Ćevapi
Re: Ćevapi
. fenomen jeste.. da su chevapi na nekoj listi.. \..opet naglashavam. mljeveno meso so. biber, soda b>.. i roshtilj.
. i to tolika cijena za....
. i to tolika cijena za....
.............................................................................................
Nisam im nesto ljubitelj. Mogu biti i free sto se mene tice, opet ih ne bi jela.
Zna mi biti muka gledajuci i dok ih drugi jede.
Zna mi biti muka gledajuci i dok ih drugi jede.
ja bi ove ovde po dalmaciji kažnjava kakve splačine prodaju pod ćevap. aj u bosnu par miseci ako triba plati čoviku da te nauči
ILI
ovo šta prodaješ nemoj prodavat pod ćevap
ILI
ovo šta prodaješ nemoj prodavat pod ćevap
a znash li ti . kao dichni dalmatinac sta je -chevap-
.............................................................................................
znan bogati 'probo' u mostaru. tada san i svatio kakve vamo doli splačine prodaju pod ćevape 
Vise nisu isti cevapi po Sarajevu kao nekada...Jeo sam ih pre par dana u zmaju,..U delu grada Hrasno cini mi se a i kod autobuske stanice...Lepi jesu ali nisu kao nekada. Takodje sam ih jeo i u mrkvi...
da, ti bi to prebao primjetiti. chesto ih konzumirash
... izgleda da su najbolji bili na a. stanici. ali i da je radnja, prljava.. itd... no. kobasice su im dobre. chula komentar..
Sedeo sam napolju, nemam pojma kakav im je lokal. Cekao neki bus da preuzmem nesto pa seo ispred i dezurao
. a,zar ga treba jesti, svakodnevno..cijene mesa u mesnicama obaraju rekorde.
Kilogram teletine u pojedinim mesnicama sada se prodaje između 33 i 40 KM, junetina se kreće od 21 KM do 26 KM, a pileći file od 14 do 15 KM.
U zemlji u kojoj prosječna plata jedva pokrije osnovne troškove, ovakve cijene znače da meso polahko postaje privilegija, a ne svakodnevna namirnica.
..https://www.avaz.ba/vijesti/bih/990310/ ... -priustiti