Body count

Kutak za partnerske odnose - veze, brak, intimu. Sve teme koje se tiču ljubavnih i seksualnih odnosa
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Re: Body count

Unread post by Skitnica »

Hajd bit će svjetsko djete.. :_)

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

A znam i nekoliko osoba, m/ž sa body count nula koji su u nekim srednjim godinama :hm

Kako na njih gledate?

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Nemam ništa protiv. Isto kao i sa velikim body countom, sve je stvar nekog osjećaja sigurnosti, lojalnosti i ako je hemija tu onda :up
Per aspera ad astra :fiju

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Nisi se izjasnila šta je veliki bc :hm Nekome je 10, nekome 10 000

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

biljka wrote:
Fri Feb 28, 2025 10:41 pm
Nemam ništa protiv. Isto kao i sa velikim body countom, sve je stvar nekog osjećaja sigurnosti, lojalnosti i ako je hemija tu onda :up
I realno, nije isto. Različiti issues su i kod jednih i kod drugih

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Fri Feb 28, 2025 10:44 pm
Nisi se izjasnila šta je veliki bc :hm Nekome je 10, nekome 10 000
Zavisi od godina. Između hajmo reći 20-30 godina mislim da je 10+ puno, između 30-40 puno mi je 20+, između 40-50 puno je 30+. Gledam kroz broj 10 jer mislim da je u 10 godina puno promijeniti više od 10 partnera, i 10 je nekako diskutabilno. Pri tom ne mislim da je puno=loše, već je samo puno i ja to gledam svojim nekim sistemom. Ne mislim da iko treba biti generalno drugačije cijenjen zbog body count-a, a svako ima svoje parametre za "puno" i "malo" :tada

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Fri Feb 28, 2025 10:48 pm
biljka wrote:
Fri Feb 28, 2025 10:41 pm
I realno, nije isto. Različiti issues su i kod jednih i kod drugih
Naravno, ali u odnosu dvoje ljudi koji se vole i koji imaju hemiju na njima je da li će im smetati i prvo i drugo. Ako je to nekome ijedno dealbreaker okej je, ne osjećaš da ćeš biti ispunjen u toj vezi i to je to (za oboje). Ako je suprotno onda :up

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Ali ćeš drugačije cijeniti ako su navedeni brojevi trostruki ili višestruki.
Hoću reći da me nervira negiranje smetnje u tome, jer realno svima smeta, izuzev ekstremima. Ali se negatori trude da ostave utisak nesmetnje zbog nekih svojih nastojanja samoprezentacije.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Fri Feb 28, 2025 10:58 pm
Ali ćeš drugačije cijeniti ako su navedeni brojevi trostruki ili višestruki.
Hoću reći da me nervira negiranje smetnje u tome, jer realno svima smeta, izuzev ekstremima. Ali se negatori trude da ostave utisak nesmetnje zbog nekih svojih nastojanja samoprezentacije.
Ummm... Pisala sam već o tome
biljka wrote:
Sun Feb 16, 2025 8:35 pm
Lično mi znači jer mi je intima bitna stvar, pa ne bih voljela da ja lično imam visok broj. Partneri su mi bili značajni ljudi u životu. Mada razumijem da nekome nisu, i da ne doživljavaju svi to tako. S druge strane ne znam kako bih se osjećala da partner koji je u 20ima recimo ima body count 30+. To bi baš zahtijevalo puno komunikacije i sigurnosti da je ta neka faza gdje se nakupio toliki body count prošla. Neki ljudi kažu da je nebitan. Ne znam, meni je bitan prilično jer govori dosta o tome koliko ozbiljno shvataš odnose :hm
Neću drugačije cijeniti osobu kao osobu, ali imam pravo da biram šta mi je dealbreaker. Meni vjerovatno bi bio jer ne znam da bih ikad osjećala potpunu sigurnost. Ako bih to mogla onda okej, ali čisto sumnjam. S tim da o "cijenjenju" ne mislim na način biću s tobom ili ne, već u smislu da osoba sa visokim body count-om nije gora od one s niskim

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

U nekom smislu jeste. Osim u slučaju poremećaja seksualnosti, kada nije u njenoj kontroli. Ali onako osoba sklona mijenjanju partnera kao čarapa, jeste gora od osobe koja to nija, ako ništa u smislu odnosa prema drugima, posvećenosti, predanosti, osjećaju za druge, empatiji, svjetonazoru, bezosjećajnosti i da ne nabrajam dalje.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Pa ako je riječ o nekome ko vara onda da svakako, ali ako niko nije povrijeđen onda ne mislim da je gora osoba. Da vjerovatno postoji problem, postoji, da se treba poraditi na problemu, vjerovatno treba, ali to ne čini nekoga lošom osobom ako ne povrijeđuje nikoga

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Naravno da povređuje. Da toliki broj seksualnih odnosa imaš, moraš pristupati tome na principu one night standa. Kolega mi je bio takav, doslovno je sve zadovoljstvo doživljavao u osvajanju do spavanja sa nekim, onda mu je ta osoba automatski bila nezanimljiva više. Što ne znači da je svaka osoba sa kojom je bio isto tako htjela one night stand. Većina nije, ali njega nije bilo briga, nakon seksa su bile nepozvane više ikad. I naravno da će biti povrijeđene.

I ne mora to biti jedna noć, za veliki broj seksualnih iskustava realno morap stalno mijenjati partnere, ni sa kim ne možeš dugo ostati, par izlazaka ili desetak, mjesec dana... I traže dalje. A osoba koja je bila sa njima se ne pita i ostavlja, povrjeđuje.

Tako da ne postoji način za biti osoba koja ide od jedne do druge ili drugog, a da ne povređuje sve oko sebe. Osim ako sa istim takvim kao ona to radi.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Fri Feb 28, 2025 11:27 pm
Naravno da povređuje. Da toliki broj seksualnih odnosa imaš, moraš pristupati tome na principu one night standa. Kolega mi je bio takav, doslovno je sve zadovoljstvo doživljavao u osvajanju do spavanja sa nekim, onda mu je ta osoba automatski bila nezanimljiva više. Što ne znači da je svaka osoba sa kojom je bio isto tako htjela one night stand. Većina nije, ali njega nije bilo briga, nakon seksa su bile nepozvane više ikad. I naravno da će biti povrijeđene.

I ne mora to biti jedna noć, za veliki broj seksualnih iskustava realno morap stalno mijenjati partnere, ni sa kim ne možeš dugo ostati, par izlazaka ili desetak, mjesec dana... I traže dalje. A osoba koja je bila sa njima se ne pita i ostavlja, povrjeđuje.

Tako da ne postoji način za biti osoba koja ide od jedne do druge ili drugog, a da ne povređuje sve oko sebe. Osim ako sa istim takvim kao ona to radi.
Pa u tom slučaju jeste gora osoba. Ja kažem ako je slučaj gdje niko nije povrijeđen ne pokazuje se apatija i bezosjećajnost. Vjerovatno jesi u pravu pa da je nemoguće da ne bude "žrtava" i ako ih ima onda definitivno jeste riječ o goroj osobi i lošoj generalno, pogotovo jer ljudi bez empatije obično ne vide problem u svojim postupcima i tome da su ti postupci na štetu drugih

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Kaže jedna da je imala 9 ljubavnika prije prve bračne noći..A kad se udala nije joj se dalo brojati :hahah
I neko će mi reci da mrzim muškarce ..kako da ih mrzim kad sam vise bila pod njima, nego sa njima… :DD

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Skitnica wrote:
Fri May 30, 2025 4:34 pm
Kaže jedna da je imala 9 ljubavnika prije prve bračne noći..A kad se udala nije joj se dalo brojati :hahah
I neko će mi reci da mrzim muškarce ..kako da ih mrzim kad sam vise bila pod njima, nego sa njima… :DD
Ne dam te ja tako lako :D

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Coolio wrote:
Fri May 30, 2025 5:43 pm
Skitnica wrote:
Ne dam te ja tako lako :D
A nije ovo moja izjava… :DE ja samo nju citirala.. :hahah

blackadder
Član
Član
Reactions:

Unread post by blackadder »

Džaba ti je sad vaditi se. Što smo pročitali pročitali :DE

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

blackadder wrote:
Fri May 30, 2025 7:14 pm
Skitnica wrote:
:nonnno :ajjjj

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Skitnica wrote:
Fri May 30, 2025 7:22 pm
blackadder wrote:
Skitnica wrote:
Treće lice
Skitnica wrote:
Kaže jedna da je imala 9 ljubavnika prije prve bračne noći..A kad se udala nije joj se dalo brojati
Prvo lice
Skitnica wrote:
I neko će mi reci da mrzim muškarce ..kako da ih mrzim kad sam vise bila pod njima, nego sa njima…
:jbg :DE

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Vjetar wrote:
Sat May 31, 2025 12:07 pm
Skitnica wrote:
Fri May 30, 2025 7:22 pm
blackadder wrote:
Skitnica wrote:
Treće lice
Skitnica wrote:
Kaže jedna da je imala 9 ljubavnika prije prve bračne noći..A kad se udala nije joj se dalo brojati
Prvo lice
Skitnica wrote:
I neko će mi reci da mrzim muškarce ..kako da ih mrzim kad sam vise bila pod njima, nego sa njima…
:jbg :DE

https://www.facebook.com/share/v/151X4i ... tid=wwXIfr

:nonnno

:spavaa

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Obrni okreni ja te ne dam tako lako @Skitnica :D

blackadder