My Roman Empire
My Roman Empire
Ne znam da li znate za fazon iz 2023. kada su žene pitale svoje partnere koliko često misle na Rimsko Carstvo, a oni odgovorali da misle svaki/svaki drugi dan, a Rimsko Carstvo je baš random stvar o kojoj neko može misliti.
Onda je to pokrenulo trend da ljudi pišu šta je njihov "Roman Empire", odnosno neka tako bezveze tema koja im naumpadne često.
Tipa moj Roman Empire bi bile gusjenice i leptiri, odnosno cijeli taj proces kako leptir nastaje. Vrlo random stvar, ali ja pomislim skoro svaki dan na to
Imate li vi neka svoja Rimska Carstva
Onda je to pokrenulo trend da ljudi pišu šta je njihov "Roman Empire", odnosno neka tako bezveze tema koja im naumpadne često.
Tipa moj Roman Empire bi bile gusjenice i leptiri, odnosno cijeli taj proces kako leptir nastaje. Vrlo random stvar, ali ja pomislim skoro svaki dan na to
Imate li vi neka svoja Rimska Carstva
Per aspera ad astra 
Re: My Roman Empire
biljka wrote: ↑Tue Feb 11, 2025 10:09 pmNe znam da li znate za fazon iz 2023. kada su žene pitale svoje partnere koliko često misle na Rimsko Carstvo, a oni odgovorali da misle svaki/svaki drugi dan, a Rimsko Carstvo je baš random stvar o kojoj neko može misliti.
Tipa moj Roman Empire bi bile gusjenice i leptiri, odnosno cijeli taj proces kako leptir nastaje. Vrlo random stvar, ali ja pomislim skoro svaki dan na to![]()
Imate li vi neka svoja Rimska Carstva![]()
Meni svaki dan prođe kroz misli bašta
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
E sad se sjeti i gusjenicaMina wrote: ↑Tue Feb 11, 2025 10:30 pmbiljka wrote: ↑Tue Feb 11, 2025 10:09 pmNe znam da li znate za fazon iz 2023. kada su žene pitale svoje partnere koliko često misle na Rimsko Carstvo, a oni odgovorali da misle svaki/svaki drugi dan, a Rimsko Carstvo je baš random stvar o kojoj neko može misliti.
Tipa moj Roman Empire bi bile gusjenice i leptiri, odnosno cijeli taj proces kako leptir nastaje. Vrlo random stvar, ali ja pomislim skoro svaki dan na to![]()
Imate li vi neka svoja Rimska Carstva![]()
E čuj gusjenice
![]()
Meni svaki dan prođe kroz misli baštaI ja kako čeprkam po njoj, paradajz, paprike, cvijeće... iako nikad čeprkala po baštama nisam
![]()
Per aspera ad astra 
O vozanju bezljudnim prostranstvima
Bog. I opcenito zivot, nastajanje, zivot poslije zivota. To je meni impresivno.
Tako u nekim juteima, posebno proljecnim, prosetam po basti, gledam i slusam, i sve se u meni zahvaljuje na zivotu, na prilici da sve ovo iskusim.
Tako u nekim juteima, posebno proljecnim, prosetam po basti, gledam i slusam, i sve se u meni zahvaljuje na zivotu, na prilici da sve ovo iskusim.
pomislio sam izašla neka nova igrica i mislim si pa di je biljka otvorila temu o igricama 
Danas sam razmišljala o onim kablovima što se nalaze na dnu mora i skontala da mi je i to moje Rimsko Carstvo. Baš često razmišljam o tome kako su ih postavili dole
Ako neko ne zna na šta mislim:
Podmorski kabeli, također poznati kao podmorski komunikacijski kabeli, optički su kabeli položeni na dno oceana i koriste se za prijenos podataka između kontinenata.
Ako neko ne zna na šta mislim:
Podmorski kabeli, također poznati kao podmorski komunikacijski kabeli, optički su kabeli položeni na dno oceana i koriste se za prijenos podataka između kontinenata.
Per aspera ad astra 
A ja razmišljam kada vidim mostove, betonske stubove u vodi …
Prolaz La Manche…
nikada ne prođem preko ijednog mosta preko vode a da ne razmišljam o tim gigantskim betonskim stubovima koji ih drže …
i svim silnim radovima oko njih.. 
Prolaz La Manche…
Da, da, da. U isti vrijeme sam i impresionirana i osjećam blagu dozu straha. Isto tako trebam se preseliti uskoro u stan na 17. spratu i koliko god jedva čekam u ne mogu a da ne razmišljam i o potencijalnim zemljotresima
Per aspera ad astra 
Otkud bas na 17. sprat
Nemoj o zemljotresu razmišljati .. ako će ga biti i nešto loše se desiti može i u stanu u prizemlju…
Pusti se zemljotresa …
Gledaj pozitivnu stranu u selidbi.. Da ćeš se osloboditi nekih nepotrebnih stvari iz sadašnjeg stana, presložiti odjeću / obuću .. Urediti stan / decorisati onako kako voliš… Naviknuti mačka na novi stan…
Da ćeš upoznati novo okruženje Itd…
Nemoj o zemljotresu razmišljati .. ako će ga biti i nešto loše se desiti može i u stanu u prizemlju…
Pusti se zemljotresa …
Gledaj pozitivnu stranu u selidbi.. Da ćeš se osloboditi nekih nepotrebnih stvari iz sadašnjeg stana, presložiti odjeću / obuću .. Urediti stan / decorisati onako kako voliš… Naviknuti mačka na novi stan…
Da ćeš upoznati novo okruženje Itd…
Naravno, fokusiram se na to i sretna sam fakat. Samo briga odradi svojeSkitnica wrote: ↑Thu Feb 13, 2025 6:56 pmOtkud bas na 17. sprat![]()
Pusti se zemljotresa …
Gledaj pozitivnu stranu u selidbi.. Da ćeš se osloboditi nekih nepotrebnih stvari iz sadašnjeg stana, presložiti odjeću / obuću .. Urediti stan / decorisati onako kako voliš… Naviknuti mačka na novi stan…![]()
Da ćeš upoznati novo okruženje Itd…![]()
Per aspera ad astra 
Ma priči će to… kasnije nećeš imati vremena razmišljati o tome ..Bit ćeš preokupirana drugim stvarima .biljka wrote: ↑Thu Feb 13, 2025 7:05 pmNaravno, fokusiram se na to i sretna sam fakat. Samo briga odradi svojeSkitnica wrote: ↑Thu Feb 13, 2025 6:56 pmOtkud bas na 17. sprat![]()
Pusti se zemljotresa …
Gledaj pozitivnu stranu u selidbi.. Da ćeš se osloboditi nekih nepotrebnih stvari iz sadašnjeg stana, presložiti odjeću / obuću .. Urediti stan / decorisati onako kako voliš… Naviknuti mačka na novi stan…![]()
![]()
Daaa. I biću bliže poslu, radujem seSkitnica wrote: ↑Thu Feb 13, 2025 7:06 pmMa priči će to… kasnije nećeš imati vremena razmišljati o tome ..Bit ćeš preokupirana drugim stvarima .biljka wrote: ↑Thu Feb 13, 2025 7:05 pmNaravno, fokusiram se na to i sretna sam fakat. Samo briga odradi svojeSkitnica wrote: ↑Thu Feb 13, 2025 6:56 pmOtkud bas na 17. sprat![]()
Pusti se zemljotresa …
![]()
Per aspera ad astra