Grafiti i murali
Re: Grafiti

.............................................................................................

Ne znam da li ima neka druga tema za ovo... Ali danas, šetajući naletih na ovu, prekrasno oslikanu, fasadu stare zgrade
Gdje se nalazi ova zadnja? 
Sve tri su na istom mjestu. 
Aaaaa, je li ovo, ona baraka, uvijek oslikana...kod gradskog mosta i hotela,,Vrbas, kad se ide kod Muje? Sad je drugačije oslikana
Bas ta. Ovo je od ‘24. Bas mi je cool ta barakica..a ne sjećam se sta je u njoj, sala za sport, ili sl. Znam da sam vidjela puno mladih u njoj .
Re: Grafiti i murali
Očito je da se murali polako probijaju, preuzimajući primat nad klasičnim grafitima. Nekada su zidovi bili rezervisani za poruke, sada su platna. Valjda je to neki civilizacijski napredak, od puke destrukcije do nečega što se naziva umjetnošću. Ipak, i dalje je to samo šaranje po tuđem zidu.
Naravno, ako se vlasnik zida složi. U suprotnom, to je i dalje samo neovlašćeno preuređivanje tuđe imovine, bez obzira koliko "ljepše" izgledalo. Estetika je jedno, poštovanje vlasništva drugo. A i ta "ljepota" je često u oku posmatrača.
@Ćato pa naravno uz saglasnost vlasnika, sumnjam da ce iko ici postavljati grafite i murale bez suglasnosti vlasnika.. To u suprotnom bilo bi… 
Čini se da ste previše optimistični. Praksa pokazuje da se grafiti i murali često pojavljuju bez ikakve saglasnosti, a "bilo bi..." se redovno dešava. U suprotnom, ne bismo imali toliko unakaženih fasada i javnih površina.
pogledah video. zeljeznichka stanica. sarajlije putuju ka moru. peron . stubovi..
.............................................................................................
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 0 Replies
- 588 Views
-
Last post by Skitnica