Sarajevo posjeta
Re: Sarajevo posjeta
Nisam bila u IS, ali to jeste novo naselje. samim tim je vjerujem, urednije.. mada grafit majstori i tu obiljeze svoj rad..
Sve shto je novo, izgleda ljepshe , naravno. ali jeste zalosno vidjeti grafite i na takvim objektima..
Stup je relaivno. novo naselje.. ima jedan dio, mozda je to Tibra.. izgleda jako loshe zgrada u zgradu tj prozori gledaju, tako blizu i sagradjene.., parking , svi trotoari zauzeti..
.............................................................................................
lako je razlikovat hrvatsku od bosnjacke kuce. hrvatske imaju sredjene avlije, dok su bosnjacke kuce nabijene na ulicu. napravi prijepoljac kucu preko puta mene i izadje sa garazom 40 cenata na ulicu. i nikom nista
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
SRAMOTNO
Šejla Osmanović: Uposlenici Aerodroma u Sarajevu su ponižavali moju gluhonijemu rodicu, a kćerke su mi bile u suzama
..chuj sramotnoIako smo prošli sigurnosnu kontrolu bez problema, osoblje je moju gluhu rodicu zadržalo u dugotrajnoj i neprimjerenoj provjeri. Kada sam zamolila da se postupak ubrza kako bismo stigli na let, službenica sigurnosti mi je zaprijetila da neću moći putovati i pozvala Graničnu policiju. Umjesto da smire situaciju, policajci su stali na stranu osiguranja, oduzeli nam pasoše i zaprijetili da će poništiti važeće putne isprave
ovu je trebalo u policijsku stanicu na dodatno ispitivanje.. koji su to manipulatori u javnom saobrachaju i bilo gdje se pojave
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/994813/ ... e-u-suzama
.............................................................................................

i blokiranje saobrachaja...održavanja utrke sutra, 25. septembra.
.koliko nas poznajem.. boshnje nisu za potrchat...
Dizajnerica iz Kaftan studija Emina Hodžić Adilović očistila je grafite upućene jevrejskoj zajednici koji su osvanuli na asfaltu ispred sinagoge u Sarajevu.

"Izrevoltirana glupošću predvidivih igara kojima se u mjestu gdje dolaze Sarajlije i turisti žali napraviti atmosfera gdje ćemo biti obilježeni kao 'antisemiti', kupila sam razređivač i otišla da očistim grafite i izbrišem trag ovog vandalsko-fašističkog čina usmjerenog protiv nas, građana Sarajeva", istakla je Hodžić Adilović.
a, noch . ranije. sama ispisala..
jao i dodala
.
.Na kraju je navela kako ima poruku za samoprozvanog aktivistu koji je autor grafita.
"Ako želiš da pomogneš ili zaista učiniš nešto korisno uplati obrok u Pomozi.ba", kazala je.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajka ... /251003094
POSKUPLJENJA
Koliko nas košta navika izlaska u Sarajevu: Druženje po kafićima postaje luksuz
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/999493/ ... aje-luksuz
@Bella kada cemo u Sarajevo 
kad se SDA vrati na vlast..
Bake iz trezora..
I ti verujes da je neki politicar drugaciji i da moze doci na vlast bez istih onih koji drze trenutnu vlast
Hajmo bre dok smo mladi
Hajmo bre dok smo mladi
zashto. mislish da ima 'zivota' za mlade..
... u doba YU .bilo je... dodushe..
Ne zovem te da zivimo tamo nego na odmor.
Ne bih mogao ziveti u Sarajevu iako mi se kao grad dopada. Ako hoces,mozemo za Beograd
kako si ti kao mushkarac skontao.. da je u pitanju zivot ne posjeta.. koji klinac se vama , chudne lampice pale..
Sarajevo je postalo .teshko za zivjeti.. to je tachno. Beograd ne znam . ali me ne privlachi ni kao posjetiti ga ...
shto se tiche cijena nekretnina. Rijeka mi izgleda privlachna , chak i jeftinija od SA.. grad izgleda ok . mislim da je dobra za zivor..
AVAZ" SAZNAJE
Pobjegao s dopusta da iscijepa drva, zarobio muškarca: Adnan Šerak danas izlazi na slobodu iz KPZ Zenica
https://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronik ... uskarca-ad
Sarajevo mi vise nije za posetu. Mnogi smaraju o ratu,svi pametuju i sve znaju iako nisu bili ni rodjeni tada. Takvi ljudi jednostavno nikada nece ici napred. Cast izuzecima kakvih ima.
shta se to desilo .da preko nochi, proglasish grad i to omiljeni ' grata'
.ako chemo o godinama. i ti si bio dechko od 10 godina... nije da mozesh rechi.da si bio ochevidac ..
..mada evo sluchajevi u Sloveniji sa Romima. ubishe domacheg .. u CG, Turci na meti....
Grad kao grad nema veze sa tim, meni je taj grad drag...Govorim o vecini ljudi koji opet pocinju da smaraju pricama o ratu, zatucani nekakvim pricama...Izgleda da ce im citav zivot u tome proci...Nemam volju da otvaram usta i razgovaram sa takvim dosadnjakovicima.Naravno da nisu svi takvi i da ima dosta finih i pametnih ljudi.
. . kao i ti o kuroni i vakcinama.. dakle. neka vrsta prezivljene traume....rat je trajao 4 godine.. za Sarajevo je to, neizbrisivo.
.ne volim ni ja te priche. koje su neizbjezne.kad se rijetko s nekim vidjash..
..da, chudno je to. da te skoro svaki taxi vozach na to podsjeti.. ako je 'domachi'..
..
5 .ro... jaywalking..
Nemam ja problem popricati sa nekim na tu temu ali imam problem kada pocnu da lupetaju ljudi koji nisu bili ni rodjeni tada, koji pojma nemaju ali se prave pametni. Takvi najvise pricaju o tome...Bella wrote: ↑Thu Oct 30, 2025 11:13 pm![]()
. . kao i ti o kuroni i vakcinama.. dakle. neka vrsta prezivljene traume....rat je trajao 4 godine.. za Sarajevo je to, neizbrisivo.
.ne volim ni ja te priche. koje su neizbjezne.kad se rijetko s nekim vidjash..
..da, chudno je to. da te skoro svaki taxi vozach na to podsjeti.. ako je 'domachi'..![]()
..
Inace ljude koji su izgubili nekog svog radi nekog bolesnika ja razumem i zao mi je zbog toga.
Da,u 90% slucajeva ako idem taksijem pocinje tema odakle sam jer mi cuje ekavicu i onda krece rat,ovo,ono,mi cemo ovo ako se ponovo desi,mi cemo ono i u krug. Slicno onima sto mafijaju po tik toku. Tik tok mafija
Coolio wrote: ↑Fri Oct 31, 2025 11:46 pmNemam ja problem popricati sa nekim na tu temu ali imam problem kada pocnu da lupetaju ljudi koji nisu bili ni rodjeni tada, koji pojma nemaju ali se prave pametni. Takvi najvise pricaju o tome...
Da,u 90% slucajeva ako idem taksijem pocinje tema odakle sam jer mi cuje ekavicu i onda krece rat,ovo,ono,mi cemo ovo ako se ponovo desi,mi cemo ono i u krug. Slicno onima sto mafijaju po tik toku. Tik tok mafija
kako nemaju pojma... informacije su dostupne. . . ne mozesh ochekivati,da se samo ochevici/ uchesnici/ o tome mogu izjashnjavati .
.ti nisi bio u Bosni, kao ni ja, i mnogi ovdje... ipak, svi imamo izgleda,drugachije mishljenje o globalnoj situaciji.
. ne moramo ichi u detalje..
.. mogu ti rechi, moje mishljenje.. da sam iznenadjena . da vas, sa ekavicom . ne napadaju/ kako verbalno tako i fizichki...
. pogotovo ako i kazesh. da ti je zao neduznih,kao, i da je budala bilo na svim stranama...
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 4 Replies
- 845 Views
-
Last post by Revizor
-
- 9 Replies