A, gdje cete na odmor?
Re: A, gdje cete na odmor?
Nosio jedno vreme ali u ruku iako je imala kais ali vise ne nosim. Ja imam facu za nesto mnogo bolje
Sarajevo prvi put proglašeno najpovoljnijom city break destinacijom u Evropi za 2026.
U izvještaju se ističe da Sarajevo nudi izuzetno povoljan odnos cijene i kvaliteta, zahvaljujući niskim cijenama smještaja, pristupačnom javnom prevozu, kao i povoljnim cijenama hrane, pića i turističkih atrakcija. Zbog toga je posebno privlačno turistima koji žele kvalitetno iskustvo bez velikih troškova.
da se radujemo ili .....................1Sarajevo, Bosnia & Herzegovina£248 ($467)
.................2Bucharest, Romania£258 ($486)
.................3Tirana, Albania£263 ($495)
.................4Belgrade, Serbia£265 ($499)
.................5Trenčín, Slovakia£272 ($512)
.................6Riga, Latvia£278 ($523)
.................7Lille, France£289 ($544)
.................8Vilnius, Lithuania£289 ($544)
................9Strasbourg, France£319 ($600)
................10Podgorica, Montenegro£332 ($625)
https://www.avaz.ba/lifestyle/putovanja ... pi-za-2026
.............................................................................................
Ja cu na Floridu 
ej
samo doruchak je oko $15 po osobi..
hranaA weekend in Florida for two people typically costs between \(\$400\) and \(\$1,200\).
Food & Drink: \(\$80 - \$150\) per day for two people (eating out vs. quick service). Expect \(\$12 - \$15\) for a cocktail and \(\$8 - \$10\) for a beer.
samo doruchak je oko $15 po osobi..
.............................................................................................
Meni se dopadaju Miami, Tampa i Sarasota. To bih voleo da posetim. Ne deluje mi lose ni Key West 
mozda NY, Boston, Chicago i tako. vecha mjesta
Ta veca mesta bih svakako voleo videti 
kaze zvaka. namerno rade..
Entry/Exit System
Zbog pada EES-a na graničnom prijelazu Izačić saobraćaj potpuno paralizovan: Vozila stoje satima u koloni
..ima i gorih os sarajevo taxi
...zashto narod ne pita . koliko koshta voznja. prije li sjedne u taxi.
..prijateljica ishla kod dr. privatno... i nakon par minuta pregleda . naplatio joj 90 KM. i ona ljuta..... smatr daje to pljachka. pa. jsi li pitala. prije zakazivanja termina . koliko koshta . nisam..
"Čovjek je u suzama čekao let"
"To je stariji gospodin iz Sinja, Dalmatinac, išao je avionom za Split pa kući u Sinj. Došao mi je u trgovinu i ispričao mi da je uzeo taksi na Glavnom kolodvoru do aerodroma. Šokirao se kada mu je vozač na kraju vožnje naplatio iznos od 320 eura. U suzama je ispred mog dućana čekao let", ispričala nam je I.M.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/cov ... 96929.aspxVlada je u travnju 2026. predstavila nacrt izmjena Zakona o prijevozu u cestovnom prometu kojima želi urediti autotaksi prijevoz i spriječiti neopravdano visoke cijene. Prema prijedlogu, putniku bi prije ulaska u vozilo morale biti vidljive maksimalna cijena vožnje i planirana ruta, a uvode se i strože provjere vozača te kartice autotaksi vozača.
Najavljene zakonske izmjene idu prema širem i strožem uređenju cijena, nadzora i uvjeta za vozače, no zakon još uvijek nije donesen.
Sto manje para imas imas, to te vise stid pitati za cijenu.
Sto vise imas, vise se cjenkas. Fact.
Ja mu jednostavno ne bi platila da mi zatrazi neku nenormalnu cijenu.
A sve cu pitati unapred. I dat cu cak ljudima na znanje da necu platiti ako ne budem zadovoljna nekim zavrsenim poslom.
Npr u Bosni oprala omiljene patike u masini, i neka mi se metalne podrska sto bude ugradjena iza peta, skupila.
Odnijela sam obucaru, pitala moze li to urediti i koliko ce kostati.
Rekao je 15 KM.
Radi, kazem. Ali ako ne bude valjalo, ja necu platiti, eto ti i patike.
Sto vise imas, vise se cjenkas. Fact.
Ja mu jednostavno ne bi platila da mi zatrazi neku nenormalnu cijenu.
A sve cu pitati unapred. I dat cu cak ljudima na znanje da necu platiti ako ne budem zadovoljna nekim zavrsenim poslom.
Npr u Bosni oprala omiljene patike u masini, i neka mi se metalne podrska sto bude ugradjena iza peta, skupila.
Odnijela sam obucaru, pitala moze li to urediti i koliko ce kostati.
Rekao je 15 KM.
Radi, kazem. Ali ako ne bude valjalo, ja necu platiti, eto ti i patike.
Ne volim ciganisati.
Ali pred račun je misaona imenica kod nas. Sve se radi na neko povjerenje. A sve go lopov i prevarant.
Ja platio vodovod i kanalizaciju 240 km kamion mi onaj veliki dolazio, a čistili na javnim instalacijama cijevi i šahtu.
Pa čekaj jel moja obaveza i dužnosti javnu kanalizaciju održavati ?
Imam potvrdu uplate, ZK od javnih površina, katarski plan sa parcelama, izjave svjedoka očevidaca. Uskoro moram pisati Kantonalnoj inspekciji, općinskoj, ministarstvu komunalne privrede, načelniku starog grada, općinskoj inspekciji, ministru, direktoru vik-a.
U novine ću ih staviti na klix, avaz, source, fb.
A prije 1-2 godinu su mi refundirali.
Be highirly man not sikirly man
. to je septichka jama... ako je na tvom, ranchu, jer zivish na istom......
gradjanka je pokrenula

avaz. nastavio
kako poshteno. kako pishu. nema dozvolu od opshtine. jeste slijep. ali. je li on jedini u gradu, invalid..
bash opisano. zurish da prodjesh taj dio ferhadije, bilo je uzas.
. i josh kojekavih 'prepreka'
sarajevo je 'srozano' nema popravka..

https://www.facebook.com/groups/1192488 ... 1645892538Razumijem da je Denis Barta slijepi mladi čovjek koji pjevanjem zaradjuje za život. Ali pjevati narodnjake ispred Markala u samom centru grada je zaista ružno, kao da smo u nekoj selendri a ne u Sarajevu. Može li se sve to premjestiti na neko drugo mjesto?
avaz. nastavio
..Većina komentatora stala je u odbranu uličnog svirača, ističući da se radi o čovjeku koji pošteno zarađuje za život.
. sjecham se mushkarca .koji je plesao. uz glasnu muzliku..slozila bi se s vama da je muzika cesto prejaka i tjera covjeka da sto prije prodje.
. i josh kojekavih 'prepreka'
Nema jama kod mene na brdu. Cijevi bona zajednička...
. to su sahtovi na ulici. zasto ti to chistish ??
Pa neće da dodju ako imaš kvar. Došli jednom kod mene, i ništa nisu napravili.
Sljedeći dan reklamacija
I hop
Radove obavljali na javoj mreži.
Lopovi Munča . Hoće na silu pare da otimaju.
Haos ću im napraviti.
Na klix Avaz ću ih poslati
ne znam, da li che ti ti portali, shta pomochi
zahto se ne uchlanish u neku stranku?
Čengić je SDP stari grad
ViK NiP
Ministarstvo komunalnija isto neka trojka
Joj ima da ih isprozivam haha
Ma inspekcija samo KUIP
Kod tebe ono ima zmija
. 'oche pomochi .
Pomaze kada se uclanis u vladajucu stranku da sredis nesto ali ne i da napadas nesto za sta se vladajuca stranka i pita
Upisa li iko gdje ce?
Da ne trazim kod tonu ovog spama
Da ne trazim kod tonu ovog spama
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 102 Replies
- 10844 Views