Tijana Dapčević prvi put na Festivalu prijateljstva u Goraždu: Ne gledajte vijesti, volite ljude oko sebe

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Ćato
Junior
Junior
Reactions:

Tijana Dapčević prvi put na Festivalu prijateljstva u Goraždu: Ne gledajte vijesti, volite ljude oko sebe

Unread post by Ćato »

Nova tema: Tijana Dapčević i recept za sreću

Evo nam i estradnih mudrosti, direktno iz Goražda. Tijana Dapčević, prvi put na nekom tamo Festivalu prijateljstva, poručuje da ne gledamo vijesti i da volimo ljude oko sebe. Baš pronicljivo. Kao da je to nešto što niko prije nje nije smislio. Valjda misli da su vijesti krive za sve, a ljubav rješenje. Lako je to reći kad se pjeva na festivalima. Šta vi mislite, je li to recept za uspjeh, ili samo još jedna u nizu floskula?

https://www.klix.ba/magazin/muzika/tija ... /260806207

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Tijana Dapčević prvi put na Festivalu prijateljstva u Goraždu: Ne gledajte vijesti, volite ljude oko sebe

Unread post by Bella »

Image floskula

.. :-? a ko je ta...
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Tijana Dapčević prvi put na Festivalu prijateljstva u Goraždu: Ne gledajte vijesti, volite ljude oko sebe

Unread post by Coolio »

Pevaljke postali strucnjaci :hahah

Ina
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Nisam čitala cijelu izjavu pa ne znam detalje, ali sama poruka u suštini i nije loša. Ja primjer ne pratim često vijesti.. tek tako ponekad.. Crnu hroniku još puno manje.. a manje od manjeg gosip. Većinom više volim usmjeriti interes u neke druge stvari. To mi dođe kao svjestan odabir vlastitog mira. A nekako i 'hrane'

A šta uopšte i očekivati od pjevača (bilo kakve vrste muzike)🤔 osim da spomenu nešto što smatraju pozitivnim. A kako to urade, i kojim riječima, ovisi o raznim faktorima.. i kapacitetu govora. Ne samo pjevanju.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Ina wrote:
Fri Aug 07, 2026 6:38 pm
Nisam čitala cijelu izjavu pa ne znam detalje, ali sama poruka u suštini i nije loša. Ja primjer ne pratim često vijesti.. tek tako ponekad.. Crnu hroniku još puno manje.. a manje od manjeg gosip. Većinom više volim usmjeriti interes u neke druge stvari. To mi dođe kao svjestan odabir vlastitog mira. A nekako i 'hrane'

A šta uopšte i očekivati od pjevača (bilo kakve vrste muzike)🤔 osim da spomenu nešto što smatraju pozitivnim. A kako to urade, i kojim riječima, ovisi o raznim faktorima.. i kapacitetu govora. Ne samo pjevanju.
Ovi koje ja slušam nikad ne bi tako nešto rekli :D/

Ina
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Nema tog alternativnog, žestokog ili "ozbiljnog" muzičara koji u nekom intervjuu ili kroz pjesmu, prije ili kasnije, ne poentira s istom tom univerzalnom pričom o miru, ljubavi i pozitivi.

Samo što valjda to nekome smeta kad to kaže neko iz pop estradnog okvira, a kad roker kaže ili insinuira peace & love, onda je to duboko i filozofski.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Nije isto kada se na to poziva na način da to shvati neko, bez da to izričito izrekne, iako znaš da mnogi neće. I imaš nekoga ko to izričito govori onima koji ni tako to shvatiti neće.
:starrr

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Šta ne volite ili volite kombinovati
    by Kamilica » » in Gastronomija
    36 Replies
    4236 Views
    Last post by Kikirikiniki
  • Katastrofalne vijesti za Arsenal: William Saliba mora na operaciju, propušta prvi dio sezone
    by Ćato » » in Fudbal
    0 Replies
    60 Views
    Last post by Ćato
  • Neobicna prijateljstva
    by Peace » » in Flora i fauna
    99 Replies
    14926 Views
    Last post by Bella