MMF

Društvene teme i dešavanja van Bosne i Hercegovine
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

MMF

Unread post by Skitnica »

Da ne pisemo o MMF u na temi koja nije predvidena za to, nego evo ovdje mozemo nastaviti sto smo tamo poceli.. :tada
NecuZvakuHocuKusur wrote:
Tue Dec 17, 2024 7:25 pm
To nije moja analiza vec prezir prema takvima koji rade na unistenju svega normalnog a postavljanju svega nenormalnog...Iliti kako oni vole da kazu ''novonormalno'' .

MMF ne radi za elitu vec je elita vlasnik MMF-a i naravno da ce raditi protiv ljudi...Cilj je od svake drzave napraviti korporaciju...Duboke su to teme koje se trebaju dobro pratiti da bi se shvatile...

Cilj epidemija nije da te oni zastite vec da imaju kontrolu nad covecanstvom...Da li si nekada postavila sebi pitanje, zasto su vakcine koje su nam nudili ( zapravo neispitane ) besplatne...Dakle oni su dali milijardu vakcina bespatno,da navodno spasavaju i babe i dede i sve zivo a neduzna deca koja su se tek rodila ili dosla na ovaj svet, koja imaju problem sa zdravljem moraju u milionima placati svoje lekove? Drugi cilj epidemija je da se uvede ID, da imas svoj karton koji ce ti povezati sa svime...i sa licnom kartom i sa bankovnom kartom itd.ve na jednom mestu iz naravno usrani (izvinite na izrazu ) bar kod i skeniranje...Sa druge strane ti nude bitcoin i ostala sranja gde se ljudi navlace jer navodno dobijaju,osvajaju ili sta vec...sve vodi ka ukidanju kesa...E kada se kes ukine onda si izgubio svu slobodu koju si imala...U vozovoima,autobusima,skolama,svuda besplatni interneti,povezanost,svuda ove 5G antene da protok bude sto jaci,da nema smetnje, po prodavnicama besplatni wi fi takodje,svi nude neke karte koje se skeniraju...Skeniras i imas popust,navlacenje ljudi naravno...I opet se vracam na to da kada se ukine kes,ostaje ti sve digitalno...I recimo hoces negde da putujes,oni provere tvoj vakcinalni karton i samo kazu '' Izvinite,niste primili tu i tu vakcinu vas racun je zakljucan ili ne mozes kupiti kartu'' . I tako budes ucenjen da primis vakcinu da bi mogao da putujes,kupujes itd...Takodje ce recimo dzaba biti ljudima koji osvoje i milion bitcoina ili kako se vec gleda jer ce oni moci da ti odrede koliko mozes potrositi nedeljno...Mogu sta god pozele kada ukinu kes..a kes ce biti izgovr u pandemijama kako ga svako pipa, kako to prenosi zarazu sa ruke na ruku,placajte karticom bla bla bla...Secas se,nije odavno bila proba u kurona cirkusu...Ali ni oni nisu glupi, napravljeno je tako da ce 90% ljudi da kazu gledaj ovu budalu sto pise teorije zavere...Dovoljno je samo da pogledas kako u Kini funkcionise ocenjivanje gradjana...Kako je novinar otkrio korupciju u politici pa dobio zabranu da putuje,da koristi internet itd. Kina je model po kojem se ide...Naravno,ne naglo da se gradjani ne uzbude...Polako oni to na finjaka dok uspt predstavljaju sve pogodnosti toga sto uvode...Naprave problem pa nude resenje...

MMF se cesto posmatra kao produzena ruka najmocnijih ekonomija svjeta, ali tvrdnje da je "elita vlasnik MMF-a" su pojednostavljenje. MMF je sastavljen od clanica, ali moc u odlucivanju zaista je koncentrisana kod nekoliko vodec ih zemalja, poput SAD-a, EU i Kine itd... :hm
Mislis da je pandemija "namjersno omisljena" je teorija u koju mongi vjeruju, mada jasni dokazi za to ne postoje... :??

Vakcine nisu besplatne,gradani ih plate indiretktno kroz porez.. Pfizer i Moderna su ostvarile ogromne zarade jer su sve zemlje ih kupovale...Zamisli da nije bilo vakcina koliko bi tek mrtvih bilo, bilo je naglaseno da osobe koje imaju hronicne bolesti imaju prioritet vakcinaciji, a vrlo dobro znamo sa cim su se susretali staracki domovi, koliko umrlih od pandemije je u svijetu bilo..Koliko tek bi bilo da vakcine nije bilo...?

Mnoge vlade su uvele mjere poput zakljucavanja, karantina i ogranicenja kretanja. Sta bi se desilo da ih nije bilo ??? :??

Ukidanje kesa i prelazak na digitalnu ekonomiju po mom misljenju je ok..Mislis li o korupciji, tom digitalnom ekonomijom manje su sanse korupciji..zar ne ??"Nepozeljnim gradanima " to ne godi.. Imamo primjere u BiH i okruzenju, "nasi politicari" koji su pod sankcijama, njima ne odgovara digitalna ekonomija, a oni vrlo dobro znaju i zasto... :DE

Mreza 5G nam donosi brzi internet,(svima nam to godi ) bolju povezanost.. To omogucava napredak u medicini, obrazovanju i industriji....Danas imamo mogucnosti da hirurzi rade operacije online..Ja to vidim na pozitivan nacin, i dobro je to stvar za sve nas.. :W

Sto se tice sistema i nadzora, odavno smo vec pod nazorom, javne kamere na svakom koraku, od prodavnica, raskrsnica...GPS u telefonima, odredene app, sve je to povezano..Nista novo..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: MMF

Unread post by Coolio »

Kako si sigurna da su vakcine uticale dobro a ne lose na ljude? Kako znas da je istinita informacija koju dobijas na televiziji,narocito broj umrlih od te kurone? Znas li da je prizer firma koja je podmicivala doktore i koja je bila zatvorena zbog toga? Platila je kazne u milijardama dolara zbog toga. Kako je neko siguran u vakcinu koja je stigla na brzinu a znamo da se svaka vakcina ispituje i do dve godine,mozda cak i vise.

Smeo bih da se kladim da MMF sluzi za porobljavanje drzava.

Ti bi pristala da ti ukinu kes i bude sve online? Naravno,oni ti predstave sve dobre stvari. Lose stvari i moguce zloupotrebe ti ne spominju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
vakcine su nas dovele/zashtitile do danas. kako che dalje biti. bumo videli..

..djeca treba da prime sve shto im nauka preporuchuje chak i chipove.. :hahah kad se izgube da ih lako nadju..

..meni je veliko pitanje.. evo Zvaka, zashto on ima ovakve poglede na zivot i okolinu. kao takav..kako se usidio imati familiju.. jeste lichno pitanje.. ali u kontekstu i nije..
.S druge strane, ide u biznis..koji je totalno rizichan, za vechinu .. :-? vodjenje biznisa.na daljinu.. :DE
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Dec 19, 2024 12:11 am
:hahah
vakcine su nas dovele/zashtitile do danas. kako che dalje biti. bumo videli..

..djeca treba da prime sve shto im nauka preporuchuje chak i chipove.. :hahah kad se izgube da ih lako nadju..

..meni je veliko pitanje.. evo Zvaka, zashto on ima ovakve poglede na zivot i okolinu. kao takav..kako se usidio imati familiju.. jeste lichno pitanje.. ali u kontekstu i nije..
.S druge strane, ide u biznis..koji je totalno rizichan, za vechinu .. :-? vodjenje biznisa.na daljinu.. :DE
Sve je vise doktora koji izlaze sa stavom da su vakcine sve manje sigurne narocito kod dece. Ja nemam nista protiv vakcina da se razumemo,kao mali sve sam ih primio ali vremena su se promenila. Mi smo primali znatno manje nego deca u danasnje vreme. Kako su povecali broj vakcina tako se povecao broj neduzne dece sa paralizom i raznid bolestima. I opet ti kazem, pogledaj kakvi likovi sede u svetskoj zdravstvenoj organizaciji pa ces videti kakva je nazovi nauka u pitanju.

Ja sam covek koji radi onako kako misli i voli, ne dozvoljavam da ta desavanja koja kreiraju bolesnici uticu na mene. Zvaka je mnogo lazi i prevara video u zivotu da vise ne verujem ni u sta sto mi serviraju na tv-u ili u novinama.

Dete imam i najsrecniji sam zbog toga. Ne brini,znam da ga zastitim od svega. Kada je dete u pitanju,nacin ne biram.

A biznis ako mislis na apartmane, imam ljude od poverenja. Ne radim nista dok ne vidim sta bi i kako funkcionisalo.

Ne treba mi MMF, cisto da ga spomenemo posto je on tema a ne ja :D

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Wed Dec 18, 2024 10:50 pm
Kako si sigurna da su vakcine uticale dobro a ne lose na ljude? Kako znas da je istinita informacija koju dobijas na televiziji,narocito broj umrlih od te kurone? Znas li da je prizer firma koja je podmicivala doktore i koja je bila zatvorena zbog toga? Platila je kazne u milijardama dolara zbog toga. Kako je neko siguran u vakcinu koja je stigla na brzinu a znamo da se svaka vakcina ispituje i do dve godine,mozda cak i vise.

Smeo bih da se kladim da MMF sluzi za porobljavanje drzava.

Ti bi pristala da ti ukinu kes i bude sve online? Naravno,oni ti predstave sve dobre stvari. Lose stvari i moguce zloupotrebe ti ne spominju
Kako si ti siguran da nisu?Kako ti znas da su sve informacije koje cujemo/procitamo netacne.. ?? Imas li podatke o tome sto tvrdis da je netacno iz pouzdanih izvora, prilozi uvjeri me.. :hm

Vakcine prolaze rigorozna testiranja prie nego sto budu odobrene, cak i kada se ubrza proces...U slucaju COVID-19 vakcina, ubrzanje je omoguceno premoscavanjem birokratskih prepreka i masovnim ulaganjem, a ne skracivanjem kljucnih faza istrazivanja....

Tacno je da su kompanije poput Pfizer-a bile umjesne u skandale... Medudim, njihovo ponasanje se ne moze automatski preslikati na sve proizvode koje razvijaju....

Broj umrlih i pouzdanost informacija je pouzdana, pitanje pouzdanosti statistika je validno, i tokom pandemije bilo je gresaka i nesporazuma....Medutim, brojke dolaze iz razlicitih izvora, ukljucujuci bolnice i nezavisne zdravstvene institucije... Kriticko misljenje je vazno, ali i provjera izvora informacija.... :hm

Naravno da bih pristala da sve bude online, time bi se sprecilo mnogo pranje nova, zar ima ista gore za ekonomiju, korupcija i sl..Vrlo dobro znamo sta se sve radilo i radi u manje razvijenim zemljama..Vrlo dobro ti je poznato..

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Smjesne su mi izjave da vakcinisanjem, ujedno i cipuju, tehnicki je neizvodjivo.... :DD i da se Covid siri kroz 5G tehnologiju... Zaboravljaju da se virusi sire bioloskim putem, ne elektromagnetnim talasima.... :hahah

A pandemija se sirila i u zemljama gdje 5G nije razvijen, sto znaci da 5G nema veze sa pandemijom... :D/

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije , do 17. maja 2023. godine zabiljezeno je ukupno oko 6,9 miliona smrtnih slucajeva povezanih s bolescu COVID-19.Ali broj umrlih je sigurno i veci,jer svi slucajevi nisu prijavljeni... :hm

U USA , od vise od 665 miliona primijenjenih doza vakcina , potvrdeno je samo devet smrtnih slucajeva povezanih sa vakcinacijom... i to u vezi s rijetkom pojavom krvnih ugrusaka nakon primjene Johnson & Johnson vakcine.. :kaafa

Koliko bi tek bilo umrlih da vakcinisanja nije bilo...? :doh

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Thu Dec 19, 2024 5:16 am

Sve je vise doktora koji izlaze sa stavom da su vakcine sve manje sigurne narocito kod dece. Ja nemam nista protiv vakcina da se razumemo,kao mali sve sam ih primio ali vremena su se promenila. Mi smo primali znatno manje nego deca u danasnje vreme. Kako su povecali broj vakcina tako se povecao broj neduzne dece sa paralizom i raznid bolestima. I opet ti kazem, pogledaj kakvi likovi sede u svetskoj zdravstvenoj organizaciji pa ces videti kakva je nazovi nauka u pitanju.

Ja sam covek koji radi onako kako misli i voli, ne dozvoljavam da ta desavanja koja kreiraju bolesnici uticu na mene. Zvaka je mnogo lazi i prevara video u zivotu da vise ne verujem ni u sta sto mi serviraju na tv-u ili u novinama.

Dete imam i najsrecniji sam zbog toga. Ne brini,znam da ga zastitim od svega. Kada je dete u pitanju,nacin ne biram.

A biznis ako mislis na apartmane, imam ljude od poverenja. Ne radim nista dok ne vidim sta bi i kako funkcionisalo.

Ne treba mi MMF, cisto da ga spomenemo posto je on tema a ne ja :D
jedno vrijeme sam pratila shou Dr OZ.a. imao je dobrih .simpatichnih priloga. savjeta.. kao i kontraverznih.. po nekom osjechaju. zakljuchim da li nesto od ponudjenog za probati ili . i jesam Theraworx.. i mnei je dobar.. za vakcine je mijenjao mishljena. itd.. tako.. moramo puno znati o onome ko to propagira. ..gdje je njegovo mjesto u drushtvu.. je li novac. popularnost ili zbilja . naucha podrshka..

.. zbilja mi nije logichno. da pijem bleah. da ochistim organizam / crijeva.... :jbg mozda nekom to i pomogne..
. shto se tiche djece. i vakcinisanja. ne znam kako to zakon tretira. shta zbilja moraju primiti, kao bebe o do odredjenih godina ... ili o svemu pak, roditelji odluchuju
.. :DE svi mi imamo i kazemo../ imam ljude od poverenja. / ma. ja to zbilja ni za koga ne bih mogla tvrditi.. ali. naravno. nadam se da che u tvom sluchaju biti sve .kako si i planirao.. :up :DE
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Skitnica wrote:
Thu Dec 19, 2024 4:09 pm
Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije , do 17. maja 2023. godine zabiljezeno je ukupno oko 6,9 miliona smrtnih slucajeva povezanih s bolescu COVID-19.Ali broj umrlih je sigurno i veci,jer svi slucajevi nisu prijavljeni... :hm

U USA , od vise od 665 miliona primijenjenih doza vakcina , potvrdeno je samo devet smrtnih slucajeva povezanih sa vakcinacijom... i to u vezi s rijetkom pojavom krvnih ugrusaka nakon primjene Johnson & Johnson vakcine.. :kaafa

Ja nikada nisam govorio o tom cipovanju putem vakcina i ostalo. Ne znam ko je to govorio ali znam da ce jedno od ponudjenih resenja upravo biti cipovanje ljudi. Kako i na koji nacin ja to ne znam, znam samo da bi na to pristao neko neinteligentan (da ne upotrebim drugu rec) . Sto se vakcina tice,nikada u zivotu nisam morao potpisivati i sam prihvatati posledice za bilo koju vakcinu koju sam primio. Za ovu su trazili potpis. I tu lepo stoji da sta god da se desi oni ne snose odgovornost. Ne znam sta si slusala po televizijama a ja sam ocima video setajuci po gradu ovde u Nemackoj gde gomila ljudi zahteva hapsenje doktora koji su ucenjivali ili primoravali ljude na vakcinaciju protiv kurone pa su ostali bez clanova porodica. Ne znam za druge zemlje sta je i kako ali za ovde znam. Isto to je bilo u Italiji i Austriji. Gomila dece i omladine su ostali nepokretni,dobili problem sa srcem, cerka od moje sestre astmu. To na televiziji neces cuti. Pricace da se potkrala neka greska da ispadnu da su ozbiljni,da paze na ljude a svi oni koji su osteceni ne mogu doci do televizije da se obrate. Drugar moj je hteo na more u Tursku,mlad,zdrav,jak...Kazu ne ne,moras vakcine dve minimum da bi putovao. Primio dve i nakon Turske umro. Da li je bilo na televiziji? Jeste ali malo sutra.Gomila mladih je dozivelo takvu sudbinu, ne pricaju o tome. Moj ujak imao secer, dali mu vakcine, dobio cetri tromba u plucima i umro. Znas sta su rekli? To mu je od secera. Trombovi na plucima od secera. I to pio lekove za secer preko 10 godina,nikada problem nije imao.Ne kazem ja da ce to kod svakog vakcinisanog nesto biti,daleko bilo. Kazem ti da se kod dosta njih (verovatno slab imunitet ) desilo.Kazes zdravstvena organizacija saopstila podatke Znas li ko uopste vodi tu organizaciju?
Znas li istoriju tih poremecenih ljudi?

Za ukidanje kesa nisi svesna koji bi rob postala. Ne ti, vec svi mi. Sve je to lepo,ne bi bila korupcija. Ali ko garantuje da oni to ne bi zloupotrebili? Odredjivali kada ces,sta ces i za koliko kupiti? Koliko para na dnevnom, nedeljnom ili mesecnom nivou smes potrositi?

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Thu Dec 19, 2024 8:24 pm
Skitnica wrote:
Thu Dec 19, 2024 4:09 pm

Ja nikada nisam govorio o tom cipovanju putem vakcina i ostalo. Ne znam ko je to govorio ali znam da ce jedno od ponudjenih resenja upravo biti cipovanje ljudi. Kako i na koji nacin ja to ne znam, znam samo da bi na to pristao neko neinteligentan (da ne upotrebim drugu rec) . Sto se vakcina tice,nikada u zivotu nisam morao potpisivati i sam prihvatati posledice za bilo koju vakcinu koju sam primio. Za ovu su trazili potpis. I tu lepo stoji da sta god da se desi oni ne snose odgovornost. Ne znam sta si slusala po televizijama a ja sam ocima video setajuci po gradu ovde u Nemackoj gde gomila ljudi zahteva hapsenje doktora koji su ucenjivali ili primoravali ljude na vakcinaciju protiv kurone pa su ostali bez clanova porodica. Ne znam za druge zemlje sta je i kako ali za ovde znam. Isto to je bilo u Italiji i Austriji. Gomila dece i omladine su ostali nepokretni,dobili problem sa srcem, cerka od moje sestre astmu. To na televiziji neces cuti. Pricace da se potkrala neka greska da ispadnu da su ozbiljni,da paze na ljude a svi oni koji su osteceni ne mogu doci do televizije da se obrate. Drugar moj je hteo na more u Tursku,mlad,zdrav,jak...Kazu ne ne,moras vakcine dve minimum da bi putovao. Primio dve i nakon Turske umro. Da li je bilo na televiziji? Jeste ali malo sutra.Gomila mladih je dozivelo takvu sudbinu, ne pricaju o tome. Moj ujak imao secer, dali mu vakcine, dobio cetri tromba u plucima i umro. Znas sta su rekli? To mu je od secera. Trombovi na plucima od secera. I to pio lekove za secer preko 10 godina,nikada problem nije imao.Ne kazem ja da ce to kod svakog vakcinisanog nesto biti,daleko bilo. Kazem ti da se kod dosta njih (verovatno slab imunitet ) desilo.Kazes zdravstvena organizacija saopstila podatke Znas li ko uopste vodi tu organizaciju?
Znas li istoriju tih poremecenih ljudi?

Za ukidanje kesa nisi svesna koji bi rob postala. Ne ti, vec svi mi. Sve je to lepo,ne bi bila korupcija. Ali ko garantuje da oni to ne bi zloupotrebili? Odredjivali kada ces,sta ces i za koliko kupiti? Koliko para na dnevnom, nedeljnom ili mesecnom nivou smes potrositi?
Vakcinacija je medicinska praksa s dugom istorijom koja je doprinjela eliminaciji ili smanjenju mnogih ozbiljnih bolesti. .

Potpisivanje saglasnosti za vakcinu je uobicajena praksa kod novih ljekova ili medicinskih tretmana, posebno u hitnim situacijama poput pandemije.... Ovaj pravni korak omogucava transparentnost i informisanje pacijenata o potencijalnim rizicima, ali ne iskljucuje mogucnost pravnog postupka u slucaju dokazane stete.

Nuspojave su moguce kod svake vakcine ili ljeka, ali ozbiljne posledice su rijetke. Kada se primecuju ucestale nuspojave, regulatorne agencije reaguju, poput obustave ili povlacenja vakcine. ( Takoder i odredenih lijekova, nije se jedan put desilo da odredeni lijekovu budu povuceni sa trzista )... Naravno, to ne umanjuje bol ljudi koji su izgubili clanove porodice ili pretrpili zdravstvene probleme.

Smrtni slucajevi prijavljeni nakon vakcinacije ne znace automatski da je vakcina bila uzrok...Da bi se utvrdila povezanost, zdravstveni strucnjaci analiziraju medicinske podatke, obdukcije i epidemioloske obrasce....

Da, postoje kontroverze oko rukovodstva i finansiranja globalnih zdravstvenih organizacija. Medutim, vazno je razlikovati politicke odluke od naucnih istrazivanja koja te organizacije cesto koriste za donosenje preporuka.

Tvoja tvrdnja da televizija i zvanicni mediji ne prenose sve price o posledjicama vakcinacije ...

Ljudi cesto traze informacije na drustvenim mrezama, forumima ili iz licnih iskustava. Ovo je prirodno, ali nosi rizik sirenja nepotvrdenih tvrdnji / informacija. Zato je kljucno provjeravati informacije iz vise izvora, ukljucujuci naucne studije i nezavisne analize. :hm

Elektronske transakcije su transparentne i mogu smanjiti ilegalne aktivnosti poput pranja novca, utaje poreza i trgovine drogom....takoder digitalna placanja su brza, laksa za pracenje i ne zahtjevaju fizicku manipulaciju novcem...Gotovina je vise podlozena kradi, dok digitalni sistem ima veci nadzor...

Kombinacija gotovine i digitalnih placanja moze biti odrziv model za buducnost, omogucavajuci fleksibilnost i ocuvanje prava građana.

(Mladi svakodnevno umiru i umirali su, i prije vakcinacije) ....Nismo obracali paznju,manje smo bili informisani, sada za svaku smrt budemo obavjesteni putem drustvenih mreza... dok nismo imali pristup internetu manje smo i bili informisani o smrtnim slucajevima, a bili smo i mladi i kad neko umre, nismo se osvrtali na to kao danas...

Analizirajuci tvoje izjave dosla sam do zakljucka da je rizik od smrti zbog COVID-19 znacajno mani od od smrti povezanog s vakcinacijom....( tako si mi ostavio dojam, da uopste nemas povjerenje, u vlast, medije, vladu, medecinske strucnjake,nauku..itd ).. :(s

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Govorim da je vakcinacija dosla prebrzo, bez vremena o dovoljnom ispitivanju i da se nije znalo kako ce i na koga uticati. Ne kazem da je od toga vise ljudi umrlo vec da ih ima dosta bas kao i ostecenih (u zavisnosti od imunog sistema) . U nauku sam mozda nekada i verovao dok vise puta nije dokazano da je vecina doktora korumpirano. Nauka na koju se pozivas je svetska zdravstvena organizacija. A u njoj sede ljudi koji veze sa zdravljem nemaju. Drustvene mreze ne smatram ozbiljnim ali je nazalost doslo vreme da se tamo mogu cuti misljenja ljudi dok na televizije govore sve sto im se kaze da govore. A za online placanja,digitalne valute itd.mi nisi rekla, kako si sigurna da to ne bi zloupotrebili kao sto vecina misli da bi?!

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Da vakcine protiv Covida su tacno razijene jako brzo, sto je izazvalo i mnoga pitanja... Tada se mnogo vise ulozilo novca i ljudskih resursa u razvoj nego kod predhodnih vakcina, u toj brzini standardi bezbjednosti nisu preskoceni....Svaka medicinska intervencija nosi i rizike, ljudi koji su iskusili nuspojave, i to je zavisilo od imunog sistema, genetetike, i predhodnih zdravstvenih stanja, ali kod ogromnog broja vakcinisanih ljudi je bila prednost od teskog oblika bolesti....

Greske i problemi se svugdje mogu desiti ..Nauka nije savrsena, ali ima mehanizme za ispravljanje i unapredenje na osnovu novih podataka...

Korupcija postoji u medicini, ( kao i svugdje)..Nauka i medicima ne zavisi samo od pojedinaca,postoje nezavisni strucni timovi za istrazivanje iz razlicitih zemalja koje se medusobno uporeduju kako bi se utvrdila validnost informacija.Svaka greska ili zloupotreba moze dovesti do ogromnih tuzbi i gubitaka /povjerenja i to ih primorava da se drze standarda..

SZO je velika birokratska orgabizacija i moze biti podlozena politickim uticajima ali nije jedini izvor naucnih podataka..Mnogo nezavisnih instituta i istrazivaca, ciji se rezultati podudaraju sa onim sto SZO saopstava..Trenba podjeliti dokaze istrazivanja sa politickim odlukama koje donose drzave..

Drustvene mreze pruzaju mogucnost razmjena razlicitih informacija/misljenja a takoder su prepune i dezinformacijama... jer pristup ima danas svako od nas...:))D

Vrlo bitno je privjeravati sve te informacije time se dobije sira slika informacija.
Sve ima svoje prednosti i mane , centralizovane digitalne valute koje drzava kontrolise moglo bi se ( ali sumnjam, da bi se mogla ogranicavati potrosnja , mada ne znaci da bi moglo biti zabrinjavajuce..).

Privatnost smo odavno vec izgubili, tako da, sve je manje imamo i manje ce mo je i imati...Idemo u korak sa vremnom, danas zivot bez interneta bi bio nimalo praktican, i puno tezi sa svih strana gledista..