane za prodaju na grobljima.
Također, odredba vezana za neradnu nedjelju se ne primjenjuje
za dragstore čije je radno vrijeme 24 sata svaki dan.
.. rijetko, shta kupujem nedeljom.. ali ugodniji je osjechaj..kad znash da je tako shto 'otvoreno'.....
. u Americi, ne rade . mali privatni biznisi,za prodaju mjeshovite robe.. (hrana i ostele gluposti) ali 'veliki 'centri rade..nekome je to jedini dan za shoping..
https://www.klix.ba/biznis/privreda/sta ... /241023054
U Bosni je mishljenje, da zene . jer one vechinom rade nedeljom./ trgovina/ budu kuchi sa familijom .muzem..
.............................................................................................
..naravno. shto znachi. nema 'najbolja prijateljica'
kad ne mozesh / ne smijesh. ..
sve istresti 
.............................................................................................
..gotova.............................................................................................
sprema se. jufka sad odmara.. kao i ja. nakon luncha..
. aaa biche i jedna krompirusha.. ne mogu to zaobichi..
Radna, do 3 pm.
Kolega iz drugog centra svratio, donio komad torte, bio mu bday. Porazgovasmo.
Poslije posla sam u planu obaviti shoping.
Sin je u Virginiji, nece dolaziti.
Kcerka ce doci za Thanksgiving, tako da nece ni nje danas biti.
Kolega iz drugog centra svratio, donio komad torte, bio mu bday. Porazgovasmo.
Poslije posla sam u planu obaviti shoping.
Sin je u Virginiji, nece dolaziti.
Kcerka ce doci za Thanksgiving, tako da nece ni nje danas biti.
:cc.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Mon Nov 25, 2024 2:33 pm
Pozovi nekada, nemoj sve sama![]()
ne zovem ...
balkanci dodju na kafu ostanu 3 dana
Bella wrote: ↑Mon Nov 25, 2024 6:23 pm:cc.
ne zovem ...![]()
balkanci dodju na kafu ostanu 3 dana![]()
Zaboravljas da sam ja unikat balkanac
NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Mon Nov 25, 2024 9:33 pm
Zaboravljas da sam ja unikat balkanac![]()
bila u parku. popila kafu.
samo stranci shetaju, i tuitamo, domachi sa cukoma.. 
.. napravila semolina hljeb..
tvrd.. 
.. napravila semolina hljeb..
.. upoznat si..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Nov 29, 2024 2:35 pmPa ti me upoznaj pa ces znati![]()
![]()
![]()
i primljen u klub zgubidana .............................................................................................
. za vecegu. biche pizza. svako svoje tijesto pravi..
Obavila shoping, pravim veceru za prijatelje.
Neumorna Peace... Divim ti se 
Ohh, hvala ti
jel to sklapash kucu za cuku..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Mon Dec 02, 2024 1:54 pmMa jesi li me se to uzelela![]()
![]()
Desava se nocna smena...Porucio neki namestaj,konacno je stigao pa kada sam budan montiram ga...Haos mi je u kuci,nemam gde da se okrenem od kutija![]()
![]()
Renovirah malo kucu, promene su uvek lepeBella wrote: ↑Tue Dec 03, 2024 1:45 pmjel to sklapash kucu za cuku..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Mon Dec 02, 2024 1:54 pmMa jesi li me se to uzelela![]()
![]()
Desava se nocna smena...Porucio neki namestaj,konacno je stigao pa kada sam budan montiram ga...Haos mi je u kuci,nemam gde da se okrenem od kutija![]()
![]()
![]()
Bolje da si se ponudila da mi pomognes