Pomirenje u BiH (istinsko)
Re: Pomirenje u BiH (istinsko)
A imas i ovde kako je sve to lagano islo kroz periode...
https://x.com/Serbona2/status/1616018791548190720?s=20
I naravno, novija zuta stampa iliti novine,zatim televizije istovremeno pisu o Srbiji sve najgore dok je zapravo unistavaju...Opravdaces ti to ipak
Mada ovde nije tema Kosovo, tako da ne trebamo vise o tome...
Mada ne bi trebali ni o ratu od pre 30 godina...Barem po meni nema svrhe pisati o tome...a i tema je pomirenje a ne svadja...
https://x.com/Serbona2/status/1616018791548190720?s=20
I naravno, novija zuta stampa iliti novine,zatim televizije istovremeno pisu o Srbiji sve najgore dok je zapravo unistavaju...Opravdaces ti to ipak
Mada ovde nije tema Kosovo, tako da ne trebamo vise o tome...
Mada ne bi trebali ni o ratu od pre 30 godina...Barem po meni nema svrhe pisati o tome...a i tema je pomirenje a ne svadja...
Pa sama si dala odgovor kako je sve islo i ko je proteran...Iz godine u godinu sve manje srba a pise se o proterivanju albanaca...To je ta zapadnjacka lazna propaganda koja pali...Ali kao sto napisah vec, ne trebamo o tome pisati jer ne vredi a i nije temaBella wrote: ↑Mon Sep 14, 2026 3:10 amspominju se nakon :
..itdPet vekova osmanske uprave potpuno je preokrenulo etničku sliku: hrišćanska srpska većina iz 14. veka zamenjena je većinskim islamskim albanskim stanovništvom do početka 20. veka, uglavnom kroz velike seobe Srba i postepeno naseljavanje i islamizaciju Albanaca.
u '26 godini... srba na kosovu ima..koliko
![]()
![]()
sa kosova niste proterani.. narod ishao ka boljem.. kao albanci sa kosova. pun ih je beograd zar ne.. to je bio prirodan tok..
a greshka je srbije .jer novac namjenjen za kosovo od svih republika YU najvisje slovenije je zavrshio u beogradu. rijetko na kosovu... e kad je tako. eto i srbina u beograd. da uziva u lepom okruzenju..
istorija..
nazalost granice se mijenjaju.. sada u njemachkoj. vjerovatno chesh tu i zaveshiti
.............................................................................................
Planovi me vezuju za povratak u Srbiju, tesko da cu ja cekati penziju ovde. Srbija brale 
Jao Srbi žrtve kao i Palestinci. Protjerani iz Sarajeva... Samo Zapad nas uvjerio da nisu... A majko moja šta pročitahCoolio wrote: ↑Mon Sep 14, 2026 1:25 amPa sama si ovde napisala da osudjujes neke ljude iz Bosne...a ti ljudi su na slobodi...Zasto ih Hag nije osudio? Da li to Hag nema dokaze a ti ih imas ?biljka wrote: ↑Mon Sep 14, 2026 12:26 amNije niko rekao da nema gorih. Ali ste među najgorima. I subjektivno i objektivnoCoolio wrote: ↑Sun Sep 13, 2026 11:29 pmBin Laden i ostala kompanija mudzahedina koliko sam razumeo, dosli su u Zenicu 1992-e godine da ratuju. Ti me ispravi ako gresim...
Znaci meni drugar bosanac ako kaze nema gori ljudi od nas bosanaca, to znaci da ste najgori??? Cuj to, rekla mi drugarica i to je merodavno![]()
![]()
Inace ti si sama ovde rekla da Haag nije merodovan. Nisi bukvalno tako rekla ali jesi kroz pisanje...
A zašto Hag nije mjerodavan? Utvrdio je da je bilo zločina tokom Oluje, a baš da je bio UZP...
Opet može se i raspravljati. Moj stav napisan gore nema veze s tim šta bih rekla npr na javnom skupu nekom. Da li ste crna ovca na Balkanu? Pa jeste. Da li bi nam bilo bolje da nemamo RS i da se to na vrijeme moglo spriječiti? Da. To je samo moj subjektivni osjećaj.
Kao mišljenje o Kosovu. Osuđujem što je Srbiji oduzeto (s pravne strane). Ali sa etičke je zaslužila. Kao što sa ljudske strane mi je drago što je rat u BiH stao kad je stao. A sa druge strane kontam Armija je uznapredovala i zaustavljena. Bilo bi još više žrtava da se nastavilo, ali bi možda bilo bolje dugoročno za budućnost BiH. Ko zna![]()
U tom slucaju Hag nije merodavan.
Drugo, na Kosovu se desava i desavalo se etnicko ciscenje srba.
Ti na kraju kada pogledas koliko je srba zivelo na Kosovu, u Sarajevu i u Hrvatskoj pre 1990-e, videces da su zapravo srbi proterani a ne obrnuto. Govorim sto se tice proterivanja.
To sto meni iliti nama zapad kroji politiku i objavljuje, ne znaci da ja u to trebam verovati...
U danasnje vreme ti isti zapadnjaci nama predstavljaju Palestinu kao zlocince a Izrael kao nekog dobrotvora....Ti isti zapadnjaci nam predstavljaju Ruse kao zlocince i tako se moze ici u nedogled...
I jos nesto, kada ja izrazavam sumnju u nesto to ne znaci da ja nesto poricem...sumnjati je jedno a tvrditi je nesto sasvim drugo...
A za Hag bi se mogao prvo malo informisati pa onda pisati. Da mu misija nije ni bila procesuirati svakoga, već samo najjače političke/vojne figure. Nižerangirani su ostavljeni državama ex Yu da procesuiraju. BiH radi okej posao, Hrvatska je radila fin posao dok nije ušla u EU, Crna Gora se u zadnje vrijeme zadala kako bi ušla u EU. Sve i dalje nedovoljno, ali se radi. A šta misliš šta Srbi rade? Mlate praznu slamu i standardno kmeče
Per aspera ad astra 
A Bosansko kraljevstvo 1377.?Coolio wrote: ↑Mon Sep 14, 2026 2:54 amPreci današnjih Srba počeli su naseljavati Kosovo približno u 9. ili 10. stoljeću, to jest dva do tri stoljeća nakon općeg doseljavanja Slavena na Balkan u 7. stoljeću.
Prva politička pripojnost Kosova srpskoj državi dogodila se početkom 13. stoljeća (oko 1200–1220. godine) pod županima Raške, nakon čega je Kosovo ostalo u sastavu srpskih srednjovjekovnih država sve do pada pod Osmanlije 1455. godine. Nakon toga, područje je ponovno pod srpskom upravom bilo u periodima 1912–1915., 1918–1941. i 1945–1999. (kao autonomna pokrajina u sastavu Srbije u Jugoslaviji).
Tada su se svi naseljavali, hrvati su recimo osvojili italijansku istru ili sta vec...itd.itd.
Poenta je da tu nigde nema albanaca u vecini i slicno...sve je to novokomponovana zapadnjacka istorija
Te nam granice trebaju. Manite se moderne historije
Per aspera ad astra 
Nisi mi odgovorila na pitanje u vezi Haga?
Ja nisam rekao da su bosnjaci islamisti vec da su 1992-e na teritoriju Bosne dovezeni dzihadisti a evo sta ti kaze internet na koji se pozivas...
Da, strani borci (mudžahedini) su masovno počeli dolaziti u Bosnu i Hercegovinu februara i marta 1992. godine, a njihovo glavno sjedište i baza bila je Zenica.
Prvi borci su stizali preko Zagreba i Splita, gdje su koristili lažne humanitarne dokumente, kako bi stigli do sabirnih centara u Zenici i Travniku.
Iako su prve baze uspostavljene u planinskim selima oko Travnika i Bugojna, Zenica je postala središte islamskog radikalizma i glavna komanda odreda El-Mudžahid od aprila 1993. godine.
U Zenici su smješteni u objektima u centru grada (npr. zgrada u Travničkoj ulici), a njihov broj je drastično porastao kada je sukob postao trostran (protiv HVO-a i VRS-a) tokom 1993. godine. A postoji i snimak naravno
Inace ova tema sluzi za dalje deljenje ljudi.
A ovo sto se radi u Srbiji, radi se svuda. Isti sablon, isto sve samo je Srbija centar debilarijuma na prostorima bivse Jugoslavije. Dok nama bacaju teme o kojih se ljudi razdvajaju.
https://www.facebook.com/share/v/1GwMT8MmfQ/
A ovo sto se radi u Srbiji, radi se svuda. Isti sablon, isto sve samo je Srbija centar debilarijuma na prostorima bivse Jugoslavije. Dok nama bacaju teme o kojih se ljudi razdvajaju.
https://www.facebook.com/share/v/1GwMT8MmfQ/
Volim Bosnu, volim te duhovite ljude tamo, volim obicaje koje imaju vernici...Volim da odem tamo kada god mi se ukaze prilika...
Sto se mene tice, ja nemam sa kim da se mirim jer se ni sa kim nisam ni svadjao,niti bilo sta kome lose uradio,niti bilo sta lose pomislio.
Meni su svi ljudi isti, vazno mi je kakav si covek i to je to.
Znam da sam ovo vec rekao vise puta ali bolje mi je ponoviti nego da se na kraju izvrcu moje reci sto se vise puta i dogodilo.
Inace Biljko, nakon svega ti si mi svakako simpaticna bez obzira sto bi mi mogli razglabati u nedogled ovako.
I tu stavljam tacku na ovu temu
Sto se mene tice, ja nemam sa kim da se mirim jer se ni sa kim nisam ni svadjao,niti bilo sta kome lose uradio,niti bilo sta lose pomislio.
Meni su svi ljudi isti, vazno mi je kakav si covek i to je to.
Znam da sam ovo vec rekao vise puta ali bolje mi je ponoviti nego da se na kraju izvrcu moje reci sto se vise puta i dogodilo.
Inace Biljko, nakon svega ti si mi svakako simpaticna bez obzira sto bi mi mogli razglabati u nedogled ovako.
I tu stavljam tacku na ovu temu
Imaš gore odgovorCoolio wrote: ↑Mon Sep 14, 2026 11:46 amNisi mi odgovorila na pitanje u vezi Haga?
Ja nisam rekao da su bosnjaci islamisti vec da su 1992-e na teritoriju Bosne dovezeni dzihadisti a evo sta ti kaze internet na koji se pozivas...
Da, strani borci (mudžahedini) su masovno počeli dolaziti u Bosnu i Hercegovinu februara i marta 1992. godine, a njihovo glavno sjedište i baza bila je Zenica.
Prvi borci su stizali preko Zagreba i Splita, gdje su koristili lažne humanitarne dokumente, kako bi stigli do sabirnih centara u Zenici i Travniku.
Iako su prve baze uspostavljene u planinskim selima oko Travnika i Bugojna, Zenica je postala središte islamskog radikalizma i glavna komanda odreda El-Mudžahid od aprila 1993. godine.
U Zenici su smješteni u objektima u centru grada (npr. zgrada u Travničkoj ulici), a njihov broj je drastično porastao kada je sukob postao trostran (protiv HVO-a i VRS-a) tokom 1993. godine. A postoji i snimak naravno
Per aspera ad astra 
..
masovan dolazak... ijao... koja je to opasnost bila za srbe u bosni
Rusija, Grcka,Bugarska,Ukraina itd...
na dodati :
Ukupne procene o broju stranih islamskih boraca tokom celog rata (od 1992. do 1995.) variraju u zavisnosti od izvora, a većina relevantnih istraživanja i sudskih spisa navodi da ih je ukupno bilo između 1.000 i 3.000
Strani dobrovoljci (iz drugih država)Kada je reč o stranim državljanima koji nemaju etničko poreklo sa prostora bivše Jugoslavije, većina izvora navodi da je njihov ukupan broj iznosio između 1.000 i 4.000 boraca tokom celog rata
Rusija, Grcka,Bugarska,Ukraina itd...
na dodati :
Prema različitim vojnim procenama i sudskim spisima (poput onih iz procesa Vojislavu Šešelju pred MKSJ), kroz razne dobrovoljačke i paravojne odrede iz Srbije i Crne Gore tokom rata prošlo je između 20.000 i 30.000 ljudi
.............................................................................................
Izvrces reci kada nemas odgovor. Nisam ja rekao da su srbi zrtve vec da za poubijane srbe niko nije odgovarao. To nije kmecanje nego trazenje pravde koju ti spominjes. Niko od tih sudova ne radi nista. I vec 100-ti put ti ponavljam da ja u zapadne propagande ne verujem, nevezano za rat u Bosni nego uopsteno. Ti imas prava da verujes i to je takodje legitimno.biljka wrote: ↑Mon Sep 14, 2026 10:05 amJao Srbi žrtve kao i Palestinci. Protjerani iz Sarajeva... Samo Zapad nas uvjerio da nisu... A majko moja šta pročitahCoolio wrote: ↑Mon Sep 14, 2026 1:25 amPa sama si ovde napisala da osudjujes neke ljude iz Bosne...a ti ljudi su na slobodi...Zasto ih Hag nije osudio? Da li to Hag nema dokaze a ti ih imas ?biljka wrote: ↑Mon Sep 14, 2026 12:26 am
Nije niko rekao da nema gorih. Ali ste među najgorima. I subjektivno i objektivno
A zašto Hag nije mjerodavan? Utvrdio je da je bilo zločina tokom Oluje, a baš da je bio UZP...
Opet može se i raspravljati. Moj stav napisan gore nema veze s tim šta bih rekla npr na javnom skupu nekom. Da li ste crna ovca na Balkanu? Pa jeste. Da li bi nam bilo bolje da nemamo RS i da se to na vrijeme moglo spriječiti? Da. To je samo moj subjektivni osjećaj.
Kao mišljenje o Kosovu. Osuđujem što je Srbiji oduzeto (s pravne strane). Ali sa etičke je zaslužila. Kao što sa ljudske strane mi je drago što je rat u BiH stao kad je stao. A sa druge strane kontam Armija je uznapredovala i zaustavljena. Bilo bi još više žrtava da se nastavilo, ali bi možda bilo bolje dugoročno za budućnost BiH. Ko zna![]()
U tom slucaju Hag nije merodavan.
Drugo, na Kosovu se desava i desavalo se etnicko ciscenje srba.
Ti na kraju kada pogledas koliko je srba zivelo na Kosovu, u Sarajevu i u Hrvatskoj pre 1990-e, videces da su zapravo srbi proterani a ne obrnuto. Govorim sto se tice proterivanja.
To sto meni iliti nama zapad kroji politiku i objavljuje, ne znaci da ja u to trebam verovati...
U danasnje vreme ti isti zapadnjaci nama predstavljaju Palestinu kao zlocince a Izrael kao nekog dobrotvora....Ti isti zapadnjaci nam predstavljaju Ruse kao zlocince i tako se moze ici u nedogled...
I jos nesto, kada ja izrazavam sumnju u nesto to ne znaci da ja nesto poricem...sumnjati je jedno a tvrditi je nesto sasvim drugo...
A za Hag bi se mogao prvo malo informisati pa onda pisati. Da mu misija nije ni bila procesuirati svakoga, već samo najjače političke/vojne figure. Nižerangirani su ostavljeni državama ex Yu da procesuiraju. BiH radi okej posao, Hrvatska je radila fin posao dok nije ušla u EU, Crna Gora se u zadnje vrijeme zadala kako bi ušla u EU. Sve i dalje nedovoljno, ali se radi. A šta misliš šta Srbi rade? Mlate praznu slamu i standardno kmeče
. bilo , i osudjeni su ali, par godina zatvora, koliko su dobili . ti se chini kao, kazna za saobrachajnu nesrecu...
. ti bi izjednachio domache vojnike koji su se branili da budu kaznjeni kao i agresorki vojnici ...
... nikako da izjdnachimo, stanje . svi su krivi..
nema mirnog sna . zvaka.. srbi su zapechatili istoriju, naroda koji je sposoban da radi nevidjena djela kao : zlochini ,,,nachina ratovanja , . zlochini protiv chovechnosti i genocid..
dakle zlochini ,zlochini.... .itd..
A zapravo je istorija takva da su kroz citavu mnogo njih branili i da su kao vojska bili prepoznatljivi u svetu. I neko je to resio da promeni. Nazalost tako je kako je.
Ne bih da izjednacavam nego kazem da se za takve zlocine ne dobija par godina.
Zapadnjacke propagande me ne interesuju, to smo vec apsolvirali.
Bespotrebno je da razglabamo Bella.
Predjimo na lepse teme
Ne bih da izjednacavam nego kazem da se za takve zlocine ne dobija par godina.
Zapadnjacke propagande me ne interesuju, to smo vec apsolvirali.
Bespotrebno je da razglabamo Bella.
Predjimo na lepse teme
Gotivimo se na pozitivnim temama. Ne znam stvarno što nam treba ovo i ko nas zavadi
Per aspera ad astra 
Onda treba pisati na pozitivnim temama,mada i na svim drugim izuzev ovih ratnih...
Polazim od sebe da nisam kompetentan...Mogu nagadjati,postavljati pitanja,sumnjati,verovati u nesto ali da nesto tvrdim to ne mogu...
Zato ako sam svojim pitanjima nekoga uvredio ili povredio, ja se najiskrenije izvinjavam...
I ovde zaista stavljam tacku na ovu temu.
Polazim od sebe da nisam kompetentan...Mogu nagadjati,postavljati pitanja,sumnjati,verovati u nesto ali da nesto tvrdim to ne mogu...
Zato ako sam svojim pitanjima nekoga uvredio ili povredio, ja se najiskrenije izvinjavam...
. da vrlo . prepoznatljivi , po chemu,
.. pa nezapamcheni zlichini nad civilima.. . na prevaru.. od strane reg vojske . i chesto tkz .. paravojne formacije .
. chega smo svjedoci. to je period '91-'99.. da se chak i sud morao formirati..da napokon pokazu narodu srbije, ko je njihova 'vojska'..i na koji nachin djeluje ..
dakle . samo na nenaoruzani narod, ..vojsku niti jedne susjedne drzave .nisu porazili..
. i da li je na zalost ili ne.. ali, to je tako..
Moj komentar je bio sarkazam...Coolio wrote: ↑Tue Sep 15, 2026 12:32 pmOnda treba pisati na pozitivnim temama,mada i na svim drugim izuzev ovih ratnih...
Per aspera ad astra 
Za ono "Ko nas zavadi" sam znao. To si cesto koristilabiljka wrote: ↑Tue Sep 15, 2026 3:09 pmMoj komentar je bio sarkazam...Coolio wrote: ↑Tue Sep 15, 2026 12:32 pmOnda treba pisati na pozitivnim temama,mada i na svim drugim izuzev ovih ratnih...
Ma sve je tako kako kazes. Dodaj jos i da je NATO alijansa tu radi mira, da su amerikanci bili u svemiru i da pregovaraju sa marsovcima.Bella wrote: ↑Tue Sep 15, 2026 2:40 pm. da vrlo . prepoznatljivi , po chemu,
.. pa nezapamcheni zlichini nad civilima.. . na prevaru.. od strane reg vojske . i chesto tkz .. paravojne formacije .
. chega smo svjedoci. to je period '91-'99.. da se chak i sud morao formirati..da napokon pokazu narodu srbije, ko je njihova 'vojska'..i na koji nachin djeluje ..
dakle . samo na nenaoruzani narod, ..vojsku niti jedne susjedne drzave .nisu porazili..![]()
. i da li je na zalost ili ne.. ali, to je tako..![]()
![]()
Coolio wrote: ↑Tue Sep 15, 2026 3:48 pmMa sve je tako kako kazes. Dodaj jos i da je NATO alijansa tu radi mira, da su amerikanci bili u svemiru i da pregovaraju sa marsovcima.Bella wrote: ↑Tue Sep 15, 2026 2:40 pm. da vrlo . prepoznatljivi , po chemu,
dakle . samo na nenaoruzani narod, ..vojsku niti jedne susjedne drzave .nisu porazili..![]()
![]()
samo prenosim shta je 'istorija zabiljezila' na osnovu srpskih podataka
. i ne trpaj se medju ostale institucije . ni blizu njih niste.. oni se bave vama a ne vi njima..
Ma sve je tako 101%Bella wrote: ↑Tue Sep 15, 2026 4:13 pmCoolio wrote: ↑Tue Sep 15, 2026 3:48 pmMa sve je tako kako kazes. Dodaj jos i da je NATO alijansa tu radi mira, da su amerikanci bili u svemiru i da pregovaraju sa marsovcima.Bella wrote: ↑Tue Sep 15, 2026 2:40 pm
. da vrlo . prepoznatljivi , po chemu,
![]()
![]()
samo prenosim shta je 'istorija zabiljezila' na osnovu srpskih podataka
. i ne trpaj se medju ostale institucije . ni blizu njih niste.. oni se bave vama a ne vi njima... oni su moch. vi ste /izvrshioci..
Najpametnije izgovorene recenice i najiskrenije. Ko ovo ne ume da ukapira verovatno mu je IQ ravan sobnoj temperaturi
https://pro.tiktok.com/t/ZGdQy9XUN/
https://pro.tiktok.com/t/ZGdQy9XUN/
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 0 Replies
- 6 Views
-
Last post by Ćato
-
- 49 Replies