Ljubomora

Kutak za partnerske odnose - veze, brak, intimu. Sve teme koje se tiču ljubavnih i seksualnih odnosa
Peace
Senior
Senior
Reactions:

Re: Ljubomora

Unread post by Peace »

Coolio wrote:
Tue Dec 23, 2025 1:16 am

Da se nadovezem na pitanja od Peace,

Kada recimo zena ode na odmor a partner kod kuce ostane sam i pogasi u tom slucaju kamere, to nije razlog za ljubomoru ali je razlog za sumnju. Sumnja je jedno a tvrdnja drugo. U tom slucaju bih i ja sumnjao u partnera ali bih prvo proverio. Inace naravno da je u 90% slucajeva neka lagarija u pitanju.Ali opet, svako ozbiljan ne reaguje odmah a da nema dokaza.

Isto vazi i kada nosi telefon u kupatilo pa ga nema dugo.

Sve su to situacije koje izazivaju sumnju ili kako kaze nasa Peace, okidac su za to. E sada ako ga ne uhvatis na delu, obicno biva tvoja rec protiv njegove. Ne znam zaista,kako bih drugacije sebe postavio u toj situaciji.
Ma haman je ovo razlog za razvod. Ako covjek na sve njene zahtjeve nije pristao ponovo uspostaviti kamere. Znaci debelo petljas.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tue Dec 23, 2025 3:05 am
:hm
. Zvaka je taj. 'ljubomorko' . enteresuje ga. kako da se izlechi..🤫
:DD :DD

E bas si nasla kome ces reci da je ljubomorko :hihi

Pre bih u zemlju propao nego da budem poremecen.

Inace, trebalo bi otvoriti neko leciliste za takve.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Tue Dec 23, 2025 5:08 am
Coolio wrote:
Tue Dec 23, 2025 1:16 am

Da se nadovezem na pitanja od Peace,

Kada recimo zena ode na odmor a partner kod kuce ostane sam i pogasi u tom slucaju kamere, to nije razlog za ljubomoru ali je razlog za sumnju. Sumnja je jedno a tvrdnja drugo. U tom slucaju bih i ja sumnjao u partnera ali bih prvo proverio. Inace naravno da je u 90% slucajeva neka lagarija u pitanju.Ali opet, svako ozbiljan ne reaguje odmah a da nema dokaza.

Isto vazi i kada nosi telefon u kupatilo pa ga nema dugo.

Sve su to situacije koje izazivaju sumnju ili kako kaze nasa Peace, okidac su za to. E sada ako ga ne uhvatis na delu, obicno biva tvoja rec protiv njegove. Ne znam zaista,kako bih drugacije sebe postavio u toj situaciji.
Ma haman je ovo razlog za razvod. Ako covjek na sve njene zahtjeve nije pristao ponovo uspostaviti kamere. Znaci debelo petljas.
E to je vec druga stvar ako on ne zeli da ih upali. To su vec price za decurliju i ponasanje na nivou pubertetlija.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sat Dec 20, 2025 5:37 pm
Ja licno, imao sam jednu curu sa kojom sam bio tri godine u vezi. U pocetku je sve bilo u redu dok nije pocela da se ljuti kada god sam sa drustvom. To je otislo dotle da je svakome od njih nalazila manu,cak i izmisljala price kako bih se ja razocarao u njih. Devojke sa kojima se znam od rodjenja, sa kojima sam zaista u prijateljskim odnosima, nazivala je kurvama iz cista mira. Ne poznaje ih, niti oni nju. Niti su joj ikada bilo sta lose ucinile. Nego joj je smetalo sto pijemo kafu, sto se cujemo svakodnevno. Toliko joj je smetalo da se ohrabrila da ih naziva kurvama. I tu je poceo kraj veze.

Jednostavno, nisam osoba koja voli da gusi nekoga niti da mene neko gusi. Svestan sam sta znaci veza narocito ozbiljna veza i znam kako se u njoj treba ponasati, sta je dozvoljeno a sta ne. Ali da mi neko brani da se druzim sa nekim i to bez ikakvog razloga e to je vec bolesno.
. neke navike . bi mogle biti problem.... intenzivno druzrnje s prijateljima i prijateljicama... uz to i djevojka. teshko da se moze izdrzati.. . . uglavnom. koga god sam poznavala.. da je zapocheo vezu sa djevojokom ili momkom. je urijedio druzenje sa prijateljima.
ne mislim da ih je 'prekrizio' ali jednostavno. nema se vremena za tako shto..
.. ili ima.. ali je druzenje zajednichko..... tako da i oni upoznaju s kim se taj/ ta, druzi ///
. zabraniti ne moze.. a da li ima razlog.. vjerujem da ima. uvijek se moze nachi..
. a, ako dodje do toga. da neko nametne. --ja ili oni.. onda je neko zbilja zabrljao.. :hahah
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

dezire wrote:
Tue Dec 23, 2025 12:06 am
Živjeti, s nekim, u braku ko je bolesno ljubomoran... ravno je psihijatriji. Tako da, ne želim se ni prisjećati toga.
Ali, kad je već naziv teme,, ljubomora,,... Nije ljubomora samo u vezi, između partnera. Šta je s ljubomorom među prijateljima, radnim kolegama, u porodici?
To mozda ide pod zavidnost.

Ljubomora u poredjenju s tim moze cak i imat nekog smisla, jer zeli zadrzati dobro za sebe, ali zavist ne trpi dobro koje neko drugi ima.
Uglavnom mislim da se desava kad se dovoljno ne poznaje osoba kojoj zavidimo, odnosno kad osoba koja zavidi zbog neke mentalne blokade ne moze da shvati da i osoba kojoj zavidis ima svoje boli, brige, strahove, nadanja i zeljenje…jednako kao i zavidnik.
Samo da se toga sjetimo, dovoljno je da se izadje iz tog stanja samounistavanja.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ja ukratko receno, ljubomoru smatram kao vrstu bolesti. I ne daj Boze nikome da ima ljubomornog partnera jer tada zivot postaje ropstvo. U granicama normale je mozda i simpaticno ako to na jedinstven i simpatican nacin prikazes ali sve preko toga je bolest i takvi s eljudi trebaju leciti ili makar ici na razgovor sa nekim psihijatrima ili sta vec...

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Slazem se. Pretjerana ljubomoru treba lijeciti. Ona moze voditi i cesto vodi u nasilje.

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Peace wrote:
Fri Dec 26, 2025 3:45 pm
Uglavnom mislim da se desava kad se dovoljno ne poznaje osoba kojoj zavidimo, odnosno kad osoba koja zavidi zbog neke mentalne blokade ne moze da shvati da i osoba kojoj zavidis ima svoje boli, brige, strahove, nadanja i zeljenje…jednako kao i zavidnik.
Pa ne da se ne poznaje osoba kojoj neko zavidi vec ne poznaje kako stvari stoje :D Svako je sa nekom svojom boli, brigom, strahovima, zar ne? :D

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Da, svako.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Samo to nije izgovor za ljubomoru...Tacnije,za ljubomoru ne postoji izgovor...

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Coolio wrote:
Sat Jan 03, 2026 10:53 pm
Dmr je citiro dio posta koji je isao na pitanje od Dezire sta mislimo o ljubomori/zavisti na poslu, izmedju kolega.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Sun Jan 04, 2026 2:41 am
Coolio wrote:
Sat Jan 03, 2026 10:53 pm
Dmr je citiro dio posta koji je isao na pitanje od Dezire sta mislimo o ljubomori/zavisti na poslu, izmedju kolega.
Video sam ali tek kasnije :)

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

U redu je :obr

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ljudi koji su ljubomorni se od sada mogu meni javljati, posto sam na forumu postao strucnjak :hahah :hahah :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)
neche se nachi taj, da prizna da je ljubomorko.. :jbg kreni od sebe :DD . one izmishljaju. hoce vechu paznju
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Zasto da krenem od sebe? Ja nisam bolestan ( ljubomoran ) . Taj poremecaj bi trebalo da lece ljudi koji ga imaju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. nema osobe, koja nema dozu ljubomore. ili neko isoljavanje ,koje lichi na ljubomoru ili kontrolu, i sve ostale etikete..
. to je bolje recheno , nasilje... kriminalna radnja. ali mushki pol ( ili neko, ne znam ko , mozda i neka zena ) je izgleda izmislio rijech ljubomora, da se ublazi nasilje.. da se nadje opravdanje i umanjenje kriminalne radnje...

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ne postoji opravdanje za ljubomoru...Ljubomora je vrsta bolesti i treba se leciti dok ne dodje do problema vecih razmera...Koliko je samo zena ubijeno ili se jedva spasilo od ljudi koji su bolesno ljubomorni.

Veza je prosta stvar. Muskarac i devojka se zabavljaju, jednostavno i bez bilo kakvog pricanja o nekakvim pravilima, granica ponasanja se zna. Znaci bez varanja, bez flertovanja, bez takvih nekih stvari koji nisu normlani u normalnoj vezi. Cak i kada bih video to kod devojke, ne bih ljubomorisao i glumio budalu vec bih jednostavno okrenuo ledja i otisao. Isto bih ocekivao i od devojke u slucaju da ja uradim tako nesto. Razumeo bih jedino da se postavi pitanje zbog cega se to uradilo itd.ali da se ja derem na devojku, da ja dizem ruku na nju itd. Ma daj. Pa ja kada bih video da moja devojka to radi, zahvalio bih se Bogu sto mi je data prilika da je otkacim.

Takodje, mrzim kada neko odredjuje devojci sta ce da obuce, gde ce da ide, sa kim ce da se druzi itd...Pa kako ces kralju videti kakvu devojku imas ako je nonstop drzis uz sebe...Pusti je bre brate neka zivi kako zivi, sama ce ti pokazati da li joj je stalo do tebe ili nije...

Sta meni znaci da me neka devojka voli na silu? Zasta ce mi ona?

Hocu reci, sve se resava normalnim razgovorom...Ili se zabavljamo ili ne...

Pre bih skocio saa mosta nego da se opteretim ljubomorisanjem ili da razmisljam gde mi je devojka, sa kim je, da li me vara xaxaxaxaxa....Ma vazi bre :hahah :hahah :hahah

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

@Coolio A kako ti saznaš gdje ti je bila djevojka i šta je radila kad je tako pustiš kako kažeš?
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Mina wrote:
Mon Jan 05, 2026 7:17 pm
@Coolio A kako ti saznaš gdje ti je bila djevojka i šta je radila kad je tako pustiš kako kažeš?
Znas kako Mina. Ja kada zapocnem vezu sa devojkom znaci da sam je prihvatio sa njenim osobinama. Manama i vrlinama,nazovi to kako god hoces. Ja se u vezi nikada nisam opterecivao gde mi devojka ide i sta radi. Vec mi se svaka veza zasnivala na poverenju. Tako da mi je dovoljno bilo da mi sama kaze gde je bila,sa kim je bila,sta je radila ako to zeli reci. Ja niti jednoj devojci a ni zeni nisam ukidao slobodu,niti voleo da kontrolisem bilo sta. To rade nesigurni ljudi. Cak i ako me je neka slagala, slagala je sebe. Istina uvek izadje na videlo. I kada saznam, prekinem vezu.

Sta ce mi veza u kojoj trebam da se opterecujem gde ide,sta radi,sa kim je,da li govori istinu ili ne itd. Znam ja da je takvih veza mnogo ali moja nikada nije bila niti ce biti.

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Coolio wrote:
Mon Jan 05, 2026 8:52 pm
Ja kada zapocnem vezu sa devojkom znaci da sam je prihvatio sa njenim osobinama.
Pa valjda ti treba vremena da upoznas i njene osobine :D

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Dmr wrote:
Mon Jan 05, 2026 9:01 pm
Coolio wrote:
Ja kada zapocnem vezu sa devojkom znaci da sam je prihvatio sa njenim osobinama.
To se podrazumeva burazeru :D

Upoznas devojku, imate neku komunikaciju upoznavanja. I ako odgovarate jedno drugom zapocnete vezu. To je meni normala a ne neka budalasta opterecivanja kao da smo pubertetlije.

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Coolio wrote:
Mon Jan 05, 2026 9:05 pm
Dmr wrote:
Coolio wrote:

Upoznas devojku, imate neku komunikaciju upoznavanja. I ako odgovarate jedno drugom zapocnete vezu. To je meni normala a ne neka budalasta opterecivanja kao da smo pubertetlije.
Onda se ne slaze da kada "zapocnes" vezu vec znas njene osobine brate :D

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Dmr wrote:
Mon Jan 05, 2026 9:06 pm
Coolio wrote:
Dmr wrote: ↑

Coolio wrote: ↑

Htedoh reci ako zam zapoceo vezu znaci da sam je vec upoznao dovoljno pa samim tim prihvatio mane i vrline :D

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Coolio wrote:
Mon Jan 05, 2026 9:07 pm
Dmr wrote:
Mon Jan 05, 2026 9:06 pm
Coolio wrote:
Dmr wrote: ↑

Coolio wrote: ↑

Htedoh reci ako zam zapoceo vezu znaci da sam je vec upoznao dovoljno pa samim tim prihvatio mane i vrline :D
Ma ne moze se to tek tako brzo znati, upoznavanje traje kroz vezu :D To sto ti opisujes vrijedi za brak :D