Utisci (i slike) iz Bosne, part 2
Utisci (i slike) iz Bosne, part 2
Imat cu sigurno mnogo da podijelim, pa cu na jednom mjestu.
Re: Utisci (i slike) iz Bosne, part 2
Muz je u isto vrijeme s bratom “potego” 5-6 piva, i to na 2-3 sata sna predhodne noci (jos se nismo podesili na ovu vremensku zonu) zatim sjeo za volan, zakacio ogradu jednog mostica do kuce i napravio poprilicnu stetu na auto.
Iako nista nisam govorila, lice je moje valjda sve govorilo. Pravdao se 4-5 sati sinoc, uvjeren je da je kvar “puko”, da ga je “bacilo”, no sve bi to mozda i povjerovala da je bio naspavan i da je pio limunadu umjesto pive.
Dobro, nije bas da nisam nista ni rekla, rekla sam ipak da su djeca posla s nama na dva mjeseca jer su vjerovala da je on dobar babo i da se nakon 20 god drukcijeg zivota sad vise nece stopiti sa sredinom.
Iako nista nisam govorila, lice je moje valjda sve govorilo. Pravdao se 4-5 sati sinoc, uvjeren je da je kvar “puko”, da ga je “bacilo”, no sve bi to mozda i povjerovala da je bio naspavan i da je pio limunadu umjesto pive.
Dobro, nije bas da nisam nista ni rekla, rekla sam ipak da su djeca posla s nama na dva mjeseca jer su vjerovala da je on dobar babo i da se nakon 20 god drukcijeg zivota sad vise nece stopiti sa sredinom.
Kuca do nase je kuca od rodjaka cojekovog.
U dvoristu imaju izvor, tu sipam vodu za pice djeci i sebi. Iako je dobra i voda s cesme.

U dvoristu imaju izvor, tu sipam vodu za pice djeci i sebi. Iako je dobra i voda s cesme.

“Fabrika” za drveni ugalj. Na njoj radi i zena
A par tako budalasto trosi novac, ko ne zna rekao bi dobili na lutriji.

A par tako budalasto trosi novac, ko ne zna rekao bi dobili na lutriji.

Lijepa priroda.. video
.............................................................................................
eh.. to jeste ..peh..kad ti se na godishnjem, i tako shto desi.. pa umjesto uzivanja. idu popravke...izgubljeno vrijeme. itdPeace wrote: ↑Thu Jun 16, 2022 12:07 pmMuz je u isto vrijeme s bratom “potego” 5-6 piva, i to na 2-3 sata sna predhodne noci (jos se nismo podesili na ovu vremensku zonu) zatim sjeo za volan, zakacio ogradu jednog mostica do kuce i napravio poprilicnu stetu na auto.
.. ili ti neko ukrade ili izgubish ..dokumente.
Jel auto. iznajmljen?
.............................................................................................
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Imam i ja utisaka, i verujte nije bilo negativnih
počev od Višegrada gde smo uzeli apartman sa pogldom na "Ćupriju"
zaista ljubazani ljudi.
Baš kao i Sarajlije sa kojima sam se sretao na Baščaršiji, obišli smo je onako vojvođanski lagano i svuda zavirili.
i videli i ćevape i kafu kako se tuca u dilbeku, i rahatluk probali, obišli i Begovu džamiju...
na žalost kratak dan za više obići u Sarajevu.
Krstarili smo Drinom i kanjonom Drine.
Obišli smo Romaniju gde je jagnjetina sa ražnja fantazija.
I teletina ispod sača je priča za sebe, nadam se u nastavcima.
Sve u svemu, sedmica koja puni baterije i prazni mozak a napetost i stres čisti kao blato sa cipela.
počev od Višegrada gde smo uzeli apartman sa pogldom na "Ćupriju"
zaista ljubazani ljudi.
Baš kao i Sarajlije sa kojima sam se sretao na Baščaršiji, obišli smo je onako vojvođanski lagano i svuda zavirili.
i videli i ćevape i kafu kako se tuca u dilbeku, i rahatluk probali, obišli i Begovu džamiju...
na žalost kratak dan za više obići u Sarajevu.
Krstarili smo Drinom i kanjonom Drine.
Obišli smo Romaniju gde je jagnjetina sa ražnja fantazija.
I teletina ispod sača je priča za sebe, nadam se u nastavcima.
Sve u svemu, sedmica koja puni baterije i prazni mozak a napetost i stres čisti kao blato sa cipela.
Legal Alien
Auto je nas Bella. 12 god vec lezi, tj vozi se samo dok smo ovdje.
Kupili smo jucer ipak nesto bolje, jace i vece.
Kupili smo jucer ipak nesto bolje, jace i vece.
Lijepo mjesto Peace.. nije prenaseljeno 
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Divno mesto, napunilo i mene utiscima, zapravo divan predeo, bar u ovo doba godine.
Legal Alien
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Divno mesto, napunilo i mene utiscima, zapravo divan predeo, bar u ovo doba godine.
Legal Alien
Mjesto sa cukom je kod djevera, cuko je njihov. Jeste lijepo mjesto, pripada opcino Kiseljak. Ljudi uokolo imaju bas dobre kuce.
Postoji razlog zasto nije prenaseljeno - ravnica je u drzavnom posjedu, tu je Jugoslavilja sadila zito. Sad lokalni mjestani sade za svoje potrebe, ali dozvolu za gradnju ne moze dobiti niko.
Prve dvije slike, s klupom i voda, sad za sad posjedujemo.
Danas bila na selu. Kod cojekovog brata a onda kod mojoh roditelja.
Vidjeli dosta poznatog svijeta.
Isla do mezara nene, dede i amidze.
Posjetila nase prve komsije, obisla s mamom njenu bastu, malo grabila na njivi, muz se penjao na tresnju… Zezali me - treba da pomuzem kravu

[url=https://ibb.co/3Cn25Hg]
[/url]

Vidjeli dosta poznatog svijeta.
Isla do mezara nene, dede i amidze.
Posjetila nase prve komsije, obisla s mamom njenu bastu, malo grabila na njivi, muz se penjao na tresnju… Zezali me - treba da pomuzem kravu

[url=https://ibb.co/3Cn25Hg]

[/url]
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Ne znam koliko ste blizu (daleko) od Visokog i piramida. Ukoliko Vas put nanese do piramida, bio bih srećan i zahvalan za par fotografija i utisak da li to stvarno može biti piramida ili to neko gura svoju priču.
Legal Alien
Nismo daleko. Imam i neke familije u Visokom.
Kcerkicu smo jutros rano odvezli ns stanicu, busom je otisla do Hrvatske. S prijateljima iz Amerike ce provesti par dana na Hvaru.
U 7 ujutro mozete pojesti vruc burek.
Svi nas poznati ljube kad nas
Svi te nesto guraju da jedes …. Jedi, jedi, jedi, jedi… kad ti je tanjur do pola prazan dodaju ti jos hrane u tanjur.
Kolaci se mnogo jedu. Prvi dan mi je donijela mama kolace, drugi komsinica, peti dan snaha - dvoje kolace, sesti dan opet snaha - neku vocnu tortu
Niko je ne jede.
U trogovinama gdje sam bila do sada mnogo je vise slatkisa u ponudi nego voca i povrca.
Mnogo se jede meso.
Dobre stvari su mi skupe za ove plate. Dvije sijelice za auto platili 200 km
Danas sam kuci. Ako komsinica uprati da jos nisam pocela sredjivati po kuci, ona ce doci da mi sredjuje.
U 7 ujutro mozete pojesti vruc burek.
Svi nas poznati ljube kad nas
Svi te nesto guraju da jedes …. Jedi, jedi, jedi, jedi… kad ti je tanjur do pola prazan dodaju ti jos hrane u tanjur.
Kolaci se mnogo jedu. Prvi dan mi je donijela mama kolace, drugi komsinica, peti dan snaha - dvoje kolace, sesti dan opet snaha - neku vocnu tortu
Niko je ne jede.
U trogovinama gdje sam bila do sada mnogo je vise slatkisa u ponudi nego voca i povrca.
Mnogo se jede meso.
Dobre stvari su mi skupe za ove plate. Dvije sijelice za auto platili 200 km
Danas sam kuci. Ako komsinica uprati da jos nisam pocela sredjivati po kuci, ona ce doci da mi sredjuje.
Neki skopcaju pojas prvo pa tek onda sjednu za volan..
A bio je jedan period kada su se u Italiji nosile bijele majice sa imitacijom pojasa...
Ja prvo sto radim je stavljam pojas...
pa tek onda palim auto...pa čak I pozadi kad sjedim..
A bio je jedan period kada su se u Italiji nosile bijele majice sa imitacijom pojasa...
Ja prvo sto radim je stavljam pojas...
U saobracaju se mnogo manje juri, postavljene su kamere.
Ali i dalje svjedocimo nepromisljenom izlijetanju.
Kako ima tijesnih ulica … moras ulaziti u necije dvoriste ako ti ide auto u susret.
Nekad smo razmisljali da kupimo nov auto, ali ne znam je li to pametno….ljudi ce te brzo izgrebati.
Ali i dalje svjedocimo nepromisljenom izlijetanju.
Kako ima tijesnih ulica … moras ulaziti u necije dvoriste ako ti ide auto u susret.
Nekad smo razmisljali da kupimo nov auto, ali ne znam je li to pametno….ljudi ce te brzo izgrebati.
Meni su ulice I putevi u Bosni svi preuski...
Najgore su mi ceste van grada, naseljena mjesta gdje pjesaci idu cestom..
Najgore su mi ceste van grada, naseljena mjesta gdje pjesaci idu cestom..
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 148 Replies
- 865 Views
-
Last post by Peace
-
- 73 Replies