Putevi kojim ste prosli
Re: Putevi kojim ste prosli
Jesi li se penjo na brdo?
Je li duvalo?
Jesi li morao pitati koga za direkcije?
Jesi li kupio sira?
Jesi li ponio deku?
Ili si imao nekog da te zgrije?
Koliko si ostao?
Je li duvalo?
Jesi li morao pitati koga za direkcije?
Jesi li kupio sira?
Jesi li ponio deku?
Ili si imao nekog da te zgrije?
Koliko si ostao?
Ne kupujem ja te domaće
Lijepo je gore, puše, ali je bilo svakako baš toplo. Najbolji dio je trava na tom brdu gore, suho je, mekana je pod nogama kao po madracu da hodaš, i tako je i kad legneš na nju.
kao da je Slovenia
.............................................................................................
Gdje je ovo?
Jeste, samo taj put i puno vise.
Ako ikada budes imao priliku predji ga, to se pamti.
S Prokoskog Jezera smo planinama stigli na Sikiru. Koliko je prelijepo, toliko je prestrasno, bar meni bilo.
Idu ljudi i s terencima, ali quad je idealan.
Sav taj predio je bajka, imam i video snimaka.
Usput mozes i na vrh zvani Sarajevska Vrata. I na vrh zvani Treskavica, odatle se, cini ti se prostire pogled na pola Bosne. Uglavnom desi se da uvijek jos neko ide, pa mozes pitati.
Kad stignes na Sikiru, onda zaobidjes ono brdo ispred sebe, put je skroz ok. Samo je prestrasno baciti pogled na desno. Mislim prelijepo, prestrasno bi bilo tek da skrenes s puta.
Kad stignes do one ivice dokle ti je pogled stizao iz onog polozaja dokle si i ti isao, tamo ce se ukazati novi bajkovit prizor. Ne znas kud bi gledo, opcinjen budes. I moze se dalje quadom, tu je negdje i izvor Vrbasa. Postoje u podnozju planinska naselja.
Tuda se mozes spustiti na Brusnicu, a mozes je i zaobici. Svaki put ce odvesti negdje dole, samo su neki duzi.
Uglavnom ako ikada krenes, nije lose imati neki gps koji radi bez interneta. I nekoliko litara benzina u rezervi.
I da nisi sam.
Ali da se i desi da stanes, pa Bosna je to, neces stradati. Mozes ici do planinskih naselja i pitati za pomoc.
I mi odatle nismo bas znali koji put je najblizi.
Krenuli smo za ovim madjarima na motoru, oni su imali gps, ali oni su brze isli, i ostali smo iza njih.
Kasnije smo se spustili nekim Dugim Brdom, i izbili u Bakovice.
Ovo Dugo Brdo opravdano nosi to ime, ako ga ikada preimenuju mogu samo u Predugo Brdo.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 1237 Replies
- 130047 Views
-
Last post by biljka
-
- 289 Replies