Price povratnika

Društvene teme iz Bosne i Hercegovine
Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Price povratnika

Unread post by Coolio »

Ovo si perfektno rekla i potpisujem svaku rec. Isto je i sa Srbijom. Sto kazes ti,sve te turbulencije,raspadi,ratovi,bombardovanje itd.je od nasih ljudi napravilo sposobne. Ovde na zapadu maltene i kada treba sijalica da se zameni pozvace firmu,nece nista da radi jer ne ume.

Kada su deca moje sestre presla ovde iz Srbije i trebale da nastave sa skolovanjem, u petom razredu su ucile ono sto su u Srbiji u drugom razredu.

Jedini razlozi sto sam ja na zapadu je taj sto se zna neki sistem,postuje se rad,od plate se zivi normalno i nemas stresove da li ces imati da platis racune ili ne i mogu da putujem po svetu bez ikakvog cimanja o vizama,odredjenom duzinom boravka itd.

Ja sada kada bih radio recimo u stampariji u Srbiji ja bih imao platu 500 eura. Ja sa tih 500 eura ne bih mogao pola meseca da zivim s'obzirom na cene dole. Dole je skuplje nego ovde...

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Da li tu u Njamckoj mozes da pokrijes sve troskove zivota sa svojom platom ili treba i zenina?

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Da me ne shvatis pogresno, ne govorim da treba da se vratis. Ti sam znas sta je bolje za tebe i postujem.
I ne govorim ovo sve radi tebe, nego i radi sebe.
Razmisljam glasno.
Mislim da treba covjek uvijek imati open mind.

Ja znam da bi mi uspjeli. Mi imamo toliko ideja. Imamo i mogucnost da ih pokrenemo.
Mada i ovo uspjeli…Uspjeh je rijec koja se moze tumaciti na mnogo nacina.

Covjek, ja mislim samo na samrti ce imati jasan pogled.
Kad se okrene i pogleda na svoj zivot.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Sa svojom platom mogu pokriti sve troskove i da mi ostane za zivot. Bez zenine plate. Kada dvoje zaradjuju mnogo je bolje naravno ali i kada sam zaradjujes mozes ziveti normalno. Ovde kada ti firma da otkaz na primer, ti dobijas od drzave godinu dana platu koju si dobijao u firmi. To je da imas vremena naci drugi posao. Firma koja ti da otkaz ovde obavezna je da ti plati obestecenje (abfindung ). Ako radis na primer sedam godina u firmi, duzna je da ti po godini isplati brutto koji ti je bio na mesecnom nivou. Dakle ako je moja mesecna plata 3500 brutto firma kada bi mi dala otkaz morala bi da mi isplati 7 x 3500 = 24.500€ brutto. Kada oporezuju te pare,dobio bih oko 20.000€ netto. To je ono sto sam govorio da je radnik zasticen. Taj novac ne dobijas jedino ako u firmi dobijes otkaz jer si ukrao nesto ili sta ti ja znam.

Sa platom od 2.500€ samac kada plati sve racune i kiriju ostaje mu 1.500€ za zivot a hrana i sve je jeftinije nego u Srbiji.

A u Srbiji je plata 500€ i nemas ni za pola meseca kada poplacas sve.

Znam Peace da govoris uopsteno. Ti bi uspela jer ti imas sa cim da pocnes, imas plan. Ja govorim da je tesko za one koji se vrate a da nemaju nikakvu ustedjevinu nego jednostavno da zive dole,pocnu od nule bukvalno.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Coolio wrote:
Fri Dec 19, 2025 12:15 pm
Sa svojom platom mogu pokriti sve troskove i da mi ostane za zivot. Bez zenine plate. Kada dvoje zaradjuju mnogo je bolje naravno ali i kada sam zaradjujes mozes ziveti normalno. Ovde kada ti firma da otkaz na primer, ti dobijas od drzave godinu dana platu koju si dobijao u firmi. To je da imas vremena naci drugi posao. Firma koja ti da otkaz ovde obavezna je da ti plati obestecenje (abfindung ). Ako radis na primer sedam godina u firmi, duzna je da ti po godini isplati brutto koji ti je bio na mesecnom nivou. Dakle ako je moja mesecna plata 3500 brutto firma kada bi mi dala otkaz morala bi da mi isplati 7 x 3500 = 24.500€ brutto. Kada oporezuju te pare,dobio bih oko 20.000€ netto. To je ono sto sam govorio da je radnik zasticen. Taj novac ne dobijas jedino ako u firmi dobijes otkaz jer si ukrao nesto ili sta ti ja znam.

Sa platom od 2.500€ samac kada plati sve racune i kiriju ostaje mu 1.500€ za zivot a hrana i sve je jeftinije nego u Srbiji.

Znam Peace da govoris uopsteno. Ti bi uspela jer ti imas sa cim da pocnes, imas plan. Ja govorim da je tesko za one koji se vrate a da nemaju nikakvu ustedjevinu nego jednostavno da zive dole,pocnu od nule bukvalno.
Volim sto si ovo ispricao. Vjeruj da je tako radnik zasticen nisam znala. Amerika je brutalna, nemas nista. Mogu ti naci bilo koji razlog i da nemas nista.
Mogu te poslati na layoff, tada mozes od drzave nesto primati, ali to ide sa tvog penzionog fonda.

Slusala sam mnoge ispovijedi ljudi koji si u Njemackoj.
Vecina se izjasnjava da bez dvije plate porodica ne moze izaci na kraj. Zato sam pitala.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Fri Dec 19, 2025 2:14 pm
Coolio wrote:
Fri Dec 19, 2025 12:15 pm

Volim sto si ovo ispricao. Vjeruj da je tako radnik zasticen nisam znala. Amerika je brutalna, nemas nista. Mogu ti naci bilo koji razlog i da nemas nista.
Mogu te poslati na layoff, tada mozes od drzave nesto primati, ali to ide sa tvog penzionog fonda.

Slusala sam mnoge ispovijedi ljudi koji si u Njemackoj.
Vecina se izjasnjava da bez dvije plate porodica ne moze izaci na kraj. Zato sam pitala.
Znas kako Peace. Kada recimo zivimo ja,zena i dete. I samo ja radim. Zena tada dobija novac od drzave.Drzava izracuna koliko nam je potrebno za zivot,oduzme moju platu i resto doda. Za dete se dobija 250 eura mesecno deciji dodatak. Jednom godisnje deciji dodatak bude za 100-150 eura veci, to je u onom mesecu kada deca treba da krenu u skolu pa ti daju vise da bi detetu kupio pribor, sveske, blokove za crtanje itd.

Dakle ako porodica zivi na okupu primanja imas. Samo naravno da vise imas ako oboje rade. A recimo kada bih ziveo sam i zaradim 2500 eura ja naravno necu da iznajmim trosoban ili veci stan vec neki mali stancic za mene samog. Takav stancic ovde kosta oko 450-500 eura, struja i grejanje mesecno 150, mobilni telefon 20-30 a moze ici i do 100 (zavisi ako i koji tel.uzmes na pretplatu) , drzavna televizija jdm obavezna da se placa, oko 60 eura tromesecno,to mu dodje 20 eura na mesecnom nivou. Ako imas auto preskup 100-120 eura na mesecnom nivou je osiguranje i to vollkasko, jeftiniji je do 50. Internet 30-40 eura. S'tim sto mozes sam da odlucis da li zelis da placas mesecno,tromesecno,sestomesecno ili jednom godisnje. Parking je kod tvoje kuce,stana besplatan. I 70% ulica parking je besplatan barem u mom kraju. I dakle kada saberes 500 stan, 150 struja i grejanje, 100 telefon, 120 osiguranje za auto, 20 drzavna televizija, internet 40 ispadne ti nesto vise od 900 eura. To sam sve racunao maksimum a ne minimum. I da recimo imas najminimalniju platu u Nemackoj (oko 2000 eura ) tebi ostaje da kazemo 1000 eura. I od toga sebi kupujes hranu,pice i ostale osnovne stvari. To je kao sto rekoh kada imas najmanju platu i bez da imas dodatni posao itd. Sto znaci, jeste kriza na zapadu jali u smislu da se nekada jos bolje zivelo i vise zaradjivalo. Za sada je jos uvek podnosljivo.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Sad i meni doslo da upisem kako je kod nas.

Poslije odbitaka ja sam kuci donosila oko $2300-$2400.
Rata kuce, sa osiguranjem kuce koje moras imati, i drzavnim porezom, je $1700.
Struja/voda/plin oko $350.
Telefoni/4 linije $200.
Osiguranje na 3 auta, $350.
Za gorivo smo nas troje trosili otprilike isto toliko, recimo $300.
Zdravstveno osiguranje za nas troje prosle god sam placala $190.
Dental placam samo za sina, $25. Mi nase rutine odradimo u Bosni.
Internet $70.
Hulu/netfix $40.
Hrana/pice/higijena, nas troje odraslih ljudi trebamo najmanje $1200.

Ako sam dobro sabrala to je $4,425. Vratimo se na moju platu, $2400.
Nama znaci treba toliko da ne zavrsimo na ulici.
Rate na auto nemamo, kupili smo ih keshom. Ljudi koji imaju, a uvlavnom imaju, daje otprilke $400-$500 mjesecno.
Hvala Bogu zdravi smo, i ne trebaju nam doktori. Ljudi koji nisu, i pored osiguranja moraju dosta davati iz svog novcanika.
Sin je npr trebao nesto uraditi kod zubara, osigaranje pokriva samo $1000 mjesecno. Njegov je racun bio $2600. Znaci mi placamo tih dodatnih $1600.
Mi sreca nemamo nekih kredita, drzimo se podalje od svega sto nam ne treba. Ljudi imaju.
Odjecu stvarno ne kupujemo bez potrebe. Ne mijenjamo namjestaj dok za to stvarno ne dodje vrijeme, znaci kad se stari pohaba.
Pored svega toga, u zadnje 2 god trebali smo dodatnih $2000 mjesecno, za troskove stanovanja sina na univerzitetu. To je zavrsilo, hvalo Bogu.
Imas uvijek i neke vanredne troskove - treba neki auto nove gume, istekla registracija, treba poslati za kurbam, skuplja se za nekoga, hajd ti sad ne daj, neko te pozove na neku proslavu…
Muz pusi, tu ide oko $300 mjesecno. To je adikcija/luksuz, zato to nisam gore stavila.
Ako stavimo ove troskove cigara i stanovanja sina tokom skolovanja, dobijamo iznos 6,725.

Znaci to je trebalo da opstanemo zadnje dvije god. Uvijek smo imali nekih dodatnih troskova. Vratimo se opet na moju platu, $2400.

Ja bi s ovom platom mogla prezivjeti sama, znaci samo nekako prezivjeti, u nekom jeftinom stanu najgorih erija u gradu. Vise od toga nista ne bi mogla.

U Bosni s platom od 1000 KM ja sama mogu zivjeti bolje nego ja sama ovdje od ovih $2400.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ne znam zaista, stvarno nisam znao da je tako u Americi. Mislio sam da je mnogo bolje.
Ispada da je ovde mnogo bolje organizovano nego tamo.

Mi zdravstveno osiguranje ne placamo, to se odbija od brutta, ono sto nama ostane netto to je plata.

Inace osiguranja pokriva mnogo toga ovde...Mislim ides na preglede,recepte koje dobijas i podizes lekove ne placas nista, mozda neke par eura platis u retkim slucajevima. To nisam bas siguran ili 99% je tako. Zubar besplatan, rendgeni besplatno, mrt,ct ili sta god besplatno se rade. Ne daj Boze operacije takodje besplatno. Slanje u Banje na terapije besplatno. Tri puta je besplatna vantelesna oplodnja na primer. Jedino sto znam da je placeno je recimo kada je cerka moje sestre radila proteze. Proteza kosta 12 000 eura, 90% je pokrilo osiguranje a 10% platila moja sestra i to se moze birati da li hoces odjednom ili mesecno da placas. Znam recimo da se placa ciscenje zuba iili recimo implatanti itd. Ali recimo i za to su pronasli resenje. Ima neko, to se ovde zove zusatz versicherung, kao dodatno osiguranje koje placas 40-50 eura mesecno i onda ti je cak i sve to besplatno.

I ovde je isto skupo pusenje. Paklica cigareta 9 eura, tako da u sustini pusaci mesecno daju 300-400 eura na to. Cisto bacanje para.

Ti bi u Bosni mogla da zivis mozda sa 1000 KM ali da imas kucu za koju ne placas kredit nego da je tvoja. Tako bi isto i tu zivela normalno sa 2400 dolara da za kucu nemas obavezu placati ratu nego da je tvoja.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Pa ne bih.
Jer ti ovdje moras placati na kucu osiguranje. To su drvene kuce, one mogu izgoriti za 10 minuta. Ili ih vjetar moze podici.pa gdje si onda. Isto moras porez na zemlju. Samo to dvoje izlazi te $600-700, mjesecno, zavisno od erije u kojoj zivis.
Onda, s obzirom da to nije tvrdi materijal, ti imas mnogo investicije. Klima npr ce ti otici bar dva puta dok je isplatis. Ovdje ne mozemo zivjeti bez nje, pogusili bi se. Ode ti bar dva puta krov. Ode ti siding. Ode nesto u kuci.
Prijateljica zvala ljude da vidi posto bi joj zamijenili vrata na kuhinjskim elementima. Hoce ljudi $14,000.
Rodjak zvao ljude da mu renoviraju kupatilo, hoce ljudi $20,000.
Nista, ljudi krpe ono sto imaju.

Govorim ti ovdje o prosjecnim porodicama i primanjem. A takvih je najvise.
Postoje i ljudi s vecim zaradama. U te ulazi i moj cojek, hvala Bogu.
Zato smo sve to mogli izgurati.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Sve te razumem Peace. Zaista nisam znao da je tako u Americi. Imao sam totalno drugacije misljenje.

U svakom slucaju, zelja za posetom Americi ce uvek biti...

Nekada sam imao u planu otici za Ameriku,davno je to bilo jos dok su moji vrsnjaci isli kao razmena studenata, radili kao spasioci po bazenima i ostajali tamo...

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Nisam ni ja znala za te neke stvari iz Njemacke. Mada znala sam da Evropa generalno ima bolja radnicka prava.
Isto porodiljsko.
U USA kad toga u velikoj vecini firmi ne mozes ostvatiti nista, a nemas nista ni od drzave.
Mozda u vojski ako si, ili ako si zaposlen u Bijeloj Kuci, ili googlu, znaci bas, bas velike firme.
Neke manje drzavne firme ti mogu dati 60% od tvoje plate 6 sedmica nakon poroda.
Ali privatne, a takvih je najvise, nista. Ni prije poroda, ni poslije poroda.
Svaka moja frendica se nakon 40 dana vratila na posao. Ni to nije placeno, ali nekon toga, uglavnom gubis i posao.

Sinoc smo kod rodjaka, nekim poslom otisli. On vozi kamion, dosao kuci, covjeku 61 god, jedva se popeo uz stepdnice.
Otisla mi kicma, vozi 16 god. Samo broji mjeseca, jos dva treba da preda za penziju.
I konta sta ce moci raditi u penziji - mogao bi voziti towing truck, mogao bi razvoziti hranu….Znaci nema odmora dok ne zalegnes za smrt.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ovde nije tako. To je tamo bezobrazluk. Mada mislim i da je u Svajcarskoj slicno sto se porodjaja tice. Isto se nesto brzo moras vratiti na posao. Zato dosta njih dovodi majke da im cuvaju dete a neretko i dovode zene iz Srbije radi toga.

U Nemackoj je se novac koji primas nakon porodjaja zove Elterngeld. I sada sve zavisi od delova Nemacke ali uglavnom dobijas 65% od plate koju si zaradjivala narednih 12 do 24 meseci. Kako gde. Uz to, ako je zena ne daj Boze sama, ostavljena ona podnosi zahtev za dodatan novac kako bi mogla normalno da zivi i dobija ga.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Citala sam negdje da dobar dio Njemacke ima i besplatsn vrtic za djecu.
A u Austriji porodiljama salju medicinsko osoblje kuci dva puta u sedmici, da im pomognu i obuce ih stvari oko bebe.
Pored primanja koje imaju mame.

I u Svajcarskoj je bolje nego ovdje. Imamo nekog tamo. Bas par s dvoje male djece.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Za vrtic ima tabela. I placa se u zavisnosti od zarada. Tako da ima i besplatan vrtic za mnoge. Za vrtic traze da dostavis koliko zaradjujes brutto na godisnjem nivou. Na osnovu toga se odredjuje koliko ces placati vrtic. Cak ga i ja nisam placao tada. Zena nije imala puno radno vreme pa je njena brutto zarada bila mala. Tako da su to dobro uradili ovde. Placas na osnovu prihoda a ne svi isto. I tacno ti je to za Austriju. Cak i ovde imas to kome je potrebno. Zena Od ginekologa dobije paket pemparsa, maramica itd.kao znak paznje.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Coolio, pogledaj njega, molim te.
Proso je haman svijet citav, a izabro Sarajevo,
Njegova djevojka je prava Nijemica. Novinarka. I zapravo je njena ideja.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Hocu. Sada sam legao. Ovde je 03:25h :)

Kada se probudim procitacu i ostavljam komentar.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

I njega. Ja ga sada gledam.
Malo je duzi, ali dobar govor, extra dobar.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Sun Dec 21, 2025 2:50 am
Coolio, pogledaj njega, molim te.
Proso je haman svijet citav, a izabro Sarajevo,
Njegova djevojka je prava Nijemica. Novinarka. I zapravo je njena ideja.

Pogledao sam. Zanimljivo govori i sve je to super ali se opet vracam na ono da oni ne bi dosli tu a da nemaju ustedjevine i da uloze u nesto sto ce im donositi novac. Hocu reci oni se nisu vratili da se zaposle tu i da zive od bosanske plate nego da otvore nesto sto ce im donositi novac a da ne moraju mnogo da se pomuce. O tome masta svako od nas. To i ja planiram. O tome sam pisao i kada sam govorio o sinu. Da bude sam svoj gazda. A to je na balkanu najlakse. Inace ovaj par i da ne daj Boze ne uspe u Bosni uvek moze nazad za Nemacku ili bilo gde u svet jer je ona nemacki drzavljanin. I ja znam dosta njih sto se vratilo. Jedan je napravio zgradu sa osam stanova pa prodao stanove i zaradio cetri ipo puta vise od ulozenog. Neko otvori firmu. A ima i onih koji imaju online poslove pa odu svojoj kuci i od kuce rade za nemacke,austrijske,svajcarske firme i primaju njihove a ne bosanske plate. Neko ulozi u stocarstvo, jedan lik je ulozio u prepelice i toliko razvio biznis sa prodajom jaja da je postao enormno bogat. Dakle, bitna je ideja, ustedjevina i mozes nazad. Bez toga, ja ne verujem da je neko otisao nazad i da radi za srpsku/bosansku platu osim ako se nije prezaduzio na zapadu,nije placao nista itd.pa je morao da bezi nazad ili eventualno da dobije dobar posao u medicini pa da sa platom moze da zivi. Mada kod nas dobro mogu ziveti ljudi koji krece,rade fasade,plocice jer naplacuju na dnevnom nivou. To su ti neki zanati. A to sto kaze da mu gledaju Schufa-u za stan, to je ako ne placas racune na vreme,kredit ili sta vec pa ti stoji Schufa i onda vlasnik stana ne zeli takvoj osobi izdat stan. Inace stanova na sve strane, samo nicu zgrade

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Razumijem te. Vecinim dodju s novcem ili idejom, ili s oboje.
Taj drugi video, zadnji koji sam stavila, taj ja donio nesto, ali ipak ne dovoljno da zapocne nesto svoje, i radio je za druge ljude dok nije pokrenuo svoj posao. Pa i na tom svom je padao. I bio se spreman vratiti u USA.
Poslusaj ga, tj zboga je na koncu ostao. I zbog cega se vratio.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Poslusao sam i njega...Jako lepo prica, sve sto kaze je super. Jedino sto mi se ne svidja jesu komentari pojedinih ljudi koji ga navodno poznaju...Ali tako je uvek. Uvek se nadje neko da protivreci coveku. Sada da li je istina ili nije, ko ce ga znati.

Ovo su neki od komentara:

Klasicni luzer. Sve se ceka da nesto kaze kako je razvalio u BiH a on raspilavio kako je Amerika ovo Bosna ono. Da mu nije oca i majke ne bi hljeba imao jesti. Za sta god je uhvatio propalo. Trebao je reci koji je fakultet zavrsio, vjerovatno neka "visa uzaludna". Kucu koju spominje je takodje od oca i majke. Sama majka kao anesteziolog zaradjuje sigurno pola miliona dolara godisnje. Cijela njegova prica je mogla stati u 10min, ali dobro i kanal mora da zaradi. U svakom slucaju plasirate vrlo dobar materijal, uzivao sam u vecini prica koje ste objavili. Pozdrav iz Kanade.

Dok si ti bio u americi ja sam dole u bih grbacio i ogrbavio a nista nisam stekao. sve sto sam zaradio sam pojeo i popio,nije bilo nista da se usteka jer je plata 600 marki,stan i rezije 250 pa se ti snađi i rasporedi.. Lako je spontano po Bosni rostiljati i po trebevicu hodati kad je cifra iz amerike pod jastukom. Za jos koju godinu ces ti da se ispalis nazad vjeruj meni..

Blago tebi kako dobre roditelje imaš, američka primanja tvojih roditelja i brata i njihova odricanja uz dozu sreće su ti baš dobro došla…
Da njih nije kakva li bi tvoja sudbina bila. Svako dobro uskoro će babo i majka u penziju. Zar može iko ono što može dobar roditelj učiniti za svoje dijete…

@rrijecanka
vor 10 Monaten
Pa tu lezi caka svega, mogao si je dozvolit da se vrati, da proba nekoliko puta, da riskira… nije lako al da li bi tako mogao da nije imao obitelj iza sebe, pa i ženu i njenu obitelj koja ih je podržala… teško… nekako mi fali kraj ove price? Šta rade danas m, čime se bave…

Oni hoce da kazu da je prica nedovrsena...i u smislu da mu je lako kada mu pomazu roditelji,brat i ko vec sve.

Moje misljenje je da je nas kraj najlepsi za zivot i stojim iza toga da sam ubedjen da se niko dole ne bi vratio a da nema neku ustedjevinu i plan sta i kako. Jedino onaj ko se nauzimao kredita,mislio lako ce pa ne moze da izadje na kraj pa bezi nazad.

Inace ovako kako prica ovaj decko/covek zvuci ispravno.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Naravno da imaju ideju.
Ja u svim ovim pricama sam skontala da su svi ovi ljudi negdje vani stekli vjeru u sebe.To je najbitnije, za bilo gdje.
U USA si npr gurnut u taj svijet, i sad biraj, hoces li biti bezkucnik ili ces nestl postici/postati.
Ljudi su primorani probati sto nikad nisu ni sanjali da mogu raditi. I postali u tome dobri.
Mnogi su se dokazali u razlicitim poljima, uspjesno. I sad oni sebi vjeruju. I kad ti ulazis s tom vjerom u sebe, ti mozes bilo sta postici.
To je jedna stvar kojoj ja dajem prednost Americi.
Sad normalno ne mozes ti biti doktor i pravnik bez diplome, ali za neke poslove ljudi ti jednostavno daju sansu.
Npr prvi posao mog muza ovdje je bio takav, da niko u Bosni nije vjerovao da on to radi. Ono ko gdje ce on to, on se nikad nije s tim suocio, on zato nema diplomu ni zvanje…Njemu u Bosni nikad niko ne bi dal da to radi.
Takav je bio i mpj zadnji posao.
Mi smo stekli vjeru u sebe, i ne treba niko drugi da nam vjeruje, mi znamo da bi uspjeli u svemu sto pocnemo.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

A ti negativni komentari, ja to ne citam. Ne citam ni pozitivne. Ljudi govore cesto iz svog straha, iz svoje depresije, dosade, ljubomore…
Ako ne zelis biti zatrovan, kazem gi ne citaj ih.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

U potpunosti si u pravu za sve. Isto razmisljanje imam.
Volim tvoje savete jer su 1000% ispravni.

Inace svima nama je najlepse da zivimo tamo i gajimo ogromnu ljubav prema nasem kraju. Samo ta ljubav nam nazalost nije dovoljna ako nemamo sa cim zapoceti novi zivot tamo. Nazalost, za to su krivi poremeceni sistemi vrednosti u nasim zemljama i vlast koja unistava svoju zemlju.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

A pogledaj ovog Peace

https://www.facebook.com/share/r/1Fqpnj22pL/

Takodje lepo prica i objasnjava na primeru flase vode

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ja sam njega sinoc gledala. Dobar. Pored ostalog on objasnjava kako zivot funkcionise i medju razlicitim religijama. Znaci on u RS nema nikabih problema i posluje sa svima. Objasnjava koliko nas mediji drza nazadnim.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Najljepse price o ljubavi i prijateljstvu
    by Peace » » in Veze, brak, ljubav i seks
    9 Replies
    3135 Views
    Last post by Peace
  • Priče, iskustva s našeg posla
    by Peace » » in Brbljaonica
    64 Replies