Izetbegović prijeti...
Izetbegović prijeti...
PREDSJEDNIK Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović kazao je kako Bosna i Hercegovina ima na raspolaganju "strahovito oružje" pa je poručio kako bi o tome trebali razmisliti svi oni koji imaju zle namjere prema toj zemlji.
Izetbegović je tijekom dana posjetio tvornicu oružja i streljiva Binas kod Bugojna gdje su mu demonstrirali učinkovitost nekih od njihovih proizvoda, a čelnik vladajuće bošnjačke stranke nakon toga je novinarima kazao da je impresioniran viđenim.
Riječ je o granati koja ide preko 2000 metara
"Prisustvovali smo prezentaciji nove granate proizvedene u Binasu u Bugojnu dometa preko dvije tisuće metara i koja puca vrlo frekventno i rafalno. Dakle, strahovito oružje u rukama Bosne i Hercegovine", kazao je Izetbegović.
Dodao je da je svaki napredak koji vojna industrija BiH učini "korak prema učvršćenju mira".
"Ovo je jedna obeshrabrujuća poruka za sve one koji eventualno imaju loše namjere u odnosu na BiH", dodao je Izetbegović oduševljen učinkom bacača granata i streljiva koje se izrađuje u Bugojnu.
Izetbegović je prije dvije godine izazvao niz reakcija nakon najave da će BiH, odnosno Federacija, snažnije razvijati svoju vojnu industriju "za ne daj Bože".
Novalić: Raste prodaja oružja
Predsjednik vlade Federacije BiH Fadil Novalić, koji je danas s Izetbegovićem posjetio bugojansku tvornicu, potvrdio je da će u tom entitetu nastaviti ulagati u vojnu industriju s ciljem znatnog povećanja njezinih kapaciteta kako bi dosegnuli godišnju proizvodnju do 500 milijuna eura.
"Prodaja naoružanja raste unatoč svim vapajima da nema ratova", obrazložio je te planove Novalić.
Vojna industrija u BiH, čiji su pogoni gotovo u cijelosti koncentrirani na području Federacije BiH, iz godine u godinu se više izvozi, a dominiraju različite vrste streljiva.
Vrijednost izvezenog streljiva u prošloj godini bila je nešto veća od 120 milijuna eura, a ono se prodavalo u pedesetak država, no najveći su kupci bile arapske zemlje poput Saudijske Arabije i Egipta.
Izetbegović je tijekom dana posjetio tvornicu oružja i streljiva Binas kod Bugojna gdje su mu demonstrirali učinkovitost nekih od njihovih proizvoda, a čelnik vladajuće bošnjačke stranke nakon toga je novinarima kazao da je impresioniran viđenim.
Riječ je o granati koja ide preko 2000 metara
"Prisustvovali smo prezentaciji nove granate proizvedene u Binasu u Bugojnu dometa preko dvije tisuće metara i koja puca vrlo frekventno i rafalno. Dakle, strahovito oružje u rukama Bosne i Hercegovine", kazao je Izetbegović.
Dodao je da je svaki napredak koji vojna industrija BiH učini "korak prema učvršćenju mira".
"Ovo je jedna obeshrabrujuća poruka za sve one koji eventualno imaju loše namjere u odnosu na BiH", dodao je Izetbegović oduševljen učinkom bacača granata i streljiva koje se izrađuje u Bugojnu.
Izetbegović je prije dvije godine izazvao niz reakcija nakon najave da će BiH, odnosno Federacija, snažnije razvijati svoju vojnu industriju "za ne daj Bože".
Novalić: Raste prodaja oružja
Predsjednik vlade Federacije BiH Fadil Novalić, koji je danas s Izetbegovićem posjetio bugojansku tvornicu, potvrdio je da će u tom entitetu nastaviti ulagati u vojnu industriju s ciljem znatnog povećanja njezinih kapaciteta kako bi dosegnuli godišnju proizvodnju do 500 milijuna eura.
"Prodaja naoružanja raste unatoč svim vapajima da nema ratova", obrazložio je te planove Novalić.
Vojna industrija u BiH, čiji su pogoni gotovo u cijelosti koncentrirani na području Federacije BiH, iz godine u godinu se više izvozi, a dominiraju različite vrste streljiva.
Vrijednost izvezenog streljiva u prošloj godini bila je nešto veća od 120 milijuna eura, a ono se prodavalo u pedesetak država, no najveći su kupci bile arapske zemlje poput Saudijske Arabije i Egipta.
Re: Izetbegović prijeti...
..iskreno i meni smišno.. 
2.000 m.
sta ovde nije u dure
nesto nije
sta ovde nije u dure
nesto nije
A, zasto je naslov teme--da prijeti...
. mislim da se hvali....
.............................................................................................
Da li su i susjedi bili kupci u prethodnoj godini?Vrijednost izvezenog streljiva u prošloj godini bila je nešto veća od 120 milijuna eura, a ono se prodavalo u pedesetak država, no najveći su kupci bile arapske zemlje poput Saudijske Arabije i Egipta.
to je nesto pokusno,na to me asocira
neki protutip
ko zna,nece niko rec ....
sutra je to projektil koji doseze 20-50 km ...ko zna ...
ae...nek imaju cime komsije ispirat usta
VBR ima veći domet i to su rakete. Ali ovo rafalno i vrlo frekventno me podsjetilo na VBR

ovo ti je ruska,popularna,kacusablackadder wrote: ↑Thu Nov 12, 2020 8:17 pmVBR ima veći domet i to su rakete. Ali ovo rafalno i vrlo frekventno me podsjetilo na VBR
![]()
i danas nezamjenjiva
bar tako mislim
...al nije baš za prijetiti... 
Rekao je "onima koji imaju loše namjere prema BiH" i da će te granate biti obeshrabrujuće za takve namjere.
Kome prijeti?
-
Vanilla
- Aktivan član

- Reactions:
Laganini voli ovakve naslove
Laganini,
Laganini,
Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem.
Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.

Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.
nije covjek nista lose reko, nit se kome direktno obratio. obratio se onim s losim namjerama, a to sto su se laganini i kompanija, te komsije s istoka pronasle nije nista cudno 
drago mi je samo sto su se sami ocitovali ko neprijatelji, da ne bi bilo nevjerice ko devedesetih
drago mi je samo sto su se sami ocitovali ko neprijatelji, da ne bi bilo nevjerice ko devedesetih
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
Ova vest stara par meseci... Oni kada god ne znaju sta ce ,spominju rat i zatupljuju narod
Hrvatska i Srbija se takmice u naoruzavanju, a tamo neka potpuno benigna izjava Izetbegovica "digne sve na noge"...NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sun Sep 08, 2024 8:08 pmOva vest stara par meseci... Oni kada god ne znaju sta ce ,spominju rat i zatupljuju narod
https://raport.ba/pocela-je-utrka-u-nao ... ske-zasto/
"Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da svaka zvijer ostavi svoj trag."Revizor wrote: ↑Fri May 03, 2024 2:07 pmnije covjek nista lose reko, nit se kome direktno obratio. obratio se onim s losim namjerama, a to sto su se laganini i kompanija, te komsije s istoka pronasle nije nista cudno
drago mi je samo sto su se sami ocitovali ko neprijatelji, da ne bi bilo nevjerice ko devedesetih![]()
Evo mene nije digla na noge,iskreno nisam ni procitao niti me interesuje...Bjelka wrote: ↑Sun Sep 08, 2024 8:14 pmHrvatska i Srbija se takmice u naoruzavanju, a tamo neka potpuno benigna izjava Izetbegovica "digne sve na noge"...NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sun Sep 08, 2024 8:08 pmOva vest stara par meseci... Oni kada god ne znaju sta ce ,spominju rat i zatupljuju narod
Novinari su placeni da sire paniku i drze narod u strahu, tako sva trojica ostaju na vlasti ali je narod tupav ( cast izuzecima ) . Kada god im rejting padne eto rata,oruzje,prete a iza kamera zajedno jedu,piju,smeju se...
Da, da, svi su "nacijonalisti isti", how yes no, bre!NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sun Sep 08, 2024 8:17 pmEvo mene nije digla na noge,iskreno nisam ni procitao niti me interesuje...Bjelka wrote: ↑Sun Sep 08, 2024 8:14 pmHrvatska i Srbija se takmice u naoruzavanju, a tamo neka potpuno benigna izjava Izetbegovica "digne sve na noge"...NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sun Sep 08, 2024 8:08 pmOva vest stara par meseci... Oni kada god ne znaju sta ce ,spominju rat i zatupljuju narod
Novinari su placeni da sire paniku i drze narod u strahu, tako sva trojica ostaju na vlasti ali je narod tupav ( cast izuzecima ) . Kada god im rejting padne eto rata,oruzje,prete a iza kamera zajedno jedu,piju,smeju se...
Za tvoju info, taj "treci" nije na vlasti vec dvije godine (iako mu je stranka pobijedila na izborima)
P.S. Oprosti, ali ne kontam zelju da komentiras ono sto ne znas i sto te ocito ne zanima?!
Ne znam na sta si pomislila, ja govorim o predsednicima Srbije,Hrvatske i Bosne...Bjelka wrote: ↑Sun Sep 08, 2024 8:22 pmDa, da, svi su "nacijonalisti isti", how yes no, bre!NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sun Sep 08, 2024 8:17 pmEvo mene nije digla na noge,iskreno nisam ni procitao niti me interesuje...Bjelka wrote: ↑Sun Sep 08, 2024 8:14 pm
Hrvatska i Srbija se takmice u naoruzavanju, a tamo neka potpuno benigna izjava Izetbegovica "digne sve na noge"...
Za tvoju info, taj "treci" nije na vlasti vec dvije godine (iako mu je stranka pobijedila na izborima)
P.S. Oprosti, ali ne kontam zelju da komentiras ono sto ne znas i sto te ocito ne zanima?!![]()
![]()
Napunjena je glava ljudima, mnogi su zadojeni mrznjom umesto da se ide ka tome da se ljudi spajaju...Zasto? 30 godina proslo od rata ili koliko vec tacno, ljudi i dalje pricaju o tome,podsecaju ljude na strasne zlocine itd. Cemu to? Zivot im prolazi u tome...Ovde na zapadu nema toga,svi balkanci mogu zajedno...Tacno je,politika me ne zanima i voleo bih da jednog dana narod sam sebe probudi i uzvrati politicarima koji ih tlace ne godinama,nego decenijama
. kako che isti biti na 'vlasti' ako se narod zblizi..
kako che stranci biti prisutni iz godine u godinu i potpirivati a usput i podrzavati iste. . i niima bi doshao kraj kao i zamljama koje su se nametnule...
. i da. biche uskoro vjerovatno neki ' Zlochin' za koji che se traziti rezolucija i opet. nanovo.. optuzivanje. javno prozivanje itd.. aaaa

.............................................................................................
Narod samo ako je naivan pa dozvoli da ih ponovo zavade. Mada koliko je zatucanih i zadojenih mrznjom ni to me ne bi iznenadilo (ne daj Boze ) . Narodu se 30 godina ispira mozak. Ja do sada kada god sam bio u Sarajevu nisam imao ni najmanji problem, bas naprotiv. Ali recimo kada god sam seo u taxi i kada god me pitaju odakle sam (cuju po naglasku da nisam bosanac ) i ja im kazem iz Beograda, odmah krece smaranje o ratu,puskama,kako su oni jaki,kako svi oni imaju oruzje. Ja mu kazem, opusti se momce nisam ti ja iz te price. U fazonu batali me tih gluposti, takve obicno da pozovu u rat gledali bi da zbrisu. Hocu ti reci da je mnogima to i dan danas tema. Covece,ovde po Nemackoj se svi slazu,niko to ne spominje barem da sam ja cuo. Ne umeju ljudi da zive,da idu dalje, ne shvataju da od toga sto pricaju cine samo gore,nista im dobro doneti nece.