Pomirenje u BiH (istinsko)
Re: Pomirenje u BiH (istinsko)
ko zna ko je ko i je li autentichno..
. no. opet.. takvi prilozi. ne donose napretku...
.. ti chesto putujesh.. ima li kakvog druzenja.. sa lokalnim beogradjanima.
.............................................................................................
Nisam mislio da je pun u smislu da zive po Beogradu nego svakodnevno dolaze...Sto i treba biti normalno...Bella wrote: ↑Wed Apr 08, 2026 11:00 pmCoolio wrote: ↑Wed Apr 08, 2026 8:01 pmGde bre i ko nije prihvacen? U Srbiji boli coveka cose odakle si. Pun grad albanaca i nikakav problem nemaju. Ima i srba u Albaniji drze lokale,probleme nemaju. Problem je samo u televiziji,novinama i ispranod mozgu istim. Danas opet prikazase kako pre 2-3 godine u Sarajevu bio turnir u fudbalu za decurliju, deca pevaju ubij srbina. Mozes li zamisliti roditelje te dece i kakav je to odron od ljudine bih rekla da je 'pun'. izgleda da ih ima oko ...1000
. '91 ih je bilo preko 9.000
a srba u albaniji. malo preko 500![]()
. nema problema, nigdje na balkanu.. dok se ne igra neka utakmica..niko nije rahat..
Moj drugar je ranije igrao fudbal za FK Besa u Albaniji...Kada mu se majka razbolela, gazda kluba organizuje helikopter da ga odvezu kod majke u bolnicu...Kaze da mu nigde nije bilo bolje igrati fudbal nego u Albaniji...Ovog leta jedan drugi lik, treci put zaredom letuje u Albaniji...Mnogi srbi idu tamo...I kazu em sto je jeftino, em sto su ljudi ljubazni a i lepo se gradi...Dakle nigde problema nema...To sto svuda ima po par idiota, ne znaci da se svi mrze...
A to za utakmice si u pravu...To je zalosno...
Hoće da se kandiduje za Predsjedništvo Bosne, a neće da navija za Bosnu. Ovo ima samo u Alan Ford stripovima.
Ja ne kontam šta je njima problem navijati za Bosnu. Ja sam uvijek u utakmicama npr između Hrvatske i bilo koje druge države na SP navijala za Hrvatsku. Je li to izdaja Bosne ako navijam za drugu državu. Ne kontam
Al jbg, onda gube birače u RS-u
Al jbg, onda gube birače u RS-u
Per aspera ad astra 
A kako je krenuo okolisati i gladiti bradicu..
Hipokrit.. mada nije jedini između sebi sličnih.
Hipokrit.. mada nije jedini između sebi sličnih.
i u zemlji 'zvana bosna' ako se moze ubaciti u tu kategoriju..
..
kome je sport bitan i hochemo li na osnovu njega birati i politichare..
i da je rekao da navija. rekli bi lazesh. hochesh da se dodovorish sarajevu
a ovaj tkz novinar treba da dobije otkaz.. .
.............................................................................................
Zašto otkaz?
Sasvim je normalno prekinuti razgovor kada neko počne vrijeđati
Per aspera ad astra 
. razgovor je trebao prekinuti vukanovic.. kavo je to pitanje .za koga navijash..
. tata mu bio fudbaler' i misli da je to prestizno zanimanje..
za koga..
.. hrvat pita srbina.. e bash
------------ mjesto bosna..
.. hrvat pita srbina.. e bash
Cekajte, a ko su ova dva sarlaatana na televiziji? Ovaj sto se ukljucio u program cita sa papira
Televizije su bolidarijum danasnjeg vremena...
Cime oni zamnlacuju ljude i na svaki nacin gledaju da ih dele...Evo i po netu sve vise ratnih snimaka,izjava...sve ide opet u krug...a narod se peca ...
Ko li placa da se serviraju sve oive budalastine...
Kakve glasove da skuplja kada izbori ne postoje...Obican privid medju naivnim narodom da misle da od njihove hemijske olovke nesto zavisi
I da, ja navijam za Bosnu i Irak ... Samo umno poremecen covek nece navijati za komsije...
Televizije su bolidarijum danasnjeg vremena...
Cime oni zamnlacuju ljude i na svaki nacin gledaju da ih dele...Evo i po netu sve vise ratnih snimaka,izjava...sve ide opet u krug...a narod se peca ...
Ko li placa da se serviraju sve oive budalastine...
Kakve glasove da skuplja kada izbori ne postoje...Obican privid medju naivnim narodom da misle da od njihove hemijske olovke nesto zavisi
I da, ja navijam za Bosnu i Irak ... Samo umno poremecen covek nece navijati za komsije...
Kad Komšić to radi, on ne gleda ni vjeru ni naciju.
"Sve ih autentično i jednako posprema, bez preferenci ko se kako zove i iz kojeg je entiteta. To kažem jer znam da njega možete pitati koliko je srčan i otvoren prema komšijama i komšiluku", dodao je.
Siguran je da bi Komšić najsretniji bio da je Vukanović izjavio "da, navijat ću za BiH" i na to dodao da je to njegova zemlja i da tu živi 300 godina.
"Poslao bi poruku svim građanima BiH iz entiteta RS koji su navijali za BiH protiv Italije, da je to u redu i da zbog toga nisu izdajnici. Pokazao bi da je spreman otkloniti mentalne barijere i barikade i stati iza svoje politike koja je najčešće koncipirana na temelju zajedničkog koračanja naprijed. Bez dileme sam da takvim postupanjem ne bi sebi nanio štetu ni u kojoj mjeri", rekao je.
Delibašić brani kolegu Komšića: Razotkrio je licemjerje još jednog političara
wrote: ↑Thu Apr 09, 2026 4:30 pmSiguran je da bi Komšić najsretniji bio da je Vukanović izjavio "da, navijat ću za BiH" i na to dodao da je to njegova zemlja i da tu živi 300 godina.
.. sport je rekreacija... moze se dobro iskorititi u nekim nesuglasicama.., umanjiti napetost itd. ali pitati politicare pogotovo u bosni. za koga koji navija . je provokacija. i pokazatelj da bosna nije cjelovita drzava..
. pitati sandzaklije u srbiji ,za koga navijaju u susretu bosna-- srbija . je hm...
.
zbilja. je umno poremechen..
.. koga je briga za koga ti navijash i ta izjava. ako je 'istinita'
Šta mislite kako bi prošli političari u Srbiji ako bi rekli da navijaju za drugu državu, a ne za Srbiju? U Hrvatskoj pogotovo.
kako bi.? da li bi bi ?itd. shta nas briga za koga navijaju. .
. hipotetichki. iz neke lichne nemochi.. rasplamasavamo. kojekave teorije . pogotovo kad je sport u pitanju..
mozda .josh jedan sjajan zakon. ko ne navija za zemlju zivljenja...u. -------------kazneno djelo..
. hipotetichki. iz neke lichne nemochi.. rasplamasavamo. kojekave teorije . pogotovo kad je sport u pitanju..
mozda .josh jedan sjajan zakon. ko ne navija za zemlju zivljenja...u. -------------kazneno djelo..
. sve izgleda da je dobio naredbu od 'urednika' da pobjegne iz situacije..
.ali za bosnu 'kakva' i pod kolim okolnostima je nastala ... ovako neshto nije dobro..za 'suzivot'...
Onda pravi novinar ne postavlja provokantna pitanja?Bella wrote: ↑Thu Apr 09, 2026 5:37 pmnajlakshe ugasiti mikrofon nakon postavljenog pitanja. to nije novinar.. i ne znam ko che mu dochi u studiju s takvim ponasanjem... neshto ko fol... on . 'oshtar'..
. sve izgleda da je dobio naredbu od 'urednika' da pobjegne iz situacije..
.ali za bosnu 'kakva' i pod kolim okolnostima je nastala ... ovako neshto nije dobro..za 'suzivot'...
A nije baš da nema politike u sportu, kulturi i bilo kojoj sferi društvenog života
A realno šta god mislili o Đokoviću, on kao Srbin iz Srbije došao da gleda utakmicu (u motive neću da ulazim, bili iskreni ili ne), a ti kao Srbin iz BiH nećeš da kažeš da navijaš za BiH. I pri tom uopšte ne igraju Bosna i Srbija, pa da biraš...
Per aspera ad astra 
pishesh ..shta je njima .problem navijati za bosnu.... a shta he njima problem, nazivati dio bosne 'genocidnom' .. 'shumskom' itd.. dakle . kakava je to bosna.... za bilo koji narod koji zivi. ne svojom voljnom, nakon '96..
. no. vezano sa sport i navijanje.. nema pravila . gdje ko zivi i za koga navija, ako uopste ima taj izbor.. i navijachi zelje i sarajeva.. kad igraju. bude uvreda, tucha itd..
.. imam osjechja . da se 'boshnjaci' pretvaraju.. da su tolerantni. pa velikodushno se slusha srpski folklor. chola, aco, eto i brenu sazvakashe
ovaj novinar je iz kiseljaka.. hrvat mislim.. i takva pitanja ne bi trebao postavljati, da misli dobro i da voli bosnu/
nije to uslov da neko politichko mjesto
. nije odraz , shta che taj chovjek uchiniti za bosnu ako je predsjednik ..
nikad mi se nisu svidjali. 'veliki rodoljubi' kucha i auti puni obiljezja nacionalnog.. . taj kad puken. ode sve uvraga
..
..
Da vam Coolio kaze nesto
Ovakve sarlatanske rasprave po televizijama sluze iskljucivo za zaglupljivanje naroda i skretanje paznje...Sto vise ovako nebitnih tekstova, nebitnih rasprava oko gluposti to vise zaljudjuju ionako sludjen narod. Sada ce svi da se hvataju za tu raspravu, da pisu tvitove i ostale budalastine...Obicna cirkuzantska predstava....
Drugo, Novak Djokovic je u Srbiji iznad svakog politicara...I covek ne da je rekao da navija za Bosnu nego je prisustvovao utakmici u Zenici i navijao, radovao se pa ga niko nigde prozivao nije osim nekih ljudi koji su pisali komentare i pljuvali Djokovica u smilsu, ides da navijas za drzavu u kojoj su ti pre mesec dva zvizdali himni i pevali mrzim srbina...eto u tom fazonu je neko pisao...
I na kraju, ja se ne dodvoravam nikome, navijam za Bosnu jer imam gomilu prijatelja tamo, majka mog deteta je odatle, gomilu drugara sirom sveta imam poreklom iz Bosne...Ne vidim sta je lose u tome...Nikada se ja nikome nisam i necu dodvoravati.
Ovakve sarlatanske rasprave po televizijama sluze iskljucivo za zaglupljivanje naroda i skretanje paznje...Sto vise ovako nebitnih tekstova, nebitnih rasprava oko gluposti to vise zaljudjuju ionako sludjen narod. Sada ce svi da se hvataju za tu raspravu, da pisu tvitove i ostale budalastine...Obicna cirkuzantska predstava....
Drugo, Novak Djokovic je u Srbiji iznad svakog politicara...I covek ne da je rekao da navija za Bosnu nego je prisustvovao utakmici u Zenici i navijao, radovao se pa ga niko nigde prozivao nije osim nekih ljudi koji su pisali komentare i pljuvali Djokovica u smilsu, ides da navijas za drzavu u kojoj su ti pre mesec dva zvizdali himni i pevali mrzim srbina...eto u tom fazonu je neko pisao...
I na kraju, ja se ne dodvoravam nikome, navijam za Bosnu jer imam gomilu prijatelja tamo, majka mog deteta je odatle, gomilu drugara sirom sveta imam poreklom iz Bosne...Ne vidim sta je lose u tome...Nikada se ja nikome nisam i necu dodvoravati.
pa dobro. moze djokovic nije ni on ' rodjeni srbin'. navikli su na njega.. da oda po svijetu i komshiluku..
.. eto. ne kazesh moja supruga . moja bivsha supruga. vech . majka 'nasljednika'
.. a da ne idem dalje u privatna pitanja. ko za koga navija..
Ispraćaj kakav se pamti: Profesor Anel Hajirić napušta banjalučku školu, učenici se oprostili od njega bakljadom
..https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /260409160
Anel Hajirić, profesor fizike u banjalučkoj Medicinskoj školi napušta ovu ustanovu nakon tri godine rada. ATV piše da je Hajirić prethodne tri godine bio zamjena profesoru koji se sada vraća na svoju poziciju te mu je istekao angažman.
"Za te tri godine naučio je sve svoje učenike ne samo znanju nego i čovječnosti i humanosti. Od svojih učenika napravio je ljude. Nije bio samo profesor, bio nam je prije svega prijatelj", poručili su učenici.
"Za te tri godine naučio je sve svoje učenike ne samo znanju nego i čovječnosti i humanosti. Od svojih učenika napravio je ljude. Nije bio samo profesor, bio nam je prije svega prijatelj", poručili su učenici.
Cuj to, nije Djokovic srbin. Jok, kubanac je
On kao najbolji teniser svih vremena treba da bude primer a ne da gnjave ljude sta je rekao neki nebitni politicar. Ali jbg, to prolazi kod naivnog naroda koji se peca na to.
On kao najbolji teniser svih vremena treba da bude primer a ne da gnjave ljude sta je rekao neki nebitni politicar. Ali jbg, to prolazi kod naivnog naroda koji se peca na to.
Pa više se Srbi žale da ih nazivaju genocidnim, nego što ih zapravo iko naziva genocidnim. Kako njih, tako i RS. A hajmo biti realni-jeste nastala kroz genocid i etničko čišćenje. I dalje je ne bih nazvala "genocidnom tvorevinom" jer zvuči ružno. Pa mislim i SAD je to na kraju krajevaBella wrote: ↑Thu Apr 09, 2026 7:00 pm![]()
pishesh ..shta je njima .problem navijati za bosnu.... a shta he njima problem, nazivati dio bosne 'genocidnom' .. 'shumskom' itd.. dakle . kakava je to bosna.... za bilo koji narod koji zivi. ne svojom voljnom, nakon '96..
. no. vezano sa sport i navijanje.. nema pravila . gdje ko zivi i za koga navija, ako uopste ima taj izbor.. i navijachi zelje i sarajeva.. kad igraju. bude uvreda, tucha itd..
.. imam osjechja . da se 'boshnjaci' pretvaraju.. da su tolerantni. pa velikodushno se slusha srpski folklor. chola, aco, eto i brenu sazvakashe![]()
ovaj novinar je iz kiseljaka.. hrvat mislim.. i takva pitanja ne bi trebao postavljati, da misli dobro i da voli bosnu/
nije to uslov da neko politichko mjesto
. nije odraz , shta che taj chovjek uchiniti za bosnu ako je predsjednik ..
nikad mi se nisu svidjali. 'veliki rodoljubi' kucha i auti puni obiljezja nacionalnog.. . taj kad puken. ode sve uvraga.
Ovo je duboko podijeljeno društvo i možeš biti među nama ili među njima. Mi nismo Bošnjaci, Srbi ili Hrvati, Ostali, već mi koji volimo ovu državu, a oni su ti koji je ne vole. Na kraju krajeva svugdje je tako. Oni koji su za ili protiv nečega
Bošnjaci nisu tolerantni, već poglupi kad su mogli prevaliti Cece i Brene.
I nije rodoljub ko nosi ljiljan oko vrata, ali je osnovno valjda da voliš državu za čije je predsjedništvo kandiduješ. Minimum minimuma
Per aspera ad astra 
Da li je realno da se opterecujete time ko za koga navija? A smem da se kladim, da je rekao da navija za Bosnu onda bi rekli ma to glumi sada zarad izbora
. Na stranu to sto je ovom na televiziji verovatno receno da ga to pita a ovaj pajtos sa papira cita odgovor
Televizije su postale cirkus kolorado. TV treba sadrzati samo sportske kanale, filmske i nesto tipa animal planet. Sve ostale programe treba pobrisati ili blokirati na tv-
Televizije su postale cirkus kolorado. TV treba sadrzati samo sportske kanale, filmske i nesto tipa animal planet. Sve ostale programe treba pobrisati ili blokirati na tv-
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 49 Replies
- 7849 Views
-
Last post by laganini
-
- 7 Replies