Pomirenje u BiH (istinsko)

Lokalna i svjetska politička dešavanja, stranke i politički predstavnici.
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Pomirenje u BiH (istinsko)

Unread post by Bella »

navijačke grupe na stadionima predstavljaju ključno mesto gde se regrutuju mladi skloni nacionalizmu. Kroz grafite, murale i navijačke pesme, lik Ratka Mladića se ne posmatra kroz istorijski kontekst, već kao simbol otpora prema Zapadu i kao izraz radikalnog bunta.
..upao si u to vrijeme.... i sad talasaj.. :jbg
no :
Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR). [1] (https://n1info.ba/vijesti/inicijativa-m ... h-zlocina/), [2] (https://www.021.rs/info/srbija/454557/m ... ne-zlocine)Prema ovim podacima, pozitivno mišljenje o njemu ima manje od trećine mladih, dok više od trećine ima izrazito negativan stav, dok je preostalih skoro 40 odsto potpuno neopredeljeno ili nema jasan stav
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Kakve veze sve ovo ima sa mnom? To ja ne razumem...

Izvlacis necije izjave, necije nkete ili sta vec i onda kazes da sam ja tu...

Na osnovu cega?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:jbg
na osnovu tvojih postova..

a:
I ovo sto si napisala nije nimalo lepo jer si stavila da sam ja negde napisao kako je neko zasluzio da bude ubijen radi nekolicine srba. Sramota. Ja to nigde i nikada nisam pomislio a kamoli napisao. A kao drugo,nije u pitanju nekolicina srba nego mnogo srba. Ali to ne znaci da to ista i igde opravdava niti da je taj broj veci od braja ubijenih neduznih bosnjaka. I naravno da mi je zao sto se to dogodilo.
.. tacan br se ne zna. ali je javna informacija. ta ..

da bi ti naveo

ne nekolicina nego mnogo srbe.... dakle ti imash informaciju da ih je mnogo.. daj link..

..to je problem sa mladima( tu si i ti u toj grupi ) koje je rat zatekao.. i koji su informacije dobivali od roditelja koji su prolazili kroz traume, ne od formalnog obrazovanja ili sudskih presuda ..
srpski narod (znachajan procenat)je deluzivan tj .bolesno vjeruje u neshto shto nije istina.. a istorijske chinjenice su dokaz .suprotnog
ako je istina i ako im se moze vjerovati .. evo prisutnih .
https://x.com/javniskupovi/status/2097082241344065940
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tue Sep 08, 2026 11:38 pm
:jbg
na osnovu tvojih postova..

a:
I ovo sto si napisala nije nimalo lepo jer si stavila da sam ja negde napisao kako je neko zasluzio da bude ubijen radi nekolicine srba. Sramota. Ja to nigde i nikada nisam pomislio a kamoli napisao. A kao drugo,nije u pitanju nekolicina srba nego mnogo srba. Ali to ne znaci da to ista i igde opravdava niti da je taj broj veci od braja ubijenih neduznih bosnjaka. I naravno da mi je zao sto se to dogodilo.
.. tacan br se ne zna. ali je javna informacija. ta ..

da bi ti naveo

ne nekolicina nego mnogo srbe.... dakle ti imash informaciju da ih je mnogo.. daj link..

..to je problem sa mladima( tu si i ti u toj grupi ) koje je rat zatekao.. i koji su informacije dobivali od roditelja koji su prolazili kroz traume, ne od formalnog obrazovanja ili sudskih presuda ..
srpski narod (znachajan procenat)je deluzivan tj .bolesno vjeruje u neshto shto nije istina.. a istorijske chinjenice su dokaz .suprotnog
ako je istina i ako im se moze vjerovati .. evo prisutnih .
https://x.com/javniskupovi/status/2097082241344065940
Nekolicina moze biti 5-6 ljudi, 10,15 itd. Zar stvarno mislis da je toliko ljudi srpske nacionalnosti stradalo?

https://www.bbc.com/serbian/lat/balkan-44813483

Ali ponovicu, uvek ostavljam prostora da informacija nije tacna...

Moji roditelji meni nista o ratu nisu govorili, niti oni znaju ista o tome.Ja sa njima nisam ni odrastao fakticki receno...

Ja bih bas voleo da postavim par pitanja i da na njih dobijem odgovor

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

dakle zavisi gdje i kada..

..
Istraživačko-dokumentacioni centar (IDC) iz Sarajeva: Prema najopsežnijem nezavisnom postratnom popisu žrtava u BiH, na području same opštine Bratunac za ceo period rata (1992–1995) ukupno je registrovano 543 stradalih Srba, od čega su 119 bili civili, a 424 vojnici. Veći deo ovih gubitaka dogodio se tokom žestokih borbi i napada u 1992. godini.
Zvanične institucije iz Republike Srpske: Zvanični narativi i podaci lokalnih udruženja često navode brojku od 3.267 srpskih žrtava. Međutim, važno je naglasiti da se ova cifra odnosi na širu regiju srednjeg Podrinja i Birča (koja obuhvata nekoliko opština: Bratunac, Srebrenicu, Vlasenicu, Miliće, Zvornik itd.) i pokriva ceo period rata od 1992. do 1995. godine, a ne samo opštinu Bratunac u 1992. godini. Kada je reč konkretno o napadima na oko 20 srpskih sela u samoj opštini Bratunac tokom prve godine rata (1992), zvanični izvori RS navode da je ubijeno najmanje 460 Srba.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

I kako ti izvuces zakljucak iz ovoga koje je istina? Voleo bih zaista da mi objasnis, najiskrenije pitam.

Da li je preko 3000, da li je preko 2000, da li je 500, da li je 460?

E zbog takvih stvari ja govorim da ne znam...I ne vidim nista lose u tome sto ne znam, to ne znaci da nesto tvrdim ili poricem.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
niko ne zna shta je istina ali, je naznacheno.

........... samo jedno mjesto/bratunac/ i drugi pokazatelj nekoliko opstina.....

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Image
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Enes Šakrak je bio optužen i pravomoćno osuđen na 10 godina zatvora pred domaćim sudom
Pretresno vijeće saslušalo je iskaz Enesa Šakraka o ubistvu porodice Zadro. On se pred sudom u Bosni i Hercegovini izjasnio krivim po optužbi za ubistva Ljubice i Mladenke Zadro za koje mu je izrečena osuđujuća presuda. Naveo je da je odlučio da iznese istinu o ubistvu ove porodice jer se kaje zbog onoga što je učinio. Pretresno vijeće konstatuje da je Enes Šakrak pouzdan svjedok, te da je njegov iskaz potkrijepljen drugim dokazima koji su predočeni Pretresnom vijeću.
a 'zuka' slobodan :-?
Zulfikar Ališpago (Zuka), bivši zapovjednik Specijalnog odreda za posebne namjene "Zulfikar" Armije BiH, nalazi se na slobodi jer njegov sudski postupak pred Sudom Bosne i Hercegovine još uvijek nije pravomoćno okončan. [1] (https://www.zurnal.info/clanak/zulfikar ... sini/26288), [2] (https://depo.ba/clanak/74869/zulfikar-a ... 600-000-km)
odale mu
Za izlazak je založio nekretnine u vrijednosti od oko 600.000 KM

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
dakle. sahranjivanje nikad nche prestati. i kome gradjani sarajeva .odaju pochast. paradama na svakoj godishnici.. :haa.
Prema zvaničnim dokumentima iz matične knjige umrlih, Suljo Suljagić je poginuo 24. decembra 1992. godine u mjestu Voljavica kod Bratunca kao pripadnik Armije BiH. Dakle, on nije stradao u julu 1995. godine tokom pada srebreničke enklave, što je događaj koji pravno definiše žrtve genocida
..
2. Argumenti i objašnjenje zašto je ukopan u PotočarimaU javnosti postoje dvije potpuno različite interpretacije ovog slučaja:Zvanično pravilo i porodični kontekst (Objašnjenje Emira Suljagića):Sam Emir Suljagić je u svojoj knjizi "Samouk" detaljno opisao proceduru ukopa svog oca. Prema pravilima i odlukama Upravnog odbora Memorijalnog centra, dozvoljen je ukop srodnika (očeva, braće, sinova) u istom kompleksu ukoliko je ispunjen uslov da je barem jedan član uže porodice identifikovana žrtva genocida iz jula 1995. godine. Suljagić je naveo da je podnio zvaničnu molbu odboru, koja je odobrena jer je njegov amidža (stric) ubijen u julu 1995. godine. Njegov otac je ekshumiran s lokalnog groblja i ponovo ukopan u Potočarima 2005. godine kako bi porodica, koja je izgubila više članova u ratu, imala grobna mjesta na jednom okupu
Kritike iz Republike Srpske i Srbije:Boračke organizacije iz Republike Srpske, kao i dio medija i političara, ovaj slučaj tretiraju kao manipulaciju i reviziju istorijskih činjenica. Njihov argument je da je Memorijalni centar Potočari zakonski namijenjen isključivo za žrtve genocida iz jula 1995. godine. Oni tvrde da se ukopavanjem osoba stradalih u ranijim fazama rata (iz 1992. ili 1993. godine), a posebno vojnika Armije BiH, vještački uvećava broj žrtava genocida i briše razlika između civilnih stradalnika iz 1995. i vojnih gubitaka iz prethodnih godina

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

biljka wrote:
Thu Sep 10, 2026 12:34 pm
Potpisujem

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... piti-dron/
Ovo pokazuje koliko se politicari igraju sa narodom.

Bacaju kosku koju svi glodju.

Probudicete se jedan dan u drzavi u kojoj vise nista nije ni bosansko,ni srpsko, ni hrvatsko,ni albansko. Bicete stranci u sopstvenim drzavama. To sto su drzave sve siromasnije, sto se deca lece sms porukama i sta sve jos, to nema veze.

Vazno je ko ce vise da prica o ratu. I tako 30 godina. I tako ce biti i narednih 130 godina.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm zashto 130 ??? :-?

:hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

e i ova bisera. sa svojim biserima .. blebeche
Bećirović će ostati zapamćen kao predstavnik bošnjaškog naroda koji šuti dok se žrtve genocida ponižavaju. Ne koristi ni jedan od mehanizama koji mu stoji na raspolaganju i čeka vrijeme kako bi se sterilno oglasio sa podijuma UN-a, zakašnjelo i bez efekta, jer za njega je očito važno da nešto kaže i da se uslika, a da pri tome te riječi nemaju nikakvog efekta jer nisu praćene djelima
:-? on shta je uradio. je .da smatra da je zasluzan za 'rezlucija srebrenica' . ne javlja se ni lagumdjija .. :-?

. ne znam koji su mehanizmi.koje je mogao upotrijebiti. kako ja vidim. trebao je sugerisati portalima da ne pishu o smrti niti sahrani
optuzen . odsluzio/ umro. kraj priche o tom chudosvishtu.... sahrana u krugu porodice i josh par hiljada , 'kukacha' koji se manje vishe redovno pojavljuju na sahranama u srbiji. dio 'shou programa'

. ali. to je jedinstvena prilika .da se 'mishemi' pokazu kao neki patrioti. a sami opljachklai drzavu i ostetili svoj narod.. svojom pohlepom . jah jako im je stalo u mislima do ' zrtava srebrenice'.... od koje je i alija ..okerenuo glavu.... :jbg kaze moraosam .. :killm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Sep 10, 2026 5:16 pm
:hm zashto 130 ??? :-?

:hahah
Pa pre 30 bilo, pricace i jos 30 i 130 i 1030...tako se kaze...sve tako redom .

Ljudima prodje zivot u pricanju o ratu, raspravljanja,svadje itd.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Hrvatska za građane iz BiH uvela obaveznu samoizolaciju od 14 dana
    by Vanilla » » in Vijesti
    49 Replies
    8846 Views
    Last post by laganini
  • Premijer liga BiH
    by Revizor » » in Fudbal
    7 Replies