Priče, iskustva s našeg posla
Re: Priče, iskustva s našeg posla
Mi smo u prethodnom prostoru imali tišinu u firmi - što se muzike tiče. Inače je uvijek polugalama što se ljudi tiče.
Preselili smo se prošle god u drugi prostor koji dijelimo sa još jednom firmom koja je na drugom spratu. Kroz cijelu zgradu svira muzika non-stop, kao s radija, neka plejlisata ide ne glasno ali dovoljno da se stalno čuje.
I meni je sad nezamislivo da radni prostor bude bez muzike, ko u grobu je kad udješ kod nekoga u takav prostor bez muzike u pozadini.
Nimalo ne smeta jer se brzo naviknu svi na nju i sjedini se sa prostorom.
Ali mora biti neka neutralna muzika, neka klasična hit-lista strane muzike je idealno za svačiji ukus. Mada meni bi recimo bilo super da prava klasika ide tako, ali ne bi bila univerzalno prihvaćena
Pa onda bi uvijek bio dan žalostiVjetar wrote: ↑Fri May 16, 2025 7:59 pmMi smo u prethodnom prostoru imali tišinu u firmi - što se muzike tiče. Inače je uvijek polugalama što se ljudi tiče.
Preselili smo se prošle god u drugi prostor koji dijelimo sa još jednom firmom koja je na drugom spratu. Kroz cijelu zgradu svira muzika non-stop, kao s radija, neka plejlisata ide ne glasno ali dovoljno da se stalno čuje.
I meni je sad nezamislivo da radni prostor bude bez muzike, ko u grobu je kad udješ kod nekoga u takav prostor bez muzike u pozadini.
Nimalo ne smeta jer se brzo naviknu svi na nju i sjedini se sa prostorom.
Ali mora biti neka neutralna muzika, neka klasična hit-lista strane muzike je idealno za svačiji ukus. Mada meni bi recimo bilo super da prava klasika ide tako, ali ne bi bila univerzalno prihvaćena![]()
Per aspera ad astra 
. strashno me nervira muzika.. u Mall.ovim .skoro svaka individualna prodavnica za mlade . ima agresivnu muziki.. nekada iz Sephore .izadjem. ako je duzi red.. nesnoshljiva muzika
.. zao mi djece .koja rade... vjerujem da im zuji u ushima . satima nakon posla
.............................................................................................
Mi imamo computere na frontu na kojim radimo s ljudima, i jedan pozadi.
Bash na taj pozadi djevojka pusta muziku.
I bash s tog compa obavljamo najbitnije stvari. Tu imamo neke stvari instalirane koje namamo na frontu.
Odatle najvise tell razgovora obavimo u toku dana.
Ja i nekako mogu da ide muzika dok nesto radim, ali ako moram primiti tell poziv ili uputiti, nema sanse, moram zaustaviti muziku.
I tako ja vazdan zaustavljam, djevojka vazdan pali
Cudo jedno kako odmah skuzi, njoj silno nestima ako je nema.
Btw, dosao s nama raditi momak, radili smo ranije skupa pa je on otisao u Englesku pa master diplomu.
Bice s nama kratko, pa ce u glavni ured, nesto za marketnig.
Iskreno, obradovalo me kad je rekao da nece ostati.
Ja se navikla raditi s djevojkama, i bash nam super. Tesko bi sad upao tu muskarac.
Bash na taj pozadi djevojka pusta muziku.
I bash s tog compa obavljamo najbitnije stvari. Tu imamo neke stvari instalirane koje namamo na frontu.
Odatle najvise tell razgovora obavimo u toku dana.
Ja i nekako mogu da ide muzika dok nesto radim, ali ako moram primiti tell poziv ili uputiti, nema sanse, moram zaustaviti muziku.
I tako ja vazdan zaustavljam, djevojka vazdan pali
Cudo jedno kako odmah skuzi, njoj silno nestima ako je nema.
Btw, dosao s nama raditi momak, radili smo ranije skupa pa je on otisao u Englesku pa master diplomu.
Bice s nama kratko, pa ce u glavni ured, nesto za marketnig.
Iskreno, obradovalo me kad je rekao da nece ostati.
Ja se navikla raditi s djevojkama, i bash nam super. Tesko bi sad upao tu muskarac.
Pričate očito o ekstremima
Naravno da neću glasne muzike, pogotovo da neko po svom nahodjenju pušta neke gluposti. Ali ima ono neutralne muzike koja je svima manje više okej, a udemrtvi prostor
Naravno da neću glasne muzike, pogotovo da neko po svom nahodjenju pušta neke gluposti. Ali ima ono neutralne muzike koja je svima manje više okej, a udemrtvi prostor
Udemrtvi
Kad ti je posao da vazdan pricas s ljudima, o kako je tada tisina vrijedna
Kad ti je posao da vazdan pricas s ljudima, o kako je tada tisina vrijedna
Pisala sam da je moj posao privremeni, bar tako je poceo.
Mnogo sam imala slobode, svidjalo mi se to.
Raspored je od 7:30-3:30. Ali ako zavrsimo ranije, mozemo ici kuci, a mozemo ostati i duze ako treba. Sami svoje sate upusujemo
Mogu da radim koliko ja zelim dana, i koje ja zelim dane. Cesto sam sama, ponekad imam jednu personu iz naseg tima.
Nema tu menagera nad glavom, njega zovemo ako sta trebamo. I on povremeno svrati, ako sta treba. Meni je stimala ta sloboda, i svejedno sam radila kao da neko motri na mene. Mozda i bolje, jer nemas onog ponizenja koje dozivis kad zaposle nekoga i dadnu mu vecu platu od tvoje, samo da motri na vas i trazi vise. Recimo da tell u toku posla nisam uzimala osim u slucaju ako sam trebala kontaktirati nekog u vezi posla.
Jedan kolega iz tima mi je jednom rekao da menager misli da me ponudi da ostanem s firmom.
I dosla je ta punuda. Puno vise nego sto sam ja mislila. Ponuda je da zauzmem njegovu poziciju, sales menager.
I plata je dobra, nikad nisam mislila da bih ja mogla tako zaradjivati. Ljeto, sve do Januara bukvalno je bez posla, ili jako je malo, a plata vam ipak ide.
Razmisljala sam, mislim da cu odbiti.
Vazan mi je moj mir, vise od para.
Sa pozicijom idu i vece odgovornosti, i mnogo vise stresa.
I sad je takvo vrijeme doslo, da vi i kad odete kuci, vezani ste za posao. Uvijek je nesto. Ljudi vas mogu i smiju zvati, iz vrha vas mogu i smiju zvati, pa sve budno vrijeme vi budete nekako vezani za posao.
Mozda ne bih propustila ovakvu sansu unazad nekoliko godina, ali sad je ne zelim.
Zelim svoja ljeta provoditi u domovini, i u miru.
I kolega Micheal se ovome nadao, njemu je potrebnije.
Mnogo sam imala slobode, svidjalo mi se to.
Raspored je od 7:30-3:30. Ali ako zavrsimo ranije, mozemo ici kuci, a mozemo ostati i duze ako treba. Sami svoje sate upusujemo
Mogu da radim koliko ja zelim dana, i koje ja zelim dane. Cesto sam sama, ponekad imam jednu personu iz naseg tima.
Nema tu menagera nad glavom, njega zovemo ako sta trebamo. I on povremeno svrati, ako sta treba. Meni je stimala ta sloboda, i svejedno sam radila kao da neko motri na mene. Mozda i bolje, jer nemas onog ponizenja koje dozivis kad zaposle nekoga i dadnu mu vecu platu od tvoje, samo da motri na vas i trazi vise. Recimo da tell u toku posla nisam uzimala osim u slucaju ako sam trebala kontaktirati nekog u vezi posla.
Jedan kolega iz tima mi je jednom rekao da menager misli da me ponudi da ostanem s firmom.
I dosla je ta punuda. Puno vise nego sto sam ja mislila. Ponuda je da zauzmem njegovu poziciju, sales menager.
I plata je dobra, nikad nisam mislila da bih ja mogla tako zaradjivati. Ljeto, sve do Januara bukvalno je bez posla, ili jako je malo, a plata vam ipak ide.
Razmisljala sam, mislim da cu odbiti.
Vazan mi je moj mir, vise od para.
Sa pozicijom idu i vece odgovornosti, i mnogo vise stresa.
I sad je takvo vrijeme doslo, da vi i kad odete kuci, vezani ste za posao. Uvijek je nesto. Ljudi vas mogu i smiju zvati, iz vrha vas mogu i smiju zvati, pa sve budno vrijeme vi budete nekako vezani za posao.
Mozda ne bih propustila ovakvu sansu unazad nekoliko godina, ali sad je ne zelim.
Zelim svoja ljeta provoditi u domovini, i u miru.
I kolega Micheal se ovome nadao, njemu je potrebnije.
Svidjele mi se te tvoje misli.. 🩷
A što se tiče muzike na poslu.. i kod mene je stalno u toku.. Volim i godi.. A i šefica isto.
A što se tiče muzike na poslu.. i kod mene je stalno u toku.. Volim i godi.. A i šefica isto.
Jedan radnik na poslu uhvacen kako iz firme verovali ili ne iznosi preko 30 rolni toalet papira. Spakovao u neku pijacnu torbu i krenuo kuci.
Da pere g..... manje ronli bi mu sigurno trebalo....
Eto i robije će radi nje dobiti . Gladne oči... 
Oprostila mu firma, cak mu nije ni zamerila. Obruka se covek nizasta
Inace kada imamo proslavu u firmi, svi mi dodjemo sami jedino on dovede petoro da se nakikaju dobro
Ponijela tamnu cokoladu danas. Bila Yoselyn i Josh (menager)
Ponudim ih, Yoselyn uzela, Josh kaze - ne, primam zadnju terapiju za cancer.
Kakav cancer? Iznenadio nas.
Prostata. Covjeku je 45 god.
Uz te terapije i cancer, on odradjuje 50-60 sati sedmicno
Sav taj svijetli zapad.
Ponudim ih, Yoselyn uzela, Josh kaze - ne, primam zadnju terapiju za cancer.
Kakav cancer? Iznenadio nas.
Prostata. Covjeku je 45 god.
Uz te terapije i cancer, on odradjuje 50-60 sati sedmicno
Sav taj svijetli zapad.
U jednom centru, danas u tome radila, ima jedan njihov uposlenik, dusa mu da me dodirne
Fin je covjek, ljubazan, i sve, razgovaramo, ali kad god naidje pored mene spusti mi ruku na rame, ili mi dodirne ledja, ili kosu…
Jao to mi je malo bezveza, ne znam kako da se ponasam..
Fin je covjek, ljubazan, i sve, razgovaramo, ali kad god naidje pored mene spusti mi ruku na rame, ili mi dodirne ledja, ili kosu…
Jao to mi je malo bezveza, ne znam kako da se ponasam..
kao svaka zena. koja bi trebala da zna . svaki kontakt sa suprotnim polom, a u danashnje vrijeme i istim.. je,
poruka.. uglavnom. osvajanje teritorije. tj . udvaranje ili ti profesionalno. na radnom mjestu ..harassment. ko ne reaguje.. ohrabruje udvaracha, da ima dozvolu..
.............................................................................................
Ja se na poslu prvo javljao koleginici iz Poljske, pa pruzao ruku, pa bacao pet, pa tapsao po ramenu,pa se sada grlimo
. Hajde @Bella opali komentar 
. te akcije tvoje , su mi nepoznate. shta znache.... ali grljenje... pa sve do jednom. kad dobijesh povishicu par eura vishe. od nje ............ prijavit che te za .. nepristojno ponashnaje.. i noga ti je
Mene svi znaju kao saljivdziju. I sa svima sam dobar. Tako da nema od te pesme nista bona
Pa ne mozes bas opuziti covjeka za sexualno uznemiravanje.
To ovdje znaci da ce ostati bez posla, a kad ostane bez posla, moze ostati i bez krova nad glavom.
Amerikanci nemaju, uglavnom, ustedjevinu, niti sta otplaceno.
A takva stvar bi stajala na recordu, i tesko bi bilo naci novi posao.
Moras razmisliti u sta bi poslala covjeka, bar ja moram.
To ovdje znaci da ce ostati bez posla, a kad ostane bez posla, moze ostati i bez krova nad glavom.
Amerikanci nemaju, uglavnom, ustedjevinu, niti sta otplaceno.
A takva stvar bi stajala na recordu, i tesko bi bilo naci novi posao.
Moras razmisliti u sta bi poslala covjeka, bar ja moram.
koja patetika..
kosa je . intimni dio tijela... ali , nije stao tu. vech je i ledja/rame.. shta je sljedeche..touching hair is often considered an intimate action in a professional setting, and many people dislike it, everyone's comfort levels differ. I
toliko 'diranja' je vech..a relationship..
Imam kolegu s kojim redovno nabacim, ono daj pet, i to mi je okej, simpa jer se uvijek trudimo da što više odzvoni. Kao neka interna zezancija. Nedavno me doduše jedan kolega poljubio u glavu i rekao da sam "super djevojčica", ali stvarno bratski i fino, ne jezivo. Radimo za istim stolom i uvijek je podrška, a bila sam iznervirana taj dan, pa mi je kupio čokoladu i poljubio.
Van toga, ne diram se ni sa kolegicama s kojima se družim privatno. Zagrlimo se kad je kome rođendan, a kamoli da me kolege redovno diraju. I ne mogu da se sjetim ovako da mi je neko tako neugodnjak pravio i pipkao me pri svakom susretu. To mi je baš
Van toga, ne diram se ni sa kolegicama s kojima se družim privatno. Zagrlimo se kad je kome rođendan, a kamoli da me kolege redovno diraju. I ne mogu da se sjetim ovako da mi je neko tako neugodnjak pravio i pipkao me pri svakom susretu. To mi je baš
Per aspera ad astra 
Kod mene u firmi je opustena atmosfera gotovo izmedju svakoga. Nisam verovao da je u Nemackoj moguce tako nesto ali sam se izgleda presao. Niko nikoga ne gleda kao seksualni objekat niti je neka devojka/zena imala osecaj da je neko seksualno uznemiravao i ostalo. Mislim, zna se sta je uznemiravanje,napastvovanje i slicno a sta je zezancija. Mada i to sto neko stalno stavi ruku na tvoje rame ili te dodirne po ledjima moze znaciti da zeli da ti se priblizi, u nekim a mozda i vecini slucajeva znaci da mu se ta osoba dopada iako zna njenu ljubavnu situaciju...Ali moze biti i da te smatra dobrom i opustenom osobom sa kojom bi mogao biti prijatelj...
Ja na poslu zagrlim koleginicu, nekada ona meni pridje i zagrli me. Pravimo ponekada pauze zajedno, ne vidim nista lose u tome jer ne radimo nista sto je mimo moje ili njene volje...Mada opet kazem, ja sam sa svima super
Ja na poslu zagrlim koleginicu, nekada ona meni pridje i zagrli me. Pravimo ponekada pauze zajedno, ne vidim nista lose u tome jer ne radimo nista sto je mimo moje ili njene volje...Mada opet kazem, ja sam sa svima super
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 45 Replies
- 6965 Views
-
Last post by Bella
-
- 17 Replies