Izraelsko-palestinski odnosi
Re: Izraelsko-palestinski odnosi
Gotovo dvije hiljade palestinskih zatvorenika pušteno je danas iz izraelskih zatvora u sklopu prve faze primirja između Izraela i Hamasa.
Oni su autobusima Crvenog križa prebačeni u Ramallah, grad u centralnom dijelu Zapadne Obale gdje ih je dočekalo nekoliko stotina Palestinaca među kojima su bili porodica i prijatelji.
. samo je primirje..
.............................................................................................
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/snim ... /251015079
Ne znam treba li uopste komentarisati.
Narod ce prosto izgubiti povjerenje u sve institucije. To je toliko licemjerje
Ko zna kakav ce to na kraju plod donijeti.
Mozda i neko dobro. Neces se vise uzdat ni u koga i gotovo.
Ne znam treba li uopste komentarisati.
Narod ce prosto izgubiti povjerenje u sve institucije. To je toliko licemjerje
Ko zna kakav ce to na kraju plod donijeti.
Mozda i neko dobro. Neces se vise uzdat ni u koga i gotovo.
Ja sam odavno prestao da verujem televizijama i novinarima. I sve sto tamo izgovaraju ili pisu ja smatram kao unapred izreziran scenario. Da li gresim ili ne, to ne znam ali im svakako nista ne verujem. Smatram ih neprijateljem naroda jer sve sto rade rade za elitu, ako te bolesnike mozemo elitom zvati. Sami sebi su dali taj naziv. Nemam obicaj da se kunem ali majke mi moje mile,od korona propagande im ne verujem nista.
i 'eliti' treba netko ko ce je napraviti i odrzati 'elitom'.. to je narod.....
.. i,da, ne vjerujem da che Palestina .ikada zazivjeti. kao normalna drzava....
.............................................................................................
Teško je na bilo koji način dovoditi status Palestine i Bosne. Bosna je već preko 30 godina članica UN-a i ima benefite koje joj to članstvo daje. Čak i država Palestina je priznata od strane 157 od ukupno 193 države članice Ujedinjenih nacija. Zna se đe je zapelo.
Ako se to zanemari pa da ne bude Bosne onda neće biti ni Grenlanda ni Venecuele ni Kube pa čak i Kanade. Ukrajina bii ostala bez pola teritorija, a onda su u opasnosti i Poljska i dijelovi Njemačke. U tom scenariju bi nastao haos i u regionu i niko ne bi dobio ništa kao i prošli puta, ali svi bi opet puno izgubili.
Znamo kako su kod nas prošli oni koji su farbali stalno mape i iscrtavali granice. Čak i po hotelskim salvetama. Danas to rade drugi.
eh . onda smo dobro..
Naravno. Još od Daytona. A i prije njega.

-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 38 Replies
- 1780 Views
-
Last post by Vjetar
-
- 56 Replies