Uslovna osuda za pronevjeru
Uslovna osuda za pronevjeru

U ponovljenom sudskom postupku, Općinski sud u Sarajevu oglasio je krivim Adnana Podžu zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja. Osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca. Kazna se neće izvršiti, ukoliko optuženi u roku od dvije godine od pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.
Adnan Podžo tereti se da je tokom aprila 2009. godine, u svojstvu načelnika Gorske službe spašavanja Sarajevo, upotrebom krivotvorenih isprava motorno vozilo koje je donirano GSS-u u vrijednosti od 19.603,24 KM, preveo i registrirao na svoje ime. Vozilo je potom prodao drugoj osobi a novac nikad nije položio na račun GSS-a.
Na taj način oštetio je Gorsku službu spašavanja za 19.603,24 KM te za isti iznos sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo
Kriv je, dakle, uzeo je 20000KM sebi i neće odgovarati za to.
Državo
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
-
Vanilla
- Aktivan član

- Reactions:
Re: Uslovna osuda za pronevjeru
Kakva drcnost jos javno objaviti da je data podrska krivicnom djelu
Porazavajuce.
Porazavajuce.
Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem.
Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.

Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.
jbte...koji blam od sudstva
i nije ih nimalo stid izdat ovakvo saopstenje,jos u javnost
usta da covjek vjeruje,sta da mu da malo nade za neko bolje sutra

i nije ih nimalo stid izdat ovakvo saopstenje,jos u javnost
usta da covjek vjeruje,sta da mu da malo nade za neko bolje sutra
zbilja cudno- koje su olaksavajuce okolnosti- vezano za kriminalnu radnju...
Jel' jos uvijek radi- spasava unesrecene...
Jel' jos uvijek radi- spasava unesrecene...
.............................................................................................
Oj živote
A meni pljenidba za siću
A meni pljenidba za siću
Prva presuda je donesena 2016. godine
Općinski sud u Sarajevu je izrekao uvjetnu kaznu od jedne i po godine bivšem načelniku Gorske službe spašavanja (GSS) Adnanu Podži zbog zloupotrebe položaja i krivotvorenja dokumenata.
Adnan Podžo je vijećnik Demokratske Fronte-Željko Komšić koji i pored presude obavlja funkciju vijećnika i direktora JU Centar za socijalni rad KS.
Sutkinja Ljuboje kazala da je prihvaćen imovinsko-pravni zahtjev GSS-a u iznosu od 19.600 maraka i Podžo je dužan uplatiti taj iznos, inače će Sud opozvati uvjetnu presudu.
– Sud je cijenio da je u pitanju jednokratna radnja od prije devet godina, te da je optuženi otac troje djece i funkcionalni član društva, te će upotrijebiti uvjetnu osudu – kazala je Ljuboje i dodala da je Podžo dužan platiti i troškove postupka u iznosu od 750 maraka.
Općinski sud u Sarajevu je izrekao uvjetnu kaznu od jedne i po godine bivšem načelniku Gorske službe spašavanja (GSS) Adnanu Podži zbog zloupotrebe položaja i krivotvorenja dokumenata.
Adnan Podžo je vijećnik Demokratske Fronte-Željko Komšić koji i pored presude obavlja funkciju vijećnika i direktora JU Centar za socijalni rad KS.
Sutkinja Ljuboje kazala da je prihvaćen imovinsko-pravni zahtjev GSS-a u iznosu od 19.600 maraka i Podžo je dužan uplatiti taj iznos, inače će Sud opozvati uvjetnu presudu.
– Sud je cijenio da je u pitanju jednokratna radnja od prije devet godina, te da je optuženi otac troje djece i funkcionalni član društva, te će upotrijebiti uvjetnu osudu – kazala je Ljuboje i dodala da je Podžo dužan platiti i troškove postupka u iznosu od 750 maraka.
aha.. sad je jasnije .
hm.. ok.
hm.. ok.
.............................................................................................
Pa i nije baš najjasnije. Prvobitno je traženo da uplati cjelokupni iznos za koji se tereti, u protivnom neće biti uvjetna kazna (ići će u zatvor). U ovoj novoj presudi se to ne spominje, ili ne spominje se u ovom tekstu. 
U textu kaze- duzan je.... koji je rok dat... hm.. cudno- mada ako ovakva presuda prodje - za ocekivati je, da ce buduce slicne placke--- proci nekaznjeno...