VIDOVITOST

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

VIDOVITOST

Unread post by Coolio »

Verujete li da zaista postoje ljudi koji mogu videti vasu buducnost i slicno ?

Da li ste ikada isli kod takvih i ako jeste, koja su vasa iskustva?

Ja da budem iskren, ne verujem u to ...

joker
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Re: VIDOVITOST

Unread post by joker »

Ne vjerujem previše u to, ali bila je jedna žena koja je saljevala stravu i kad stavi olovo u peć da se istopi, nalije vodu u aluminijumski lavor i onda "ogleda" u vodi. Bgm je znala ubosti i prošlost i budućnost. Jeste li vi ikada saljevali stravu?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Apr 24, 2026 11:40 pm

Da li ste ikada isli kod takvih i ako jeste, koja su vasa iskustva?

Ja da budem iskren, ne verujem u to ...
to ti je -prototip ------ AI. Image
.............................................................................................Image

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

Ovo bi se moglo nazvati fenomenom koji sociolozi religije i psiholozi često nazivaju "krizom smisla". Kada se tradicionalni religijski sistemi ili duboka, izvorna duhovnost povuku iz čovjekovog života onda nastali vakuum rijetko ostaje prazan nego se popunjava praznovjerjem koje je obično usmjereno prema Vani pa se sreća i sudbina traži u šolji od kafe, grahu, tarotu, zapisima, hamajlijama, neko okači tespih ili brojanice u autu misleći da su oni zaštita od saobraćajne nesreće...itd...

Izvorna vjera i duhovnost je iskljušivo usmjerena prema Gore, transcendenciji i prema Unutra, promjeni i gradnji sebe.

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Coolio wrote:
Fri Apr 24, 2026 11:40 pm
Ti ko da nisi gledo Terminator 2 kada Sara na kraju kaze "Ne postoji sudbina osim one koju sami sebi krojimo" :D

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

joker wrote:
Sat Apr 25, 2026 4:22 pm
Ne vjerujem previše u to, ali bila je jedna žena koja je saljevala stravu i kad stavi olovo u peć da se istopi, nalije vodu u aluminijumski lavor i onda "ogleda" u vodi. Bgm je znala ubosti i prošlost i budućnost. Jeste li vi ikada saljevali stravu?
Jooj :fp ...možda sam imala 6-7g, komšijin pas me preplašio. I onda je komšinica Fehima, s kojom je mama svako jutro pila kavu rekla da mi treba saliti stravu. Dok su one pile kavu, ova je to olovo stavila u vodu i nešto govorila šta vidi. Pa je zaključila da to treba ponoviti još 2-3 puta. I sad imam traume od tog ,,salijevanja strave,, :hahah

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

Ne treba skroz ni podcijeniti ove vračare... "Bit će to klasični Donald J. Trump. Bit će smiješno, bit će zabavno", rekla je Leavitt dodajući: "Večeras će biti nekoliko ispaljenih metaka u prostoriji, pa bi svi trebali da prate".

https://www.instagram.com/reels/DXk8wzjlUI-/

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

dezire wrote:
Sun Apr 26, 2026 9:26 am
joker wrote:
Sat Apr 25, 2026 4:22 pm
Jooj :fp ...možda sam imala 6-7g, komšijin pas me preplašio. I onda je komšinica Fehima, s kojom je mama svako jutro pila kavu rekla da mi treba saliti stravu. Dok su one pile kavu, ova je to olovo stavila u vodu i nešto govorila šta vidi. Pa je zaključila da to treba ponoviti još 2-3 puta. I sad imam traume od tog ,,salijevanja strave,, :hahah
I mene je mama vodila jednoj Hatidzi.
Ne znam sad sto sam se bila tada prepala.
Ali bilo je u narodu vjerovanje ako u snu “skocis” ili vrisnes, treba ti salijevati stravu.

Ne vjerujem u ta gatanja.
Mada sam u zivotu cula za jednu osobu koja je mnogo mogla da vidi, i ljudi su mu dolazili iz cijele bivse Jugoslavije. Muz mi je mnogo o njemu pricao.
Ovaj covjek je, zajedno sa tetkom mog muza, dok su ko djeca cuvali ovce, nasao zaostalu bombu iz rata. Nisu znali sta je to, igrali su se i aktivirali je. Tom prilikom osto je bez dijela ruke.
Kako je on kasnije tim “biznisom” mnogo zaradjivao, a moj muz bio siroce, sin od njegovog rahmetli dobrog prijatelja, uvijek je obilno darivo mog muza, i bukvalno mu mnogo pomogao da prezivi djetinjstvo.
Covjek je imo petero djece, dugo cekani sin je bio peto dijete. Moj muz je tada vec bio djecak i s ovim malim bi se igro, pa bi samo zato dobijao novca koliko neki ljudi ne bi mogli zaraditi na poslu.
I s obzirom da je muz mnogo provodio tu s tim dijetom, skuzio je da je covjek imao neke debele knjige koje je otvarao kad mu je svijet dolazio.
A svijet je toliko dolazio…Svaki dan su bile kolone vozila..Sigurno u to vrijeme nije bilo ni jedne klinike gdje je tolika kolona vozila cekala svoj red. Iz tog razloga ljudi su bili ljuti na ovog covjeka, to im je poremetilo njihov seoski mir.
Pa kad su odselili u predgradje, ljudi su slavili.
A odselili su u tada najljepsu kucu, firma, krajem 70ih i pocetkom 80ih, im je radila. Kad je sve bilo gotovo, njima su ko velikoj gospodi predali kljuceve. Za to vrijeme to je bila golema stvar, nije u cijeloj drzavi bilo mnogo ljudi koji su to mogli. Sad zamislite kako je zaradjivo.
Umro je covjek prije ovog zadnjeg rata, i jos uvijek mu ljudi dolaze na mezar.
Ne zna se pouzdano gdje su njegove knjige zavrsile. Postojale su price da su ih se domogli neki ljudi sa zenine strane familije i poceli s njima biznis. Da li je to istina, niko ne zna. Samo se zna da su ta dva covjeka stravicno skoncali. Jedan je nestao, i nakon mnogo mjeseci nadjeni su rastrgani dijelovi njegovog tijela negdje u sumi. Od tada se gasi svaka prica o tim knjigama.

Kroz niz NDE emisija cula sam od ljudi da su poslije mogli da osjete ili vide nesto sto prosjecan covjek ne moze.
Pa kontam da je i covjek o kojem vam pisah ovdje, kroz to stradanje zbog aktivirznja bombe, mozda dozivio neko izvan tjelesno iskustvo, koje je poslije dobro unovcio..
Ipak ostaje zagonetka za njegove knjige.
Muz je bio jedan od rijetkih koju su ikada usli u njegov privatni kutak, i zna da su postojale. I da je postojala odaja sa dosta alkohola, i ovaj bi covjek konzumiro alkohol prije svakog pristpa njima, a u narodu su ga zvali hodza.

Ina
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca
Reactions:

Unread post by Ina »

Vjerujem da postoje osobe koji jako jako dobro vide.
I vidljivo oku a i nevidljivo.

To saljevanje strave mi je nepoznato.
Mada sam čula, i znam, da se ljudi svačim bave.