Psi kao kućni ljubimci
Re: Psi kao kućni ljubimci
. nisu rigorozna....Banja Luka uvodi rigorozna pravila za vlasnike pasa i mačaka
Jedna od najznačajnijih novina jeste ograničenje broja kućnih ljubimaca u stanovima. Prema prijedlogu, u jednom stanu moći će se držati najviše dva psa ili dvije mačke, i to uz saglasnost zajednice etažnih vlasnika, odnosno većine stanara ukoliko zajednica nije formirana.
.. uznemiravanje je . lajanje pasa.. koje vlasnici isceniraju. obozavaju. u duetu to raditi..Istovremeno, ljubimce neće biti dozvoljeno držati u zajedničkim prostorijama zgrade, poput stepeništa, hodnika, podruma ili tavana, niti na balkonima i lođama na način koji može ugroziti ili uznemiravati komšije.
..
.. za djechja igralishta. ?? pa gdje che se cuke igrati ??Takođe, psi neće smjeti boraviti na dječijim igralištima, u dvorištima škola i vrtića, na sportskim terenima, kao ni na drugim mjestima gdje bi mogli predstavljati rizik za građane.
saglasnost obvezna
. biche problem. ko zivi u neboderima- U jednom stanu mogu se držati najviše dva psa ili dvije mačke.
- Za držanje ljubimaca potrebna je saglasnost zajednice etažnih vlasnika, odnosno većine stanara ako zajednica nije formirana.
biche glasanje..Pas ili mačka ne mogu ući u lift ako se u njemu već nalaze druge osobe, osim uz njihov pristanak. Ovo je jedna od odredbi koja je izazvala najviše reakcija u javnosti.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/paprene ... /260627054
.............................................................................................
Nisu normalni. Umjesto da idemo naprijed i da se dozvole kućni ljubimci u javnom prevozu, mi samo nazad.
Kad trebaju da traže ljude pod rušvinama valjaju, tad su najbolji. A kad treba njima briga, ne mogu u lift. Stvarno smo kao rasa odvratni
Kad trebaju da traže ljude pod rušvinama valjaju, tad su najbolji. A kad treba njima briga, ne mogu u lift. Stvarno smo kao rasa odvratni
Per aspera ad astra 
tkz, 'servis cuke' su dozvoljeni. i zakonom zashticheni. u usa, ne znam kako je u eu itd.
..ali u stanovima, ne privatnim kuchama. treba uvesti red.. vrlo striktno..... koje zivotinje su dozvoljene i saglasnost svih stanara....
. cuke do 10-15 kg su ok kao i machke. 2 - pa 2 je ok br ....
mace u javnom prevozu. ako su u korpama kao i manje cuke. su mi ok ... jedna po osobi..
za mnoge ljude u liftu, i sam cuko, se uplashi. nekad skochi, nekad laje. to je stres, stanara , u takvom malom prostoru..
..ali u stanovima, ne privatnim kuchama. treba uvesti red.. vrlo striktno..... koje zivotinje su dozvoljene i saglasnost svih stanara....
. cuke do 10-15 kg su ok kao i machke. 2 - pa 2 je ok br ....
mace u javnom prevozu. ako su u korpama kao i manje cuke. su mi ok ... jedna po osobi..
za mnoge ljude u liftu, i sam cuko, se uplashi. nekad skochi, nekad laje. to je stres, stanara , u takvom malom prostoru..
.............................................................................................
Nije ovo zbog cuka, već zbog vlasnika
Vlasnici dopušptaju cuki da se popiški u liftu, ili pokaki pred haustorom ili u parku. Kod mame u zgradi, neki lik često u liftu bude sa pitbulom, bez brnjice naravno i svom snagom ga ovaj čuva za povodac jer skače sve vrijeme na druge u liftu. I samo govori "ma neće ona, igra se". Nije ugodno nimalo biti u liftu tad.
Nisam jednom čuo da cuko dole niže u hodniku cijelu noć laje. Vjerovatno ostavljen sam. I hajde okej je meni bilo jer sam daleko od tog stana, ali realno da si u stanu pored, ne bi zaspala cijelu noć. Znam znam, gori su ljudi... Ali ne možeš zabraniti ljudima da budu u stanu, nažalost
Za mačke nemam primjedbi. Osim da bih zakonom zabranio da se vlasnici pojavljuju u javnosti prije nego poskidaju dlake sa odjeće
I komšije imaju pravo da se žale i da se riješi to na neki način. To što smo mi nenormalan narod i ljudi ne shvataju da trebaju kupiti kakicu za psom, to je drugo. Ali sankcioniši brate. A lajanje u stanu može biti normalno do određene granice. Kad se granica pređe, onda je nasilje i očito da pas nema dovoljno zabave u toku dana da ne bi bio nervozan. Brnjica obavezna. Itd itd, ali sve fino lijepo kažnjavati. S druge strane 99% ljudi kojima smeta ne bi ni prijavili jer eto... Ja sam prijavila komšije koje se deru, tako bih prijavila i komšije sa psom ako već non stop laje jer je to i maltretiranje životinje. Btw komšije se više ne deruVjetar wrote: ↑Sat Jun 27, 2026 6:14 pmNije ovo zbog cuka, već zbog vlasnika![]()
Vlasnici dopušptaju cuki da se popiški u liftu, ili pokaki pred haustorom ili u parku. Kod mame u zgradi, neki lik često u liftu bude sa pitbulom, bez brnjice naravno i svom snagom ga ovaj čuva za povodac jer skače sve vrijeme na druge u liftu. I samo govori "ma neće ona, igra se". Nije ugodno nimalo biti u liftu tad.
Nisam jednom čuo da cuko dole niže u hodniku cijelu noć laje. Vjerovatno ostavljen sam. I hajde okej je meni bilo jer sam daleko od tog stana, ali realno da si u stanu pored, ne bi zaspala cijelu noć. Znam znam, gori su ljudi... Ali ne možeš zabraniti ljudima da budu u stanu, nažalost![]()
Za mačke nemam primjedbi. Osim da bih zakonom zabranio da se vlasnici pojavljuju u javnosti prije nego poskidaju dlake sa odjeće![]()
A ovo što se predlaže je sankcionisanje i normalnih vlasnika za koje ja vjerujem da ih ima više nego tih idiota. Ako imam rotvajlera sigurno ga neću vodati okolo bez brnjice. Valjda bi trebalo biti logično svakome
Per aspera ad astra 
Ključno je - to što smo mi nenormalni.
Tako da je neophodno nas zakonom riješiti.
Uostalom, koji dio u ovom prijedlogu gore ti je sporan?
Tako da je neophodno nas zakonom riješiti.
Uostalom, koji dio u ovom prijedlogu gore ti je sporan?
Lift i šta se definiše kao mjesta gdje mogu biti rizik za građane. Apsolutno pretjerivanje. Odeš malo iz BiH i vidiš da psi sasvim normalno žive i hodaju, voze se (opet kažem i vlasnici su vjerovatno kulturniji), ali mi zaista nije jasno da se kod nas pravi problem oko svega vezanog za ljubimce. Samo kad pročitaš komentare po fb na ovu vijest, sve ti bude jasno
Per aspera ad astra 
..koliko stanara. poshute ovo navedeno vrijeme za odmor??
Jedno od najvažnijih pitanja kućnog reda u stambenim zgradama odnosi se na vreme odmora. Odnosno
Vreme odmora propisano je kako za radne dane, tako i za vikend:
Radnim danima: od 16.00 do 18.00 i od 22.00 do 7.00
Vikendom: od 14.00 do 18.00 i od 22.00 do 8.00 subotom, odnosno do 10.00 nedeljom
Tokom ovih perioda zabranjeno je korišćenje uređaja i mašina koje proizvode pojačanu buku, kao što su bušilice, kosačice ili motorne testere. Takođe su zabranjene aktivnosti poput trčanja, vikanja, skakanja, glasne muzike, pevanja i svih drugih radnji koje mogu remetiti odmor ostalih stanara.
Ukoliko se planiraju proslave, rođendani ili druga okupljanja, stanari su dužni da najmanje dva dana unapred obaveste ostale stanare postavljanjem obaveštenja na vidnom mestu u zgradi. Bez obzira na prethodno obaveštavanje, od 1.00 časa posle ponoći do jutra mora vladati potpuna tišina.
. dani utakmica..
..
Pa ja ovo ne gledam kao pravljenje problema, već uvodjenje reda. Ne zabranjuje se realno, samo se pravi okvir koji treba (a treba da postoji, prije svega zbog vlasnika koji jesu neodgovorni)biljka wrote: ↑Sat Jun 27, 2026 7:19 pmLift i šta se definiše kao mjesta gdje mogu biti rizik za građane. Apsolutno pretjerivanje. Odeš malo iz BiH i vidiš da psi sasvim normalno žive i hodaju, voze se (opet kažem i vlasnici su vjerovatno kulturniji), ali mi zaista nije jasno da se kod nas pravi problem oko svega vezanog za ljubimce. Samo kad pročitaš komentare po fb na ovu vijest, sve ti bude jasno
Hajde reci jesi li nekad, ili bolje rečeno ikad vidjela kod nas da kupe govance vlasnici, nakon što su doslovno doveli cuku da se olakša u park neki?
Moje komšije kupeVjetar wrote: ↑Mon Jun 29, 2026 3:13 pmPa ja ovo ne gledam kao pravljenje problema, već uvodjenje reda. Ne zabranjuje se realno, samo se pravi okvir koji treba (a treba da postoji, prije svega zbog vlasnika koji jesu neodgovorni)biljka wrote: ↑Sat Jun 27, 2026 7:19 pmLift i šta se definiše kao mjesta gdje mogu biti rizik za građane. Apsolutno pretjerivanje. Odeš malo iz BiH i vidiš da psi sasvim normalno žive i hodaju, voze se (opet kažem i vlasnici su vjerovatno kulturniji), ali mi zaista nije jasno da se kod nas pravi problem oko svega vezanog za ljubimce. Samo kad pročitaš komentare po fb na ovu vijest, sve ti bude jasno![]()
Hajde reci jesi li nekad, ili bolje rečeno ikad vidjela kod nas da kupe govance vlasnici, nakon što su doslovno doveli cuku da se olakša u park neki?
Per aspera ad astra 
Nama danas pobegla Toypudel, srecom je nadjoh na kraju inace ne znam kako bih sina smirio.
Zanima me koliko laje hahahaha
Voljela bih jednog dana toy ili mini
Per aspera ad astra 
Kada je ostavimo kuci pocne da laje cim nas oseti u blizini. Zvuci cudno ali kao da prepoznaje zvuk motora/auta. Cim cuje kako se parkiram pocne da skace na vrata i da laje. A ne vidi me od ograde. Tacno ima njuh neki. Inace kuce mnogo pametno,najiskrenije. Ne laje puno. U kuci je mirna skroz.
Ma opet kontam nije mi vrijeme sad dok ne budem imala stabilno radno vrijeme i sve, ali želja mi je. Koliko znam ne linjaju se, ali se moraju redovno groomati, preinteligentne i ne vole da ostaju sameCoolio wrote: ↑Mon Jun 29, 2026 8:16 pmKada je ostavimo kuci pocne da laje cim nas oseti u blizini. Zvuci cudno ali kao da prepoznaje zvuk motora/auta. Cim cuje kako se parkiram pocne da skace na vrata i da laje. A ne vidi me od ograde. Tacno ima njuh neki. Inace kuce mnogo pametno,najiskrenije. Ne laje puno. U kuci je mirna skroz.
Per aspera ad astra 
Ne linjaju se uopste, ama ni dlacicu jednu nisam nasao nigde. Neces se pokajati ako je nabavis.biljka wrote: ↑Mon Jun 29, 2026 8:20 pmMa opet kontam nije mi vrijeme sad dok ne budem imala stabilno radno vrijeme i sve, ali želja mi je. Koliko znam ne linjaju se, ali se moraju redovno groomati, preinteligentne i ne vole da ostaju sameCoolio wrote: ↑Mon Jun 29, 2026 8:16 pmKada je ostavimo kuci pocne da laje cim nas oseti u blizini. Zvuci cudno ali kao da prepoznaje zvuk motora/auta. Cim cuje kako se parkiram pocne da skace na vrata i da laje. A ne vidi me od ograde. Tacno ima njuh neki. Inace kuce mnogo pametno,najiskrenije. Ne laje puno. U kuci je mirna skroz.![]()
Pitaj mačku šta misli o tome
Per aspera ad astra 
Moj kad vidi cuku u daljini posmatra ga radoznalo, čim se počne približavati bježi …nikad nije bio u blizini ni jednog. 
Moj je bio u kontaku i cuko se obradovao, htio da se igraju, a ovaj moj režao na njega i otjerao ga. Na kraju cuko ode i cvili
Inače je cuko bio veličine manjeg teleta
Per aspera ad astra 
Dobro da su bili u blizem kontaktu, bar znas kako ti macak reaguje..
Mene bi bilo strah pribliziti mog nekom cuki.. Plasila bih se njihovih reakcija..
... chesto ovakve srechen .shetajuchi.. ljudi sa malim cukama. sasvim ok.. . sklanjaju se. pozdrave, nasmijeshe se- Na moju primjedbu da odmakne psa dalje od mene, jer mi je neprijatno, počeo je da me vrijeđa, da se dere i, na kraju me je udario pesnicom u lice. Ostao sam pribran, nisam uzvratio - naveo je Branković,
..sa ovakvim. kao na videu.. puste ga i gledaju kako ce prolaznik reagovati. hoche li se uplashiti...
https://www.avaz.ba/vijesti/region/1054 ... u-beograda
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 13 Replies
- 2821 Views
-
Last post by Ina
-
- 113 Replies