Sarajevo posjeta

Priče sa putovanja, preporuke za putvanja, savjeti
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Sarajevo posjeta

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Aug 29, 2025 2:41 pm
Istocni deo Sarajeva sam takodje posetio i mogu ti reci da si u pravu. Mnogo je lepsi deo, sve novije itd. Kao da si u drugom a ne istom gradu.
Nisam bila u IS, ali to jeste novo naselje. samim tim je vjerujem, urednije.. mada grafit majstori i tu obiljeze svoj rad.. :-?
Sve shto je novo, izgleda ljepshe , naravno. ali jeste zalosno vidjeti grafite i na takvim objektima..

Stup je relaivno. novo naselje.. ima jedan dio, mozda je to Tibra.. izgleda jako loshe zgrada u zgradu tj prozori gledaju, tako blizu i sagradjene.., parking , svi trotoari zauzeti.. :fpalm medjutim ima ulica. privarne kuche. jako lijepo uredjene.... cvijeche . ograda .kapije.. :hm moram naglasiti , nazalost ... tu vjerovatno zive 'hrvati'
.............................................................................................Image

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

lako je razlikovat hrvatsku od bosnjacke kuce. hrvatske imaju sredjene avlije, dok su bosnjacke kuce nabijene na ulicu. napravi prijepoljac kucu preko puta mene i izadje sa garazom 40 cenata na ulicu. i nikom nista
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

SRAMOTNO

Šejla Osmanović: Uposlenici Aerodroma u Sarajevu su ponižavali moju gluhonijemu rodicu, a kćerke su mi bile u suzama
Iako smo prošli sigurnosnu kontrolu bez problema, osoblje je moju gluhu rodicu zadržalo u dugotrajnoj i neprimjerenoj provjeri. Kada sam zamolila da se postupak ubrza kako bismo stigli na let, službenica sigurnosti mi je zaprijetila da neću moći putovati i pozvala Graničnu policiju. Umjesto da smire situaciju, policajci su stali na stranu osiguranja, oduzeli nam pasoše i zaprijetili da će poništiti važeće putne isprave
..chuj sramotno :fpalm

ovu je trebalo u policijsku stanicu na dodatno ispitivanje.. koji su to manipulatori u javnom saobrachaju i bilo gdje se pojave

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/994813/ ... e-u-suzama

:qq Aerodromsko osoblje.. na nivou
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? strashno.. zapushteno

Image

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

ko boston ☹️
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_) jesi li uchesnikImage

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
održavanja utrke sutra, 25. septembra.
i blokiranje saobrachaja... :fpalm dokleeeeeeeeeeeee
.koliko nas poznajem.. boshnje nisu za potrchat... :haa. kojiklinac organizuju trke po gradu..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Dizajnerica iz Kaftan studija Emina Hodžić Adilović očistila je grafite upućene jevrejskoj zajednici koji su osvanuli na asfaltu ispred sinagoge u Sarajevu.
Image
"Izrevoltirana glupošću predvidivih igara kojima se u mjestu gdje dolaze Sarajlije i turisti žali napraviti atmosfera gdje ćemo biti obilježeni kao 'antisemiti', kupila sam razređivač i otišla da očistim grafite i izbrišem trag ovog vandalsko-fašističkog čina usmjerenog protiv nas, građana Sarajeva", istakla je Hodžić Adilović.
:rlys
a, noch . ranije. sama ispisala.. :fpalm :D/
jao i dodala
.

Na kraju je navela kako ima poruku za samoprozvanog aktivistu koji je autor grafita.

"Ako želiš da pomogneš ili zaista učiniš nešto korisno uplati obrok u Pomozi.ba", kazala je.
. :hm a zashto ne. u Javnu kuhinju

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajka ... /251003094

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

POSKUPLJENJA

Koliko nas košta navika izlaska u Sarajevu: Druženje po kafićima postaje luksuz
:hahah ..posjeta restoranima. kafichima.. jel uvijek bio 'luksuz'

:fpalm hoche narod na uziva i da se hrani..kao 'kod kuche'....chak ochekuje da mu to bude jeftinije. pa kuva za masu. i nabavlja jeftinije sirovine :hahah :-?

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/999493/ ... aje-luksuz

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

@Bella kada cemo u Sarajevo :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

kad se SDA vrati na vlast.. :D/

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Oct 09, 2025 1:03 am
Ko je SDA sestro slatka :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Oct 09, 2025 1:05 am
Bella wrote:
Thu Oct 09, 2025 1:03 am
Ko je SDA sestro slatka :D
Bake iz trezora.. :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

I ti verujes da je neki politicar drugaciji i da moze doci na vlast bez istih onih koji drze trenutnu vlast :hahah

:hahah :hahah

Hajmo bre dok smo mladi :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Oct 09, 2025 1:10 am
I ti verujes da je neki politicar drugaciji i da moze doci na vlast bez istih onih koji drze trenutnu vlast :hahah

zashto. mislish da ima 'zivota' za mlade..

... u doba YU .bilo je... dodushe..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Oct 09, 2025 12:58 pm
Coolio wrote:
Thu Oct 09, 2025 1:10 am

zashto. mislish da ima 'zivota' za mlade..

... u doba YU .bilo je... dodushe..
Ne zovem te da zivimo tamo nego na odmor.

Ne bih mogao ziveti u Sarajevu iako mi se kao grad dopada. Ako hoces,mozemo za Beograd :DE

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Oct 09, 2025 6:22 pm
Ne zovem te da zivimo tamo nego na odmor.

Ne bih mogao ziveti u Sarajevu iako mi se kao grad dopada. Ako hoces,mozemo za Beograd
kako si ti kao mushkarac skontao.. da je u pitanju zivot ne posjeta.. koji klinac se vama , chudne lampice pale.. :DD
Sarajevo je postalo .teshko za zivjeti.. to je tachno. Beograd ne znam . ali me ne privlachi ni kao posjetiti ga ...
shto se tiche cijena nekretnina. Rijeka mi izgleda privlachna , chak i jeftinija od SA.. grad izgleda ok . mislim da je dobra za zivor.. :hm kako mladih tako i osoba u poznim godinama :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? manijak se vracha kuchi/ i na ulicu
AVAZ" SAZNAJE

Pobjegao s dopusta da iscijepa drva, zarobio muškarca: Adnan Šerak danas izlazi na slobodu iz KPZ Zenica

https://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronik ... uskarca-ad

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Sarajevo mi vise nije za posetu. Mnogi smaraju o ratu,svi pametuju i sve znaju iako nisu bili ni rodjeni tada. Takvi ljudi jednostavno nikada nece ici napred. Cast izuzecima kakvih ima.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

shta se to desilo .da preko nochi, proglasish grad i to omiljeni ' grata' :hm
.ako chemo o godinama. i ti si bio dechko od 10 godina... nije da mozesh rechi.da si bio ochevidac ..

..mada evo sluchajevi u Sloveniji sa Romima. ubishe domacheg .. u CG, Turci na meti.... :-? zabrinjavajuche... gdje god da si..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Grad kao grad nema veze sa tim, meni je taj grad drag...Govorim o vecini ljudi koji opet pocinju da smaraju pricama o ratu, zatucani nekakvim pricama...Izgleda da ce im citav zivot u tome proci...Nemam volju da otvaram usta i razgovaram sa takvim dosadnjakovicima.Naravno da nisu svi takvi i da ima dosta finih i pametnih ljudi.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. . kao i ti o kuroni i vakcinama.. dakle. neka vrsta prezivljene traume....rat je trajao 4 godine.. za Sarajevo je to, neizbrisivo.

.ne volim ni ja te priche. koje su neizbjezne.kad se rijetko s nekim vidjash..
..da, chudno je to. da te skoro svaki taxi vozach na to podsjeti.. ako je 'domachi'.. :-?
..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

5 .ro... jaywalking..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Oct 30, 2025 11:13 pm
. . kao i ti o kuroni i vakcinama.. dakle. neka vrsta prezivljene traume....rat je trajao 4 godine.. za Sarajevo je to, neizbrisivo.

.ne volim ni ja te priche. koje su neizbjezne.kad se rijetko s nekim vidjash..
..da, chudno je to. da te skoro svaki taxi vozach na to podsjeti.. ako je 'domachi'.. :-?
..
Nemam ja problem popricati sa nekim na tu temu ali imam problem kada pocnu da lupetaju ljudi koji nisu bili ni rodjeni tada, koji pojma nemaju ali se prave pametni. Takvi najvise pricaju o tome...

Inace ljude koji su izgubili nekog svog radi nekog bolesnika ja razumem i zao mi je zbog toga.

Da,u 90% slucajeva ako idem taksijem pocinje tema odakle sam jer mi cuje ekavicu i onda krece rat,ovo,ono,mi cemo ovo ako se ponovo desi,mi cemo ono i u krug. Slicno onima sto mafijaju po tik toku. Tik tok mafija :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Oct 31, 2025 11:46 pm
Nemam ja problem popricati sa nekim na tu temu ali imam problem kada pocnu da lupetaju ljudi koji nisu bili ni rodjeni tada, koji pojma nemaju ali se prave pametni. Takvi najvise pricaju o tome...

Da,u 90% slucajeva ako idem taksijem pocinje tema odakle sam jer mi cuje ekavicu i onda krece rat,ovo,ono,mi cemo ovo ako se ponovo desi,mi cemo ono i u krug. Slicno onima sto mafijaju po tik toku. Tik tok mafija
:-? ..
kako nemaju pojma... informacije su dostupne. . . ne mozesh ochekivati,da se samo ochevici/ uchesnici/ o tome mogu izjashnjavati .
.ti nisi bio u Bosni, kao ni ja, i mnogi ovdje... ipak, svi imamo izgleda,drugachije mishljenje o globalnoj situaciji.
. ne moramo ichi u detalje..
.. mogu ti rechi, moje mishljenje.. da sam iznenadjena . da vas, sa ekavicom . ne napadaju/ kako verbalno tako i fizichki... :_)
. pogotovo ako i kazesh. da ti je zao neduznih,kao, i da je budala bilo na svim stranama... :hm

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Kongresni centar Sarajevo
    by Mina » » in Bosna i Hercegovina
    4 Replies
    845 Views
    Last post by Revizor
  • Sarajevo bolje od New Yorka
    by Mina » » in Vijesti
    9 Replies