Idealan sistem ?
Idealan sistem ?
Hajmo maštati ..
Kako bi izgledao idealan sistem u kojem bi ljudi bili maksimalno srecni po vasem misljenju ?
Mislim da bi “idealno bilo “ kada ne bi bilo ekstremih bogatasa a ni siromaha ..
Moj “ idealan sistem”bi bio :
Dala bih mogućnost da rade svi radno sposobni, punoljetni…
Pravo na zdravstveno osiguranje ne samo besplatno liječenje u slučaju bolesti nego i na prevenciji ..kako fizičkog tako i mentalnog zdravlja..
Niko ne bi bio gladan…
Obrazovanje da svako uci vise na razvijanju ličnih talenta… Mogućnost provoditi vise vremena sa porodicom/ rodbinom / prijateljima…
Ne raditi vise od 35h sedmicno … imati vremena za hobije…
Vise zelenih površina, manje nebodera… manje automobila..
Ne imati pristup oružju .. bez ratova u svijetu, korupcije.. političara koji gledaju svoje interese…
Kako ni po vama izgledao idealan sistem u kojem bi svijet bio sretniji ?
Kako bi izgledao idealan sistem u kojem bi ljudi bili maksimalno srecni po vasem misljenju ?
Mislim da bi “idealno bilo “ kada ne bi bilo ekstremih bogatasa a ni siromaha ..
Moj “ idealan sistem”bi bio :
Dala bih mogućnost da rade svi radno sposobni, punoljetni…
Pravo na zdravstveno osiguranje ne samo besplatno liječenje u slučaju bolesti nego i na prevenciji ..kako fizičkog tako i mentalnog zdravlja..
Niko ne bi bio gladan…
Obrazovanje da svako uci vise na razvijanju ličnih talenta… Mogućnost provoditi vise vremena sa porodicom/ rodbinom / prijateljima…
Ne raditi vise od 35h sedmicno … imati vremena za hobije…
Vise zelenih površina, manje nebodera… manje automobila..
Ne imati pristup oružju .. bez ratova u svijetu, korupcije.. političara koji gledaju svoje interese…
Kako ni po vama izgledao idealan sistem u kojem bi svijet bio sretniji ?
Re: Idealan sistem ?
SFRJ sistem, za vrijeme Tita, uz pametniju ekonomiju. Barem po pričama starijih i ono što čitam, otprilike to je to
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Re: Idealan sistem ?
Diktature i diktatori još uvijek postoje.. samo na moderniji način.
Bilo bi idealno da se opća svijest ljudi promijeni i doista evoluira.
Bilo bi idealno da se opća svijest ljudi promijeni i doista evoluira.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 107 Replies
- 13676 Views
-
Last post by Vjetar