Utisci (i slike) iz Bosne, part 2
Re: Utisci (i slike) iz Bosne, part 2
Danas bili u Vitezu. Malo mjesto ali sve tu mozete kupiti, cudo jedno kako je razvijen.
Kakav izbor tepiha, keramike, laminata, zavjesa, elektronike, alata…ma sve sto trebate moze se naci u Vitezu.
Kakav izbor tepiha, keramike, laminata, zavjesa, elektronike, alata…ma sve sto trebate moze se naci u Vitezu.
Nije vrhunac muskarac bez majice u nepristojno kratkom sorcu… vrhunac je kad tako obucen ceska medjunozje na javnom mjestu
Danas vidjela
I sta sam ljudi vidjela u alkoholiziranom stanju zadnjih dana, uzas jedan.
Jednog je djever svratio sebi pa ga odvezao kuci. Jedan je pijan zaspo uz ogradu.
Dvojica nam danas sami sjedili dok smo mi radili nesto… bila tu u blizini gajba s pivom. Pa nikad nisam vidjela da ljudi ne odlaze iako vide da si u poslu
Nisam ni vidjela ljude koji mogu vazdan sjediti, piti i razgovarati o tome gdje su pili i koliko su pili
Koje nesrece od ljudi
I sta sam ljudi vidjela u alkoholiziranom stanju zadnjih dana, uzas jedan.
Jednog je djever svratio sebi pa ga odvezao kuci. Jedan je pijan zaspo uz ogradu.
Dvojica nam danas sami sjedili dok smo mi radili nesto… bila tu u blizini gajba s pivom. Pa nikad nisam vidjela da ljudi ne odlaze iako vide da si u poslu
Nisam ni vidjela ljude koji mogu vazdan sjediti, piti i razgovarati o tome gdje su pili i koliko su pili
Koje nesrece od ljudi
.............................................................................................
Da.
Meni nije bilo prijatno jer sam u tu prostoriju morala ulaziti..
Izgleda da smo i ja i muz pokupili neki virus, oboje smo povracali. Sreca trajalo je kratko.
U gradu ima neki mesar, zaveo zene po gradu, neke zapale u velke belaje… usla sam s muzem u tu njegovu mesnicu, kratko doduse, povraca mi se od mirisa i pogleda na meso… ali htjela sam da vidim zbog koga su to muzevi na belaju… i jaooj
Pozelila sam svoje mace, i svog mira
Pocelo je Visocko ljeto, u planu smo otici jednu noc.
U gradu ima neki mesar, zaveo zene po gradu, neke zapale u velke belaje… usla sam s muzem u tu njegovu mesnicu, kratko doduse, povraca mi se od mirisa i pogleda na meso… ali htjela sam da vidim zbog koga su to muzevi na belaju… i jaooj
Pozelila sam svoje mace, i svog mira
Pocelo je Visocko ljeto, u planu smo otici jednu noc.
Ovu je sliku poslala cura, Hvar valjda.
[
[Re: Utisci (i slike) iz Bosne, part 2
Imate li namjeru vas dvoje otichi na more. ?
.............................................................................................
Necemo stici. Necemo stici ni zavrsiti sve sto smo imali u planu.
Danas muz otisao da dogovori s ljudima da se neke stvari zavrse bez nas.
Na more mozemo i u Americi.
Danas sam konacno kod kuce. Nisam bila bez posjete, ali svejedno, lijepo je biti kod kuce.
Sutra ona svadba. Mladozenja izabro da mu po mladu idu samo dijasporci
Peace wrote: ↑Fri Jul 29, 2022 3:00 pmNecemo stici. Necemo stici ni zavrsiti sve sto smo imali u planu.
Danas muz otisao da dogovori s ljudima da se neke stvari zavrse bez nas.
Na more mozemo i u Americi.
Danas sam konacno kod kuce. Nisam bila bez posjete, ali svejedno, lijepo je biti kod kuce.
Sutra ona svadba. Mladozenja izabro da mu po mladu idu samo dijasporci![]()
[quote=Peace post_id=41339
[/quote]
Ove tvoje dogodovstine su za neki TV serijal.
Zanimljivo i sa dozom humora, mada i kriticki, pletes pricu
[/quote]
Ove tvoje dogodovstine su za neki TV serijal.
Zanimljivo i sa dozom humora, mada i kriticki, pletes pricu
Jucer je vrilo u gradu, pet svadbi, sirene se cule cijelo poslijepodne.
Bilo mi je zabavno, djeca su pored puta, svatovi bacaju bombone kroz prozor. Kupula nekih 20ak kesica i sve pobacala.
Igrala sinoc i pjevala do kasno u noc. Bas je bilo dobro.
Danas glava ko da nije moja.
Vidjela sam da su neki clanovi familije bili uvrijedjeni sto su pozvani samo na sijelo a ne i u svatove. Meni nije bilo prijatno, zaista je isla samo dijaspora i neki domaci - vlasnici nekih bisnisa u gradu. Ali tako je mladozenja odlucio
Bio je srecan i to je bitno. I on ima svoje izgovore.

Bilo mi je zabavno, djeca su pored puta, svatovi bacaju bombone kroz prozor. Kupula nekih 20ak kesica i sve pobacala.
Igrala sinoc i pjevala do kasno u noc. Bas je bilo dobro.
Danas glava ko da nije moja.
Vidjela sam da su neki clanovi familije bili uvrijedjeni sto su pozvani samo na sijelo a ne i u svatove. Meni nije bilo prijatno, zaista je isla samo dijaspora i neki domaci - vlasnici nekih bisnisa u gradu. Ali tako je mladozenja odlucio
Bio je srecan i to je bitno. I on ima svoje izgovore.

Imali smo neku njivu daleko od sela. Plakala sam kad sam dijete bila svake god kad smo tu morali ici.
Danas sam isla s mamom. Njive vise nema, ne obradjuju je vec nekih 17 god, sve je zaraslo, ni put do nje ne izgleda vise isti,, ne postoje ni vrela pored puta… Ali svejedno, drago mi je bilo otici. Interesantno svi mi iz familije koji smo negdje preselili volimo otici u taj Zahor.
Lipsala sam, sto jest jest.
Imam fine fotke ali kod mame je upload spor.
Danas sam isla s mamom. Njive vise nema, ne obradjuju je vec nekih 17 god, sve je zaraslo, ni put do nje ne izgleda vise isti,, ne postoje ni vrela pored puta… Ali svejedno, drago mi je bilo otici. Interesantno svi mi iz familije koji smo negdje preselili volimo otici u taj Zahor.
Lipsala sam, sto jest jest.
Imam fine fotke ali kod mame je upload spor.
Bili nam neki amerikanci na kafi, dopalo im se kod nas.
Kcerkica nije odusevljena Sarajevom. Kaze da je dosta staro i prljavo, mnogo se tu treba raditi. Nas maleni gradic je kaze mnogo cisci.
Nasle su uglavnom fina mjesta za jesti,
Mostar je opisala samo sa OK. Par kod kojeg su uzele apt bio je naporan i neprofesionalan a hrana koju su porucivale bila je… nista. Najgori rizoto je pojela u Mostaru.
Hvar i dalje vrh.
Djeca jedva cekaju da idemo, vise nece doci na ovako dug period.
Meni je dosta bilo i dobrih stvari, samo se nikako nisam nalazila u razgovoru s ljudima. Ja nikako nisam zelila slusati ono o cemu su oni volili pricati.
Mnogu sam hranu zamisljala drukcije, ukusnije. Kuhani kukuruzi npr. Uvijek sam mislila da su najbolji u Bosni, a sad kad sam ih mogla jesti - jednostavno nisu.
Djeca nisu banane nikako htjeli jesti jer su im neukusne.
Vjerujem da je hrana izgubila mnogo na kvalitetu. Voda je bolja, mada ne svugdje.
Deterdzenti bolje mirisu.
Kcerkica nije odusevljena Sarajevom. Kaze da je dosta staro i prljavo, mnogo se tu treba raditi. Nas maleni gradic je kaze mnogo cisci.
Nasle su uglavnom fina mjesta za jesti,
Mostar je opisala samo sa OK. Par kod kojeg su uzele apt bio je naporan i neprofesionalan a hrana koju su porucivale bila je… nista. Najgori rizoto je pojela u Mostaru.
Hvar i dalje vrh.
Djeca jedva cekaju da idemo, vise nece doci na ovako dug period.
Meni je dosta bilo i dobrih stvari, samo se nikako nisam nalazila u razgovoru s ljudima. Ja nikako nisam zelila slusati ono o cemu su oni volili pricati.
Mnogu sam hranu zamisljala drukcije, ukusnije. Kuhani kukuruzi npr. Uvijek sam mislila da su najbolji u Bosni, a sad kad sam ih mogla jesti - jednostavno nisu.
Djeca nisu banane nikako htjeli jesti jer su im neukusne.
Vjerujem da je hrana izgubila mnogo na kvalitetu. Voda je bolja, mada ne svugdje.
Deterdzenti bolje mirisu.
Cesto sam morala kriti koliko sam baksisa ostavljala, jer je ljudima s tobom uvijek puno da dajes ljudima koji ti nisu nista.
S mamom sam isla u salom, sisanje 10 km, dala 5 km, mami slagala da sam 2 km, ona bi bar mjesec dana spominjala kako sam joj mnogo dala.
S komsinicom odem na kafu, izadje nas 3,5 km, dam 5 km i kazem da mi ne vraca kusur… ona me poslije kritizira … ko dosta njemu i pola marke
Na kasi kupujemo sijalice, oni sto su s nama ne daju da kupimo vise vec sto nam treba… ko da ce se sijalice pokvariti
To sitnicenje nam je islo na nerve. Nemamo toliko vremena da ganjamo gdje je sta jeftinije za pola marke
S mamom sam isla u salom, sisanje 10 km, dala 5 km, mami slagala da sam 2 km, ona bi bar mjesec dana spominjala kako sam joj mnogo dala.
S komsinicom odem na kafu, izadje nas 3,5 km, dam 5 km i kazem da mi ne vraca kusur… ona me poslije kritizira … ko dosta njemu i pola marke
Na kasi kupujemo sijalice, oni sto su s nama ne daju da kupimo vise vec sto nam treba… ko da ce se sijalice pokvariti
To sitnicenje nam je islo na nerve. Nemamo toliko vremena da ganjamo gdje je sta jeftinije za pola marke
Sinoc bila muzika u gradu na otvorenom. Bilo bas lijepo.
Koliko lijepih i sredjenih zena a i zgodnih muskaraca
Stavit cu video kad stignem.
Glava opet boli, valjda preglasna muzika.
Koliko lijepih i sredjenih zena a i zgodnih muskaraca
Stavit cu video kad stignem.
Glava opet boli, valjda preglasna muzika.
Ako bi sad, nakon skoro 2 mjeseca, trebala da kazem da li su ljudi siromasni - nisu.
Lijepo se zivi. Svi ljudi koji su zeljeli da rade - rade. Plate nisu lose za ovaj standard.
U gradu svi bisnisi dobro posluju. Pekare rade 24/7, i to kako rade.
Restorani koji prave dobru hranu ne mogu stici da podmire potrebe musterija.
Zene koje znaju praviti slastice samo se mogu pozaliti na zauzetost.
Krojacice zaradjuju plate iz svojih kuca.
Kod dobrih frizera moras imati termin.
Ljudi se grade. Kuce su dobre, izbacuju se ispravne stvari da se ubace moderne.
Mozete raditi dodatne poslove ukoliko zelite. Za sve radove koje smo pogodili moramo cekati na svoj red.
Zidari, keramicari, ljudi za ograde…Kod svakog cekas na svoj red, znaci posluje se dobro.
Dobra stvar je povjerenje u poslovanje. Iako ti se nekad cini da bi svako svakog prevario, postoji i dalje povjerenje u poslovanju.
Nazovemo firmu npr da povezu materijala u vrijednosti od nekoliko hiljada i ljudi dovezu, naplate ispred kuce.
Ili kupimo keramiku u vrijednosti od 3,600 km, nemamo kod sebe toliko novca, ljudi kazu nije to problem - platices kod kuce.
Kupis materijala, ne znas koliko ces utrositi, kazu ti vrati visak i vraticemo novac.
Javne usluge su znatno bolje vec unazad 10-15 god.
Lijepo se zivi. Svi ljudi koji su zeljeli da rade - rade. Plate nisu lose za ovaj standard.
U gradu svi bisnisi dobro posluju. Pekare rade 24/7, i to kako rade.
Restorani koji prave dobru hranu ne mogu stici da podmire potrebe musterija.
Zene koje znaju praviti slastice samo se mogu pozaliti na zauzetost.
Krojacice zaradjuju plate iz svojih kuca.
Kod dobrih frizera moras imati termin.
Ljudi se grade. Kuce su dobre, izbacuju se ispravne stvari da se ubace moderne.
Mozete raditi dodatne poslove ukoliko zelite. Za sve radove koje smo pogodili moramo cekati na svoj red.
Zidari, keramicari, ljudi za ograde…Kod svakog cekas na svoj red, znaci posluje se dobro.
Dobra stvar je povjerenje u poslovanje. Iako ti se nekad cini da bi svako svakog prevario, postoji i dalje povjerenje u poslovanju.
Nazovemo firmu npr da povezu materijala u vrijednosti od nekoliko hiljada i ljudi dovezu, naplate ispred kuce.
Ili kupimo keramiku u vrijednosti od 3,600 km, nemamo kod sebe toliko novca, ljudi kazu nije to problem - platices kod kuce.
Kupis materijala, ne znas koliko ces utrositi, kazu ti vrati visak i vraticemo novac.
Javne usluge su znatno bolje vec unazad 10-15 god.
Sutra putujemo.
Mnoga se familija i poznanika zakazala doci danas da nas pozdravi.
Bila bi zahvalnija da nisu. Preumorni smo u svakom pogledu.
Komsija danas bez majice, uski jeans sorc podvrnio dodatno
Auto sredila. Neko ce nas odvezti s nasim, ima prostora za svu prtljagu.
Mama mi pomogla i po kuci sve generalno ocistila.
Radujem se zbog svojih maca. A bilo je lijepo i ovdje.
Cujemo se ako Bog da
Mnoga se familija i poznanika zakazala doci danas da nas pozdravi.
Bila bi zahvalnija da nisu. Preumorni smo u svakom pogledu.
Komsija danas bez majice, uski jeans sorc podvrnio dodatno
Auto sredila. Neko ce nas odvezti s nasim, ima prostora za svu prtljagu.
Mama mi pomogla i po kuci sve generalno ocistila.
Radujem se zbog svojih maca. A bilo je lijepo i ovdje.
Cujemo se ako Bog da
Sretan put.. 
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Mirno putujte,
Drago mi je da su uglavnom svi utisci pozitivni.
Da ste malo više vremena imali za odmor i more, bilo bi to fantastičnih dva meseca u domovini.
Nadam se da je i deci bilo ugodno.
Drago mi je da su uglavnom svi utisci pozitivni.
Da ste malo više vremena imali za odmor i more, bilo bi to fantastičnih dva meseca u domovini.
Nadam se da je i deci bilo ugodno.
Legal Alien
Let jucer je bio pravo mrcvarenje. Prvo razgodjen za dva sata, pa nakon sto smo se svi ukrcali na poleti za sat.
Pa ne moze sletiti u Atlanti i pravi dodarne krugove, uzasno nevrijeme je bilo u to vrijeme. I na koncu kad sleti nema izlaza jos sat vremena, vani pljusti a nema mjesta da idemo kroz one hodnike.
Slabo spavala, glava me jako boli.
Mace dotrcale, gledale nas zbunjeno
Mnogo se ljudi doslo pozdraviti, sreca nije bilo predugog zadrzavanja.
Svi te zagrle i poljube u obraze, i muskarci koji ti nisu nista .
Nesto mi se da sjedim blizu krila.

[url=https://ibb.co/B67Rw76]
[i
Pa ne moze sletiti u Atlanti i pravi dodarne krugove, uzasno nevrijeme je bilo u to vrijeme. I na koncu kad sleti nema izlaza jos sat vremena, vani pljusti a nema mjesta da idemo kroz one hodnike.
Slabo spavala, glava me jako boli.
Mace dotrcale, gledale nas zbunjeno
Mnogo se ljudi doslo pozdraviti, sreca nije bilo predugog zadrzavanja.
Svi te zagrle i poljube u obraze, i muskarci koji ti nisu nista .
Nesto mi se da sjedim blizu krila.

[url=https://ibb.co/B67Rw76]
[i
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 148 Replies
- 865 Views
-