Samo da kažem
Re: Samo da kažem
toplo. ko mjesecheva povrshina. sitan je pijesal, kao so.... ali, zbog blizine drvecha i temp more. hrvatska bi bila bolja za kratkotrajni boravak iz more,,
.............................................................................................
Ako budesh nekada dolazila vamo. Ponijecesh mi jednu vrechu toga pijeska, da imam za bashte
Munčologu jedan...
Tak...
Neka kisha vrcheras...bzvz..u gachama spavao koliko je vruchr neka sparina
Be highirly man not sikirly man

. dakle 23 kg che te dochi 75 maraka.. gratis . dzaba cu napuniti kofer..
i kod mene je pakao.danas. chekam da sunce zadje. smrkne se. pa da pokusham proshetati..
. evo sad zamishljamo. kako to izgelda u gachama spavati..
.............................................................................................
Spavam u donjoj pidzami kO normalni ljudiBella wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 1:26 am
. dakle 23 kg che te dochi 75 maraka.. gratis . dzaba cu napuniti kofer..![]()
i kod mene je pakao.danas. chekam da sunce zadje. smrkne se. pa da pokusham proshetati..![]()
. evo sad zamishljamo. kako to izgelda u gachama spavati..pa u chemu inache spavash. spavachica..
![]()
I majica kratkih rukava
Ovo vrijeme onako ni topli ni hladno... prehladit se sad pa sad...
Tak
Pa nije skupo... skuplja zem zem voda
nekad su nochi bile hladne.. ljeti ti trebao dzemperak. za izlazak
.. ma ova voda nije original ochigledno. kako si opisao.. al et
kod mene filter u kuchi.. odavno je proshlo vrijeme .foliranja. i flashirane vode.
. kako koji dan. sve vishe izbacujem kojekave gluposti koje su nekad bile . #morash
Bella wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 1:45 am![]()
nekad su nochi bile hladne.. ljeti ti trebao dzemperak. za izlazak
.. ma ova voda nije original ochigledno. kako si opisao.. al et
kod mene filter u kuchi.. odavno je proshlo vrijeme .foliranja. i flashirane vode.![]()
. kako koji dan. sve vishe izbacujem kojekave gluposti koje su nekad bile . #morash
Pijesh sa chesme ? necesh da nosish bidone..hahah
u onome kuhalu bokalu elektrichnom...vidi se kamenac
ma evo me kashljem...hocu ja u gachama spavat...kisha ba padala...pa zahladilo..
uporedish cijenu sa drugi shopovima u USA ? imaju oni razni islamski cnetri sopovi neshta..
.ne vjerujem u specijalne. sastojke..Gudi wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 1:55 amPijesh sa chesme ? necesh da nosish bidone..hahah
ma evo me kashljem...hocu ja u gachama spavat...kisha ba padala...pa zahladilo..
uporedish cijenu sa drugi shopovima u USA ? imaju oni razni islamski cnetri sopovi neshta..
pij shljez.. ja to pijem svako veche. s malo meda...
prelijesh toplom vodom. 15 minuta odmori i zatim . procijedich..
.
kupio sam desetak chajeva...tak..imam neshto naci cu...sad kafu prvoBella wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 2:14 am.ne vjerujem u specijalne. sastojke..Gudi wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 1:55 amPijesh sa chesme ? necesh da nosish bidone..hahah
uporedish cijenu sa drugi shopovima u USA ? imaju oni razni islamski cnetri sopovi neshta..... mada u japanu gledam njihove ..spa .hot spring . sa magichnom vodom .. vjeruju da pomaze. za kozu upale . relaksaciju.
![]()
pij shljez.. ja to pijem svako veche. s malo meda...
prelijesh toplom vodom. 15 minuta odmori i zatim . procijedich..
.
za uaple kozhu imas ilidzu onu vodu za banjanje
a i danas sam saldoled lizao...ne znam...
desetak od iste vrste ili onako. pokupio sa polica..
e sad. i te banje su mi 'gadljive'/ kao i bazeni itd...
.e, sladoled zaobilazim najmanje 10-ak godina.. jedi svjeze voche.. i to umjereno..
.mislish .bio je hladan i od toga kashljesh..
inache
Šipak zimskiBella wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 1:43 pmimash li chaj //macina trava//
desetak od iste vrste ili onako. pokupio sa polica..![]()
e sad. i te banje su mi 'gadljive'/ kao i bazeni itd...sve to zaobilazim..
.e, sladoled zaobilazim najmanje 10-ak godina.. jedi svjeze voche.. i to umjereno..
.mislish .bio je hladan i od toga kashljesh..![]()
inache![]()
![]()
Kamilica
Majčina dušica
Nana menta
Limun i neki mix cimet nešta ne znam
Tak
Pravio ogradu
Predao zahtjev za ono...huba...buba...Roka Mandolina
Saznao sam i da je vrhovni potvrdio
2 pravosnažne
11 sudija prošlo kroz predmet čovječe
Još advokata zjbaba na disciplinskoj...kuka na troškove...
Troškova svega ...oko 14.000-15.000
Plus bubanje
Hoćeš se zjbavati...eto ti... :
samo tako.kako si i proshao (koshtalo te nerviranja i novaca)
..advokati. sudstvo. zivi od nas takvih..
. i koja je procedura.
ona mora nachi firmu koja che to demolirati i odvezti na deponiju. prostor mora biti 'chist' jel da ?
znas kako je bilo...Bella wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 4:04 pm.e , kako napraviti sporazum ,dogovor. odrasle osobe.. otimaj tudje. i kako tog ubijediti, da griejshi ... a ne grijeshi. takav je..tako donosi i druge odluke..ali za druge nas ne interesuje...
samo tako.kako si i proshao (koshtalo te nerviranja i novaca)
..advokati. sudstvo. zivi od nas takvih..
. i koja je procedura.
ona mora nachi firmu koja che to demolirati i odvezti na deponiju. prostor mora biti 'chist' jel da ?
- da je desetak puta policija dolazila...
- da se ishlo na prekssajni sud...pa se zbog porodicnhnih odnosa..obustavljalo..
- da se fizicki nasrtallo i slichno...
- da se godinama uznemiravalo...
- hodcesh opcinski sud,
- hocesh katonalni
- hocesh vrhovni...eto ti pa se ti igraj
hocesh drugog po sudovima da finansijski iscrpljujesh...eto plati pola para sudu, pola onome ko je pobjedio...
mogli su za ove pare da naprave kuchu vikendicu...al jok...
to ti je tako kad neko pogreshno nauchi...misli mozhe..sila...ja cu ovo ja chu ono...lazhno samopouzdanje...
eto ti sad...
dobovoljno kad se uklanja,...troshkovi su mnogo manji...mogu se mashine iznajmiti na par dana, mogu se radnici platiti, porodica pomochi tako...sve oko par hiljada 3-4 do max 5 milja..
ali ako opstina bude bubala...onda opucaju 3x vechu cijenu...i radnike, i troskove, kamione, bagere, mashine, chuda...sve po trzishnim cijenama...i onda posaju samo rachun...znachi ide oko 10 milja a mozhda i vishe...
pa se ti igraj...ja chu ovo ja chu ono...
.. aha . pitanje je koliko ozbiljno to shvata .....a i do sada. nikakav advokat nije..dok nije shvatila..da je uzaludno obijati nesto tako i izlagati se troshkovima...Gudi wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 4:21 pmdobovoljno kad se uklanja,...troshkovi su mnogo manji...mogu se mashine iznajmiti na par dana, mogu se radnici platiti, porodica pomochi tako...sve oko par hiljada 3-4 do max 5 milja..
ali ako opstina bude bubala...onda opucaju 3x vechu cijenu...i radnike, i troskove, kamione, bagere, mashine, chuda...sve po trzishnim cijenama...i onda posaju samo rachun...znachi ide oko 10 milja a mozhda i vishe...
i naravno. opet morash tuziti da bi dobio povrat novca/troshkova ??
Ne moram nishta tuziti. Jer je to pravosnazno sve. Izvrsni dokument. Moze se blokirati auto registracija, plata, primanja, svashta. Izvrsni postupak.Bella wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 5:21 pm.. aha . pitanje je koliko ozbiljno to shvata .....a i do sada. nikakav advokat nije..dok nije shvatila..da je uzaludno obijati nesto tako i izlagati se troshkovima...kako che se tek boriti za klijenta....
i naravno. opet morash tuziti da bi dobio povrat novca/troshkova ??
Znash sta. Svako se igra, dok ga ne opauci da mora da palca troskove, pod prijetnjom izvršenja.
Hahaha pihihi..hajmo plati...igrice...pa se ti smij za svoje pare ne za tudje.
Sad rachunam...oko 7 sudova covjeche...
jel ukljucheno u .da treba da ti isplati vrati novac ??i naveden rok ??Gudi wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 6:02 pmNe moram nishta tuziti. Jer je to pravosnazno sve. Izvrsni dokument. Moze se blokirati auto registracija, plata, primanja, svashta. Izvrsni postupak.
Znash sta. Svako se igra, dok ga ne opauci da mora da palca troskove, pod prijetnjom izvršenja.
Sad rachunam...oko 7 sudova covjeche...![]()
![]()
da, i to pod prijetnjom prinudnog izvrsenja, i to sa zateznim kamatama. pa neka vidi..kako che sta che...Bella wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 6:37 pmjel ukljucheno u .da treba da ti isplati vrati novac ??i naveden rok ??Gudi wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 6:02 pmNe moram nishta tuziti. Jer je to pravosnazno sve. Izvrsni dokument. Moze se blokirati auto registracija, plata, primanja, svashta. Izvrsni postupak.
Sad rachunam...oko 7 sudova covjeche...![]()
![]()
samo po dzepu udarati...
Preko entitetske inforamtivne agencije se trazi zahtjevom gdje osoba prima primanja u kojoj banci firmi, i ide zabrana dijela primanja dok se dug ne isplati.
ili u policji u MUP-u zahtjev sa zabranom otudjenja motornog vozila....ne moze auto prodati, zamijeniti, pokloniti niti sljedechi put registrovati dok dug ne isplati, josh nakon toga se cheka 6 mjeseci. ovo mu dodje kao hipoteka na auto..
ili u policji u MUP-u zahtjev sa zabranom otudjenja motornog vozila....ne moze auto prodati, zamijeniti, pokloniti niti sljedechi put registrovati dok dug ne isplati, josh nakon toga se cheka 6 mjeseci. ovo mu dodje kao hipoteka na auto..
to razumijem kad dodje do . izvshenja ,( izgleda da je to kod tebe .sve zavrsheno, vech ) dalje, ako je tako. a ona ne uplachuje . ko, onfda reaguje i forsira prinudnu uplatu ??? ope ti morash ???Gudi wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 6:43 pmPreko entitetske inforamtivne agencije se trazi zahtjevom gdje osoba prima primanja u kojoj banci firmi, i ide zabrana dijela primanja dok se dug ne isplati.
no. zbunjuje me u mom sluchaju. kad se sluchaj zavrshio. trebala sam opet tuzbu podnijeti ,kao ne porazena strana. sudu za oshtetu tj troshkove suda i advokata. ne sjecham se da li se za oboje moze dobiti ...
Pa vidi...sudski troskovi se prvi naplacuju i to se prvo trazi...to je zakonom definisano.Bella wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 6:47 pmto razumijem kad dodje do . izvshenja ,( izgleda da je to kod tebe .sve zavrsheno, vech ) dalje, ako je tako. a ona ne uplachuje . ko, onfda reaguje i forsira prinudnu uplatu ??? ope ti morash ???Gudi wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 6:43 pmPreko entitetske inforamtivne agencije se trazi zahtjevom gdje osoba prima primanja u kojoj banci firmi, i ide zabrana dijela primanja dok se dug ne isplati.
no. zbunjuje me u mom sluchaju. kad se sluchaj zavrshio. trebala sam opet tuzbu podnijeti ,kao ne porazena strana. sudu za oshtetu tj troshkove suda i advokata. ne sjecham se da li se za oboje moze dobiti ...
nakon toga troskovi advokata, parnice, rochista, zalbe, vjestaci...sve shto je uslo u tvoj trosak...
pravosnazna presuda je izvrsni dokument. znaci sa njom mozes da tuces udarash drugu stranu koja je izgubila.
taj dokument, pravosna presuda se koristi kao dokazni materijal i ona se prilaze kad se trazi od institucija (MUP, Informativna agencija, grunt) bilo gdje je evidentirana finansijska/materijalna vrijednost koja se mozhe koristiti za obestechenje.
znaci kada imas pravosnaznu presudu, i nacin gdje se moze naplatiti dugovanje, onda od suda se trazi izvrshenje. sudu se predaje prijedlog/zahtjev... sud daje rjeshenje o izvrshenju i tek onda naplachujesh.
jer mora da postoji rjesenje o izvrshenju,
nije to tuzba...To je samo prijedlog/zahtjev sudu za izvrsenje.
Tu advokat pribavlja informacije od institucija mozhe lichno, a mozhe i sluzbeno preko suda na prijedlog , tvoj osnov na osnovu chega trazish. i sud ili advokat kad sve skup irelevantne dokaze onda se donosi rjesenje na to i to gdje se shta tacno blokira. kontash.
Ti ovdje nemash nikoga da se brani..ono klasichno..kao u parnici sporu...vech...se gleda socijalni status...da li se mozhe zakonito izvrshiti itd...I ovo krache traje...od klasicne parnice..
..da. dakle i dalje ti treba usluga advokata. koliko sati provede ili kako vech naplachuje svoj rad.. i to je lichno tvoj troshak.Gudi wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 7:06 pmnije to tuzba...To je samo prijedlog/zahtjev sudu za izvrsenje.
Tu advokat pribavlja informacije od institucija mozhe lichno, a mozhe i sluzbeno preko suda na prijedlog , tvoj osnov na osnovu chega trazish. i sud ili advokat kad sve skup irelevantne dokaze onda se donosi rjesenje na to i to gdje se shta tacno blokira. kontash.
Ti ovdje nemash nikoga da se brani..ono klasichno..kao u parnici sporu...vech...se gleda socijalni status...da li se mozhe zakonito izvrshiti itd...I ovo krache traje...od klasicne parnice..
..po potvoj procjeni kad bi ti svoje pare mogao konachno dobiti. koliko traje sad taj proces?
da, tachno.Bella wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 7:47 pm..da. dakle i dalje ti treba usluga advokata. koliko sati provede ili kako vech naplachuje svoj rad.. i to je lichno tvoj troshak.Gudi wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 7:06 pmnije to tuzba...To je samo prijedlog/zahtjev sudu za izvrsenje.
..po potvoj procjeni kad bi ti svoje pare mogao konachno dobiti. koliko traje sad taj proces?
pa ona ne mozhe pobjechi nigdje od dugova...znachi nema sanse.
chim se ovo porushi...
dugovi su jedno od nachina da ih sa vrata skinem.
ne zhurim...jer ima auto oko 15.20k, ima platu, chim se mozhe khurciti ima se odakle naplatiti.
meni je bitno da njoj bude to pritisak da odskakuta da se nechuje u mojem hivotu da ne postoji...kontash...
.kako sam shvatila.ona je na vashoj zemlji sagradila nekretninu. bez vashe dozvole (mada nejasno mi je zashto je u toku gradnje niste zaustavili, vjerujem da su neka familijarna planiranja ))\\\
..... otela. i sad da to sve dovedesh u pochetno stanje . tebe koshta , drzava je ne kaznjava. .placha popola troshkove ne sve. a , ona je motiv za troshkove
i josh ti to treba da forsirash..
zar sud ne salje izvrsenje na sve adrese koje ona ima .vjerujem da je to sud trebao imati . i traziti od nje . spisak. firma. banka .. gdje radi kao prvo ? izvor prihoda ?? zashto sad ti to morash da utjerujesh
uzurpirali moj objekat i dogradili ga....na silu...Bella wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 7:59 pm.kako sam shvatila.ona je na vashoj zemlji sagradila nekretninu. bez vashe dozvole (mada nejasno mi je zashto je u toku gradnje niste zaustavili, vjerujem da su neka familijarna planiranja ))\\\
..... otela. i sad da to sve dovedesh u pochetno stanje . tebe koshta , drzava je ne kaznjava. .placha popola troshkove ne sve. a , ona je motiv za troshkove
i josh ti to treba da forsirash..
zar sud ne salje izvrsenje na sve adrese koje ona ima .vjerujem da je to sud trebao imati . i traziti od nje . spisak. firma. banka .. gdje radi kao prvo ? izvor prihoda ?? zashto sad ti to morash da utjerujesh
U tokugradnje tamo iza rata...drmali parama...a tetak je bio i kriminalac...da ne spominjem javno imena ko nam je sve dolazio u kuchu..iza rata...
nismo tad ni zhivjeli u kuchi...vec u stanu...za pola godine...tako nekako oni sve odradili...
sa takvima mozhes samo da nekoga upucash...kontash...
u vechim je govnnima ona...pravno stucana u glavu... kroz troshkove u 3x je vechim troskovima...
prava Munčowwwe imash koliko se za pravo izborish...
sud utjeruje svoje...
a moje troshkove...advokat...
svako za sebe...
kontash...
to ti je ono dok se na kosti nekome ne na tovarish...necesh se izboriti...
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 7031 Views
-
Last post by Vanilla
-