Nasilje

Teme iz psihologije
deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Nasilje

Unread post by deksametazon »

Bella wrote:
Thu May 14, 2026 2:59 pm

:-? ne znam, koji je to zakon... nastavnik jeste psovao..ali ga nije dirnuo.
a ko je sad ovo snimio, na chasu.. zar je telefon dozvoljen u ucionicama?
Nastavnik bi zaplatio dobro da je došlo do fizičkog kontakta, a ovako ovisi od advokata šta će mu nalijepiti od pretrpljene duševne boli pa do onoga čega se sve roditelji sjete. Nastavnik je pogriješio jer nije smio dozvoliti da dođe do situacije koju nije mogao dalje kontrolisati pa je reagovao ovako. Ništa mu ne bi sada bilo da je napustio svlačionicu i izašao na hodnik, sada bi se raspravljalo o vladanju učenika.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

deksametazon wrote:
Thu May 14, 2026 3:36 pm
Bella wrote:
Thu May 14, 2026 2:59 pm

:-? ne znam, koji je to zakon... nastavnik jeste psovao..ali ga nije dirnuo.
a ko je sad ovo snimio, na chasu.. zar je telefon dozvoljen u ucionicama?
Nastavnik bi zaplatio dobro da je došlo do fizičkog kontakta, a ovako ovisi od advokata šta će mu nalijepiti od pretrpljene duševne boli pa do onoga čega se sve roditelji sjete. Nastavnik je pogriješio jer nije smio dozvoliti da dođe do situacije koju nije mogao dalje kontrolisati pa je reagovao ovako. Ništa mu ne bi sada bilo da je napustio svlačionicu i izašao na hodnik, sada bi se raspravljalo o vladanju učenika.
:hahah ja sam ochevidac kad . beskuchnik psuje policajcu.. ne familiju oko f***. to je dozvoljeno.. a da ga zbog toga hapsi.. mora pisati izvjeshtaj.. procedura cijela.. . tako da to tolerishu. sloboda govora..
. u obrzovnim ustanovama. ok ne bi trebalo.. ali se od ovog dijaloga , pravo sluchaj :fpalm i to kod nas u bosni.. :hahah gdje je ovakav vokabular u 90 % kucha/ familija .. sa djecom..
.. mozda je i dobro. treba se ukazati na ponasanje uchenika kao i nastavnika... .

znamo svi. chime se djeca sluze i shta rade na chasovima.. od 30 uchenika barem dvojica su .problemi..
izgleda da je ovo profesor fizichkog
u moje vrijeme. smo imali jednog koji je tukao sa nekom 'gumenom trakom' :hahah bili smo svi 'ko bubice' :jbg radilo..
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ne znam kakav je zakok u Bosni. Ovde ne smes deci pisnuti u skoli. Zato se mnogi ponasaju kao stoka. I tek ce biti sve gore i gore.

Znaci nastavnik je duzan da trpi nevaspitanu decu,svasta mogu da rade a on ne sme da im uzvrati.

Bolidarijum tezak

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? to su im roditelji. negdje u tvojim godinama.. :hm . chitajuchi te ..ti si jako strog..

:fpalm :DD
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Svog sina ucim da nikada ne pravi probleme, ne napada prvi, da ne vredja nikoga. On ide na borilacke vestine ali ne da bi stvarao problem vec da bi se od istih stitio.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
malo ko odoli ,a da ne isproba svoje vjeshtine :hahah
a ovo je dobro ako nije foll

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Vršnjačko nasilje
    by Skitnica » » in Vijesti
    20 Replies
    2022 Views
    Last post by Kamilica
  • forumsko nasilje
    by fjaka » » in Psihologija
    20 Replies