Zvaničnik State Departmenta o sahrani Mladića: Uvjeravam vas da smo diplomatski aktivni, ali ne reagujemo javno

Aktuelnosti iz zemlje i svijeta.
Ćato
Junior
Junior
Reactions:

Zvaničnik State Departmenta o sahrani Mladića: Uvjeravam vas da smo diplomatski aktivni, ali ne reagujemo javno

Unread post by Ćato »

Evo nam i State Departmenta, opet sa standardnom pričom o "diplomatskoj aktivnosti" koja se ne vidi ni pod mikroskopom. Znači, dok se ovdje priređuju cirkusi, oni nam poručuju da nešto rade, ali eto, ne moramo mi to znati. Bitno da su oni uvjereni u svoju efikasnost. Šta mislite, da li je ta nevidljiva aktivnost jednako efikasna kao i ona javna, ili je samo izgovor za nečinjenje?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zvanicn ... /260915168

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Zvaničnik State Departmenta o sahrani Mladića: Uvjeravam vas da smo diplomatski aktivni, ali ne reagujemo javno

Unread post by Coolio »

Oni su obicni prevaranti i nista drugo

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Zvaničnik State Departmenta o sahrani Mladića: Uvjeravam vas da smo diplomatski aktivni, ali ne reagujemo javno

Unread post by Bella »

:-?
nije mi jasno ,zashto itko reaguje ..
.. ne sjecham se miloshecih sahrane.... ovaj je sahranjen kao vojnik. i to je vojska odradila. narod doshao...( i nije neki br, masivni ) ne da ga pozdrave za neko heroj djelo... vech tipa ko ..zvaka.. krivo im shto su(ameri eu itd ) bacili par bombi na srbiju.... i sad iz nekog inata che da se pojave ..
.. :jbg u danashnje vrijeme AI. svako od njih je fotografisan i na ulazu i EU. ili ameriku se mogu , pitati... zashto su bili gdje su bili.. :hahah

..
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Par bombi baceno? Da je pravde,prvo bi dozivotno robijali jer su mimo svakog zakona krocili iznad zemlje i bombardovali je a posebno sto su izrezirali desavanje na Kosovu da bi upotrebili kao izgovor. Isto kao sto su rezirali kule bliznakinje, za Libiju,Irak,Palestinu i ko zna sta sve jos. Obicna gamad kojoj na ovom svetu trenutno nema ko suditi ali kako ja volim da kazem, od Bozjeg suda nece imati gde, kad tad.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

@Coolio

Ako već govoriš o tome ko je „kročio preko tuđe zemlje“, onda se sjeti i rata u BiH… važno je u tu raspravu uključiti i rat u BiH 92-95.

Ljudi i jedinice iz Srbije nisu došli ovdje turističk… :-? Ako tražiš pravdu za Srbiju, traži je i za BiH…isti aršin za sve, a ne pravda samo kad odgovara..

Ne možeš tražiti pravdu za bombardovanje Srbije, a zaboraviti šta se dešavalo u BiH i ko je sve dolazio preko Drine da učestvuje u ratu. Ako ćemo o međunarodnom pravu i odgovornosti — onda pričajmo o svemu, ne samo o onome što ti odgovara…

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Skitnica wrote:
Tue Sep 15, 2026 8:44 pm
@Coolio

Ako već govoriš o tome ko je „kročio preko tuđe zemlje“, onda se sjeti i rata u BiH… važno je u tu raspravu uključiti i rat u BiH 92-95.

Ljudi i jedinice iz Srbije nisu došli ovdje turističk… :-? Ako tražiš pravdu za Srbiju, traži je i za BiH…isti aršin za sve, a ne pravda samo kad odgovara..

Ne možeš tražiti pravdu za bombardovanje Srbije, a zaboraviti šta se dešavalo u BiH i ko je sve dolazio preko Drine da učestvuje u ratu. Ako ćemo o međunarodnom pravu i odgovornosti — onda pričajmo o svemu, ne samo o onome što ti odgovara…
Post o međunarodom pravu i srbomrzačkom Zapadu i Hagu ide za 3..2...1...
Per aspera ad astra :fiju

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Skitnica wrote:
@Coolio

Pa ja celo vreme i pricam o tome. I naravno da treba pravda za sve. Ja sam od strane Biljke i Bella-e pogresno shvacen. Ja konstantno govorim da su neduzni ljudi stradali, da je najvise Bosna i njeno stanovnistvo to osetilo bas zato sto se sve i desavalo u Bosni. Ja nigde to nisam porekao ni u jednom trenutku. Ja sam izrazio sumnju u zapadnu propagandu i uvek naglasio da to nema veze sa Bosnom nego uopsteno. Kada vidim ko presudjuje, ko drzi pridike, ko vrsi tu propagandu onda mi je sve jasno.

Inace, Bosna i Srbija su bila jedna zemlja a onda je Bosna zahtevala referendum kako bi postala posebna drzava. To nije i ne moze biti isto kao kada NATO udje u tudju drzavu. Inace koliko sam razumeo, sada RS hoce referendum a vi se bunite kao Srbija tada zbog Bosne. Jel tako?

Ali opet, ja ne pravdam ni to.

I ne mrzim ja NATO samo zbog bombardovanja Srbije vec i zbog svih pocinjenih zlocina u drugim drzavama. Ceo svet zavadise i pokradose pa posle drze predavanja o nekakvim vrednostima, sire tu CNN i BBC propagandu.

Ali mi smo takodje glup narod.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

biljka wrote:
Tue Sep 15, 2026 9:26 pm
Skitnica wrote:
@Coolio

Zapad mrzi Srbiju zbog Rusije,to je cinjenica

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

biljka wrote:
Tue Sep 15, 2026 9:26 pm
Skitnica wrote:
@Coolio

Pa jel vidis kako ti razmisljas?! To sto je prekrseno medjunarodno pravo ti je ok a sa druge strane se zalis sto srbi ne priznaju genocid.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Tue Sep 15, 2026 9:50 pm
nema zapad mahanizam da mrzi srbiju..jer nishta nisu uchili da sprijeche zlochine, po kojima je srbija .poznata ..kroz njemu kratku isrtoriju postojanja..
chak im je znachajno pomogla.. pogotovo u srebrenici ..
primjer nizozemske .koja je predala iz njihovog sabirnog centra 350 mushkaraca i mushke djece . mladichu .. sud je presudio :

platila je simbolichno ;
15.000 eura → supruzi (udoviči) ubijenog
10.000 eura → djeci, roditeljima, braći i sestrama ubijenog (svaki srodnik pojedinačno)
a da vam je rusija prijatelj, ne vidi se to. jednostavno se hvalite prijateljstvom koje ne postoji.. eto , istom se bogu molimo :mollliiii . znachi prijatelji smo :hahah
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Sep 16, 2026 12:13 am
Coolio wrote:
Tue Sep 15, 2026 9:50 pm
nema zapad mahanizam da mrzi srbiju..jer nishta nisu uchili da sprijeche zlochine, po kojima je srbija .poznata ..kroz njemu kratku isrtoriju postojanja..
chak im je znachajno pomogla.. pogotovo u srebrenici ..
primjer nizozemske .koja je predala iz njihovog sabirnog centra 350 mushkaraca i mushke djece . mladichu .. sud je presudio :

platila je simbolichno ;
15.000 eura → supruzi (udoviči) ubijenog
10.000 eura → djeci, roditeljima, braći i sestrama ubijenog (svaki srodnik pojedinačno)
a da vam je rusija prijatelj, ne vidi se to. jednostavno se hvalite prijateljstvom koje ne postoji.. eto , istom se bogu molimo :mollliiii . znachi prijatelji smo :hahah
Ima zapad mehanizam itekako...Poslusaj svedoke sa Kosova, poslusaj u nemackom parlamentu ljude sta govore, poslusaj amerikance sta govore...Bezbroj dokaza da je sve izrezirano ne bi li se stvorio razlog za bombardovanje i ciscenje Kosova od srba koji nisu zeleli u NATO. Napravljena je najveca americka baza na Kosovu, Bondstil...

Kada na sve to dodamo rudna bogatstva Srbije tamo, jasno je zasto su na Kosovu.

Parcali su Jugoslaviju redom. Podrzavaju one koji zele u NATO. Da je Srbija pristala da udje, nikada ne bi ostala bez Kosova, ne bi bila bombardovana, jedino bi morala da dozvoli baze sirom zemlje, da uvodi sankcije Rusiji i slicno.

Ne interesuje me novokomponovana istorija zapadnjackih lazi...Ne verujem im nista...ali cu opet naglasiti da to ne znaci da ja nesto poricem da se nije desilo, ne...ne poricem, ja samo ne verujem i nikada necu verovati u svu tu CNN propagandu jer je milion puta dokazano koliko lazu...

I da, Rusija kao prijatelj i nije se nesto pokazala, ja cak stavise mislim da Putin i Tramp saradjuju, tacnije svi oni i da im je svima zajednicki cilj agenda koju sprovode.

Ljudi se medjusobno slazu, srpski i ruski narod, na to mislim. U politicare ne verujem.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:jbg
dakle imali ste .. presednika .koji je kao i ti slepo verovao u ljubav rusije prema brachi srbima :hahah

pa se desilo
:
finski predsednik Marti Ahtisari i ruski izaslanik Viktor Černomirdin doneli su početkom juna u Beograd ultimativni mirovni plan. Černomirdin je jasno stavio do znanja Miloševiću da Rusija neće ući u rat s a NATO-om zbog Srbije
auu ovo boliiii :hahah

i...Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Sep 16, 2026 12:36 am
:jbg
dakle imali ste .. presednika .koji je kao i ti slepo verovao u ljubav rusije prema brachi srbima :hahah

pa se desilo
:
finski predsednik Marti Ahtisari i ruski izaslanik Viktor Černomirdin doneli su početkom juna u Beograd ultimativni mirovni plan. Černomirdin je jasno stavio do znanja Miloševiću da Rusija neće ući u rat s a NATO-om zbog Srbije
auu ovo boliiii :hahah

i...Image
Jesi li ti procitala sta sam ja napisao? Ja ne verujem u politicko slaganje nego u ljudsko slaganje, obican narod...Politicari me ne zanimaju, to odavno smatram da su oni samo piuni koji odigravaju svoje uloge.

Sta ima to da boli? Prvo, Rusija tada nije ni bila jaka kao sada. A drugo, ne verujem ni da bi sada ista bilo drugacije.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Wed Sep 16, 2026 12:41 am
Sta ima to da boli? Prvo, Rusija tada nije ni bila jaka kao sada.
. pa gdje je ta snaga... zasto ukraina nije pregazena .. :hahah sa onim kako kazesh 'cirkusantom'
dakle :
Zaključak: Rusija je danas najjača u nuklearnom smislu, ali kao cjelovita sila – ekonomski, konvencionalno vojno i tehnološki – daleko je od sovjetskog vrhunca
i shta joj vrijedi. ne smije ga upotrijebiti.. :hahah niti se ko plashi iste..
a:
Ljudi se medjusobno slazu, srpski i ruski narod, na to mislim.
e kako ti napisa

e to ti verujem kao u crvenkapu :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Sep 16, 2026 1:25 am
Coolio wrote:
Wed Sep 16, 2026 12:41 am
Sta ima to da boli? Prvo, Rusija tada nije ni bila jaka kao sada.
. pa gdje je ta snaga... zasto ukraina nije pregazena .. :hahah sa onim kako kazesh 'cirkusantom'
dakle :
Zaključak: Rusija je danas najjača u nuklearnom smislu, ali kao cjelovita sila – ekonomski, konvencionalno vojno i tehnološki – daleko je od sovjetskog vrhunca
i shta joj vrijedi. ne smije ga upotrijebiti.. :hahah niti se ko plashi iste..
a:
Ljudi se medjusobno slazu, srpski i ruski narod, na to mislim.
e kako ti napisa

e to ti verujem kao u crvenkapu :hahah
Kada bi ostavili po strani to sto politicari jedu i piju zajedno dok nevin narod gine i da Rusija hoce, pregazila bi Ukrajinu za jedan dan.

Ta prica traje jer se osiromasuje evropa, svi satro salju pare Ukrajini,milijarde bla bla bla i onda narod lakse prihvata poskupljenja, govore kako je kriza itd.

Toliko unapred smisljaju svaki scenario da to postaje cirkus.

Gde god se spominje nafta eto tu zarate ljudi...

Drugo, isto to pitanje bih mogao ja tebi postaviti. Posto Amerika i uopsteno zapad ne vole Rusiju a kako kazes slaba je, zasto je na napadnu kao sto su Srbiju ?

Trece, od te price Amerika-Rusija, nuklearno oruzje i slicno nema nista. Svi samo spominju nekakvo nuklearno oruzje vec decenijama unazad i nista.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
to je i srbija obechala tj sslobo .da che srediti Yu od raspadanja 'za tri dana' :fpalm
.. 4 sila u eu u to vrijeme . se raspala za par mjeseci .. napushtanjem vojnika. slovenije / hrvatske .bosne

kao i
U Beogradu, Vojvodini i centralnoj Srbiji odziv na mobilizaciju bio je katastrofalno nizak (u nekim delovima manji od 20–30%). Hiljade mladića je bežalo u inostranstvo ili se skrivalo kako ne bi išli u rat u kojem nisu videli jasan cilj, što je potpuno onesposobilo masovne kopnene operacije JNA
i nakon par godina.. nenaoruzani narod preostalih republika.. je uspio pobijediti osramotiti tu 4 silu na balkanu. .. da bi najvecu titulu dobili po ' genocidu' :fpalm kakav pad.. od ponosnog naroda i tako ponosnom vojnom silom..
koju su novchano izgradile sve republike yu. da bi ista sve zadrzala za sebe.

:hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Au koliko netacnih stvari ovde :hahah

Ali dobro..Imas prava na svoje misljenje,tacnije citanje ovih tekstova :D

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Coolio wrote:
Tue Sep 15, 2026 9:48 pm
Skitnica wrote:
@Coolio

Inace, Bosna i Srbija su bila jedna zemlja a onda je Bosna zahtevala referendum kako bi postala posebna drzava. To nije i ne moze biti isto kao kada NATO udje u tudju drzavu. Inace koliko sam razumeo, sada RS hoce referendum a vi se bunite kao Srbija tada zbog Bosne. Jel tako?

Tebi stvarno fali osnovno obrazovanje iz državnih uređenja. Drugo opravdanje za ovo lupanje nemam
Per aspera ad astra :fiju

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Aktivni smo opet :)
    by Vjetar » » in Obavještenja
    9 Replies
    720 Views
    Last post by Bella
  • Koliko vas vaš posao iscrpljuje?
    by Peace » » in Privreda