Lazne vijesti,kako ih prepoznati i boriti se protiv njih?
Re: Lazne vijesti,kako ih prepoznati i boriti se protiv njih?
Ovo je slikano sa TV-a. Isto kao sto su skoro na nemackoj televiziji objavili kako je Rusija bombardovala cetri zgrade u Kijevu, poginuli civili itd.a ustvari snimak od pre pet godina,pozar u Kini. A evo ti hrvatski novinar kako izvestava i citaj komentare ljudi da vidis koliko ih veruje u novinarstvo danasnje iliti DNOVINARSTVOSkitnica wrote: ↑Fri Feb 27, 2026 8:43 pmVjeruješ li ti u ovo ?Coolio wrote: ↑Fri Feb 27, 2026 4:26 pmSada je pusten ljudima taj AI i sada naravno i kada se nesto sazna puste gomilu laznih vesti kako ni u istinu koju sam pronadjes ne bi verovao.
Inace svakodnevno mozes videti da televizije i novine lazu,narocito ta desavanja u svetu.
Evo ovi ovde nas izvestavase iz sveta
![]()
Ne treba generealizirati, postoje novinari koji rade svoj posao vrlo profesionalno, kao i tv kuce..Danas imamo mogucnost saznati jesu li to fake news ili ne, tako da do nas je hocemo li vjerovati u sve sto vidimo i procitamo.Coolio wrote: ↑Fri Feb 27, 2026 10:08 pmOvo je slikano sa TV-a. Isto kao sto su skoro na nemackoj televiziji objavili kako je Rusija bombardovala cetri zgrade u Kijevu, poginuli civili itd.a ustvari snimak od pre pet godina,pozar u Kini. A evo ti hrvatski novinar kako izvestava i citaj komentare ljudi da vidis koliko ih veruje u novinarstvo danasnje iliti DNOVINARSTVOSkitnica wrote: ↑Fri Feb 27, 2026 8:43 pmVjeruješ li ti u ovo ?Coolio wrote: ↑Fri Feb 27, 2026 4:26 pm
Sada je pusten ljudima taj AI i sada naravno i kada se nesto sazna puste gomilu laznih vesti kako ni u istinu koju sam pronadjes ne bi verovao.
Inace svakodnevno mozes videti da televizije i novine lazu,narocito ta desavanja u svetu.
Evo ovi ovde nas izvestavase iz sveta
![]()
Losih komentara je uvijek bilo i bit ce..gdje god moguce ostaviti ih..Svijet ne stedi tastature.
Sve je vise laznih vesti u medijima. Pretpostavljam da je vise laznih nego istinitih...
Sve je vise laznih vesti u medijima. Pretpostavljam da je vise laznih nego istinitih...
ako preslistash svoje postove. davno si napisao . 'nikad vishe'
.............................................................................................
Kad je to Dino otpjevao. Sve je laz samo pusta laž...
Šta je ovo moonca sve neki nepoznati likovi ovdje.
Znam li ovdje ikoga ..hm...

Šta je ovo moonca sve neki nepoznati likovi ovdje.
Znam li ovdje ikoga ..hm...
Be highirly man not sikirly man
. mislim da su su svi isti.doshli 'odsvakud' .. jer niko sa mnom ne pishe. dakle .ti su
ovaj chelavi zvaka sad coolio. je novi
.............................................................................................
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 1 Replies
- 122 Views
-
Last post by Ina
-
- 17 Replies