Milorad Dodik

Lokalna i svjetska politička dešavanja, stranke i politički predstavnici.
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Milorad Dodik

Unread post by Bella »

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... rom/637149
Dodik tokom druge polovine devedesetih godina imao snažnu podršku Zapada, uključujući i tadašnju američku državnu sekretarku Madeleine Albright.
"Ono što danas zvuči gotovo nevjerovatno tada je djelovalo logično: Dodik se suprotstavljao mrežama ratnog zločinca Radovana Karadžića, predstavljao se kao prozapadni političar i genocid u Srebrenici nazivao pravim imenom — genocidom", navodi autor.

Međutim, prema ocjeni njemačkog lista, Dodik je danas centralna figura separatističke politike u Bosni i Hercegovini.

"Danas je Dodik vodeća snaga separatizma u Bosni. Već gotovo dvije decenije prijeti odvajanjem RS-a od ostatka države"

:jbg . za sve, do sada su krivci boshnjaci. nisu znali . bakir i sda... neiskusni politichari. kao shto je bio i dodik..ali, to je bilo kritichno doba. kad su trebali staviti temelje nove drzave..
. vremenom sa 'visokim EU politicharima' sve je postalo komplikovano... zavadjali su iz svog interesa..
.. danas je to teshko vratiti, i ispraviti kobne greshke...

.. :jbg kako je danas - ne radi..
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Schmidt: Postojao je golem i neočekivan pritisak iz SAD-a da odem iz BiH
zaradio dobru penziju. i upropastio 'drzavu' :-?
Trumpova administracija sve više pruža potporu Dodiku

Ured, koji ima potporu UN-a, ima ovlasti za smjenjivanje izabranih dužnosnika, donošenje zakona i uspostavljanje novih institucija. Trumpova administracija sve više pruža potporu separatističkom političaru Miloradu Dodiku, koji se zauzima za odcjepljenje Republike Srpske od BiH.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/biv ... 95202.aspx
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Pa zar nije smenjen Dodik

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
navodno jeste... ali... opet. bez njega . nishta... :jbg chovjek je politichar..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Pa kako politicar ako mu je zabranjeno da se bavi politikom :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)
a ko je zabranio?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Pa tako mu valjda presudili, tako sam razumeo...Kao zabranjjeno mu je da se bavi politikom i te fore :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Prodavci magle i price za oblajhane babe. Verovatno se posle izljubili i otisli na klopu a ti se narode raspravljaj. Parodija

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_) 'oblajhanih baba'... naleti mi, rijetko u nekim komentarima na DM ... vokabular . i nakon prvog reda se da primjetiti da je iza .... neobrazovana, zadrta , dogmatichna osoba (primjechena kod religijskih i ideoloshkih uchenja ) itd..

..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Nije se odnosilo na tebe, ne sikci odmah :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Jun 25, 2026 7:22 pm
. nisam ni pomislila. a . "skichi'
Reći nekome da „skiči kao svinja“ zakonski nije diskriminacija, ali predstavlja tešku uvredu, verbalno nasilje i govor mržnje(.(npr. pola, vere, nacije, invaliditeta),
Ovakvo ponašanje je zakonski kažnjivo kao prekršaj (vređanje i narušavanje javnog reda i mira) i može biti predmet privatne tužbe za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda. Ukoliko se izgovara sa ciljem podsticanja netrpeljivosti, može potpasti i pod krivično delo.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Bella wrote:
Thu Jun 25, 2026 7:30 pm
Coolio wrote:
Reći nekome da „skiči kao svinja“ zakonski nije diskriminacija, ali predstavlja tešku uvredu, verbalno nasilje i govor mržnje(.(npr. pola, vere, nacije, invaliditeta),
Ovakvo ponašanje je zakonski kažnjivo kao prekršaj (vređanje i narušavanje javnog reda i mira) i može biti predmet privatne tužbe za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda. Ukoliko se izgovara sa ciljem podsticanja netrpeljivosti, može potpasti i pod krivično delo.
eto , da i ja nekog prijavim? :čeekaa

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jun 25, 2026 7:33 pm
Bella wrote:
Thu Jun 25, 2026 7:30 pm
Coolio wrote:
eto , da i ja nekog prijavim? :čeekaa
Prvo procitaj rec pa prijavi. Mada sta je za tebe da izvrnes slova :hahah

Sikci a ne skici. Ne sikci znaci ne peni,ne ljuti se, ne duri se...

E moja ti

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Jun 25, 2026 7:43 pm
Ne sikci znaci ne peni,ne ljuti se, ne duri se...
drago mi je da nije ta rijech.. do mene je
no. ostalo nabrojano. mi ipak kaze. da nismo .. kompatibilni za dalje konverzacije

..Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jun 25, 2026 8:04 pm
Coolio wrote:
Thu Jun 25, 2026 7:43 pm
Ne sikci znaci ne peni,ne ljuti se, ne duri se...
drago mi je da nije ta rijech.. do mene je
no. ostalo nabrojano. mi ipak kaze. da nismo .. kompatibilni za dalje konverzacije

Dobro je da priznajes. Lepo od tebe.

Za ovo drugo se slazem
..Image