Sarajevo posjeta
Re: Posjeta Sarajevu
.............................................................................................
.............................................................................................
Ah self service ili ti ga Selbstbedienung. Zbog tog Zapadnjačkog koncepta usluge sam se i vratila u Bosnu. Nije hejt prema Zapadnjacima, samo me brate usluži fino. Daj priliku ljudima, donesi radna mjesta, a ne tako
Per aspera ad astra 
Nije meni problem self service koliko izboir hrane koja je onako kao kod kuće spremljena
Bućkuriši i tepsijanerstvo... Vidim žene puno lajkaju taj sistem, pođu kući s posla i kupe ono što bi inače zbućkurišale kući 
Nisam koristio 
zbućkurišale kući
..
.. a mushkarci sve vishe siledjije..
Gde je to u Sarajevu?
Ja sam bio na Aneksu,Otoci,Dobrinji,istocno Sarajevo kod dvora,na BasCarsiji,Ilidzi...
Jel tu negde
Ja sam bio na Aneksu,Otoci,Dobrinji,istocno Sarajevo kod dvora,na BasCarsiji,Ilidzi...
Jel tu negde
NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 12:34 amGde je to u Sarajevu?
Jel tu negde![]()
sta je to zanimljivo na Aneksu
Jedna je na Marindvoru.. vidljiva su dva plava nebodera zvana Momo i Uzeir. blizu tih
.. a nova je na pola puta do Otoke.
Tu je kuca u kojoj sam bio vise putaBella wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 12:41 amNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 12:34 amGde je to u Sarajevu?
Jel tu negde![]()
![]()
sta je to zanimljivo na Aneksu![]()
Jedna je na Marindvoru.. vidljiva su dva plava nebodera zvana Momo i Uzeir. blizu tih
.. a nova je na pola puta do Otoke.![]()
Valjda je tu onaj specijalni sud ili sta vec. E preko puta pa uz brdo
a. tako.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 1:41 amTu je kuca u kojoj sam bio vise putaBella wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 12:41 amNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 12:34 amGde je to u Sarajevu?
Jel tu negde![]()
![]()
sta je to zanimljivo na Aneksu![]()
.. a nova je na pola puta do Otoke.![]()
![]()
Valjda je tu onaj specijalni sud ili sta vec. E preko puta pa uz brdo![]()
za turistu, to i nije mjesto za biti.. jedino ako je 'dzaba' stanovanje.
jeste. znash ti.
Rekoh da se prijavim da me drze dok ti ne dodjes

neche bash biti sigurno za dolazak..
NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 7:32 pmNeces ove godine za Sarajevo?
Kazem ti ja, pre cemo se sresti na Floridi![]()
jao ta recehenica . sresti cheno se na FL..
:""
XaxaxaxaxaBella wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 7:51 pmNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 7:32 pmNeces ove godine za Sarajevo?
Kazem ti ja, pre cemo se sresti na Floridi![]()
![]()
jao ta recehenica . sresti cheno se na FL..ne radi to kod mene bre.. to samopozivanje sam apsolvirala..
![]()
:""
Koja si ti kraljica
Ko kaze da me brat nije pozvao u Ameriku, samo sto je on u New Yorku
I kako si samo slatka sa ovim "bre"
jel on neki ambasador..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Mar 01, 2025 1:49 am
Ko kaze da me brat nije pozvao u Ameriku, samo sto je on u New Yorku. Skoro je presao u Ameriku. Na svake cetri godine menja drzavu.
Jeste.Bella wrote: ↑Sat Mar 01, 2025 1:55 amjel on neki ambasador..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Mar 01, 2025 1:49 am
Ko kaze da me brat nije pozvao u Ameriku, samo sto je on u New Yorku. Skoro je presao u Ameriku. Na svake cetri godine menja drzavu.
![]()
Do skoro je bio u Holandiji (Den Haag) sada je u Americi.
Re: Sarajevo posjeta
Rezervacija parkinga u Sarajevu: Ko mora platiti, a ko je oslobođen naknade?
U protekloj deceniji broj registrovanih vozila u Sarajevu porastao je za više od 45.000, što je značajno povećalo saobraćajne gužve i opteretilo postojeću infrastrukturu. Kako bi se bar djelomično rešio problem nedostatka parking prostora, uvedene su mjesečne naknade za rezervaciju parking mjesta, čija cijena zavisi od zone:
I zona: 500 KM mjesečno,
II zona: 250 KM mjesečno i
III zona: 125 KM mjesečno.
Prema podacima Ministarstva saobraćaja KS, na dan 24. februara 2025. godine, nekoliko institucija i pravnih lica već su rezervisala parking mjesta uz naknadu.
Ukupno, njih 12 koristi 12 parking mjesta, uz mjesečnu naknadu od 6.350 KM:
The Service d.o.o. – 1 mjesto, 500 KM
NLB Banka d.d. – 2 mjesta, 1.000 KM,
SUN RISE Mikrokreditna fondacija – 1 mjesto, 250 KM,
UniCredit Bank d.d. – 2 mjesta, 1.000 KM
Ambasada Japana – 6 mjesta, 3.600 KM.
Državne institucije mogu dobiti do pet besplatnih parking mjesta, isključivo za službena vozila i to u ulici gdje se nalazi sjedište institucije. U izuzetnim slučajevima, Ministarstvo saobraćaja može odobriti dodatna besplatna parking mjesta, ali samo za službena vozila.
Za diplomatska predstavništva, kao što su ambasade, predviđena je mogućnost besplatne rezervacije parkinga na osnovu reciprociteta, uz saglasnost Ministarstva vanjskih poslova BiH. Ostatak parking mjesta diplomatska predstavništva mogu rezervisati uz novčanu naknadu, javlja Akta.
Na leto sam u Sarajevu 
hocesh li zakupit parking.. mjesto
Britanci nazvali Sarajevo "skrivenim draguljom": Povoljno odredište i obrok u tri slijeda za 13 eura
Ako ste u potrazi za pristupačnim bijegom u nadolazećoj godini, nedavna studija označila je jedan grad u Bosni kao idealno 'budget' odredište za odmor", istakli su na početku.
samo ih shaljite. shokirat che se cijenamaIstraživanje koje je proveo eurochange pokazuje da bi obrok od tri slijeda u gradu mogao koštati otprilike 13 eura, dok pivo košta u prosjeku 2 eura.
.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 4 Replies
- 877 Views
-
Last post by Revizor
-
- 9 Replies