Grupe A B C D (FIFA World Cup 2026)
Re: Grupe A B C D (FIFA World Cup 2026)
Ja ga ne razapinjem,daleko od toga nego nema iskustva on da vodi reprezentaciju. Zato je i igra takva. Ne znaci da bi bolji selektor automatski doneo bolje rezultate ali verujem da bi igra bila bolja a ne parkiranje autobusa ispred gola. Sta bi radio da igra protiv Nemacke,Francuske,Brazila,Portugala...A mladim igracima se nista ne zamera,narocito kada se vide trud i zelja
Bosanski narod ima odbranu u krvi.
To se.. svjesno ili nesvjesno.. i kako smo vidjeli.. reflektuje i u utakmicama igrača.
Napadi nam nisu nešto u genima.
A Barbarez je imao dovoljno iskustva da ih 'poveže' i 'dovede' do svjetskog.
Koliko drugih poznatijih i iskusnih selektora sjedi i gleda utakmice od kuće..
To se.. svjesno ili nesvjesno.. i kako smo vidjeli.. reflektuje i u utakmicama igrača.
Napadi nam nisu nešto u genima.
A Barbarez je imao dovoljno iskustva da ih 'poveže' i 'dovede' do svjetskog.
Koliko drugih poznatijih i iskusnih selektora sjedi i gleda utakmice od kuće..
Nije ih on odveo nego sreca. Barem je moje misljenje tako. Jer recimo u barazu protiv Velsa, trebao je primiti 4-5 golova pa prosao na penale. Kasnije Italiju kada je dobila crveni karton. Ali znas kako kazu,nekada i srecu treba zasluziti. A ona se nastavila i na SP gde je upao u jednu od najslabijih ako ne i najslabiju grupu. Po meni, Haiti i Katar najslabije ekipe na SP-u i pobedom nad slabasnim Katarom ce 99% proci dalje i opet uz srecu jer su izmenili pravilo gde iz grupe od cetri ekipe vecina treceplasiranih ide dalje. E sada, zamisli presmesnu Srbiju koja se na takvo SP nije ni kvalifikovala 
Amerikanci su druga momčad koja je osigurala drugi krug na Svjetskom prvenstvu

.............................................................................................
Eno sad samo sreća... Slažem se da je jeste bilo, ali de malo odvadi. Barbarez i momci su super. Sreća nas jeste služila. Za sve ono koliko je nismo imali u prošlosti se sad nadomjestilo. Ekipa 2014. bila puno bolja, iskusnija, Ibišević, Pjanić i Misimović fale generalno, kao što Modrić sa prošlog SP-a fali Hrvatskoj. Ovi momci su super kvalitetni za početak svojih karijera, pa mlađi su od mene čovječe. I za par godina će biti zreli, a Barbarez je super samo imajući u vidu da ih je uspio. Možemo se slagati s nekim odlukama ili ne, ali pričati kako nas nije odveo on i kakav takav kvalitet, nego sreća je baš bezveze i da budem potpuno iskrena zvuči kao ljubomorisanjeCoolio wrote: ↑Fri Jun 19, 2026 10:38 pmNije ih on odveo nego sreca. Barem je moje misljenje tako. Jer recimo u barazu protiv Velsa, trebao je primiti 4-5 golova pa prosao na penale. Kasnije Italiju kada je dobila crveni karton. Ali znas kako kazu,nekada i srecu treba zasluziti. A ona se nastavila i na SP gde je upao u jednu od najslabijih ako ne i najslabiju grupu. Po meni, Haiti i Katar najslabije ekipe na SP-u i pobedom nad slabasnim Katarom ce 99% proci dalje i opet uz srecu jer su izmenili pravilo gde iz grupe od cetri ekipe vecina treceplasiranih ide dalje. E sada, zamisli presmesnu Srbiju koja se na takvo SP nije ni kvalifikovala![]()
Per aspera ad astra 
Kakvo ljubomorisanje srece ti? Igrao sam fudbal 18 godina, samo iz tog ugla govorim. Ja i tvrdim to sto i ti,da su mladi momci kvalitetni ali isto tako mislim da bi bili bolji, tacnije celokupna igra reprezentacije bi bila bolja sa drugim selektorom. Jer u ovako slaboj grupi nisu gotovo nista pokazali.biljka wrote: ↑Sat Jun 20, 2026 12:51 amEno sad samo sreća... Slažem se da je jeste bilo, ali de malo odvadi. Barbarez i momci su super. Sreća nas jeste služila. Za sve ono koliko je nismo imali u prošlosti se sad nadomjestilo. Ekipa 2014. bila puno bolja, iskusnija, Ibišević, Pjanić i Misimović fale generalno, kao što Modrić sa prošlog SP-a fali Hrvatskoj. Ovi momci su super kvalitetni za početak svojih karijera, pa mlađi su od mene čovječe. I za par godina će biti zreli, a Barbarez je super samo imajući u vidu da ih je uspio. Možemo se slagati s nekim odlukama ili ne, ali pričati kako nas nije odveo on i kakav takav kvalitet, nego sreća je baš bezveze i da budem potpuno iskrena zvuči kao ljubomorisanjeCoolio wrote: ↑Fri Jun 19, 2026 10:38 pmNije ih on odveo nego sreca. Barem je moje misljenje tako. Jer recimo u barazu protiv Velsa, trebao je primiti 4-5 golova pa prosao na penale. Kasnije Italiju kada je dobila crveni karton. Ali znas kako kazu,nekada i srecu treba zasluziti. A ona se nastavila i na SP gde je upao u jednu od najslabijih ako ne i najslabiju grupu. Po meni, Haiti i Katar najslabije ekipe na SP-u i pobedom nad slabasnim Katarom ce 99% proci dalje i opet uz srecu jer su izmenili pravilo gde iz grupe od cetri ekipe vecina treceplasiranih ide dalje. E sada, zamisli presmesnu Srbiju koja se na takvo SP nije ni kvalifikovala![]()
biljka wrote: ↑Sat Jun 20, 2026 12:51 amEno sad samo sreća... Slažem se da je jeste bilo, ali de malo odvadi. Barbarez i momci su super. Sreća nas jeste služila. Za sve ono koliko je nismo imali u prošlosti se sad nadomjestilo. Ekipa 2014. bila puno bolja, iskusnija, Ibišević, Pjanić i Misimović fale generalno, kao što Modrić sa prošlog SP-a fali Hrvatskoj. Ovi momci su super kvalitetni za početak svojih karijera, pa mlađi su od mene čovječe. I za par godina će biti zreli, a Barbarez je super samo imajući u vidu da ih je uspio. Možemo se slagati s nekim odlukama ili ne, ali pričati kako nas nije odveo on i kakav takav kvalitet, nego sreća je baš bezveze i da budem potpuno iskrena zvuči kao ljubomorisanjeCoolio wrote: ↑Fri Jun 19, 2026 10:38 pmNije ih on odveo nego sreca. Barem je moje misljenje tako. Jer recimo u barazu protiv Velsa, trebao je primiti 4-5 golova pa prosao na penale. Kasnije Italiju kada je dobila crveni karton. Ali znas kako kazu,nekada i srecu treba zasluziti. A ona se nastavila i na SP gde je upao u jednu od najslabijih ako ne i najslabiju grupu. Po meni, Haiti i Katar najslabije ekipe na SP-u i pobedom nad slabasnim Katarom ce 99% proci dalje i opet uz srecu jer su izmenili pravilo gde iz grupe od cetri ekipe vecina treceplasiranih ide dalje. E sada, zamisli presmesnu Srbiju koja se na takvo SP nije ni kvalifikovala![]()
USA mi uopšte nisu favoriti.. A u It govore da će Trump Trumpoviće pogurati još više
Nije se on toliko dzabe trudio da svjetsko bude baš tamo. "Sila i velikan" , gdje god.
A ono što Fifa i domaćini rade Iranskoj raprezentaciji je sramota.
E to su one neke strane dešavanja što mi ogade sport.
Nije se on toliko dzabe trudio da svjetsko bude baš tamo. "Sila i velikan" , gdje god.
A ono što Fifa i domaćini rade Iranskoj raprezentaciji je sramota.
E to su one neke strane dešavanja što mi ogade sport.
Ne tvrdiš to, već sve vrijeme forsiraš sreću koja jeste bila faktor u dosta čemu, ali za godine i godine manjka sreće, red je bio da i nas jednom krene. I dalje ipak mislim da je ljubomorisanje. Citiram:Coolio wrote: ↑Sat Jun 20, 2026 4:46 amKakvo ljubomorisanje srece ti? Igrao sam fudbal 18 godina, samo iz tog ugla govorim. Ja i tvrdim to sto i ti,da su mladi momci kvalitetni ali isto tako mislim da bi bili bolji, tacnije celokupna igra reprezentacije bi bila bolja sa drugim selektorom. Jer u ovako slaboj grupi nisu gotovo nista pokazali.biljka wrote: ↑Sat Jun 20, 2026 12:51 amEno sad samo sreća... Slažem se da je jeste bilo, ali de malo odvadi. Barbarez i momci su super. Sreća nas jeste služila. Za sve ono koliko je nismo imali u prošlosti se sad nadomjestilo. Ekipa 2014. bila puno bolja, iskusnija, Ibišević, Pjanić i Misimović fale generalno, kao što Modrić sa prošlog SP-a fali Hrvatskoj. Ovi momci su super kvalitetni za početak svojih karijera, pa mlađi su od mene čovječe. I za par godina će biti zreli, a Barbarez je super samo imajući u vidu da ih je uspio. Možemo se slagati s nekim odlukama ili ne, ali pričati kako nas nije odveo on i kakav takav kvalitet, nego sreća je baš bezveze i da budem potpuno iskrena zvuči kao ljubomorisanjeCoolio wrote: ↑Fri Jun 19, 2026 10:38 pmNije ih on odveo nego sreca. Barem je moje misljenje tako. Jer recimo u barazu protiv Velsa, trebao je primiti 4-5 golova pa prosao na penale. Kasnije Italiju kada je dobila crveni karton. Ali znas kako kazu,nekada i srecu treba zasluziti. A ona se nastavila i na SP gde je upao u jednu od najslabijih ako ne i najslabiju grupu. Po meni, Haiti i Katar najslabije ekipe na SP-u i pobedom nad slabasnim Katarom ce 99% proci dalje i opet uz srecu jer su izmenili pravilo gde iz grupe od cetri ekipe vecina treceplasiranih ide dalje. E sada, zamisli presmesnu Srbiju koja se na takvo SP nije ni kvalifikovala![]()
Jel se mora umanjivati?Danas otici na EP ili SP i nije neki uspeh
Druga stvar, imam problem sa našim narodom kojem je Barbarez jedan dan najbolji na svijetu, drugi dan nije ni za šta. Ali stvarno već 2 dana ponavljam određenim ljudima oko sebe da (da izvinete) prestanu s*at. I stvarno ovaj narod masovno se*e. Ne valja ovaj, ne valja onaj...
Možda je tim momcima samo kvalifikacija maksimum, kakve veze ima hoćemo li proći ili ne. Bilo bi lijepo naravno, ali padanje u neke dubine ne shvatam jer se ni ovo prije godinu dana nije očekivalo.
Per aspera ad astra 
igrachi, kao da su otishli na teferich chevljanovichi..
,,portalima je interesantije. zene i djevojke. igrachima. koje su se privalile, . punice su tu..itd..
..
Haris Tabaković danas slavi rođendan, a tim povodom njegova supruga Sabrina mu je uputila posebno emotivnu poruku.
..kakve emocije i slatke patnje. treba ih sve u karantin.
kao i dvije zastave.. .
.............................................................................................
To mene najviše iznenađuje-da nisu u karantinuBella wrote: ↑Sat Jun 20, 2026 2:39 pm![]()
igrachi, kao da su otishli na teferich chevljanovichi..![]()
,,portalima je interesantije. zene i djevojke. igrachima. koje su se privalile, . punice su tu..itd..![]()
..Haris Tabaković danas slavi rođendan, a tim povodom njegova supruga Sabrina mu je uputila posebno emotivnu poruku.
..kakve emocije i slatke patnje. treba ih sve u karantin...
kao i dvije zastave.. .![]()
po meni ..rasuloo
Ili možda jesu, ali mi ne vidimo...
Per aspera ad astra 
A sta sam pogresno napisao tu gde stoji da nikada nije bilo lakse otici na EP i SP? Sada na SP ide 48 ekipa a do skoro je islo 32 sto znaci da je broj ekipa povecan za 50%. Zatim EP i kada ispadnes iz kvalifikacija imas dodatnu sansu iz liga nacija. Pa pogledaj kakvu bednu grupu je imala Srbija za kvalifikacije na EP. Madjarska,Bugarska,Crna Gora,Litvanija i Srbijabiljka wrote: ↑Sat Jun 20, 2026 11:36 amNe tvrdiš to, već sve vrijeme forsiraš sreću koja jeste bila faktor u dosta čemu, ali za godine i godine manjka sreće, red je bio da i nas jednom krene. I dalje ipak mislim da je ljubomorisanje. Citiram:Coolio wrote: ↑Sat Jun 20, 2026 4:46 amKakvo ljubomorisanje srece ti? Igrao sam fudbal 18 godina, samo iz tog ugla govorim. Ja i tvrdim to sto i ti,da su mladi momci kvalitetni ali isto tako mislim da bi bili bolji, tacnije celokupna igra reprezentacije bi bila bolja sa drugim selektorom. Jer u ovako slaboj grupi nisu gotovo nista pokazali.biljka wrote: ↑Sat Jun 20, 2026 12:51 am
Eno sad samo sreća... Slažem se da je jeste bilo, ali de malo odvadi. Barbarez i momci su super. Sreća nas jeste služila. Za sve ono koliko je nismo imali u prošlosti se sad nadomjestilo. Ekipa 2014. bila puno bolja, iskusnija, Ibišević, Pjanić i Misimović fale generalno, kao što Modrić sa prošlog SP-a fali Hrvatskoj. Ovi momci su super kvalitetni za početak svojih karijera, pa mlađi su od mene čovječe. I za par godina će biti zreli, a Barbarez je super samo imajući u vidu da ih je uspio. Možemo se slagati s nekim odlukama ili ne, ali pričati kako nas nije odveo on i kakav takav kvalitet, nego sreća je baš bezveze i da budem potpuno iskrena zvuči kao ljubomorisanje
Druga stvar, imam problem sa našim narodom kojem je Barbarez jedan dan najbolji na svijetu, drugi dan nije ni za šta. Ali stvarno već 2 dana ponavljam određenim ljudima oko sebe da (da izvinete) prestanu s*at. I stvarno ovaj narod masovno se*e. Ne valja ovaj, ne valja onaj...
Možda je tim momcima samo kvalifikacija maksimum, kakve veze ima hoćemo li proći ili ne. Bilo bi lijepo naravno, ali padanje u neke dubine ne shvatam jer se ni ovo prije godinu dana nije očekivalo.
Vidiš kako preuveličavaš moje realno pisanje o reprezentaciji sa "Ti kao da ste osvojili svjetsko". Joj smiješan si majke miCoolio wrote: ↑Sat Jun 20, 2026 3:13 pmA sta sam pogresno napisao tu gde stoji da nikada nije bilo lakse otici na EP i SP? Sada na SP ide 48 ekipa a do skoro je islo 32 sto znaci da je broj ekipa povecan za 50%. Zatim EP i kada ispadnes iz kvalifikacija imas dodatnu sansu iz liga nacija. Pa pogledaj kakvu bednu grupu je imala Srbija za kvalifikacije na EP. Madjarska,Bugarska,Crna Gora,Litvanija i Srbijabiljka wrote: ↑Sat Jun 20, 2026 11:36 amNe tvrdiš to, već sve vrijeme forsiraš sreću koja jeste bila faktor u dosta čemu, ali za godine i godine manjka sreće, red je bio da i nas jednom krene. I dalje ipak mislim da je ljubomorisanje. Citiram:Coolio wrote: ↑Sat Jun 20, 2026 4:46 am
Kakvo ljubomorisanje srece ti? Igrao sam fudbal 18 godina, samo iz tog ugla govorim. Ja i tvrdim to sto i ti,da su mladi momci kvalitetni ali isto tako mislim da bi bili bolji, tacnije celokupna igra reprezentacije bi bila bolja sa drugim selektorom. Jer u ovako slaboj grupi nisu gotovo nista pokazali.
Možda je tim momcima samo kvalifikacija maksimum, kakve veze ima hoćemo li proći ili ne. Bilo bi lijepo naravno, ali padanje u neke dubine ne shvatam jer se ni ovo prije godinu dana nije očekivalo.. I to jos od tih pet ekipa dve isle direktno. I nasi starletani jedva bili drugi. Ja o tome govorim a ti mi pises o ljubomori. Na sta da budem ljubomoran? Ti kao da ste osvojili svetsko
. Cak ni tada ne bih bio ljubomoran.
Per aspera ad astra 
Ne preuvelicavam nego ne znam na sta treba da bude ljubomoranbiljka wrote: ↑Sat Jun 20, 2026 3:30 pmVidiš kako preuveličavaš moje realno pisanje o reprezentaciji sa "Ti kao da ste osvojili svjetsko". Joj smiješan si majke miCoolio wrote: ↑Sat Jun 20, 2026 3:13 pmA sta sam pogresno napisao tu gde stoji da nikada nije bilo lakse otici na EP i SP? Sada na SP ide 48 ekipa a do skoro je islo 32 sto znaci da je broj ekipa povecan za 50%. Zatim EP i kada ispadnes iz kvalifikacija imas dodatnu sansu iz liga nacija. Pa pogledaj kakvu bednu grupu je imala Srbija za kvalifikacije na EP. Madjarska,Bugarska,Crna Gora,Litvanija i Srbijabiljka wrote: ↑Sat Jun 20, 2026 11:36 am
Ne tvrdiš to, već sve vrijeme forsiraš sreću koja jeste bila faktor u dosta čemu, ali za godine i godine manjka sreće, red je bio da i nas jednom krene. I dalje ipak mislim da je ljubomorisanje. Citiram:
Jel se mora umanjivati?
Možda je tim momcima samo kvalifikacija maksimum, kakve veze ima hoćemo li proći ili ne. Bilo bi lijepo naravno, ali padanje u neke dubine ne shvatam jer se ni ovo prije godinu dana nije očekivalo.. I to jos od tih pet ekipa dve isle direktno. I nasi starletani jedva bili drugi. Ja o tome govorim a ti mi pises o ljubomori. Na sta da budem ljubomoran? Ti kao da ste osvojili svetsko
. Cak ni tada ne bih bio ljubomoran.
![]()
Bojim se da Katar sad konta da imaju sreće što sa nama igraju zadnju, sad se nadaju i prolazu 
Selektor Katara Julen Lopetegui izjavio je da je njegov glavni fokus oporavak igrača nakon teškog poraza od Kanade rezultatom 6:0 u utakmici grupe B na Svjetskom prvenstvu.
Lopetegui ističe da ekipa ne smije dozvoliti da frustracija utiče na narednu utakmicu. Katarski mediji prenose da je Lopetegui više puta podsjećao svoje igrače da se turnirski fudbal ne definiše samo igrom, već i reakcijom na teške trenutke, te da odgovor u takvim situacijama često određuje širu sliku.
Treninzi uoči utakmice koju ekipa mora dobiti odražavali su takav pristup, uz povećan intenzitet rada i jasan fokus na organizaciju, brzo donošenje odluka i održavanje kompaktne strukture na terenu. Atmosfera u timu postepeno se promijenila od razočaranja ka većoj usmjerenosti i odlučnosti, pri čemu su iskusniji igrači preuzeli vodeću ulogu u jačanju uvjerenja da je situaciju još uvijek moguće preokrenuti.
Defanzivac Pedro Miguel sažeo je to raspoloženje riječima: „Razočarani smo, ali niko nije odustao.“
Istovremeno, pripreme su uzimale u obzir i fizički zahtjevan stil igre BiH, s posebnim naglaskom na brzo kretanje lopte, smanjenje nepotrebnih duela i unapređenje tranzicije iz odbrane u napad. Stručni štab radio je na održavanju timske strukture i osiguravanju da ekipa može izdržati duže periode pritiska bez gubitka organizacije.
Kako se utakmica približava, fokus ostaje na realizaciji zadataka, a ne na emocijama, dok stručni štab insistira na jasnim ulogama i dosljednosti u donošenju odluka pod pritiskom. Katarski mediji pišu da je sada naglasak na kontrolisanoj igri i rezultatu koji bi održao nade u nastavak takmičenja.
Lopetegui nije tražio izgovore za poraz od Kanade, znajući da uprkos teškom porazu, Katar i dalje ima šansu za plasman u narednu fazu takmičenja.
„Mogu se fokusirati samo na ono što je pod mojom kontrolom, a to je da oporavim svoje igrače, da im kažem da su uložili veliki trud uprkos svim okolnostima i da se na najbolji mogući način pripremimo za posljednju utakmicu u grupi. Kada smo remizirali sa Švicarskom nisam letio od sreće, ostao sam čvrsto na zemlji. Tako je i danas. Moram analizirati utakmicu kako bih donio prave odluke za naredni meč i omogućio igračima da se što prije oporave“, zaključio je Lopetegui.
(Vijesti.ba)
Lopetegui ističe da ekipa ne smije dozvoliti da frustracija utiče na narednu utakmicu. Katarski mediji prenose da je Lopetegui više puta podsjećao svoje igrače da se turnirski fudbal ne definiše samo igrom, već i reakcijom na teške trenutke, te da odgovor u takvim situacijama često određuje širu sliku.
Treninzi uoči utakmice koju ekipa mora dobiti odražavali su takav pristup, uz povećan intenzitet rada i jasan fokus na organizaciju, brzo donošenje odluka i održavanje kompaktne strukture na terenu. Atmosfera u timu postepeno se promijenila od razočaranja ka većoj usmjerenosti i odlučnosti, pri čemu su iskusniji igrači preuzeli vodeću ulogu u jačanju uvjerenja da je situaciju još uvijek moguće preokrenuti.
Defanzivac Pedro Miguel sažeo je to raspoloženje riječima: „Razočarani smo, ali niko nije odustao.“
Istovremeno, pripreme su uzimale u obzir i fizički zahtjevan stil igre BiH, s posebnim naglaskom na brzo kretanje lopte, smanjenje nepotrebnih duela i unapređenje tranzicije iz odbrane u napad. Stručni štab radio je na održavanju timske strukture i osiguravanju da ekipa može izdržati duže periode pritiska bez gubitka organizacije.
Kako se utakmica približava, fokus ostaje na realizaciji zadataka, a ne na emocijama, dok stručni štab insistira na jasnim ulogama i dosljednosti u donošenju odluka pod pritiskom. Katarski mediji pišu da je sada naglasak na kontrolisanoj igri i rezultatu koji bi održao nade u nastavak takmičenja.
Lopetegui nije tražio izgovore za poraz od Kanade, znajući da uprkos teškom porazu, Katar i dalje ima šansu za plasman u narednu fazu takmičenja.
„Mogu se fokusirati samo na ono što je pod mojom kontrolom, a to je da oporavim svoje igrače, da im kažem da su uložili veliki trud uprkos svim okolnostima i da se na najbolji mogući način pripremimo za posljednju utakmicu u grupi. Kada smo remizirali sa Švicarskom nisam letio od sreće, ostao sam čvrsto na zemlji. Tako je i danas. Moram analizirati utakmicu kako bih donio prave odluke za naredni meč i omogućio igračima da se što prije oporave“, zaključio je Lopetegui.
(Vijesti.ba)
Bas su motivisani I napadaju neumorno .... 
Extra 2:0 
Bravo za momke dobro su igrali. Sad Amerika na redu i nju treba pobjediti . 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 39 Replies
- 681 Views
-
Last post by biljka
-
- 17 Replies