Eurobasket 2025

Svi drugi sportovi i teme koje ih se tiču. F1, košarka, tenis, rukomet, skijanje...
Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Eurobasket 2025

Unread post by Vjetar »

Sinoć sam natjeran da gledam BiH - Italija :-?

Neko vrijeme su im dobro parirali i imali su nekoliko perioda u kojima su bili baš dobri. Ali, jednostavno se izgube pod pritiskom i amaterske greške prave koje su ih i koštale poraza :doh

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Eurobasket 2025

Unread post by Coolio »

Mislim da je Srbija favorit za zlato. Mada nam se sada povredio Bogdan Bogdanovic

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_) u demo stracijama

:DE
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Vjetar wrote:
Mon Sep 01, 2025 12:35 pm
se izgube pod pritiskom
prestane 'doping'. halal bilo :hahah
.............................................................................................Image

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

pobijedise danas grcku i sad su znatno povecali sanse za prolaz u drugi krug. dovoljna je pobjeda protiv gruzije, neovisno kojom kos razlikom. nisam mogao da gledam utakmicu, bio u putu, i bas mi je zao. raduje da je roberson proigro jer drugog pleja nemamo. arslanagic nema kvalitet za reprezentaciju, a gegic nije plej.
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u osminu finala EuroBasketa današnjom pobjedom nad Gruzijom u Limasolu u petom kolu grupne faze. Rezultat je glasio 84:76.

Od samog početka Zmajevi su rešetali protivnika trojkama koje su pogađali Kamenjaš, Atić i Nurkić. Vodila je naša selekcija 20:15 nakon prve četvrtine.

U drugoj smo nastavili igrati efikasno i povećali vodstvo na 12 poena razlike, 47:35, te smo s ozbiljnom prednošću otišli na odmor.

Treća dionica donijela je mali pad u igri naše selekcije što je Gruzija iskoristila da se približi na pet poena zaostatka, da bi početkom posljednje dionice stigla u dva navrata i do izjednačenja.

Ipak, u najbitnijim momentima utakmice igrali smo dobru odbranu i uz trojke Robersona i Lazića smo se vratili u prednost.

Do kraja Zmajevi nisu dozvolili Gruziji da se vrati u igru, te su zadržali vodstvo, ostvarili pobjedu i u konačnici plasman u osminu finala.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Image

Moglo bi biti vatrenih parova

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

jaca lijeva strana
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ispade mi Srbija. E moji kosarkasi, bruka :D

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

srbi vazda dodju sa najjacim sastavom na prvenstvo, onda ih kompleksi ubiju pa se brukaju
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Samo da kažem

Unread post by deksametazon »

Opet napeta utakmica.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Dobri smo

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Prvo poluvrijeme je bilo naše definitivno. Poljaci nisu vjerovali da smo tako dobri što nas je ojačalo u onoj teškoj grupi i natjeralo na dobru igru. Sigurno će promijeniti i oni strategiju sada u drugom poluvremenu. Na nama je da i to dočekamo.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Ovaj strah da šutiraju nas ubi :fpalm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Kakvi kompleksi da drmaju Srbiju koja je uzela sve sto je mogla? Ubedljivo najtrofejnija reprezentacija Evrope. I kada saberes sve sportove,govorim o poznatijim sportovima, Srbija je na vrhu svetske liste. Od koga da imaju kompleks i zbog cega?

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Bez politike i političara :0o

Eto, ispade i BiH. Nadmudrili nas Poljaci, naši se izgubili po običaju pod pritiskom. Ne smiju da šutirahu, jeftine greške, doslovno nezrelo odigrana utakmica :rolleyes

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Ostali smo bez Robersona u momentu dok smo bili izjednačeni. Od ostalih niko više nije smio preuzeti odgovornost zbog čega smo do kraja igrali po sporijem tempu koji je Poljacima odgovarao. Selektor se u zadnjoj četvrtini izgleda oslonio da dovrše Nurkić i Roberson, a zaboravio je da nije odmarao Robersona. Tako je to u sportu, Idemo dalje, a imamo očito čime. Vratit će se i Musa i ojačati ovaj kostur.

Sada se fokusirati na fudbal. Naredni meč BiH igra u utorak protiv Austrije na Bilinom Polju za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo pošto su sa 6:0 deklasirali slabašni San Marino u gostima.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Coolio wrote:
Sun Sep 07, 2025 1:12 pm
Kakvi kompleksi da drmaju Srbiju koja je uzela sve sto je mogla? Ubedljivo najtrofejnija reprezentacija Evrope. I kada saberes sve sportove,govorim o poznatijim sportovima, Srbija je na vrhu svetske liste. Od koga da imaju kompleks i zbog cega?
Srbija nam pokupi iz Bosne dobar dio dobrih igrača. Hrvatska je tu još agresivnija. Da su nam ostali i oni kao Lana i Lazić, bilo bi to puno drugačije. Sad ćemo odmjeriti snage. Turska nam ne gine svakako.
Prvi susret naši košarkaši igraju već 27. novembra protiv Turske u gostima, a potom će tri dana kasnije ugostiti Srbiju.
Naši košarkaši će 27. novembra početi kvalifikacije za SP.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

deksametazon wrote:
Sun Sep 07, 2025 3:14 pm
Coolio wrote:
Srbija nam pokupi iz Bosne dobar dio dobrih igrača. Hrvatska je tu još agresivnija. Da su nam ostali i oni kao Lana i Lazić, bilo bi to puno drugačije. Sad ćemo odmjeriti snage. Turska nam ne gine svakako.
Prvi susret naši košarkaši igraju već 27. novembra protiv Turske u gostima, a potom će tri dana kasnije ugostiti Srbiju.
Naši košarkaši će 27. novembra početi kvalifikacije za SP.
Koje igrace pokupi iz Bosne?

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Image

Image

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

Coolio wrote:
sta ja znam brt al evo drugo prvenstvo dolazite sa najjacim sastavom i ispadate u osmini finala. u fudbalu dodjete sa jakim sastavom, igraci jebu zene jedni drugima, cetnikuje se po tribinama i ispadne u grupi
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Nisam ja ovo aktuelizirao nego beogradski pisac Stefan Simić...
STEFAN SIMIĆ, NAKON POBJEDE KOŠARKAŠA BOSNE I HERCEGOVINE

Možda i jedina dobra stvar od raspada Jugoslavije, to je što sada ne navijamo za jedan tim, nego za šest.

Tako je i mene malopre iz dna duše dirnula pobeda Bosne i Hercegovine, nad Grčkom, neverovatnim preokretom.

Otpisani, bez najboljeg igrača, pokazali su kako se bori, iako igrali protiv neuporedivo “skupljeg" tima.

Posebno boli što dobar deo njihovih sunarodnika navija protiv tima vlastite države.

Kao da su rođeni na Marsu, a ne u Bosni.

Umesto da se sjedine i ujedine, rade na zajedničkom dobru, ubeđeni su da su im prava braća preko Drine (a Vučić ih samo laže i zloupotrebljava), a ne oni sa kojima žive i dele i dobro i zlo.

Zato je i sjajno što igra Aleksandar Lazić, da ih demantuje,

kao dokaz da je u Bosni svako dobrodošao, pod uslovom da je čovek.

Bosna i Hercegovina uvek igra najemotivnije utakmice. Nemaju ni jaku ligu, ni sredstva, da im teren bude jedina briga, nego moraju mnogo mnogo više da se daju.

Zato je ova pobeda tako velika, ne samo košarkaški, nego i ljudski.

Bosna bi, da je sve kako treba, mogla da sastavi još jedan podjednako jak tim, a možda i jači, da im igrači ne igraju za druge države.

Ali sve je to realnost sa kojom se bore, da ne kažem politika...

Pošto sam relativno često tamo, znam koliko im sve ovo znači, i da je to nešto mnogo više,

Iako odavno nema Mirze Delibašića na terenu,

Oseti se njegovo prisustvo, u mladićima koji su se rodili nakon rata, i neće morati kao on, nakon karijere da spašavaju živu glavu,

I da ih ne ubije rat, nego posledice...

Ovo momci ispisuju neku sasvim drugu priču i stranice istorije, zagledani u budućnost, a ne u prošlost, i to je ono najlepše.

Što su, kao i u Srbiji, došli neki novi klinci...

Uglavnom, navijaš za ljude, ne samo za dres.

Za sve ono što su prošli, a ne samo za ono što igraju.

Pobeda koja vraća veru u zajedništvo,

Kao dokaz, što kaže dragi Pejaković, da ima Bosne, i te kako ima.

I treba navijati za nju, srećna Bosna, srećni i svi mi zajedno sa njom,

jer ko je doživeo, zna o čemu pričam.

Bosna i Hercegovina, kao Božić i Ramazan za istim stolom.

Kao ponos i prkos, koji huči kao Neretva...

Kao emocija koja ujedinjuje i spaja, a ne razdvaja.

Ne mora čovek da bude Bosanac da bi to razumeo, dovoljno je da bude čovek,

kome je stalo do ljudi,

kome je stalo do čoveka.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/43 ... edila.html

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

deksametazon wrote:
Sun Sep 07, 2025 4:39 pm
Nisam ja ovo aktuelizirao nego beogradski pisac Stefan Simić...
STEFAN SIMIĆ, NAKON POBJEDE KOŠARKAŠA BOSNE I HERCEGOVINE

Možda i jedina dobra stvar od raspada Jugoslavije, to je što sada ne navijamo za jedan tim, nego za šest.

Tako je i mene malopre iz dna duše dirnula pobeda Bosne i Hercegovine, nad Grčkom, neverovatnim preokretom.

Otpisani, bez najboljeg igrača, pokazali su kako se bori, iako igrali protiv neuporedivo “skupljeg" tima.

Posebno boli što dobar deo njihovih sunarodnika navija protiv tima vlastite države.

Kao da su rođeni na Marsu, a ne u Bosni.

Umesto da se sjedine i ujedine, rade na zajedničkom dobru, ubeđeni su da su im prava braća preko Drine (a Vučić ih samo laže i zloupotrebljava), a ne oni sa kojima žive i dele i dobro i zlo.

Zato je i sjajno što igra Aleksandar Lazić, da ih demantuje,

kao dokaz da je u Bosni svako dobrodošao, pod uslovom da je čovek.

Bosna i Hercegovina uvek igra najemotivnije utakmice. Nemaju ni jaku ligu, ni sredstva, da im teren bude jedina briga, nego moraju mnogo mnogo više da se daju.

Zato je ova pobeda tako velika, ne samo košarkaški, nego i ljudski.

Bosna bi, da je sve kako treba, mogla da sastavi još jedan podjednako jak tim, a možda i jači, da im igrači ne igraju za druge države.

Ali sve je to realnost sa kojom se bore, da ne kažem politika...

Pošto sam relativno često tamo, znam koliko im sve ovo znači, i da je to nešto mnogo više,

Iako odavno nema Mirze Delibašića na terenu,

Oseti se njegovo prisustvo, u mladićima koji su se rodili nakon rata, i neće morati kao on, nakon karijere da spašavaju živu glavu,

I da ih ne ubije rat, nego posledice...

Ovo momci ispisuju neku sasvim drugu priču i stranice istorije, zagledani u budućnost, a ne u prošlost, i to je ono najlepše.

Što su, kao i u Srbiji, došli neki novi klinci...

Uglavnom, navijaš za ljude, ne samo za dres.

Za sve ono što su prošli, a ne samo za ono što igraju.

Pobeda koja vraća veru u zajedništvo,

Kao dokaz, što kaže dragi Pejaković, da ima Bosne, i te kako ima.

I treba navijati za nju, srećna Bosna, srećni i svi mi zajedno sa njom,

jer ko je doživeo, zna o čemu pričam.

Bosna i Hercegovina, kao Božić i Ramazan za istim stolom.

Kao ponos i prkos, koji huči kao Neretva...

Kao emocija koja ujedinjuje i spaja, a ne razdvaja.

Ne mora čovek da bude Bosanac da bi to razumeo, dovoljno je da bude čovek,

kome je stalo do ljudi,

kome je stalo do čoveka.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/43 ... edila.html
Sve je on to lepo opisao. I ovo je svakome od nas normalno. Jedino poremecenom coveku moze biti nenormalno. Ali brate sto se tice kosarke pise kao da je Bosna osvojila svetsko prvenstvo a ne da je napravila jedno iznenadjene i to u grupi gde svi kalkulisu a onda vec na prvom stepeniku ispala od Poljske. A pritom iznenadjenja prave mnogi. I Gruzija je izbacila Francusku. Taj sto je to pisao ili ne zna nista o kosarci ili mu je Srbija oborila tiket. Toliko medalja je Srbija donela. Pa na zadnjem svetskom prvenstvu u finalu Srbija umalo nije dobila amere. Prica o nekakvoj borbi za dres a dolazi iz zemlje Novaka Djokovica, Nikole Jokica, vaterpolisti uzeli zlato na tri uzastopne olimpijade.Toliko svetskih i evropskih odlicja. U odbojci isto i muski i zenski. Cak i u zenskom tenisu su Ana Ivanovic i Jelena Jankovic bile najbolje na svetu. Reprezentacija Srbije u tenisu ima svetsku titulu. Tekvondo,karate,dzudo zlatna odlicja,streljastvo,atletika. Sve to iz male zemlje poput Srbije i covek ni manje ni vise prica o borbi za dres :DD

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
kad se srbi hvale. ono bash da su, ajmemeni, onda se naglasi
male zemlje poput Srbije

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Pogađanje: februar/mart 2025.
    by biljka » » in Igrice
    42 Replies
    678 Views
    Last post by Lana
  • Pogađanje: mart/april 2025.
    by biljka » » in Igrice
    20 Replies