Mačke
Re: Mačke
Idite na
https://postimages.org/
Odaberite foto i treći link odozdo Copy i paste na temu na koju želite objaviti fotos.
Odaberite foto i treći link odozdo Copy i paste na temu na koju želite objaviti fotos.
To si mi bila dala, to je super sajt. Nego kod mene u inbox stoji samo 10 poruka pa nisam vise mogao da je nadjem.Skitnica wrote: ↑Sun Dec 29, 2024 10:27 pmIdite na
Danke skitnice, ti znas da si super lik
Stavi u favorite ..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sun Dec 29, 2024 10:36 pmTo si mi bila dala, to je super sajt. Nego kod mene u inbox stoji samo 10 poruka pa nisam vise mogao da je nadjem.Skitnica wrote: ↑Sun Dec 29, 2024 10:27 pmIdite na
Danke skitnice, ti znas da si super lik![]()
Nema na čemu ..
Hvala
biljka wrote: ↑Sun Dec 29, 2024 5:33 pmJa sam svog mačića udomila prije skoro 3 mjeseca i na početku se umarao od svega, i loptica i ovakvih igračkica, ali u zadnje vrijeme ga uhvati žuta minuta tačno pred moje spavanje, ne smijem se ni najmanje pomjerati jer grize i grebe, naravno u igri jer je mali. Stavljala sam loptice pod jastuk pa bacala u toku noći, ali su mu i dalje zanimljiviji moji prstiSkitnica wrote: ↑Sun Dec 29, 2024 5:23 pmIMG_4653.jpegZa ovo par dana od kako imam mače, voli da se igra sa ovim, iskače se ko lud..![]()
Ne znam hoce li voljeti uvjek se sa ovim igrati ali za sada mu je favorit.. Nešto posebno loptice mu nisu zanimljive, vidi ih da se kolutaju oko njega svejedno mu.. ne mrda ..![]()
Za sada spava fino , ujutru se probudim prije njega.. spavalica ..![]()
![]()
Prijateljica prolazi kroz isto. Svi u kuci su do koljena izgrebani.
Utjesno je to sto mace brzo odrastu. A mozda i tuzno.
Kasnije ce ti faliti i s radoscu ces se sjecati kako je bilo kad je bila mala.
A znam. Uživam i u ovoj fazi koliko god mogu, mada zna biti iscrpnoPeace wrote: ↑Mon Dec 30, 2024 1:59 ambiljka wrote: ↑Sun Dec 29, 2024 5:33 pmJa sam svog mačića udomila prije skoro 3 mjeseca i na početku se umarao od svega, i loptica i ovakvih igračkica, ali u zadnje vrijeme ga uhvati žuta minuta tačno pred moje spavanje, ne smijem se ni najmanje pomjerati jer grize i grebe, naravno u igri jer je mali. Stavljala sam loptice pod jastuk pa bacala u toku noći, ali su mu i dalje zanimljiviji moji prstiSkitnica wrote: ↑Sun Dec 29, 2024 5:23 pmIMG_4653.jpeg
Za ovo par dana od kako imam mače, voli da se igra sa ovim, iskače se ko lud..![]()
Ne znam hoce li voljeti uvjek se sa ovim igrati ali za sada mu je favorit.. Nešto posebno loptice mu nisu zanimljive, vidi ih da se kolutaju oko njega svejedno mu.. ne mrda ..![]()
Za sada spava fino , ujutru se probudim prije njega.. spavalica ..![]()
![]()
![]()
Prijateljica prolazi kroz isto. Svi u kuci su do koljena izgrebani.
Utjesno je to sto mace brzo odrastu. A mozda i tuzno.
Kasnije ce ti faliti i s radoscu ces se sjecati kako je bilo kad je bila mala.
Per aspera ad astra 
Nije još ..
A tvoj?
Čime je hraniš ?
Moj jede mačije konzerve (za bebe) voli još uvijek mlijeko, dajem mu i krokete za mace, a ponekad dobije i “mačiju poslasticu “..
Ne znam je li sve to pravilno , čitam po netu o ishrani i svi pišu različito sto se prehrane tiče..
Ovih dana je bio konstantno u društvu pa se dosta umorio i danas i jučer samo spava, puni baterije. Tako da ne grizeSkitnica wrote: ↑Sun Jan 05, 2025 8:14 pmNije još ..
A tvoj?
Čime je hraniš ?
Moj jede mačije konzerve (za bebe) voli još uvijek mlijeko, dajem mu i krokete za mace, a ponekad dobije i “mačiju poslasticu “..
Ne znam je li sve to pravilno , čitam po netu o ishrani i svi pišu različito sto se prehrane tiče..![]()
Ja svog hranim mokrom hranom iz dm-a za mačiće i uzmem neku suhu ili u dm-u ili u pet shopu. Inače suhe uvijek ima malo sa strane, a mokru mu dajem redovno 2-3 kesice ili konzervice dnevno. S tim da miješam kesicu i konzervu jer su različite teksture.
Ja sam se isto na početku osjećala krivo kad sam čitala kako ljudi hrane mačke i malo okrivljavaju ljude koji financijski ili vremenski ne mogu podnijeti kuhanje posebne hrane ili neku premium hranu ili sirovu hranu. Mislim da je bitno voditi računa, izbjegavam whiskas skroz, ali da se već bolje hrani kod mene nego što bi na ulici i nekako sretna sam što joj mogu pružiti bolje nego što bi imala da nije mene. Tako da ne sikiraj se
Per aspera ad astra 
A izlazi li vani ili je samo u zatvorenom ?
I ja razmišljam da ga istuširam , samo mogu misliti kako će reagirati ..
U zatvorenom je uglavnom, ali pustim ga na balkon tu i tamo pod nadzorom. Na proljeće planiram malo izaći s njim
A kupanje je uvijek dramatično. Mada što prije kreneš to će se lakše navići , pa kad naraste neće biti problema.
Režeš li mu kandže?
Per aspera ad astra 
Nisam ga jos kupala, a ni sjekla kandze.. Tek je kod mene malo vise od 2 sedmice, za kupanje cekam da ne budem sama pa da isprobamo i to i vidjeti kako ce se ponasati...biljka wrote: ↑Sun Jan 12, 2025 12:00 pmU zatvorenom je uglavnom, ali pustim ga na balkon tu i tamo pod nadzorom. Na proljeće planiram malo izaći s njim
A kupanje je uvijek dramatično. Mada što prije kreneš to će se lakše navići , pa kad naraste neće biti problema.
Režeš li mu kandže?