Srebrenica - tišino, počni...

Društvene teme iz Bosne i Hercegovine
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Srebrenica - tišino, počni...

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Wed Jun 24, 2026 2:18 pm
Covek je napisao da ne tolerise poricanje genocida i slicno tome. Kakve veze gore napisano ima sa tim? Rekao sam da vise o ratu i tim stvarima necu pisati i polemisati. A ovo iznad sto sam napisao se desilo i pitam se kakvi su to ljudi koji na dan zalosti dozvole da im dodje neka budala sa youtube-a, da pustaju muziku i slicno. Ovo se ne odnosi na sve stanovnike nego na politicare koji su to odobrili i ljude koji su u tome ucestvovali. A isto vazi i za srbe koji tog dana namerno provociraju i sta sve rade. To su bolesni mozgovi.
:-? dobro. on che odluchti
. ovo shto ti pishesh, koristechi 'druge izvore' tiktok ... you tube .. te neke AI novinare..je hinjsko provlachenje tvojih stavova. o genocidu(/ zrtvama. koliko ih je bilo/ odale su donesheni itd. )
koji su jasni i slijepac da chita.
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Jun 24, 2026 2:27 pm
Coolio wrote:
Wed Jun 24, 2026 2:18 pm
Covek je napisao da ne tolerise poricanje genocida i slicno tome. Kakve veze gore napisano ima sa tim? Rekao sam da vise o ratu i tim stvarima necu pisati i polemisati. A ovo iznad sto sam napisao se desilo i pitam se kakvi su to ljudi koji na dan zalosti dozvole da im dodje neka budala sa youtube-a, da pustaju muziku i slicno. Ovo se ne odnosi na sve stanovnike nego na politicare koji su to odobrili i ljude koji su u tome ucestvovali. A isto vazi i za srbe koji tog dana namerno provociraju i sta sve rade. To su bolesni mozgovi.
:-? dobro. on che odluchti
. ovo shto ti pishesh, koristechi 'druge izvore' tiktok ... you tube .. te neke AI novinare..je hinjsko provlachenje tvojih stavova. o genocidu(/ zrtvama. koliko ih je bilo/ odale su donesheni itd. )
koji su jasni i slijepac da chita.
O cemu ti pricas srece ti? Sta hinjski? Ko je bilo sta rekao sada o tome? Ali ovoga puta me neces uvuci u pricu.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Coolio wrote:
Wed Jun 24, 2026 2:24 pm
biljka wrote:
Wed Jun 24, 2026 11:23 am
Ja ne znam o čemu ti pričaš, ali kako god najbolje bi bilo da svoje teorije ostaviš za drugu temu
Pa kako ti da ne znas? Ti za sve pitas vestacku inteligenciju. Pitaj je i sada

Image
Kakve veze ovo ima? Je li dan žalosti? Nije. Pa je li trebamo da cijeli juli ne funkcionišemo i ne radujemo se? Ljudi žive živote 365 dana u godini

I to omalovažavanje mene i onoga što pišem sa "kako ti da ne znaš" mogu da prokomentarišem samo sa: :povraćć

Kritikuješ djecu koja su se okupila taj dan zbog youtubera ili bilo koga prije nego kritikuješ koncerte koji se svake godine 11.7. organizuju po RS-u, ne zato što ne znaš, nego zato što nastupaš baš tako-hinjski i stvarno stvarno maliciozno.

Je li te iko išta pitao na ovoj temi? Nije. Šta se javljaš da provociraš po hiljaditi put? Svaki put nađem nego opravdanje u toj nekoj tvojoj potencijalnoj nezainteresovanosti da istražiš ili saznaš, ali ti očito sve dobro znaš. Samo biraš da svako malo isprovociraš, a onda se praviš lud
Per aspera ad astra :fiju

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

biljka wrote:
Wed Jun 24, 2026 4:41 pm
Coolio wrote:
biljka wrote:
Wed Jun 24, 2026 11:23 am
Ja ne znam o čemu ti pričaš, ali kako god najbolje bi bilo da svoje teorije ostaviš za drugu temu

Image
Kakve veze ovo ima? Je li dan žalosti? Nije. Pa je li trebamo da cijeli juli ne funkcionišemo i ne radujemo se? Ljudi žive živote 365 dana u godini

I to omalovažavanje mene i onoga što pišem sa "kako ti da ne znaš" mogu da prokomentarišem samo sa: :povraćć

Kritikuješ djecu koja su se okupila taj dan zbog youtubera ili bilo koga prije nego kritikuješ koncerte koji se svake godine 11.7. organizuju po RS-u, ne zato što ne znaš, nego zato što nastupaš baš tako-hinjski i stvarno stvarno maliciozno.

Je li te iko išta pitao na ovoj temi? Nije. Šta se javljaš da provociraš po hiljaditi put? Svaki put nađem nego opravdanje u toj nekoj tvojoj potencijalnoj nezainteresovanosti da istražiš ili saznaš, ali ti očito sve dobro znaš. Samo biraš da svako malo isprovociraš, a onda se praviš lud

A isto vazi i za srbe koji tog dana namerno provociraju i sta sve rade. To su bolesni mozgovi.

To je recenica koju sam gore napisao, koju si ocito procitala pa namerno izostavila. To ti je odgovor na to tvoje da ne osudjujem neke tamo iz republike srpske.

Drugo, uopste nema nikakve provokacije u mom napisanom niti mi je to bio cilj. Niti sam gde napisao da celi juli nema muzike i sta si vec napisala. Poenta teksta je bila da je neki politicar ili sta vec, dopustio da dodje neki youtuber ako se ne varam istog dana kada je bio mars mira gde su ljudi prolazili u tisini da bi sat vremena nakon toga bili trubaci za tog nekog. Tako su barem pisali ljudi iz tvog grada i pljuvali vlast. Zato sam to napisao. Ali ocigledno da se ne sme nista napisati jer vi odmah obrnete pricu.

Niti sam spomenuo rat,niti zrtve,niti nekog dizao,niti nekog spustao. Moja poenta napisanog je bila iskljucivo radi toga da je neko doveo trubace i tog nekog youtubera.

Gde ste vi pronasli provokaciju u svemu tome to samo dragi Bog zna

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Coolio wrote:
Wed Jun 24, 2026 5:45 pm
biljka wrote:
Coolio wrote:

Image

A isto vazi i za srbe koji tog dana namerno provociraju i sta sve rade. To su bolesni mozgovi.

To je recenica koju sam gore napisao, koju si ocito procitala pa namerno izostavila. To ti je odgovor na to tvoje da ne osudjujem neke tamo iz republike srpske.

Drugo, uopste nema nikakve provokacije u mom napisanom niti mi je to bio cilj. Niti sam gde napisao da celi juli nema muzike i sta si vec napisala. Poenta teksta je bila da je neki politicar ili sta vec, dopustio da dodje neki youtuber ako se ne varam istog dana kada je bio mars mira gde su ljudi prolazili u tisini da bi sat vremena nakon toga bili trubaci za tog nekog. Tako su barem pisali ljudi iz tvog grada i pljuvali vlast. Zato sam to napisao. Ali ocigledno da se ne sme nista napisati jer vi odmah obrnete pricu.

Niti sam spomenuo rat,niti zrtve,niti nekog dizao,niti nekog spustao. Moja poenta napisanog je bila iskljucivo radi toga da je neko doveo trubace i tog nekog youtubera.

Nemam strpljenja za ove romane. Ako imaš šta normalno reći, reci. Ne truj ovu temu svojim glupostima

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

biljka wrote:
Wed Jun 24, 2026 6:00 pm
Coolio wrote:
Wed Jun 24, 2026 5:45 pm
biljka wrote:

Nemam strpljenja za ove romane. Ako imaš šta normalno reći, reci. Ne truj ovu temu svojim glupostima
I ocekivao sam da ces tako nesto napisati kada odgovora nemas. Ali i bolje. Mozda ste i u pravu kada kazete da ne pisem nista vezano za tu temu, tako da cu je zaobilaziti. Zamolio bih @Vjetar ako zeli neka pobrise ovo sto sam pisao.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)
drzimo ti 'fige' da izdrzish... patnja je teshka.. :-?

:hahah
.............................................................................................Image

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Image

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Čini mi se nikad više drame u Srbiji nego ove godine, cijeli dan incidenti...

Živim za dan da se nešto promijeni

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

biljka wrote:
Sun Jul 12, 2026 1:05 am
Živim za dan da se nešto promijeni
Ti možda i doživiš :jbg

joker
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by joker »

Teško da doživi bilo ko od nas...

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

joker wrote:
Sun Jul 12, 2026 3:41 pm
Teško da doživi bilo ko od nas...
Iskreno, ne znam otkud mi optimizam i za nju, ali eto :rolleyes

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

– Tutsi ili Hutu – pitamo našeg nasmijanog vozača Isaaca Karenzija,

Tutsi – potiho odgovara. – No to ne smijete pitati. Nakon genocida više se ne izjašnjavamo tko je tko. Mi smo svi Ruanđani. Za takva pitanja ovdje možete dobiti i 25 godina zatvora – strpljiv je Isaac. Da ovdje nije teško završiti u zatvoru, govore horde ljudi odjevene u narančastu i ružičastu odjeću koji uokolo beru čaj na plantažama ili rade na proširenju cesta. Navodno ih je najmanje 100.000 na doživotnoj još od genocida.
..Sjeli za sto i dogovorili se bez . sudova. izaslanika/ placenika kojekavih.. sudova itd.. :jbg
bakir nije bio sposoban to uraditi, suprostaviti se . gore navedenim.... :-?

https://www.vecernji.hr/vijesti/jos-od- ... iju-941275

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Bella wrote:
Sun Jul 12, 2026 4:46 pm
– Tutsi ili Hutu – pitamo našeg nasmijanog vozača Isaaca Karenzija,

Tutsi – potiho odgovara. – No to ne smijete pitati. Nakon genocida više se ne izjašnjavamo tko je tko. Mi smo svi Ruanđani. Za takva pitanja ovdje možete dobiti i 25 godina zatvora – strpljiv je Isaac. Da ovdje nije teško završiti u zatvoru, govore horde ljudi odjevene u narančastu i ružičastu odjeću koji uokolo beru čaj na plantažama ili rade na proširenju cesta. Navodno ih je najmanje 100.000 na doživotnoj još od genocida.
..Sjeli za sto i dogovorili se bez . sudova. izaslanika/ placenika kojekavih.. sudova itd.. :jbg
bakir nije bio sposoban to uraditi, suprostaviti se . gore navedenim.... :-?

https://www.vecernji.hr/vijesti/jos-od- ... iju-941275
Eno samo Bakir i kakav Bakir...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Žrtve u Srebrenici se ne sahranjuju svakodnevno, već se posmrtni ostaci identificiranih žrtava ukopavaju jednom godišnje, i to na kolektivnoj dženazi koja se održava 11. jula.
Prema podacima Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, potraga se nastavlja za još oko 950 žrtava.
Dana 11. jula 2026. godine, u Memorijalnom centru u Potočarima sahranjeni su posmrtni ostaci 10 žrtava
.. :-?

Ćato
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Ćato »

Sahrana deset žrtava nakon toliko godina od genocida samo potvrđuje koliko je spor i težak proces identifikacije. Dok god se zemlja "prevrtava" i pronalaze posmrtni ostaci, tišina nikada neće biti potpuna. To je stalni podsjetnik na razmjere tragedije i na to koliko je posla ostalo da se uradi, prije nego što se uopšte može razmišljati o nekakvom "zatvaranju poglavlja".

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
samo je u pitanju. manipulacija. od strane politichara. bilo kojoj stranci pripadanja......dakle ima josh preko 900 neindentifikobanih, kao i ne pronadjenih.. :-? :))D

Ćato
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Ćato »

Manipulacija političara je stalna konstanta, to nije nikakvo iznenađenje. Međutim, činjenica da se i dalje pronalaze i identifikuju posmrtni ostaci, bez obzira na broj, govori više o samom procesu i njegovoj kompleksnosti, nego o dnevnoj politici. To što političari koriste svaku priliku za sopstvene interese ne umanjuje težinu onoga što se otkriva u zemlji.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
ma .. nema ko se ne zakachi.. neshto najgore shto se deshava . ovakava pisanja.. pogotovo pevaljki. ko zna odakle su...

Kad priznamo ono što se desilo u Srebrenici. Bez toga nema dalje. Kad svi budemo priznali to, a naročito, neki tamo, onda ćemo biti države vesele i radosne", kazala je, nakon čega je ispraćena gromoglasnim aplauzom prisutnih.
sevetina. polugola na pozornici.. :fpalm
narod doshao da se opusti. zaboravi na svakodnevne traume u zivotu. ona se nakachi na .. srebrenicu.. :fpalm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Jel ta vasarska pevaljka priznala takozvanu oluju koju slave? Hrabra vojska ratovala protiv civila. Za genocid u Jasenovcu verujem da je cula ali joj plitak um ne radi.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Osjecaj neopisiv.. tuga beskrajna ..

Image

Image

Image

Image

:(( :((

Ćato
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Ćato »

Slike su jedno, a diskusija oko njih je drugo. Dokle god se ovakvi događaji koriste za političko nadmudrivanje i prebacivanje loptice, umjesto za stvarni dijalog, tuga će ostati samo lični osjećaj, a ne put ka nekom smislenom pomirenju. Očigledno je da nismo naučili ništa, ili ne želimo da naučimo.