Srcolandija ❤️
Re: Srcolandija ❤️
To sam slikala u prolazu,vjerovatno vjetar je tu vodu nanosio na kamen, ili vođa iz fontanice se vrtila, uglavnom tako je kako je, meni se dopalo odmah čim sam vidjela taj mokri dio kamena..
Zanimljivo.. To je bilo nejednostavno kreirati..
Evo slomih se gledajući 
Ne prepoznaješ jer se vjerovatno radi o aritmiji.
Bolje se vidi ovdje. Opet neko žensko takmičenje....a neka.

Bolje se vidi ovdje. Opet neko žensko takmičenje....a neka.

Ta crvena kao da ima i penis. 
A roza je ogromna.
Noo seksi takve stražnjice.
Fini, erotični i graciozno ženski gluteisi su inače u skladu s ostatkom tijela.. Daleko od tih sličnih eksponentnih gotov plastičnih.. proporcija ili nazora.
Bilo to samo onako i figurativno i obliku "srca"
A roza je ogromna.
Noo seksi takve stražnjice.
Fini, erotični i graciozno ženski gluteisi su inače u skladu s ostatkom tijela.. Daleko od tih sličnih eksponentnih gotov plastičnih.. proporcija ili nazora.
Bilo to samo onako i figurativno i obliku "srca"
I nije u svrhu estetike nego 'srcomanije' ili 'Srcolandije'. Jedina konstanta su promjene pa je tako se stalno mijenjalo lijepo i skladno. 'Zlatni rez' nije podrazumijevao 90-60-90 niti su u vrijeme renesanse i baroka imali iste proporcije za lijepo. Blaže obline su svakako oku prijatnije.
I da li neko vidi srce gdje se i meni ukaza?
Iako mi jeste jasno da je ljepota u očima posmatrača.. (ne)ovisno i o doba u toku i trendova.. opet bih rekla da su one gore podaleko od svrhe srcolandije ili srcomanije.deksametazon wrote: ↑Thu May 07, 2026 7:01 pmI nije u svrhu estetike nego 'srcomanije' ili 'Srcolandije'. Jedina konstanta su promjene pa je tako se stalno mijenjalo lijepo i skladno. 'Zlatni rez' nije podrazumijevao 90-60-90 niti su u vrijeme renesanse i baroka imali iste proporcije za lijepo. Blaže obline su svakako oku prijatnije.
I da li neko vidi srce gdje se i meni ukaza?
![]()
Da sam muško (a hvala Bogu što nisam) meni bi ovako nešto slično bilo bliže srcu

Muški to bolje vide jer je nama hvala Bogu dato još jedno 'čulo' pri prosmatranju tvorevine ove vrste čemu se mi ne možemo načuditi tom skladu i ljepoti pa tragamo za Savršenim Vajarem i iskustvo dovede do toga da je bogatstvo te ljepote u različitostima.
Straznjice u crvenom i rozom, ne bi volila.
Meni je ono blago receno katasrofa.
Meni je ono blago receno katasrofa.
A možda vi vjerujete da vam neutegnute ostanu male kao dva zrna kafe u doggy pozi. Nemate vi taj prizor kao mi muški.