Vožnja bicikla
Re: Vožnja bicikla

. prijatelj skoro zavrsio rutu
od San Dijega, Kalifornija do St. Augustine, Florida . za dva mjeseca i nekoliko dana..
. spavao do 2 noci u hotelima sedmichno...... uglavnom bez problema ..osim shto je biciklo morao popravljati. to ga je koshtalo oko $2000
U Texasu su ga gadjali opushcima i nikako ne razumiju da neko vozi biciklo iz zabave
to mu je bio cilj, za skoro 70 rodjendan. operisao kichmu i stopalo. par mjeseci pred ovo putovanje..
.............................................................................................
Dva mjeseca biciklanja i obilaženja čega želišBella wrote: ↑Sat Jun 08, 2024 4:50 pm
od San Dijega, Kalifornija do St. Augustine, Florida . za dva mjeseca i nekoliko dana..
. spavao do 2 noci u hotelima sedmichno...... uglavnom bez problema ..osim shto je biciklo morao popravljati. to ga je koshtalo oko $2000
U Texasu su ga gadjali opushcima i nikako ne razumiju da neko vozi biciklo iz zabaveAlbama policija bila malo gruba. skidali ga sa glavne ceste .. sve ostalo bilo dobro.. .
to mu je bio cilj, za skoro 70 rodjendan. operisao kichmu i stopalo. par mjeseci pred ovo putovanje..i sve izdrzao..
![]()
Plivanje je najzdravije, barem je to moje misljenje. Imam u blizini bazen pa povremeno skoknem...inace biciklu vozim cesto...cak i do posla i nazad...Capri wrote: ↑Fri Jan 30, 2026 7:47 pmDva mjeseca biciklanja i obilaženja čega želišBella wrote: ↑Sat Jun 08, 2024 4:50 pm
U Texasu su ga gadjali opushcima i nikako ne razumiju da neko vozi biciklo iz zabaveAlbama policija bila malo gruba. skidali ga sa glavne ceste .. sve ostalo bilo dobro.. .
to mu je bio cilj, za skoro 70 rodjendan. operisao kichmu i stopalo. par mjeseci pred ovo putovanje..i sve izdrzao..
![]()
Ljepota! Ioš u tim godinama. Svaka čast! Proljeću se radujem samo zbog bicikle. Do tad’ plivanje i hodanje.
Počela moja sezona ..
prije dvije sedmice, prvi put od ove godine.. ( sa rukavicama).. 
.. no. ne volim vas vidjeti na cesti..
.............................................................................................
Ja sam profi 
Ja imam pauzu od otprilike decembra do marta. Ostalo je sve pokriveno
Posljednja vožnja bicikla mogla me je koštati života .. Prvi put sam pala vozeći biciklo, sva sam se izudarala, lice ( lijeva strana ) mi je u takvom stanju da me strah pogledati… lijeva šaka, lakat, rame, kuk, koljeno… užas…. Nema lomova samo otvorene rane ..
Za sve je kriv pijesak, u ulicu u koju sam htijela sa skrenem bilo pijeska i šljunka na trotoaru , i tu sam i pala ne znam ni kako samo znam da sam prvo sto vidjela mlaz krvi da pada po meni i asfaltu…
a toliko toga sam imala uraditi / posjetiti ove sedmice … nažalost ništa ne mogu..
Al dobro je… kako se moglo završiti …. Mogla sam biti rahmetli …
I da nisam nosila kacigu…
Za sve je kriv pijesak, u ulicu u koju sam htijela sa skrenem bilo pijeska i šljunka na trotoaru , i tu sam i pala ne znam ni kako samo znam da sam prvo sto vidjela mlaz krvi da pada po meni i asfaltu…
a toliko toga sam imala uraditi / posjetiti ove sedmice … nažalost ništa ne mogu..
I da nisam nosila kacigu…
..koja sreća, da nije neko dijete,dedo, nastradalo.hodajuchi..od kamikaza na 2 tochka
Ja ovo tek sada videh. Bas mi je zao sto ti se to dogodilo.Skitnica wrote: ↑Sun Jun 07, 2026 7:50 pmPosljednja vožnja bicikla mogla me je koštati života .. Prvi put sam pala vozeći biciklo, sva sam se izudarala, lice ( lijeva strana ) mi je u takvom stanju da me strah pogledati… lijeva šaka, lakat, rame, kuk, koljeno… užas…. Nema lomova samo otvorene rane ..![]()
Za sve je kriv pijesak, u ulicu u koju sam htijela sa skrenem bilo pijeska i šljunka na trotoaru , i tu sam i pala ne znam ni kako samo znam da sam prvo sto vidjela mlaz krvi da pada po meni i asfaltu…![]()
I da nisam nosila kacigu…![]()
Skitnice draga,kako ti je sada?
znachajno vishe. nego tvoje .. 'ashta ti vozish'..
@Bella Tvoja mašta je prošla gore od mene na biciklu..Ja pala jednom sa bicikla a ti padaš sa svakim komentarom… 
Ide polahko na bolje..Samo mi muka sto ne mogu nigdje ovakva …Coolio wrote: ↑Sun Jun 07, 2026 11:35 pmJa ovo tek sada videh. Bas mi je zao sto ti se to dogodilo.Skitnica wrote: ↑Sun Jun 07, 2026 7:50 pmPosljednja vožnja bicikla mogla me je koštati života .. Prvi put sam pala vozeći biciklo, sva sam se izudarala, lice ( lijeva strana ) mi je u takvom stanju da me strah pogledati… lijeva šaka, lakat, rame, kuk, koljeno… užas…. Nema lomova samo otvorene rane ..![]()
Za sve je kriv pijesak, u ulicu u koju sam htijela sa skrenem bilo pijeska i šljunka na trotoaru , i tu sam i pala ne znam ni kako samo znam da sam prvo sto vidjela mlaz krvi da pada po meni i asfaltu…![]()
Skitnice draga,kako ti je sada?
Stvarno mi je zao sto to cujem. Cuvaj se bre Skitnice draga, nemoj da me sekirasSkitnica wrote: ↑Mon Jun 08, 2026 9:33 amIde polahko na bolje..Samo mi muka sto ne mogu nigdje ovakva …Coolio wrote: ↑Sun Jun 07, 2026 11:35 pmJa ovo tek sada videh. Bas mi je zao sto ti se to dogodilo.Skitnica wrote: ↑Sun Jun 07, 2026 7:50 pmPosljednja vožnja bicikla mogla me je koštati života .. Prvi put sam pala vozeći biciklo, sva sam se izudarala, lice ( lijeva strana ) mi je u takvom stanju da me strah pogledati… lijeva šaka, lakat, rame, kuk, koljeno… užas…. Nema lomova samo otvorene rane ..![]()
Skitnice draga,kako ti je sada?![]()
Proci ce ti to brzo pa ces opet moci u skitnju
Skitnice, tek ovo citam.
Zao mi je, i zelim ti brz oporavak
Desava se i najboljim. Kod nas je instruktor voznje pred penziju zivot izgubio u saobracajnoj nesreci.
Belin komentar…
Ja jedan od stotinu njenih komentara tek citam.
A bolje je ni toliko.
Ili ja potrefim na ovakav ili su uglavnom svi takvi da se covjek treba pitati sta se s njom desava
Zao mi je, i zelim ti brz oporavak
Desava se i najboljim. Kod nas je instruktor voznje pred penziju zivot izgubio u saobracajnoj nesreci.
Belin komentar…
Ja jedan od stotinu njenih komentara tek citam.
A bolje je ni toliko.
Ili ja potrefim na ovakav ili su uglavnom svi takvi da se covjek treba pitati sta se s njom desava
kakav je tek tvoj komentar, padom sa bicikla. i isndtruktorom voznje. koji je poginuo. i to pred penziju. koja je utjeha biciklisti
. a ne valja zaobilaziti istinu. chitash svaki. ...
Jah.
Interesantna si, pa dje necu…
Ali zbilja, kad te procitam, mislim
- sve ono sto si bila, zbog cega su te banovali sa svih drugih foruma, sad si to jos vise.
Pazi sta hranis.
Interesantna si, pa dje necu…
Ali zbilja, kad te procitam, mislim
- sve ono sto si bila, zbog cega su te banovali sa svih drugih foruma, sad si to jos vise.
Pazi sta hranis.
. zeno ohani. sa svojim savjetima.. drz se svoje avlije.
tebi je dostignuche u zivotu da nisii 'banovana'
dale kao shto napisah. chitash .. sve. i ne glumi nevinashce u 40 + godina . zbilja je insalt na inteligenciju..
.
Tacno ti drugi put to govorim.
Poslije prvog puta si sd ljutila dvije god.
Sad se zbilja nadam da ces cetiri.
I pri tom jos vjeruj da cu te citati.
I da imam vremena kolko god hucu, tako ga bacala ne bi.
Poslije prvog puta si sd ljutila dvije god.
Sad se zbilja nadam da ces cetiri.
I pri tom jos vjeruj da cu te citati.
I da imam vremena kolko god hucu, tako ga bacala ne bi.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 436 Replies
- 44821 Views
-
Last post by Skitnica
-
- 48 Replies