Mačke
Re: Mačke
Razlikovanje mačka (mužjaka) od mačke (ženke) po glavi temelji se na suptilnim razlikama u strukturi lica, a najuočljivije su kod nekastriranih mužjaka. Mužjaci obično imaju širu, okrugliju glavu, deblji vrat i izraženije obraze (koji služe za borbu), dok su ženke užeg lica, nježnijih crta i manjeg nosa.
Evo detaljnijih razlika:
Oblik glave i obrazi: Nekastrirani mužjaci, poznati i kao "mačori", razvijaju šire glave i izrazito "obraze" ili "jastučiće" ispod očiju koji su rezultat djelovanja testosterona. Ženke imaju nježnije, užeg lica i glave.
Širina vrata: Mužjaci obično imaju deblji, jači vrat u odnosu na ženke.
Nos i njuška: Mužjaci često imaju širi nos, dok ženke imaju finije, ženstvenije crte lica.
Meni je lakse prepoznati zenke, one su vecinom sa vise boja.joker wrote: ↑Wed Mar 04, 2026 7:54 pmRazlikovanje mačka (mužjaka) od mačke (ženke) po glavi temelji se na suptilnim razlikama u strukturi lica, a najuočljivije su kod nekastriranih mužjaka. Mužjaci obično imaju širu, okrugliju glavu, deblji vrat i izraženije obraze (koji služe za borbu), dok su ženke užeg lica, nježnijih crta i manjeg nosa.
Evo detaljnijih razlika:
Oblik glave i obrazi: Nekastrirani mužjaci, poznati i kao "mačori", razvijaju šire glave i izrazito "obraze" ili "jastučiće" ispod očiju koji su rezultat djelovanja testosterona. Ženke imaju nježnije, užeg lica i glave.
Širina vrata: Mužjaci obično imaju deblji, jači vrat u odnosu na ženke.
Nos i njuška: Mužjaci često imaju širi nos, dok ženke imaju finije, ženstvenije crte lica.

Evo ga, svako jutro isto. Izlazimo ponekad, mada onda malo poludi pa mjauče na vrata jer hoće još
A ima mačiju hranu, ali čim izraste malo već je pojede i tako ukrug
Per aspera ad astra 
Isto. Zato uvijek napravim dužu pauzu između izlazaka, da se ne navikneSkitnica wrote: ↑Thu Mar 05, 2026 2:20 pmMoj kad vidi da oblacim jaknu,odmah misli da i on treba izaci..![]()
Per aspera ad astra 
Hranila sam jednog macka duze od godinu.
Nije se dao maziti, ali znao je svejedno da ce dobiti pastetu i dolazio mi je svaki dan.
Moja ga maca u pocetku nije trpila, ali kako je jaci, prihvatila ga.
Ono nije ga bas nikad simpatisala, ali tu je i sta sad…
Nema mi ga evo danas 7 zadnjih dana
Ne znam sta mu se moglo desiti.
Zvali smo ga medo.

Nije se dao maziti, ali znao je svejedno da ce dobiti pastetu i dolazio mi je svaki dan.
Moja ga maca u pocetku nije trpila, ali kako je jaci, prihvatila ga.
Ono nije ga bas nikad simpatisala, ali tu je i sta sad…
Nema mi ga evo danas 7 zadnjih dana
Ne znam sta mu se moglo desiti.
Zvali smo ga medo.