Izgled-bitan ili ne?

Kutak za partnerske odnose - veze, brak, intimu. Sve teme koje se tiču ljubavnih i seksualnih odnosa
Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Izgled-bitan ili ne?

Unread post by Coolio »

Vec napisah negde da lep izgled cini mnogo toga...Nije samo bukvalno lepota...

Ima devojaka koje se lepo oblace i taj stil ih cini lepima...Kada kazem lepo, ne mislim na skupo nego na lepo ukomponovane boje,lep stil...I verujem da kada ne bi imale taj stil bile bi manje lepe... Ili recimo simatican smeh,..Mnogo toga...

A da li je bitna, neka hemija jeste potrebna da te privuce na neki nacin...a nakon toga dolazi sve ostalo,pocevsi od mana do vrlina...

Nisam opterecen da bude prelepa,da mastam o nekakvoj holivudskoj lepoti i slicno...

Vise gledam da mi devojka/zena bude u globalu lepa , znaci simpagtican izgled, lepo razmisljanje,normalno ponasanje, iskrenost, simpaticno oblacenje, povremeni simpatican stid itd.

Covece, ti Peace posedujes sve ovo...Svakoga dana dokazujem da sam u pravu kada kazem da te treba klonirati :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
e moj Zvaka.. daj boze da te opet ozenimo.. :hahah
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ne sekiraj se ti za mene Bella...Da hocu da se ozenim opet imao bih koga ali ne uzimam za zenu tek tako...

Mozda to rade oni zagoreli, ja u zivotu uzivam :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

tako svi prichaju. koji traze.. ' mogu ja, al' ihihi nechu'.. :hahah
. ne znsh ti shta ti 'zagoreli' rade ako se ne izjashnjavaju..
. a da uzivash. to je jako lepo chuti .. :D/ :lups
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ne znam za sve, govorim u svoje ime, za sebe... :D

Ne zanima me kako drugi gledaju na to,sta rade,kako rade...

Vodims e iskljucivo svojom logikom :) :cvijett

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Muškarcima je bitniji. Ženama je bitno da je situiran, pa nek je kakav god izgledom, ili karakterom :D/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. a kako che biti situiran u dvadesetim. nakon faxa.. :hm ok .ima diplomu. koja 'mozda' obecava

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Vjetar wrote:
Sat Dec 27, 2025 1:21 pm
Muškarcima je bitniji. Ženama je bitno da je situiran, pa nek je kakav god izgledom, ili karakterom :D/
To moze zavisiti u kojim godinama je zena.
Mislim da moze puno znaciti zeni koja je nabrala dosta godina.
Ono ne mozes sad u 40im ili 50im poceti s livade, nemas ni zivota ni energije da ostvaris nesto za solidan zivot.
Mladim zenama ne bi trebalo igrat ulogu, jer imas i snage i vremena.

Doduse u ovom brzom zivotu moze i njima igrat ulugu. Hoces sto prije da pokazes sto vise i odes sto dalje.
Ali mislim da se mladim ljjdima jos moze desiti ljubav. Pa ih ta zaslijepljenost moze drzati dok se ne stekne navika jedno na drugo, ili ne nadju djeca. Onda ih to dvoje moze odrzati, a stekne se btw i vjera/spoznaja da vas dvoje mozete steci za pristojan zivot.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Bella wrote:
Sat Dec 27, 2025 1:49 pm
. a kako che biti situiran u dvadesetim. nakon faxa.. :hm ok .ima diplomu. koja 'mozda' obecava
Uvijek se znalo ko je boljestojeći od ostalih. Ili ako je iz takve porodice. Od djetinjstva. Djevojke, žene to pogotovo znaju :jbg

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Peace wrote:
Sat Dec 27, 2025 3:36 pm
Vjetar wrote:
Ono ne mozes sad u 40im ili 50im poceti s livade, nemas ni zivota ni energije da ostvaris nesto za solidan zivot.

Doduse u ovom brzom zivotu moze i njima igrat ulugu. Hoces sto prije da pokazes sto vise i odes sto dalje.
Ali mislim da se mladim ljjdima jos moze desiti ljubav. Pa ih ta zaslijepljenost moze drzati dok se ne stekne navika jedno na drugo, ili ne nadju djeca. Onda ih to dvoje moze odrzati, a stekne se btw i vjera/spoznaja da vas dvoje mozete steci za pristojan zivot.
Da. Desi se ljubav prema dobrostojećem :DE To svakodnevno svjedočimo. Pa svejedno kako je dobrostojeći, jel od dilanja ili je naslijedio, ali je bitnije nego je li lijep :D/
Muškarcima je više bitno je li lijepa.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Vjetar wrote:
Sat Dec 27, 2025 4:33 pm
Bella wrote:
Sat Dec 27, 2025 1:49 pm
Uvijek se znalo ko je boljestojeći od ostalih. Ili ako je iz takve porodice. Od djetinjstva. Djevojke, žene to pogotovo znaju :jbg
:rlys bili ti Sebiju za punicu :-? ili Isaka za svekta :hahah

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Vjetar wrote:
Sat Dec 27, 2025 4:36 pm
Peace wrote:
Sat Dec 27, 2025 3:36 pm
Vjetar wrote:

Da. Desi se ljubav prema dobrostojećem :DE To svakodnevno svjedočimo. Pa svejedno kako je dobrostojeći, jel od dilanja ili je naslijedio, ali je bitnije nego je li lijep :D/
Muškarcima je više bitno je li lijepa.
Pisala sam na drugoj temi. viewtopic.php?f=31&t=1235
Hajde je molim te prebaci ovdje.

Samo zena koja nije imala dovoljno u zivotu moze vjerovati da ce je novci usreciti.
Zena koje jeste vec imala, svjesna je da nece.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Poznajem muskarca i zenu koji su zapoceli vezu u nemastini, nisu imali nista. Ona kao mlada bila lepa devojka,atraktivna...i svi se cudili sta trazi sa njim. Muskarac prodavao lubenice na ulici...Pa barem 10 godina najmanje ih je prodavao, ziveli su u nekoj iznajmljenoj kuci koja nije ni dovrsena bila.Vozili su auto koji se u najmanju ruku raspadao. Kupovali su samo neophodne stvari, novac stedeli. Nakon tih 10 godina ako ne i vise ulozili su novac u drogeriju...otvorili drogeriju i verovala ili ne, ljudi su kupovali kao da je bila jedina drogerija u gradu. Zena je ostala da radi u drogeriji,on je polagao za kamion. Polozio je za kamion i dobio posao u Austriji, tacnije Becu. Neka velika firma. Na taj nacin sredi vizu. Zatim vizu dobije zena na osnovu toga sto su u braku, troje dece mu rodila. Sada, imaju kucu, stan koji je spojen sa lokalom, uzivaju. Poenta price je da kada se neko voli , on ostaje zajedno i zajedno daje maksimum da stvori. Tacno je da se samo od ljubavi ne moze ziveti ali se moze sakupiti snage i izboriti se za bolje sutra.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ispricat cu jednom od cega smo mi poceli.

A sad cu ispricati nesto drugo.
Muz ima bratica, ozenjen i troje djece imaju. Gurali smo ih kroz krize, i on sad nekako zeli da se oduzi, iako se ja silno protivim tome.
Svake god dok smo u Bosni, napravi on neku proslavu, pozove nas, i zena njegova pozove svoje. Tu joj dodju roditelji, sestre i brat.
Tako je evo bilo 4 god.
I skoro gledamo neke slike s te vecere, i muz ce - bas je zgodan muskarac ovaj njen brat.
Mislim da je to rekao da testira jesam li ja to primijetila :rolleyes
Zanimljivo, nisam primijetila.
Kad sam ga u tom momentu pogledala dobro na slici, pa on je stvarno zgodan, tip ima tijelo, pa on s tim moze na naslovne novine nekih magazina…
Pa kako je onda moguce da ga ja nisam cak ni registrovala?
Jer sam prvo registrovala njegovo ponasanje….Njegov hod, njegovo drzanje, njegovu pricu….
To mi se nije svidilo, i sve dalje je palo u vodu…

Meni je veliko cudo da muskarac moze biti privucen samo izgledom zene. Velko cudo.. Ne mogu to da razumijem.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Navela je da joj je on prije izaska rekao da se udobno odjene, kao da odmara kod kuće.

"Dakle, odjenem trenerku, duksericu, kosu skupim u punđu. Nemam nakit, nemam ništa", kazala je.
Kada je došla ispred restorana, shvatila je da to nije "bezvezno" mjesto, već otmjeni lokal.

"Okrenula sam se i otišla. Čim me upoznaš, želiš da me poniziš ponižavajući me tako što ćeš me dovesti na mjesto za koje znaš da nisam dovoljno dobro odjevena? Apsolutno ne. Odmah si blokiran, pokazao si mi ko si. Ne moraš mi dvaput pokazati", kazala je.

Mnoge korisnice spomenute društvene mreže su podržale ovaj njen potez.
:hm
i , nismo saznali ..kako se on obukao..

:fpalm eto. ona je strashna. rekla ne :hahah

https://www.tiktok.com/@rachelanderson4 ... 0568406302

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Sun Dec 28, 2025 12:50 am
Ispricat cu jednom od cega smo mi poceli.

A sad cu ispricati nesto drugo.
Muz ima bratica, ozenjen i troje djece imaju. Gurali smo ih kroz krize, i on sad nekako zeli da se oduzi, iako se ja silno protivim tome.
Svake god dok smo u Bosni, napravi on neku proslavu, pozove nas, i zena njegova pozove svoje. Tu joj dodju roditelji, sestre i brat.
Tako je evo bilo 4 god.
I skoro gledamo neke slike s te vecere, i muz ce - bas je zgodan muskarac ovaj njen brat.
Mislim da je to rekao da testira jesam li ja to primijetila :rolleyes
Zanimljivo, nisam primijetila.
Kad sam ga u tom momentu pogledala dobro na slici, pa on je stvarno zgodan, tip ima tijelo, pa on s tim moze na naslovne novine nekih magazina…
Pa kako je onda moguce da ga ja nisam cak ni registrovala?
Jer sam prvo registrovala njegovo ponasanje….Njegov hod, njegovo drzanje, njegovu pricu….
To mi se nije svidilo, i sve dalje je palo u vodu…

Meni je veliko cudo da muskarac moze biti privucen samo izgledom zene. Velko cudo.. Ne mogu to da razumijem.
To ti je ono sto sam ja napisao...Nije lepota bukvalno samo neciji izgled, vec i sve ono sto nosi u sebi, sa sobom...

Inace,nije valjda da ti muz pravi problem ako pohvalis nekog muskarca :)

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ne pravi.
Vjerovatno ga je zanimalo zasto nisam nikad nista rekla na racun ovog stvarno zgodnog muskarca.
Cesto kazem muzu - ne primjecujem zgodne, primjecujem pametne, i ako se plasis za nesto, onda me samo drzi podalje od inteligentnih.
Za zgodne bez kulture, stvarno nemas brige. Nemas brige ni za jedne, ali primijetim muskarce s lijepim ponasanjem. I ta kultura mora postojati u citavoj njegovoj pojavnosti. Od oblacenja, hodanja, do tona.
Npr. desi se u restoranu, rucamo nas cetvero. Za susjednim stolom sjede dva muskarca, u mogucnosti sam da ga i vidim i cujem. I zbog onog sto cujem, nacina na koji sjedi, tona kojim se obraca svom sagovorniku, postaje lijep i privlacan.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Sun Dec 28, 2025 3:20 pm
Ne pravi.
Vjerovatno ga je zanimalo zasto nisam nikad nista rekla na racun ovog stvarno zgodnog muskarca.
Cesto kazem muzu - ne primjecujem zgodne, primjecujem pametne, i ako se plasis za nesto, onda me samo drzi podalje od inteligentnih.
Za zgodne bez kulture, stvarno nemas brige. Nemas brige ni za jedne, ali primijetim muskarce s lijepim ponasanjem. I ta kultura mora postojati u citavoj njegovoj pojavnosti. Od oblacenja, hodanja, do tona.
Npr. desi se u restoranu, rucamo nas cetvero. Za susjednim stolom sjede dva muskarca, u mogucnosti sam da ga i vidim i cujem. I zbog onog sto cujem, nacina na koji sjedi, tona kojim se obraca svom sagovorniku, postaje lijep i privlacan.
U potpunosti isto razmisljanje imamo. Nesto slicno sam vec napisao na ovu temu.

Jouri
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Jouri »

Sve mi je bitno. Ne treba pristajati na bilo sta.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Mozda ne treba pristajati na bilo sta ali moramo i mi sami imati sta da ponudimo. Ne mozemo traziti i ocekivati nesto od zene a da joj isto ne mozemo ponuditi.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Coolio wrote:
Sun Dec 28, 2025 5:05 pm
Mozda ne treba pristajati na bilo sta ali moramo i mi sami imati sta da ponudimo. Ne mozemo traziti i ocekivati nesto od zene a da joj isto ne mozemo ponuditi.
Tako je.
Postoji ona prica o profesoru koji se nikada nije ozenio.
Pitali ga studenti zasto nije.
Rekao je - trazio sam savrsenu zenu.
I nikad je niste nasli, pitali su dalje studenti?
Nasao sam je, rekao je profesor. Ali i ona je trazila savrsenog muskarca.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ja licno smatram da niko od nas nije savrsen. Da svi mi imamo i mane i vrline. Vazno je samo kako ih balansiras i koliko uspevas mane pribliziti vrlinama. Iskrena i prava veza ili brak pomazu u tome jer jedno drugo zbog prave ljubavi guraju partnera da pruzi maksimum i gledaju da mane budu skrajnute. Ako si sam ili imas zenu do koje ti nije stalo vec reda radi onda ti se i zelja za promenom ne budi.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Odlicno si to rekao.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
prevedeno na normlani jezik' koliko uspijesh mane da sakrijesh'. no. malo ko misli da ima mana... ovdje ih ima.koji su zaljubljeni u sebe.. :hahah . e to je za :killm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Sun Dec 28, 2025 6:55 pm
Odlicno si to rekao.
Imao sam od koga da naucim svo ovo vreme na forumu :)

Vidis kako je lepo druziti se sa tobom :)

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Crno-bijela fotografija, vaša ili posuđena:)
    by Kamilica » » in Fotografija
    94 Replies
    11523 Views
    Last post by Peace
  • Stan ili kuća
    by Ton » » in Stanovanje
    79 Replies
    6448 Views
    Last post by Coolio
  • Šta ne volite ili volite kombinovati
    by Kamilica » » in Gastronomija
    36 Replies