Samo da kažem
Re: Samo da kažem
Gudi wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 1:21 amO chemu se radi.Bella wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 1:10 am![]()
nikoga, tj ove dvije nisam prijavila za ' uvrede' kako god ko vidi i vaga.( pa i prijetnje za iznoshenje pisanih privatnih poruke . iz vremena kad je bila moderator je neoprostiva greshka)................... to su uvrede. bile na fb ig ili forumima....pogotovo od odraslih osoba koje i odgajaju familiju![]()
...samo shuti i chitaj i ibreti sesrecha pa nemam takvu u kuchi.
a biljka i zvaka su trebale biti pomoch ugrozenim.. publika![]()
![]()
![]()

.............................................................................................
a zvaka ,zaspoo
.............................................................................................
Nisam tu bio kad je to bilo aktuelno.Bella wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 1:28 amGudi wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 1:21 amO chemu se radi.Bella wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 1:10 am![]()
nikoga, tj ove dvije nisam prijavila za ' uvrede' kako god ko vidi i vaga.( pa i prijetnje za iznoshenje pisanih privatnih poruke . iz vremena kad je bila moderator je neoprostiva greshka)................... to su uvrede. bile na fb ig ili forumima....pogotovo od odraslih osoba koje i odgajaju familiju![]()
...samo shuti i chitaj i ibreti sesrecha pa nemam takvu u kuchi.
a biljka i zvaka su trebale biti pomoch ugrozenim.. publika![]()
![]()
![]()
falilo 2 glasa za
![]()
Htjeli te se kutarisati....al nedade se usranom do potoka...
Be highirly man not sikirly man
Samo gledaj svoje dobro i šta je tebi najugodnije. Svi smo mi ovdje drugačiji, ali se isto tako ne poznajemo i realno niko nikoga ne mora prihvatati ili ne prihvatati. Nismo prijatelji, svi se okorišćujemo jedni o druge, da ubijemo dosadu, da nas neko sasluša, da dobijemo savjet, pa i kad damo savjet poželjet ćemo da ga dobijemo zauzvrat, poželjet ćemo da nas se neko sjeti kad ne dođemo na forum par dana. Opet je sebično.
Za dva dana se zaboravljaju i veći problemi, a kamoli stvari koje se napišu ili pročitaju na forumu. Zato svako svoje, a slaganja i neslaganja će uvijek biti
Per aspera ad astra 
. nisu, ne vjerujem. nema osnove za delete.. sve je to normalno za nekoga .. i tako treba shvatiti...
jednostavno, neka djechja borba za,
. ali, ja pobra dosta 'behara'
ni za shta.. .............................................................................................
Bella wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 1:40 am. nisu, ne vjerujem. nema osnove za delete.. sve je to normalno za nekoga .. i tako treba shvatiti...
jednostavno, neka djechja borba za,ne znam shta. josh uvijek mi nije jasno. shta bi
![]()
. ali, ja pobra dosta 'behara'ni za shta..
boze sachuvaj . kako perje leti .. avlija puna perushki. kovrdjavih a i onih drugih..
hej jesi li ti koristioGudi wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 1:44 amBella wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 1:40 am. nisu, ne vjerujem. nema osnove za delete.. sve je to normalno za nekoga .. i tako treba shvatiti...
jednostavno, neka djechja borba za,ne znam shta. josh uvijek mi nije jasno. shta bi
![]()
boze sachuvaj . kako perje leti .. avlija puna perushki. kovrdjavih a i onih drugih..
![]()
naruchivao hranu ?Detalji odlaska kompanije Glovo iz BiH: Zašto gase poslovanje? Šta s podacima i kreditima korisnika?
Jok. Samo korpa...inache prosetam...Bella wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 1:45 amhej jesi li ti koristioGudi wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 1:44 amBella wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 1:40 am
. nisu, ne vjerujem. nema osnove za delete.. sve je to normalno za nekoga .. i tako treba shvatiti...
![]()
naruchivao hranu ?Detalji odlaska kompanije Glovo iz BiH: Zašto gase poslovanje? Šta s podacima i kreditima korisnika?
a,zashto i korpu. hahahaha jel bude hrana ok .
* meni je to chudno. kad sam kuchi. pa ima neshto za pojesti.
Ja gotovo samo kupujem pite.
Inache pravim ruchak sam. Bbq
I da u staklu chorbe...
Pizza Mahir..
Tak...to
. kod mene turchin u radnji prodaje .pite, i dobro izgledaju.. ali odolim,da ih ne probam..nemam naviku da jedem vani
..tako j najbolje .u svakoj radnji , neshto je dobro..
..
Pa da.
Necesh vjerovati pitu na Dobrinji kupujem. Hem sto je jeftinija hem bolja.
Na carsiji skupa a nishta tvrdo...
Kupim kiflice slance obichne i sa susaom na Bistriku
Somun Vrbanjuša
Tak
Svugdje po neshto
Ti?
Dobro jutro svima. Eto i mene
@Bella , radio sam drugu do kasno pa nikako nisam uspevao da se ukljucim. Inace i ja volim sto si direktna, cak si i sa mnom bezbroj puta ulazila u rasprave ali u sustini, nemam nista protiv.
@biljka , nasa rasprava nije bila ni nalik ovakvoj kakvu su oni imali. Niti bih dozvolio sebi da te povredim recima, kako tebe tako i ostale. Nisam u tom fazonu. Cak sta vise, simpaticna si a vidi se da si skolovana, vokabular sirok i perfektan sto je danas retkost. Tacno se primeti obrazovanje. Sto je jako lepo videti.
@Peace je zena koju pratim od samog pocetka. Prema meni uvek fer i korektna, veoma prijatna. Nemam niti jednu losu rec da kazem za nju. Cak sta vise, mnogo je gotivim. Volim i da se nasalim sa njom, pa sam cak i rime bacao kako bi se svi smejali,zezali i slicno. Sve u svemu, kao sto sam vise puta rekao, jako draga zena.
Obrni okreni, Coolio (za Bellu Zvaka) vas sve gotivi. Neka ste vi meni zive/i i zdrave/i .
Mozemo se raspravljati do besvesti, opet cu vas gotiviti.
@Bella , radio sam drugu do kasno pa nikako nisam uspevao da se ukljucim. Inace i ja volim sto si direktna, cak si i sa mnom bezbroj puta ulazila u rasprave ali u sustini, nemam nista protiv.
@biljka , nasa rasprava nije bila ni nalik ovakvoj kakvu su oni imali. Niti bih dozvolio sebi da te povredim recima, kako tebe tako i ostale. Nisam u tom fazonu. Cak sta vise, simpaticna si a vidi se da si skolovana, vokabular sirok i perfektan sto je danas retkost. Tacno se primeti obrazovanje. Sto je jako lepo videti.
@Peace je zena koju pratim od samog pocetka. Prema meni uvek fer i korektna, veoma prijatna. Nemam niti jednu losu rec da kazem za nju. Cak sta vise, mnogo je gotivim. Volim i da se nasalim sa njom, pa sam cak i rime bacao kako bi se svi smejali,zezali i slicno. Sve u svemu, kao sto sam vise puta rekao, jako draga zena.
Obrni okreni, Coolio (za Bellu Zvaka) vas sve gotivi. Neka ste vi meni zive/i i zdrave/i .
Mozemo se raspravljati do besvesti, opet cu vas gotiviti.
biljka wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 12:51 amEvo da se i ja uključim, pa neka se ljuti ko hoće.
Mislim da Bella zna biti predirektna, sarkastična i ponekad malo previše gruba, ali isto tako mislim da je među najiskrenijim osobama ovdje i to uvijek cijenim. Uključuje se u rasprave, nije aktivna samo na temama o vlastitom životu, self-improvementu i sličnim stvarima. Ima mišljenje i iznosi ga, kakvo god ono bilo. Cijenim ljude koji otvoreno kažu šta misle, sve dok govorimo o temama koje su stvar rasprave, a ne o nečemu što je suprotno osnovnim činjenicama (mislim konkretno na raspravu sa Cooliom o genocidu)
S druge strane, iako sam se na početku ove rasprave složila s nekim kritikama na Bellin račun i razumjela zašto je djelovala pregrubo, nastavak konverzacije koji sam sada pročitala pokazao mi je da i oni s „druge strane“ vrlo dobro znaju zabiberiti i spustiti. Prije svega mislim na izraz „zagonđija“ (da, to jeste uvredljivo i to poprilično), kao i na potezanje stvari s drugih foruma i priče tipa: „Ja sam te branila.“
Ako si nekoga branila, zašto mu to poslije nabijaš na nos? Onda ga nisi branila zato što si smatrala da je to ispravno u tom trenutku, nego možda zato da kontriraš nekome ili da ispadneš puna razumijevanja. Upravo zbog toga mi je ponekad draža Bellina gruboća od fejk podrške.
Što se tiče dijela rasprave o tome kome se šta čita i ko koliko piše o privatnom životu, ja sam na ovaj forum došla jer mi je trebao izduvni ventil i savjet u periodu kada sam prolazila kroz tešku situaciju. Tada sam podijelila neke vrlo lične stvari koje danas vjerovatno ne bih, ne zato što me je sram toga, nego zato što sam u međuvremenu pronašla druge načine da se nosim s problemima. Razumijem da je nekima forum i dalje takav ventil i to mi je sasvim okej. Svako bira šta će pisati i šta će čitati i ne vidim problem u tome.
Da li mi je nekad neugodno čitati opise nečijeg seksualnog života? Jeste. Ali ako neko želi i to dijeliti, njegovo pravo. Forum nije mjesto koje postoji samo da bi nama uvijek bilo ugodno.
I za kraj, malo me iznenadio komentar od Peace da se Coolio i ja uključimo, s obzirom na to da se ona nikada nije uključivala u ozbiljnije rasprave između nas dvoje. I to je sasvim validno i njeno pravo. Ali isto tako, ja nisam ovdje da bilo kome dajem potporu po automatizmu niti mislim da bi iko trebao očekivati takvu potporu od mene, kao ni da dajem mišljenje na neke rasprave i teme. Ako se niko ne uključuje kad se ja s nekim (uglavnom s Cooliom) raspravljam (vjerovatno da ne bi birao stranu), zašto bih ja? Ali evo jesam i pokušala sam stvarno objektivno sagledati ovo
Riječ zagondija (podržač, simpatija ili preciznije u ovoj situaciji puhač i dodavač joj vjetra u leđa i obraze.. ) ti je rezultirala uvredljiva..
A:
I sve pilike u kojim omalovažava muslimane...Seoska družina
koji jadan zivot ti zeno imash
ko curica u obdanishtu"
jako neobrazovano izrazavanje
nismo svi na istom novou razumijem
besposlichari, nehljebi
avlija puna perushki. kovrdjavih a i onih drugih
Enormni vapaj za pažnjom.. koji drugi aman imaju osim njih (od čega je otprilike diskusija pokrenula žešći tok.. i na što im je i Skitnica pokušala obratiti indirektnu pažnju neslaganjem.. itd itd
Je iskrenost i direktnost? Blaga oštrina? iznošenje jasnih činjenica onog što je napisano iz posta u post?
Većina njenih upisa ne samo ove prilike.. nosi i reda formulacije vrijeđanja ili pod*ebavja ovog ili onog...
Sad još ima i pojačanje.
I ako ti.. Vjetar ili bilo ko deseti... to ne vidiš.. ili vam je ok.. i vrsta iskrenisti.. Sigurno da ima(te) i razloga.
Taman posla da ću se kriviti.Vjetar wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 12:56 amJao jao![]()
@Gudi @Ina @Bella @Peace Da samo možete sa strane pogledati na šta vam liči ovo što ste odradili danas![]()
Ne zanima me, doslovno. Iskrvite se vaša stvar. Ja neću voditi vaše bitke. Ako želite da se nadmudrujete, vrijeđate, pokušavate poniziti jedne druge, izvolite. Tema je bez cenzure i brbljaonica i svojski ste joj opravdali naziv.
Realno, ničije nije za amnestirati a ni za izdvojiti kao gore od ostalog. Tako da, izvolite, ako se želite baviti ovim, imate moj blagoslov![]()
Kao što sam rekao Gudiju, reći ću i ostalima - ono što pišete o drugima, govori više o vama, pa predstavite se dosljedno![]()
Ako bude da pada mrtva glava, možda i reagujem, pa pometem, ali stvarno samo možda, sad zaista nemam ni mrvu volje da se bavim ovim više od ovoga. Imam pametnija posla. Bgm![]()
Kao i do sad svih godina pisanja..
A neću vala ni šutiti, niti sam kad. pogotovo u nekim ovakvim stvarima.
Opet neki napadački ton. Nisam dio rasprave i ne shvatam o kakvim ti razlozima ovdje uopšte pričaš, al hajd.Ina wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 12:25 pmbiljka wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 12:51 amEvo da se i ja uključim, pa neka se ljuti ko hoće.
Mislim da Bella zna biti predirektna, sarkastična i ponekad malo previše gruba, ali isto tako mislim da je među najiskrenijim osobama ovdje i to uvijek cijenim. Uključuje se u rasprave, nije aktivna samo na temama o vlastitom životu, self-improvementu i sličnim stvarima. Ima mišljenje i iznosi ga, kakvo god ono bilo. Cijenim ljude koji otvoreno kažu šta misle, sve dok govorimo o temama koje su stvar rasprave, a ne o nečemu što je suprotno osnovnim činjenicama (mislim konkretno na raspravu sa Cooliom o genocidu)
S druge strane, iako sam se na početku ove rasprave složila s nekim kritikama na Bellin račun i razumjela zašto je djelovala pregrubo, nastavak konverzacije koji sam sada pročitala pokazao mi je da i oni s „druge strane“ vrlo dobro znaju zabiberiti i spustiti. Prije svega mislim na izraz „zagonđija“ (da, to jeste uvredljivo i to poprilično), kao i na potezanje stvari s drugih foruma i priče tipa: „Ja sam te branila.“
Ako si nekoga branila, zašto mu to poslije nabijaš na nos? Onda ga nisi branila zato što si smatrala da je to ispravno u tom trenutku, nego možda zato da kontriraš nekome ili da ispadneš puna razumijevanja. Upravo zbog toga mi je ponekad draža Bellina gruboća od fejk podrške.
Što se tiče dijela rasprave o tome kome se šta čita i ko koliko piše o privatnom životu, ja sam na ovaj forum došla jer mi je trebao izduvni ventil i savjet u periodu kada sam prolazila kroz tešku situaciju. Tada sam podijelila neke vrlo lične stvari koje danas vjerovatno ne bih, ne zato što me je sram toga, nego zato što sam u međuvremenu pronašla druge načine da se nosim s problemima. Razumijem da je nekima forum i dalje takav ventil i to mi je sasvim okej. Svako bira šta će pisati i šta će čitati i ne vidim problem u tome.
Da li mi je nekad neugodno čitati opise nečijeg seksualnog života? Jeste. Ali ako neko želi i to dijeliti, njegovo pravo. Forum nije mjesto koje postoji samo da bi nama uvijek bilo ugodno.
I za kraj, malo me iznenadio komentar od Peace da se Coolio i ja uključimo, s obzirom na to da se ona nikada nije uključivala u ozbiljnije rasprave između nas dvoje. I to je sasvim validno i njeno pravo. Ali isto tako, ja nisam ovdje da bilo kome dajem potporu po automatizmu niti mislim da bi iko trebao očekivati takvu potporu od mene, kao ni da dajem mišljenje na neke rasprave i teme. Ako se niko ne uključuje kad se ja s nekim (uglavnom s Cooliom) raspravljam (vjerovatno da ne bi birao stranu), zašto bih ja? Ali evo jesam i pokušala sam stvarno objektivno sagledati ovo
Riječ zagondija (podržač, simpatija ili preciznije u ovoj situaciji puhač i dodavač joj vjetra u leđa i obraze.. ) ti je rezultirala uvredljiva..
A:
I sve pilike u kojim omalovažava muslimane...Seoska družina
ko curica u obdanishtu"
besposlichari, nehljebi
Enormni vapaj za pažnjom.. koji drugi aman imaju osim njih (od čega je otprilike diskusija pokrenula žešći tok.. i na što im je i Skitnica pokušala obratiti indirektnu pažnju neslaganjem.. itd itd
Je iskrenost i direktnost? Blaga oštrina? iznošenje jasnih činjenica onog što je napisano iz posta u post?
Većina njenih upisa ne samo ove prilike.. nosi i reda formulacije vrijeđanja ili pod*ebavja ovog ili onog...
Sad još ima i pojačanje.
I ako ti.. Vjetar ili bilo ko deseti... to ne vidiš.. ili vam je ok.. i vrsta iskrenisti.. Sigurno da ima(te) i razloga.
Taman posla da ću se kriviti.Vjetar wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 12:56 amJao jao![]()
@Gudi @Ina @Bella @Peace Da samo možete sa strane pogledati na šta vam liči ovo što ste odradili danas![]()
Ne zanima me, doslovno. Iskrvite se vaša stvar. Ja neću voditi vaše bitke. Ako želite da se nadmudrujete, vrijeđate, pokušavate poniziti jedne druge, izvolite. Tema je bez cenzure i brbljaonica i svojski ste joj opravdali naziv.
Realno, ničije nije za amnestirati a ni za izdvojiti kao gore od ostalog. Tako da, izvolite, ako se želite baviti ovim, imate moj blagoslov![]()
Kao što sam rekao Gudiju, reći ću i ostalima - ono što pišete o drugima, govori više o vama, pa predstavite se dosljedno![]()
Ako bude da pada mrtva glava, možda i reagujem, pa pometem, ali stvarno samo možda, sad zaista nemam ni mrvu volje da se bavim ovim više od ovoga. Imam pametnija posla. Bgm![]()
Kao i do sad svih godina pisanja..
A neću vala ni šutiti, niti sam kad. pogotovo u nekim ovakvim stvarima.
Da, bilo bi mi uvredljivije da neko nekoga na forumu okarakteriše mojim "zagonđijom" nego da mi kaže da sam besposlena. Ali to je moje lično. Tebi je možda gore nešto drugo i to nije problem. Ako si iz mog posta shvatila išta drugo osim ukazivanja na ružne riječi koje su pale sa obe strane, onda ne znam šta da ti kažem. Svi mislite da ste iznad, a niko nikad ne bi prihvatio grešku i rekao da je postupio u momentu, brzopleto ili kako već hoćeš da opravdaš, bez obzira na to kako drugi postupa. Ne bi bilo loše malo zapravo dublje i sa razumijevanjem iščitati temu self-improvement i ostale filozofske teme jer, na kraju dana, svima nam treba
Per aspera ad astra 
Ne razumijem samo potrebu da se pravda korištenje riječi "zagonđija". Ne govorim da drugi ne koriste takve ili gore riječi. Ali zašto pravdanje kao da nije loša riječ? Kao "Loša je, ali ima i gore, pa ne znam što kritikuješ" 
Per aspera ad astra 
.tako nekako.. imam 4-5 prodavnica.sa specifichnim izborom proizvoda.koje kupujem
najdraza mi je je jedna 'diskont' tu svashta nadjem. jednom, pola kg jogurta za $0,25
.. mislim da bi ti bilo dobro. pitu na Dobrinji kupiti i zamrznuti.. meni nema razlike u ukusu. nakon podgrijavanja.. kao i hljeb...
inache kako si /
nekima je bashta jucher ostala neotkopana

dakle shta je ovdje, vokabular rijechi ..nedopustiv na ovom forumu..Seoska družina
ko curica u obdanishtu"
besposlichari, nehljebi
kao buducha pravnica.. poenta nije . 'zagondjija' toliko........... jeste rijech koju koriste, osobe raskalashnog ponashanja, primitivnih poshtapalica . kako sam primjetila, kroz kontakte u zivotnim situacijama
.. je u tomekorištenje riječi "zagonđija"
shto je u kontekstu prijepljena uz osobu, chlana foruma tj meni
. tako. da se sa takvim osobama susrechemo na DM ali u RL je naravno , nemoguche.. toksihno je
..tvoja greshka, biljka je shto se nisi pridruzila. paru
vjetar (nije administrator) je bio Gudi
Imaju kod nas i one zaledjene male pitice, mali zvrkovi...ali dosmcha je domacha...Bella wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 1:35 pmnema gdje te nema.. jeste Sarajevo , srechom sa dobrim cestama.za minutu si, tu i tamo.. ali hm .
![]()
.tako nekako.. imam 4-5 prodavnica.sa specifichnim izborom proizvoda.koje kupujem
najdraza mi je je jedna 'diskont' tu svashta nadjem. jednom, pola kg jogurta za $0,25. ili specijalna brashna itd.. ili 12 jaja za $0,99.. tak zabavljam se
.. mislim da bi ti bilo dobro. pitu na Dobrinji kupiti i zamrznuti.. meni nema razlike u ukusu. nakon podgrijavanja.. kao i hljeb...![]()
inache kako si /![]()
I donet zaledjeni....i pilechi...tak
Jeftinija hrana kod tebe nego kod mene...
Imam novi umak pesto za pastu.... Kombinacija riba tuna, ribanac, i taj umak...Bash super...nisam to prije jeo...
Tak kako ti spremash?
Dobar... mašallah...ko hljeb...
Poslom obavezama tak...
Kiša u Sarajevu...
Kod tebe? Kako si ti u najboljim godinama?
Poenta je da svakog vrijeđaju različite stvari. Ja sam svoje mišljenje o težini tih riječi za mene iznijela. A pravno gledajući da javno izađeš i pričaš o nečijem "zagonđiji" prije bi bio u problemu nego da pričaš o nekome kao "besposličaru i nehljebu" jer zagonđija puuuno više zadire u intimu, a pogotovo tako da se donose neki zaključci na forumu gdje se ni ne znamo. Sve same pretpostavke i predrasudeBella wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 3:44 pmsu :
dakle shta je ovdje, vokabular rijechi ..nedopustiv na ovom forumu..Seoska družina
ko curica u obdanishtu"
besposlichari, nehljebi
kao buducha pravnica.. poenta nije . 'zagondjija' toliko........... jeste rijech koju koriste, osobe raskalashnog ponashanja, primitivnih poshtapalica . kako sam primjetila, kroz kontakte u zivotnim situacijama.. je u tomekorištenje riječi "zagonđija"
shto je u kontekstu prijepljena uz osobu, chlana foruma tj meni.. da je u nekoj 'vezi' sa vishe znachenja.. koja ta rijech donosi..
. tako. da se sa takvim osobama susrechemo na DM ali u RL je naravno , nemoguche.. toksihno je
..tvoja greshka, biljka je shto se nisi pridruzila. paruubachena je skitnica. .
da se dobije na masi.. zvaka izbachen iz kombinacije..
e ne znam zashto..
vjetar (nije administrator) je bio Gudikkao se samo usudio , da duva
![]()
Tu govorim o konkretno tom primjeru što je Ina napisala. A činjenica jeste Bella da jesi grublja i znaš fino poklopiti. Nekad malo neempatično, tipa komentar za Skitnicu i biciklo. Nije za neke sankcije, prijave, bana, šta već, naravno, ali nije ni ugodno za pročitati. Neko je povrijeđen i napiše to, a onda uslijedi komentar o "kamikazama na dva točka". Kao što rekoh, nije za sankcije, ali nije ni lijepo u toj situaciji. Iskreno ne znam ni kako ti naumpadnu nekad takvi komentari
Per aspera ad astra 
ima kod i mene, probala sam jednom. zeljanica. bila je ok ali.. suva. dok kad svoju zamrznem. nije suva, ..nije jeftinije globalno. ali nadje se proizvoda, ako se ima vremena trazitiGudi wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 4:14 pmImaju kod nas i one zaledjene male pitice, mali zvrkovi...ali dosmcha je domacha...
I donet zaledjeni....i pilechi...tak
Jeftinija hrana kod tebe nego kod mene...
Imam novi umak pesto za pastu.... Kombinacija riba tuna, ribanac, i taj umak...Bash super...nisam to prije jeo...
Tak kako ti spremash?
Dobar... mašallah...ko hljeb...
Poslom obavezama tak...
Kiša u Sarajevu...
Kod tebe? Kako si ti u najboljim godinama?![]()
taj pesto. ne kupujem, nekad pravila ,ali mi bude zestoko. za jesti ..
.uglavnom lagano, ulje . nachi ukusno... ribani sir. nekad dodam pavlaku. nekad to izgleda sirotinski ali meni dobro..
azijati u rizu kao i tjesteninu pred pochetak jela ..dodaju svjeze jaje i pomjeshaju.. to teshko i gledam.. ne svidja mi se . mada kao dijete sam mogla 'takvo jaje..
hm , ne osjetim veliku razliku u godinama ..po nekom poslu.. nekad se chini kao da su stale.. ako se ne rade tezi fizichki poslovi.. mislim da je ok da se produzi do 70. mozda 72... narod je vitalan..
. uglavnom, vrlo dobro se znamo. bar nekoliko nas.. i nikada nije bilo 'uvredljivih rijechi, kao shto je primjer naveden. pogotovo o 'moguchim vezama" kao shto je nedavno bio primjer zvake/peace i prihvatanja cvijecha.....biljka wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 5:52 pmPoenta je da svakog vrijeđaju različite stvari. Ja sam svoje mišljenje o težini tih riječi za mene iznijela. A pravno gledajući da javno izađeš i pričaš o nečijem "zagonđiji" prije bi bio u problemu nego da pričaš o nekome kao "besposličaru i nehljebu" jer zagonđija puuuno više zadire u intimu, a pogotovo tako da se donose neki zaključci na forumu gdje se ni ne znamo. Sve same pretpostavke i predrasude
Tu govorim o konkretno tom primjeru što je Ina napisala. A činjenica jeste Bella da jesi grublja i znaš fino poklopiti. Nekad malo neempatično, tipa komentar za Skitnicu i biciklo. Nije za neke sankcije, prijave, bana, šta već, naravno, ali nije ni ugodno za pročitati. Neko je povrijeđen i napiše to, a onda uslijedi komentar o "kamikazama na dva točka". Kao što rekoh, nije za sankcije, ali nije ni lijepo u toj situaciji. Iskreno ne znam ni kako ti naumpadnu nekad takvi komentari
( dakle ako je ina(mina)
bilo je komentara . uglavnom o ukusu. nachinu razmishljanja. pojedinih situacija , na outfitu i tako. mogla si shvatiti da ima aferima od ranije... ali si mogla vidjeti. da s tim osobama nije bilo konverzacije.. s moje strane..
ali i poseban stav nekih. kad se osjechaju da su 'ispod'
.. ako se ne osjecha ugodno.. ne prebacuje se to na osobe oko sebe.. bilo u kuchi ili ovakvim mjestima
,.... gruba osoba, ne znam kako se to moze izraziti kroz pisanje.. ne volim mjaukanje... niti uvijanje..
neko naziva .poklopiti neko sala. neko provokacija. opet , ako je vokabular takav da je u skladu pravila foruma. .to sam ja.. pishem kako hochu jer mogu.. kome se ne svidja. ahhh
sto se tiche bicikla... u sushtini je srecha u nesrechi. koja je zbilja okrutna, da nije bilo kolateralne stete ,mislim na ljude u blizini ..
lichno, imam jako losha iskustva, sa tom vrstom prevoza, bicikl ili skutera. ali sa osobama koji ih upravljaju..
. koliko su bahati, prvo za svoj zivot. a onda i na okolinu... ne msilim da im je drago da se survaju negdje. ali, se ponashaju, da su u svemu tu. sve je za njih i da su zrtve shta god se desi..
. a pitam se, zbilja kako to ne vide kad su u autu .voze. i imaju bicikliste oko sebe. nemoguche da ne vide razliku?
. pod tim svim dojmom, je tako i napisan moj komentar... nishta lichno
.. ssd nakon svega, da joj pozelim ozdravljenje.. bi bilo bizarno.... to ne radim... ako je uvrijedjena. ok prihvatam.. i nema komunikacije niti komentara na datu situaciju.. da che mi negdje spustiti. hoche
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6975 Views
-
Last post by Vanilla
-
- 8 Replies