Mačke
Re: Mačke
Kćerka našla pored kontejnera izbačene. Tek se okotili, tako da nisu imali nikakve šanse vani.. E sad ih treba hraniti adaptirani mlijekom svaka 3 sata, grijati električnom dekicom, masirati stomak da nauče vršiti nuždu... Kod nje su već skoro sedmicu, valjda će preživjeti

Update: jedno mače je nažalost uginulo, drugo se još drži. Nisam imao pojma da im je tako teško bez mame
Ako prede, to je dobar znak.
Moja maca se zove Puma, ali rijetko je tako zovom.
Vise je Pumica, muz je zove Micika, sin je zove Cica, nekad je zovemo Cicimici.
Puma smo joj prvo nadili zbog njene spretnosti da se vrebe po stablima i krovovima.
Nesto skontaj da se veze uz njen karakter/zivot.
Jednu macu sam zvala Pinky. Igrala se s necim sto je bilo pink (roze) i sva se bila ubojila, ta joj boja ostala 2-3 dana.
Puma smo joj prvo nadili zbog njene spretnosti da se vrebe po stablima i krovovima.
Jednu macu sam zvala Pinky. Igrala se s necim sto je bilo pink (roze) i sva se bila ubojila, ta joj boja ostala 2-3 dana.
Svidjaju mi se imenaPeace wrote: ↑Wed Nov 26, 2025 1:54 amAko prede, to je dobar znak.
joker wrote: ↑Tue Nov 25, 2025 11:31 pm
Update: jedno mače je nažalost uginulo, drugo se još drži. Nisam imao pojma da im je tako teško bez mame. Kćerka na putu, a žena i ja preuzeli obavezu. Znači, nema spavanja duže od 4 sata, postao sam expert za adaptirano mlijeko i lov na buhe (kad je mače ovako malo ne smiješ ga ničim tretirati). Nadam se da će uspjeti. Ako preživi ne dam ga nikom!
Je li prezivjela?
Još uvijek se drži, prešla je na mesnu hranu. Tek uči da to jede i sva se umaže dok pojedePeace wrote: ↑Wed Dec 10, 2025 12:11 amjoker wrote: ↑Tue Nov 25, 2025 11:31 pm
Update: jedno mače je nažalost uginulo, drugo se još drži. Nisam imao pojma da im je tako teško bez mame. Kćerka na putu, a žena i ja preuzeli obavezu. Znači, nema spavanja duže od 4 sata, postao sam expert za adaptirano mlijeko i lov na buhe (kad je mače ovako malo ne smiješ ga ničim tretirati). Nadam se da će uspjeti. Ako preživi ne dam ga nikom!
Je li prezivjela?