Pomirenje u BiH (istinsko)
Re: Pomirenje u BiH (istinsko)
Po popisu stanovništva 1991. u SFRJ u SR Bosni i Hercegovini je živjelo 4.364.649 stanovnika. Od toga je
Hrvata bilo 755.883,
Muslimana 1.905.274,
Srba 1.369.883,
Jugoslovena 239.857
i ostalih 93.752.
.............................................................................................
Zato sam ja i rekao da nasim televizijama ne verujem nista, po pitanju svega...ne samo na ovu temu...U Srbiji su obicni citaci tekstova,nema tu ni N od novinarstva,postenja i iskrenosti...Koliko lazu pocecu da sumnjam i u vremensku prognozu...deksametazon wrote: ↑Tue Apr 07, 2026 1:43 pmTi si ovdje svojom pozitivnom pričom pokazao da ne pripadaš tim radikalima kojih ima na sve strane i koje svako treba na adekvatan način svoditi na mjeru da nisu bitan faktor. Reis je zabranio vehabijske paradžemate koji su se bili jedno vrijeme poprilično razmahali. Izbacio iz službe svakog imama/hodžu (lično poznajem dvojicu) koji su tumačili tu nekakvu uvoznu ideologiju koja se veže za porodicu Saud i Tejmijju još od vremena Lorensa od Arabije. Pokazali su sada i oni na Gazi kao i isilovci i talibani da im Gaza ništa ne znači jer šta su konkretno poduzeli dok su u Siriji se naubijali muslimana i nije teško skontati ko im je sponzor. Nama oni ovdje takvi tumači islama ne trebaju. Ima ih još par vegetiraju na YT, ali poslije rata Izraela i Irana pokazali su svoja lica pa kada su ih ljudi napali onda se nešto peru, ali bezuspješno.
Slušam na Informeru i Happy tv kako je Alija počeo rat što je napao Srbe, a nikada ni jedna od tih televizija nije objavila ovaj snimak i prokomentarisala narodu. Nije ni Pink, nije ni RTS.
Zao mi je zaista ako sam ista pogresno rekao ili me je neko pogresno razumeo u vezi rata. Ne daj Boze nikome nikada vise to ili nesto slicno da se desi.
A sto se mene tice, vi ste meni super ljudi...i nemam niti jednu ruznu rec reci za Sarajevo iliti Bosnu kada god sam bio a bio sam sigurno 10-ak puta ako ne i vise...Cak i drugare imam tamo sa kojima sam super i uvek kada god mogu ici cu tamo.
Islam je lepa vera, to sam jos video kod drugara Adnana...Svi ti obicaju su jako lepi...On nije onaj koji klanja pa da posle udara po alkoholu ili laze ili sta god, bas onaj pravi vernik...Odusevio sam se tim covekom...
ne razumijem, ovoliko pisanja , o islamu, obichajima,da ima na temi 'pomirenje'
.. zashto se chudimo Dodiku,, i njegovim brigama. kao i ne islamskom stanovnishtvu.. za normalan civilizovan zivot u istoj.
Bosna shto je bila za vrijeme yu. nije danashnja Bosna.. i chime je muslimani zele predstaviti.
.............................................................................................
Islam je zaista lepa vera...Ja govorim o pravom verniku koji postuje sve...Bella wrote: ↑Tue Apr 07, 2026 2:13 pm![]()
.. zashto se chudimo Dodiku,, i njegovim brigama. kao i ne islamskom stanovnishtvu.. za normalan civilizovan zivot u istoj.
Bosna shto je bila za vrijeme yu. nije danashnja Bosna.. i chime je muslimani zele predstaviti.
Mozda Bosna jos uvek nije do detalja to sto je zele predstaviti ali moze biti...Narod je gostoljubiv, prijatan...U svakoj drzavi imas onih koji se jos uvek pale na mrznju,nacionalizam ali velika vecina je drustvena i ostavila je sve iza sebe ali naravno nikada ne trebaju zaboraviti sto je i normalno.
BiH je zemlja u kojoj zive tri konstitutivna naroda: Boshnjaci, Srbi i Hrvati. . to je po meni poenta ove temeCoolio wrote: ↑Tue Apr 07, 2026 2:34 pmIslam je zaista lepa vera...Ja govorim o pravom verniku koji postuje sve...Bella wrote: ↑Tue Apr 07, 2026 2:13 pm![]()
Mozda Bosna jos uvek nije do detalja to sto je zele predstaviti ali moze biti...Narod je gostoljubiv, prijatan...U svakoj drzavi imas onih koji se jos uvek pale na mrznju,nacionalizam ali velika vecina je drustvena i ostavila je sve iza sebe ali naravno nikada ne trebaju zaboraviti sto je i normalno.
ne... koja religije su i kakva je svaka za sebe. to je tema za pdf religija
Dobro. To si u pravu
Nemam pojma. Što se Kravica tiče tu su do danas ostale tri perspektive.Coolio wrote: ↑Tue Apr 07, 2026 10:17 pm@deksametazon ko je ova? Sada videh na tik toku
https://vm.tiktok.com/ZGduc3EhK/
Srpski izvori naglašavaju da je riječ o masakru nad civilima na veliki pravoslavni praznik, da je napad bio planski i etnički motivisan, da su žrtve bile pretežno civili. Kravica se često koristi da se istakne stradanje Srba u Podrinju. Broj ubijenih između 46 i 49.
Bošnjački izvori naglašavaju da je Srebrenica bila opkoljena i humanitarno ugrožena, da su napadi bili vojno usmjereni na vojne ciljeve i linije i da su civili stradali, ali u kontekstu borbi, a ne kao primarni cilj. Naglasak je na preživljavanju enklave pod opsadom i priznaju da je u sukobu ubijeno 46 ljudi od čega 35 vojnika VRS-a i 11 civila.
Ono što je najbitnije za sve su presude iz Haga. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju je utvrdio da su u tom području počinjeni zločini nad srpskim civilima u predmetu protiv Nasera Orića koji 2008. oslobođen krivice zbog nedostatka dokaza da je imao kontrolu nad počiniocima. Sud nije utvrdio precizne brojke po kategorijama civil - vojnik za Kravicu nego da je zajedno i civila i vojnika ubijeno između 40 i 50 ljudi.
A zašto je nazivaju spodobom i za šta bi trebala biti procesuirana
Per aspera ad astra 
To je Fadila Mujić. MTV Igman ima emisiju gdje snima preživjele svjedoke rata i šta se dešavalo. Ono na Tik Toku je isječak iz dužeg intervjua stradanja naroda u istočnoj Bosni.
bilo bi dobro. kad bi u studiu bili i prezivjeli srbi , i isprichali njihove prezivljavanje
Mogla si gledati uživo prenos godinama svjedoke sve tri strane...Ostali snimci...
.. ok pishemo o pomirenju.. takvi videi su dostupni .ko zeli prouchavati
.. u danashnje vrijeme.. ako se ikome da i to gledati i slushati.. kao shto ova zene pricha. kako je njihovo prezivljavanje bilo, sjechajuchi se nakon 30 god.. unazad
.. sa sve tri strane. obicnjih ljudi . ne svjedoka koji su se pojavljivli na sudjenjima..
.. u danashnje vrijeme.. ako se ikome da i to gledati i slushati.. kao shto ova zene pricha. kako je njihovo prezivljavanje bilo, sjechajuchi se nakon 30 god.. unazad
.. sa sve tri strane. obicnjih ljudi . ne svjedoka koji su se pojavljivli na sudjenjima..
Ja sam postavio pitanje upravo iz tog razloga sto u isecene snimke ne verujem, ko god da ih objavi.
Inace poenta price, baiem je moje misljenje takvo da se ti narodi nece pomiriti dokle god se vracaju unazad i izbacuju snimke. Politicarima to odgovara zajo om
I svako malo i spominju ratna desavanja itd. Znaju i oni kada se jo ne spominjalo da bi se ljudi prirodno super slagali,ne bi gledali ko je ko bas kao sto mi ovde na forumu ne gledamo.
Inace poenta price, baiem je moje misljenje takvo da se ti narodi nece pomiriti dokle god se vracaju unazad i izbacuju snimke. Politicarima to odgovara zajo om
I svako malo i spominju ratna desavanja itd. Znaju i oni kada se jo ne spominjalo da bi se ljudi prirodno super slagali,ne bi gledali ko je ko bas kao sto mi ovde na forumu ne gledamo.
nikako ne gledamo
Pa ne gledamo. Mozda napisemo sta za svoju zemlju ali ja nisam osetio mrznju od bilo koga na forumu bas kao sto ni ja ni prema kome ne gajim mrznju.
Pisemo nase vidjenje,misljenje itd. I to sto lose kazete na racun Srbije ja znam da ne mislite na mene nego na one koji su ratovali.
Tako da je meni bas cool biti deo ovog foruma bez obzira na nekadasnja neslaganja oko misljenja.
Pisemo nase vidjenje,misljenje itd. I to sto lose kazete na racun Srbije ja znam da ne mislite na mene nego na one koji su ratovali.
Tako da je meni bas cool biti deo ovog foruma bez obzira na nekadasnja neslaganja oko misljenja.
. ne znam tachno. ali imama osjechaj po dostupnim informacija . turistichki . da gradjani srbije vishe % posjchuju bosnu . nego li to cine gradjani bosne ...
mozda nikako
.kao i to. da bosanski srbi u srbiji i nisu prihvacheni kao 'bracha'
to svi znaju,al eto. i dalje se neshto bratime, kao i hercegovci i hrvatska..
.kao i to. da bosanski srbi u srbiji i nisu prihvacheni kao 'bracha'
Gde bre i ko nije prihvacen? U Srbiji boli coveka cose odakle si. Pun grad albanaca i nikakav problem nemaju. Ima i srba u Albaniji drze lokale,probleme nemaju. Problem je samo u televiziji,novinama i ispranod mozgu istim. Danas opet prikazase kako pre 2-3 godine u Sarajevu bio turnir u fudbalu za decurliju, deca pevaju ubij srbina. Mozes li zamisliti roditelje te dece i kakav je to odron od ljudi
tuzla je uvijek bila bliza beogradu nego sarajevu..
Coolio wrote: ↑Wed Apr 08, 2026 8:01 pmGde bre i ko nije prihvacen? U Srbiji boli coveka cose odakle si. Pun grad albanaca i nikakav problem nemaju. Ima i srba u Albaniji drze lokale,probleme nemaju. Problem je samo u televiziji,novinama i ispranod mozgu istim. Danas opet prikazase kako pre 2-3 godine u Sarajevu bio turnir u fudbalu za decurliju, deca pevaju ubij srbina. Mozes li zamisliti roditelje te dece i kakav je to odron od ljudi
. '91 ih je bilo preko 9.000
a srba u albaniji. malo preko 500
. nema problema, nigdje na balkanu.. dok se ne igra neka utakmica..
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 49 Replies
- 7849 Views
-
Last post by laganini
-
- 7 Replies