Magazin

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Magazin

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Wed Jul 01, 2026 2:50 am
Gudi wrote:
Wed Jul 01, 2026 1:48 am
Bella wrote:
Wed Jul 01, 2026 1:27 am

:-? nema kod mene kucha sa podrumima..
znam...al trebaju vam i to nametnuti....mora se to imati zbog nevremena...i tak toga... :hihi :_)
ne znash brt.. :hahah

..kad je nevrijeme.. sklonishte je . neka crkva.. a, kako se odrzavaju..vrlo chesto mnogi budu povrijedjeni. srushi se krov. ili neki zid.. :fpalm ko kad rade . volonteri. neki njihov lichni doprinos. crkvi.. :hahah a fushere jer im ne plachaju.. :hihi

..
Ti reci ja sam muslimanska ne mogu ja u crkvu...ili jesi? :rlys :hahah

Da je dzamija pa hajde, al crkva :_)

Ne ide mi nikako u glavu :hihi

Fusherish li ti ikad ishta... ;)
Be highirly man not sikirly man

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Wed Jul 01, 2026 9:30 pm
Ti reci ja sam muslimanska ne mogu ja u crkvu...ili jesi? :rlys :hahah

Da je dzamija pa hajde, al crkva :_)

Ne ide mi nikako u glavu :hihi

Fusherish li ti ikad ishta... ;)
jokja .

..ima u mom gradu jedna dzamija... nema minaret..kao shto i nove crkve . nemaju zvona .. hajte hajte.. :jbg ko dodje .dobrodoshao. zna se kad mu je vrijeme.. :hahah
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

SDA: Pravnim putem ćemo poništiti zakon RS-a, ljiljani i simboli Armije RBiH nikada neće biti zabranjeni
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-pra ... /260702176
IZMJENE KRIVIČNOG ZAKONA
Vlada RS usvojila: Za isticanje simbola i zastava Armije RBiH do tri godine zatvora
:-?
eto nas . ko da je . 1999..a godina
.............................................................................................Image

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Thu Jul 02, 2026 5:13 pm
SDA: Pravnim putem ćemo poništiti zakon RS-a, ljiljani i simboli Armije RBiH nikada neće biti zabranjeni
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-pra ... /260702176
IZMJENE KRIVIČNOG ZAKONA
Vlada RS usvojila: Za isticanje simbola i zastava Armije RBiH do tri godine zatvora
eto nas . ko da je . 1999..a godina
I gore

Tad je bila 50000 američkih vojnika

I brdo tenkova NATO :traččč

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

.. fenomen jeste. zashto je problem?
A kad cete vi razlučiti zastavu Republike BIH i zastavu BIH..Republika BIH je ugašena 1998 godine i samim tim ljiljani prestaju biti državna zastava..na taj cin je potpis stavio i Alija ispred bošnjačkog naroda..od 1998 BiH nije republika nego BIH.sa 2 entiteta i 1 distriktom..zastava sa ljiljanima vise nije ne samo državna nego ni bilo kakva zastava osim zastava borackih udruženja..BIH dobija sasvim novu državnu zastavu i koju aminuju svi sva 3 konst naroda.....kad cete shvatiti vise to ustvari kad cete poceti poštivati ustav BIH..samo to..sa državnom zastavom na haubu niko vas nigdje bilo gdje u BH niti u RS niti u FBIH nece zaustaviti..

...

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Nema ratne zastave.

Ljiljani su bili i na bitki na Kosovu gdje se Srbi pušu i udaraju u prsa da su ratovali sa Lazarom protiv Turaka Osmanlija i da je to isključivo njihova bitka.

U Banja Luci napravili kip Tvrtka

A mrze zastavu sa ljiljanima 😂 kakav paradoks :DD

A Tvrtkova zastava sa Ljiljanima :čeekaa

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Postoji državna zastava

A RS pun trobojki na svakoj raskrsnici itd...

Pa čekaj..

RS formalno nije entitet jednog naroda...već i drugih..

Svaki narod ima svoju zastavu.

Sad je druga stvar što se pokušava nekoga natjerati da bude nešto drugo. Oni hoće da imaju svoj srpski identitet u Bosni i Hercegovini, i da to sačuvaju. Ali da drugima njihov identitet zabranjuju i negiraju.

Kao što djeci nameću krsne slave škole
Krsne slave policije
Slike svetog Save po školama institucijama
Kao što su bošnjačkoj djeci pisali u knjizice bošnjački jezik, umjesto bosanski...itd...

Tako je i ovo. Kontali su pobiti, protjerati i hop to je to. Narod koji se vratio na svoje njih pokušavaju zastrašivati.

Što je najluđe, desetine hiljada ih rade po Sarajevu, Goraždu, Tuzli, i Federaciji...

Bzvz...narod samo maltretiraju...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. gledano s jedne strane.

.. shto se tiche ove situacije s nastupom na SP... me iznenadila..bijela zastava.... .googlajuchi saznadoh ..

.. mislim da je bilo nepotrebno.. bez obzira koliko igraca pripada kojem entitetu.. .
jedna zastava . za sve .. :jbg
. na privatnom posjedu. naslikaj kuchu .zastavom koju podrzavash.. :jbg :hahah

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Fri Jul 03, 2026 11:24 pm
. gledano s jedne strane.

.. shto se tiche ove situacije s nastupom na SP... me iznenadila..bijela zastava.... .googlajuchi saznadoh ..

.. mislim da je bilo nepotrebno.. bez obzira koliko igraca pripada kojem entitetu.. .
jedna zastava . za sve .. :jbg
. na privatnom posjedu. naslikaj kuchu .zastavom koju podrzavash.. :jbg :hahah
Većina naših u americi su izbjeglice. Pobjeglo od noža.

Vidi se da se raja ne stidi i da nema komplekse.

Ne bi trebala ni ti ;)

To je naša zastava. Mi je volimo, svi koji imamo veze sa Armijom RBiH, Patriotskom ligom, opsadom Sarajeva, i koji smo rat i agresiju proveli u BiH.❤️

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Fri Jul 03, 2026 11:46 pm

Ne bi trebala ni ti

To je naša zastava. Mi je volimo, svi koji imamo veze sa Armijom RBiH, Patriotskom ligom, opsadom Sarajeva, i koji smo rat i agresiju proveli u BiH.

..i kod mene .pored usa zastave. koja se vechinom viori na pickaup.ima. su uglavnom tkz'republikanci' i 'demoktare' su ziva bicha. zive i poshtuju zemlju. vjerovatno je i vole. ali zar je dokaz zastava.
..biti dobar gradjanin.. poshtovati zakone te drzave ,
.. vrlo rijetko vidim . floridsku zastavu..

..shvatam da je'nasha zastava'.. na svom posjedu/ dijelu zemlje.. ali nastupati van BiH.. je zastava samo jedna BiH/ zar ne ?? :hm

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Njemačka vlada želi zabraniti bolovanje bez doznaka

:-? zar im je ovoliko trebalo..da shvate. da radnici. manipulishu..

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/njem ... /komentari

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sat Jul 04, 2026 12:10 am
Gudi wrote:
Fri Jul 03, 2026 11:46 pm

Ne bi trebala ni ti

To je naša zastava. Mi je volimo, svi koji imamo veze sa Armijom RBiH, Patriotskom ligom, opsadom Sarajeva, i koji smo rat i agresiju proveli u BiH.

..i kod mene .pored usa zastave. koja se vechinom viori na pickaup.ima. su uglavnom tkz'republikanci' i 'demoktare' su ziva bicha. zive i poshtuju zemlju. vjerovatno je i vole. ali zar je dokaz zastava.
..biti dobar gradjanin.. poshtovati zakone te drzave ,
.. vrlo rijetko vidim . floridsku zastavu..

..shvatam da je'nasha zastava'.. na svom posjedu/ dijelu zemlje.. ali nastupati van BiH.. je zastava samo jedna BiH/ zar ne ?? :hm
Ta je nametnuta državna zastava.

Najljepša je da ljiljanima :)

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sat Jul 04, 2026 5:22 pm

Sadašnja zastava Bosne i Hercegovine zvanično je u upotrebi od 4. februara 1998. godine kada je tadašnji visoki predstavnik Carlos Westendorp nametnuo aktuelnu zastavu jer se poslanici Parlamentarne skupštine BiH nisu mogli dogovoriti oko nove zastave, a grb je usvojen sredinom maja 1998. godine, piše bh. novinska agencija Patria.

Naime, zanimljivu priču o cijelom procesu nastanka i značenja aktuelne zastave i grba i njihovim elementima ranije je ispričao za Patriu profesor Zdravko Grebo.

Kako je kazao, imao je priliku vidjeti prve printove prijedloga za novi grb i novu zastavu.

- Kao danas se sjećam, sve varijante su bile žuto-plave. Neke su bile horizontalne, pa veća plava crta, pa manja žuta. Na kraju je bio i ovaj prijedlog koji danas imamo kao oficijelni grb i zastavu BiH. Ne republike, nego BiH kako se ona zove nakon Dejtona. A to je ovaj stilizovani žuti trougao, što bi trebalo biti kao grafički očišćeni prostor teritorije BiH. Imamo ovo plavo dno i ta dva polja dijele ove bijele zvijezde – kaže Grebo za NAP.

Kako je kazao, saznao je da je autor tog rješenja neki holandski dizajner što njemu stvara malu nelagodu, jer kako je rekao u svim državama koje drže do sebe i koje se pozivaju na tradiciju, na nacionalni ponos, državotvornost ovakvi simboli moraju biti produkt nekog od domaćih ljudi, a u ovom slučaju to je uradio stranac.

- Ono što je skoro karikaturalno i što cijelu ideju dovodi u pitanje jeste da te bijele zvijezde, koje simboliziraju Evropsku uniju, odnosno ona prva i ova zadnja su zvijezde sa hendikepom. Na zastavi ona prva zvijezda ima glavu i ruke, a nema noge, a zadnja ima samo noge i neko mi je pričao da to znači da te zvijezde permanentno kruže i teku i ona gornja izlazi, ona donja ulazi i onda one stalno na našem grbu i zastavi rade neki posao – kazao je Grebo objašnjavajući nam to dok posmatra grb u svom kabinetu.

On je dodao da se identifikacija ljudi sa svojom zemljom izgrađuje i kroz ove simbole, dodajući pri tome i himnu, piše Patria.

Grebo je dodao i da kao legalista prihvata i poštuje grb i zastavu svoje zemlje, himnu bez teksta što je popriličan presedan, ali da emotivnu vezanost nema.

- Nikad mi niko neće objasniti zašto je zastava s ljiljanima koja ima svoje korijene u srednjovjekovnoj Bosni bilo kome smetala. Ako su ljiljani bilo kakvi simboli onda su više katolički, nego muslimanski, odnosno anžuinski apsolutno nisu muslimanski simboli ako su ikakvi simboli to su anžuinski ljiljani koji postoje u heraldici – kazao je Grebo
ima ljiljana . svugdje . : ova je grada : new orlewns :DE
Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Cime se ljudi zamlacuju

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sat Jul 04, 2026 6:20 pm
Gudi wrote:
Sat Jul 04, 2026 5:22 pm

Sadašnja zastava Bosne i Hercegovine zvanično je u upotrebi od 4. februara 1998. godine kada je tadašnji visoki predstavnik Carlos Westendorp nametnuo aktuelnu zastavu jer se poslanici Parlamentarne skupštine BiH nisu mogli dogovoriti oko nove zastave, a grb je usvojen sredinom maja 1998. godine, piše bh. novinska agencija Patria.

Naime, zanimljivu priču o cijelom procesu nastanka i značenja aktuelne zastave i grba i njihovim elementima ranije je ispričao za Patriu profesor Zdravko Grebo.

Kako je kazao, imao je priliku vidjeti prve printove prijedloga za novi grb i novu zastavu.

- Kao danas se sjećam, sve varijante su bile žuto-plave. Neke su bile horizontalne, pa veća plava crta, pa manja žuta. Na kraju je bio i ovaj prijedlog koji danas imamo kao oficijelni grb i zastavu BiH. Ne republike, nego BiH kako se ona zove nakon Dejtona. A to je ovaj stilizovani žuti trougao, što bi trebalo biti kao grafički očišćeni prostor teritorije BiH. Imamo ovo plavo dno i ta dva polja dijele ove bijele zvijezde – kaže Grebo za NAP.

Kako je kazao, saznao je da je autor tog rješenja neki holandski dizajner što njemu stvara malu nelagodu, jer kako je rekao u svim državama koje drže do sebe i koje se pozivaju na tradiciju, na nacionalni ponos, državotvornost ovakvi simboli moraju biti produkt nekog od domaćih ljudi, a u ovom slučaju to je uradio stranac.

- Ono što je skoro karikaturalno i što cijelu ideju dovodi u pitanje jeste da te bijele zvijezde, koje simboliziraju Evropsku uniju, odnosno ona prva i ova zadnja su zvijezde sa hendikepom. Na zastavi ona prva zvijezda ima glavu i ruke, a nema noge, a zadnja ima samo noge i neko mi je pričao da to znači da te zvijezde permanentno kruže i teku i ona gornja izlazi, ona donja ulazi i onda one stalno na našem grbu i zastavi rade neki posao – kazao je Grebo objašnjavajući nam to dok posmatra grb u svom kabinetu.

On je dodao da se identifikacija ljudi sa svojom zemljom izgrađuje i kroz ove simbole, dodajući pri tome i himnu, piše Patria.

Grebo je dodao i da kao legalista prihvata i poštuje grb i zastavu svoje zemlje, himnu bez teksta što je popriličan presedan, ali da emotivnu vezanost nema.

- Nikad mi niko neće objasniti zašto je zastava s ljiljanima koja ima svoje korijene u srednjovjekovnoj Bosni bilo kome smetala. Ako su ljiljani bilo kakvi simboli onda su više katolički, nego muslimanski, odnosno anžuinski apsolutno nisu muslimanski simboli ako su ikakvi simboli to su anžuinski ljiljani koji postoje u heraldici – kazao je Grebo
ima ljiljana . svugdje . : ova je grada : new orlewns :DE
Image
Bosanski bona :_)

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sun Jul 05, 2026 2:23 am
Bosanski bona
.

.zbilja je uzas..da se chak i zastava 'nametnula'..

.zakoni... sta se smije raditi shta ne. bankarstvo.. sudstvo... i to kojekakvi . **vjetri..iz svijeta . neshto kao trump. i ostala bagra... >:I ..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Znate li šta predstavlja broj vaše kuće? Jedan je dobitak na lutriji, drugi se smatra nesretnim
https://radiosarajevo.ba/magazin/zaniml ... iji/643792
Recimo da je vaša kućni broj 125, saberite znamenke i dobit ćete 8 (1+2+5 = 8).
kod mene zbir
9 – Sretan za žene, broj devet potiče samopouzdanje, postizanje ciljeva i financijski rast. Bolji je za samce nego za obitelji.
:hahah :nonnno

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sun Jul 05, 2026 2:37 am
Gudi wrote:
Bosanski bona
.

.zakoni... sta se smije raditi shta ne. bankarstvo.. sudstvo... i to kojekakvi . **vjetri..iz svijeta . neshto kao trump. i ostala bagra... >:I ..
Eno karton crveni ponishtili...

Ccc

Eto ti lopovske Amerike :V

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sun Jul 05, 2026 4:46 pm
Znate li šta predstavlja broj vaše kuće? Jedan je dobitak na lutriji, drugi se smatra nesretnim
kod mene zbir
9 – Sretan za žene, broj devet potiče samopouzdanje, postizanje ciljeva i financijski rast. Bolji je za samce nego za obitelji.
22 i 4 drugi :plaz

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sun Jul 05, 2026 9:24 pm
Bella wrote:
Sun Jul 05, 2026 2:37 am
Gudi wrote:
Bosanski bona
.

Eno karton crveni ponishtili...

Ccc

Eto ti lopovske Amerike :V
'ljudi su slava i olosh svemira'... tako i ostaje..
.. :-?

.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sun Jul 05, 2026 9:41 pm
Bella wrote:
Sun Jul 05, 2026 4:46 pm
kod mene zbir
22 i 4 drugi :plaz
:hahah pa dobro. nisi losh
Ali, on također znači stabilnost i sigurnost.

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Ja ja

A 4 ka

:zbunjd :hahah