Nigdje kao u Bosni
Re: Nigdje kao u Bosni
Pričala sam sa nekoliko osoba i u razgovoru dotakli se teme o zaključavanju dvorišta / kuće.. Njih nekoliko kaže da nikada kuću ne zaključavaju noću / danju.. spavaju kuće otključane …
Jedna reče : “siromašnija sam od svakog lopova, samo bi se lopov razočarao, ništa ne bi našao..”….
Jedna reče : “siromašnija sam od svakog lopova, samo bi se lopov razočarao, ništa ne bi našao..”….
uopshte nije promjenjena verzija..samo se proshirila.. shodno situacijama.. koje idu uz 'ljubaznost' na radnom mjestu.
.. koja je izgleda rijetkost i eto. deshvaju se samo 'posebnim' koji to znaju da primjete..
. dakle . vratila si se..
ne znam . smijeshno mi je da pishem .. likewise.... ali chinjenica je . da je on ljubazan(po tvom kriteriju) .zabog toga shto nije obezbijedio sitni kusur.. i poklanja kafe gostima....
ako nema sitnog novca: da je odgovotan radnik napisao bi. to... pored kase ili kad gost naruchuje..
. ali ima teorija. i : da si ti samo kafu naruchila.on ochekivao i kolach kiselu itd.. i ko veli.. evo ti je djaba.. . napij se
...a da li sebe vidish ..
vozacha autobusa josh nismo obradili
ali mani mi svojih “argumenata”,
.............................................................................................
evo
OPISAO SUSRET S MUŠKARCEM
Video / Lepi doživio neprijatnost u Sarajevu: "P*** ti materina, što nećeš da se slikaš"
https://avaz.ba/showbiz/muzika/1067760/ ... -se-slikasI ovdje se dešava to da ja prolazim, a on mi kaže: "Hajde da se slikamo", a ja mu u prolazu odgovorim: "Drugi put batice, žurim". Kad on stade i kaže mi: "P*** ti materina, što nećeš da se slikaš?', ispričao je pjevač.
.............................................................................................
Ti ne “širiš opcije” ti jednostavno izmišljaš motive pretpostavljaš mogućnosti “.možda ovo, možda ono”.
Sve ostalo što si dodala — da mu je cilj bio da se vratim, da je očekivao kolač i kiselu, da me htio navući, da poklanja kafe ‘posebnima’ — nemaš nikakav dokaz, kao ni za ostalo sto si navodila.. (I da jesam se vratila, i opet kafu popila, u čemu bi bio problem!? ):??
Ti kažeš ‘možda je očekivao ovo’, ‘možda mu je cilj bio ono’, ‘“možda je mislio ovo”..
Sve je kod tebe ‘možda’…
A onda na kraju iz tog ‘možda’ dođeš do zaključak da je on “lopov’…
Nekoliko puta optužuješ javno nekoga lopovom bez konkretnih dokaza samo zato jer nije imao sitno,, veća kazna bi bila tebi za optužbu i klevetu nego njemu za “Hajd platit ćeš drugi put”..Ne možeš nekoga nazivati LOPOVOM, samo zato sto se ne ukapa, u “tvoj pravilnik”,.
I za kraj, jedna stvar:
ti meni prigovaraš zbog ‘ljubaznosti’ dok si od običnog mog iskustva napravila priču u kojoj je konobar lopov, ja potencijalna saučesnica, a vozač potencijalni seksualni predator.
Ma svaka cast, samo mi ti nemoj o ljubaznosti …
Fin/The end/kraj ovde moje diskusije sa tobom na ovu temu..
Sve ostalo što si dodala — da mu je cilj bio da se vratim, da je očekivao kolač i kiselu, da me htio navući, da poklanja kafe ‘posebnima’ — nemaš nikakav dokaz, kao ni za ostalo sto si navodila.. (I da jesam se vratila, i opet kafu popila, u čemu bi bio problem!? ):??
Ti kažeš ‘možda je očekivao ovo’, ‘možda mu je cilj bio ono’, ‘“možda je mislio ovo”..
Sve je kod tebe ‘možda’…
Nekoliko puta optužuješ javno nekoga lopovom bez konkretnih dokaza samo zato jer nije imao sitno,, veća kazna bi bila tebi za optužbu i klevetu nego njemu za “Hajd platit ćeš drugi put”..Ne možeš nekoga nazivati LOPOVOM, samo zato sto se ne ukapa, u “tvoj pravilnik”,.
I za kraj, jedna stvar:
ti meni prigovaraš zbog ‘ljubaznosti’ dok si od običnog mog iskustva napravila priču u kojoj je konobar lopov, ja potencijalna saučesnica, a vozač potencijalni seksualni predator.
Ma svaka cast, samo mi ti nemoj o ljubaznosti …
Fin/The end/kraj ovde moje diskusije sa tobom na ovu temu..
. navodim motive. jer je to rijetka situacija. da se u ugostiteljskom objektu , ne moze platiti obichna kafa ,koja je najeftinija opcija na menu
. nekima ,kao tebi je to 'ljubaznost'' hochsh da kazesh. da si ti djelovala pouzdano. i da je konobar bio siguran da chesh se vratiti,sa 'sichom' da nadoknadish manjak pazara .tog dana..
. nema dokaza..
ljubaznog naroda ima . i nije rijetkost... navedeni sluchajevi, nisu u toj kategoriji..
. mozda sa ruchka od 5 osoba ? shta se tu deshavalo
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 22 Replies
- 9060 Views
-
Last post by Bella
-
- 171 Replies