Sarajevo posjeta
Re: Sarajevo posjeta
NESPOSOBNOST
Haos u Sarajevu se nastavlja
Padinska naselja kao da su odsječena od svijeta
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/1016904 ... -nastavlja
.............................................................................................
Realno, nedostaje mi Sarajevo. Tacnije Bascarsija a zatim Trebevic 
.............................................................................................
Ovo je svakodnevnica postala
.. eto i snimatelj avaza. slika..
Sarajevo je lijepo.. i oduvijek mi je bila neka želja..
Ali ne za živjeti stalno..
Previše zagadljivosti. Tuzla i Zenica isto.
Ali ne za živjeti stalno..
Previše zagadljivosti. Tuzla i Zenica isto.
momak 23 poginuo. djevojka 17 izgubila nogu
. vozach
Ja sam ranije planirao da kupim neki stan u Sarajevu ali sam odustao. Verovao sam isto da je lepo za zivot ali sam promenio misljenje.
Ipak je lepse samo poseta na 10-ak dana
Poznavala sam momka. Duša od čovjeka, umjetnička... a najčešće smo se sretali u tramvaju...
Per aspera ad astra 
Žalosno..
koja tragedija..
Ne znam da li takodje pruga nije dobra jer tramvaj ne bi trebalo tek tako ispasti iz sina. Mada jeste krivina bila. Zna li se sta je sa vozacem bilo?
.Iz našeg iskustva možemo reći da nije do ljudskog faktora, tj. smatramo da vozač apsolutno nije odgovoran za ovu tragediju. Isto tako smatramo da je razlog kvar na tramvaju koji se nije mogao predvidjeti", poručeno je iz Sindikata Gras-a.
..tako je.. ' tramvaj poludio. znali smo da je lud.ali nismo mogli predvidjeti. kad che 'puchi'Firma GRAS, kao i sami uposleni, su za period postojanja doživjeli i preživjeli mnogo teških trenutaka, ali ova tragedija od jučer je jedan od najtežih dana u historiji GRAS-a, i za firmu i za uposlenike. Teško je naći adekvatne riječi u ovom trenutku. Niko od nas sigurno nije želio da se ova tragedija desi", naveli su.
.. nije istraga zavrshena..oni 'znaju'..
https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... ran/625561
Na kraju ce “momak biti odgovoran za svoju smrt”.. 
Užas :( Svakoga pogodi takva tragedija a posebno one koje su žrtvu poznavali na onaj ili ovaj način
Ovo što sam mogla da upratim tramvaj je bio star, kočnice možda otkazale.,Nesreće se nažalost dešavaju svuda, šteta samo što mora nešto da se desi da bi se poduzele mjere :(
"Kapacitet tramvajski nije odgovarajući, zbog toga se koriste i stari tramvaji. Ja bih bio najsretniji da imamo 45 novih tramvaja i da se oni samo koriste. Ali, nažalost, to još nismo uspjeli"
. i avioni su stari.. odrzavaju se i sluze... ..Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk obratio se danas javnosti povodom tragedije koja se jučer dogodila u glavnom gradu BiH, kada je tramvaj izletio iz šina i usmrtio jednu osobu te povrijedio četiri osobe, od kojih jednu teško.
. i zgrade su stare. .padaju fasade. jer se ne odzavaju
..
..
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nihad-u ... /260213140
Jedni kažu jedno, drugi drugo..nazalost, saobracaj nimalo nije bezbjedan..Capri wrote: ↑Fri Feb 13, 2026 2:47 pmUžas :( Svakoga pogodi takva tragedija a posebno one koje su žrtvu poznavali na onaj ili ovaj načinKad pogledam sliku momka tačno mi se srce slomi. Iz očiju mu blista dobrota :(
Ovo što sam mogla da upratim tramvaj je bio star, kočnice možda otkazale.,Nesreće se nažalost dešavaju svuda, šteta samo što mora nešto da se desi da bi se poduzele mjere :(
Sada odgledah opet snimak. Da li je to taj decko ispao iz tramvaja ili neko drugi? Tako mi se ucinilo
. teshko je povjerovati.da od semafora do mjesta nesreche, razvije toliku brzinu.Kako navodi isti izvor, vozač je u izjavi policiji kazao da se „otvorio semafor“, nakon čega je dao znak za vožnju, te da se potom „desilo šta se desilo“, ističući da se više detalja ne može sjetiti.
To je ono sto ja pricam. Narod brzo presudjuje. I vise nisi nevin dok se ne dokaze suprotno vec si kriv dok ne dokazes da si nevin.
Mozda vozac nista nije kriv a imace traume za citav zivot jer je jedan decko izgubio zivot a jedna devojka ostala bez nogu
Mozda vozac nista nije kriv a imace traume za citav zivot jer je jedan decko izgubio zivot a jedna devojka ostala bez nogu
Začatavamo temu bezveze. Jasno je da je u šoku i da mu je preteško. Valja dalje živjeti sa tolikim teretom.
Gledam maloprije snimak dženaze i oca koji reda daske u mezar svog sina. Nedaj Bože nikom takvog iskušenja :(
. nisam sigurna da razumijem znachenje rijechi'.zacatavat'.. po nekom nagovjestaju.. chini mi se da znaci.
..niti jednim gestom .nije pokazao sazaljenje..osoba koje su povrijedjene, cak i smrtno nastradali.......
prva reakcija. je bila..tramvaj je kriv..
. izachi sa podignutim rukama. to je znak -pobjede. odusevljenja.... ali. sluchaj nije gotov.
djevojka se bori za zivot...ako prezivi.. s jednom nogom.. u tim godinama.. shta rechi?
Pa valjda je tema namjenjena za posjetu i informacijama o Sarajevu, ne nužno o ovome što se dešava, zbog toga i napisah da začatavamo.
Šta je trebao da radi? Bio je zadržan u policiji. Valjda se udostoji pa ode na mezar momku i djevojci u bolnicu i Izvini se roditeljima, zamoli ih za oprost. Evo tačno ne znam kako da se čovjek ‘iskupi’?
Šta bi ti uradila? Baš me zanima. Ja recimo ne znam.
Šta je trebao da radi? Bio je zadržan u policiji. Valjda se udostoji pa ode na mezar momku i djevojci u bolnicu i Izvini se roditeljima, zamoli ih za oprost. Evo tačno ne znam kako da se čovjek ‘iskupi’?
Šta bi ti uradila? Baš me zanima. Ja recimo ne znam.
Vozacu je takodje tesko...Treba da zivi celi zivot sa tim. Ako pruga nije dovoljno ciscena,kontrolisana i slicno onda je drzava kriva.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 4 Replies
- 845 Views
-
Last post by Revizor
-
- 9 Replies